Boşanma kararı almak için ne gerekir

Benden kısmak derken ben de onla aynı parayı kazanıyorum ilk günden beri. Biriken paranın yarısı benim emeğim. Bence bu kadar kısmak yanlış. Bir karikatür vardı adam diyor ki hayat çok sıkıcı. Diğer adam da diyor ki hayat sıkıcı değil sen fakirsin. Olmadığı zaman tamam diyorum ya evlenirken bir pırlanta yüzük bile istemedim. Herşeyimizi taksit taksit ortak ödedik. Ama hala kızınca hayattan zevk alamıyorum. Hayat çok sıkıcı geliyor

Her şeye tamam da bu on sene sonra lafı edilecek şey değil.

Yok romantik ama masrafsız birşeyse romantik😅çiçek pasta falan onları yapar arada. Masraflı birşeyse hemen hesap kitap yapar geri çekilir. Kuzen konusu beni iyice gerdi zaten o konu olmasa pintiliğine de neyse bir dereceye kadar...
Sanırım bende 6000 lirayı harcardım böyle bir durumda. Acımazdım. :)
Ama konuşabilir olması güzel bence. Yanı boşanmak için ığğ bu igrenci ömrümün sonuna kadar görmek istemiyorum. Isteyenle evlensin çeyreği yakasına takarım demek gerekiyor. ( bende öyle olmuştu. Tabi şimdi çeyrek takmam 500 lira -eşiniz gibi oldum-) 😊😊😁

Siz çok dolduğunuz için haklı olarak söylediği yaptığı her şey batıyor artık ama bakın ne demiş o parayla sana bir şey alırız. Adam cimri olsa bunu demez ki.
Bu durumda benim dediğimi yapmıyor da hala kendi dediğini yapıyor diye kendinizi doldurmak yerine bence tam tersi düşünmeye şartlayın biraz kendinizi, bana sevgisini böyle gösteriyor diye düşünün.
Eşinizin sizden beklentileri neler mesela siz buna karşılık verebiliyor musunuz?
Israrla söylüyorum dediğim kitabı mutlaka okuyun.
Bence onu bahane olarak söylüyor bilgisayarım bozulunca bana çocuk gibi casper tablet almıştı. 35 yaşında kariyer sahibi bir insanım düşünün... Onun beklentileri yemek temizlik gibi şeyler. Yemek konusunda sıkıntı yok temizliğe fazla meraklı onun istediği kadar olmuyor. Bense gezelim eğlenelim öpüşelim sevişelim hayatın eğlenceli kısmındayım. Onun da o tarakalarda fazla bezi yok. İşte insan 25 yaşında evlenirken bir heyecan bunları fazla gözü görmüyor.

Her şeye tamam da bu on sene sonra lafı edilecek şey değil.
10 sene sonra laf etmemin sebebi bir gün borçlar bitince kazancımızla orantılı harcarız diye düşünmem. Borçlar bitti kenarda birikmeye başladı ama hala para harcamak sorun. Bari 10. Yıl dönümü için planlanan bir tatilde para konusu geçmeseydi.

Sanırım bende 6000 lirayı harcardım böyle bir durumda. Acımazdım. :)
Ama konuşabilir olması güzel bence. Yanı boşanmak için ığğ bu igrenci ömrümün sonuna kadar görmek istemiyorum. Isteyenle evlensin çeyreği yakasına takarım demek gerekiyor. ( bende öyle olmuştu. Tabi şimdi çeyrek takmam 500 lira -eşiniz gibi oldum-) 😊😊😁
Yok o kadar kötü hisler besleniyorum henüz. Sadece kendi gitsin otele girmiyorum yıldönümüne falan

Yok o kadar kötü hisler besleniyorum henüz. Sadece kendi gitsin otele girmiyorum yıldönümüne falan
Ayy ne gitmeyeceksin Allah aşkına. Boşver uğraşsın sen de ki bana son dakikaya kadar söyleme sürpriz olsun de. Şimdi gitmesen kendini kasacaksın. Git tadını çıkar kuzum.

Erkeklere söyleyip aldırmak gerekiyor romantik hediyeleri falan. Bence 2000 Tllik bir hediye isteyin beraber kuyumcuya gidin vs.. 4000 TLlikte tatil yaparsınız. Herkesin gönlü olmuş olur

Adam borç ödeye ödeye öyle alışmış eli bollaşınca da harcayamıyor. Korkarım bizim sonumuz da böyle olacak 😭

Esiniz bana cok anormal gelmedi
Siz her seyi esinizden bekliyor olabilir misiniz? Mesela gidilecek oteli siz secip odemesini yapabilirdiniz. Surekli jest bekleyeceginize kendiniz alabilirdiniz. Siz esinize jestler yapabilirdiniz. Oturup da 10 yil sonra kocam bana pirlanta almadi deyip bosanan bir kadin olursaniz kimse buna inanmaz yani.

Yarım kaldı gitmiyorum yıldönümüne falan kafasındayım... Hiç gitmezsek 2000 değil 4000 TL karda olur sonuçta di mi...
Çok yanlış yapıyosunuz ben olsam 4 binlik değil 8 binlik otele giderim inadına, siz gştmezseniz onun işine gelir parası cebine kalır hiç Bi ders almaz ama daha pahalı otele giderseniz Bi dahakine para hesabı yapamaz korkudan, sizde daha lüks otelde kalmış olursunuz.

