• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma itiraz süresi

Taraflara gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta süre geçer ve bu süre içinde taraflar itiraz etmezse karar kesinleşir. Karar kesinleşmeden yeni kimlik alamazsınız. Eğer her iki tarafta adliyeye gidip bizzat elden tebliğ alır ve kararı istinafa götürmeyeceklerini imzalı dilekçe ile beyan ederlerse bu süre baklenmez.

Uyapta yazıyor gerekçeli karar çıkmış diye tebliğ ne zaman olur

Uyapta yazıyor gerekçeli karar çıkmış diye tebliğ ne zaman olur
Gerekçeli kararın tebliğini talep etmeniz lazım, kendiliğinden tebliğ edilmez. Tebliğinden itibaren 15 gün itiraz süresi var. Siz adliyeye gidin, gerekçeli kararınızı elden alın, karşı tarafın elden almaya gelmeyeceğini düşünüyorsanız ona da tebliğ ederler.

Gerekçeli kararın tebliğini talep etmeniz lazım, kendiliğinden tebliğ edilmez. Tebliğinden itibaren 15 gün itiraz süresi var. Siz adliyeye gidin, gerekçeli kararınızı elden alın, karşı tarafın elden almaya gelmeyeceğini düşünüyorsanız ona da tebliğ ederler.
Çok teşekkür ederim sonunda tam bir bilgi alabildim. Pazartesi gidip gerekçeli kararı alacağım.

Merhaba hanımlar birşey sormak istiyorum biz 20 Ekim'de boşandık eski eşimle. 3 Kasım'da gerekçeli karar çıkmış uyaptan baktım gördüm. Şimdi adliyeye gidip alsam kararı kimliğimi değiştirebilir miyim? Birde gerekçeli karar 3 Kasım'da çıktı ya itiraz etme hakkı bitti mi ?
Önce tebliğ alman lazım.

Önce tebliğ alman lazım.
Onu bilmiyordum işte itiraz süresi bitsin öyle alırım dedim ama şimdi alsam daha iyiymiş kimlik değiştirmek istiyorum işe başlıyorum bu hafta o yüzden. Pazartesi gidip gerekçeli kararı alacağım karşı tarafin da adresine gitmesini isteyecem.

Back
X