Esiniz bana cok anormal gelmedi
Siz her seyi esinizden bekliyor olabilir misiniz? Mesela gidilecek oteli siz secip odemesini yapabilirdiniz. Surekli jest bekleyeceginize kendiniz alabilirdiniz. Siz esinize jestler yapabilirdiniz. Oturup da 10 yil sonra kocam bana pirlanta almadi deyip bosanan bir kadin olursaniz kimse buna inanmaz yani.
Evet benim ilişki anlayışım böyle bence erkekler yapmalı böyle jestleri. 10 yıl sonra olmasının sebebi borçlar bitene kadar beklemedim maddi değeri yüksek şeyler. Pırlanta bir örnek. Kendim herşeyi bekarken de alırım insan evlendiği kişiden sürpriz bekliyor ev arkadaşı gibi bir ilişki yaşamak istemiyorum. Masrafları paylaş doğumgününde pasta al kıyafet al. Bunları ev arkadaşım da yapar. Ama eşimin ilişki anlayışı farklı. Sizin gibi. O yüzden sorun oluyor.

Çok yanlış yapıyosunuz ben olsam 4 binlik değil 8 binlik otele giderim inadına, siz gştmezseniz onun işine gelir parası cebine kalır hiç Bi ders almaz ama daha pahalı otele giderseniz Bi dahakine para hesabı yapamaz korkudan, sizde daha lüks otelde kalmış olursunuz.
Gitmezsek de parası yanacak bir miktar. İnşallah ders alır ama 10 yıldır maddiyat yüzünden kaç kere kavga çıktı hala 3 kuruşun hesabında. Bu sefer baya büyüttüm ama herhalde artık değişir...

bugun yemiyeceksen maasini yarin sana bisey olsa Allah korusun el catir catir yerrr ..o yizden bundan sonra kendini simart istedigini al giy keyfinj yap herseyden once nasil mutlu olacaksan yasa 😉 kimse bisey goturmuyor zaten ..hic olmazsa yaptiklarin yedigin giydigin yasadiklarin gorduklerin yanjna kar kalir..

bugun yemiyeceksen maasini yarin sana bisey olsa Allah korusun el catir catir yerrr ..o yizden bundan sonra kendini simart istedigini al giy keyfinj yap herseyden once nasil mutlu olacaksan yasa 😉 kimse bisey goturmuyor zaten ..hic olmazsa yaptiklarin yedigin giydigin yasadiklarin gorduklerin yanjna kar kalir..
Haklısın insanın yine en iyi dostu kendisi eşin bile olsa birşey beklememek gerekiyor demek ki. Yapan da var ama benim eşim de böyle. İlk baştan belliydi ama borçlar yüzündendir dedim. Değilmiş😅Allah daha büyük dert vermesin orası da ayrı. Ama insan özeniyor işte.

Evet benim ilişki anlayışım böyle bence erkekler yapmalı böyle jestleri. 10 yıl sonra olmasının sebebi borçlar bitene kadar beklemedim maddi değeri yüksek şeyler. Pırlanta bir örnek. Kendim herşeyi bekarken de alırım insan evlendiği kişiden sürpriz bekliyor ev arkadaşı gibi bir ilişki yaşamak istemiyorum. Masrafları paylaş doğumgününde pasta al kıyafet al. Bunları ev arkadaşım da yapar. Ama eşimin ilişki anlayışı farklı. Sizin gibi. O yüzden sorun oluyor.
Yok aslinda ev arkadasi yapmaz,neden yapsin ki? Ben de her seyin karsilikli oldugunu dusunuyorum mesela. Olaya erkek acisindan bakarsak acayip bayik bir durum,karsinizda surekli sizden surpriz bekleyen bir kadin var,surekli siz bir seyler yapmak zorundasiniz,ama o sadece kollarini kavusturup keyfine bakacak mesela. Boyle dusununce hic hos durmuyor degil mi? Niye her seyi erkek yapmak zorunda olsun ki,biraz da siz yapin sasirtin adami. Hayatiniza bir renk gelsin,biraz da siz cabalayin esinizi mutlu etmek icin. Hayat sadece eve ortak harcama yapmak degil ki,bir kadinin tek fonksiyonu bu olmamali bence.

Para nasıl biriktirilir temalı bir konu olmuş.
Eşime okuycam bunu.
Bi hala 1000euro borcu veremedik 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Yok aslinda ev arkadasi yapmaz,neden yapsin ki? Ben de her seyin karsilikli oldugunu dusunuyorum mesela. Olaya erkek acisindan bakarsak acayip bayik bir durum,karsinizda surekli sizden surpriz bekleyen bir kadin var,surekli siz bir seyler yapmak zorundasiniz,ama o sadece kollarini kavusturup keyfine bakacak mesela. Boyle dusununce hic hos durmuyor degil mi? Niye her seyi erkek yapmak zorunda olsun ki,biraz da siz yapin sasirtin adami. Hayatiniza bir renk gelsin,biraz da siz cabalayin esinizi mutlu etmek icin. Hayat sadece eve ortak harcama yapmak degil ki,bir kadinin tek fonksiyonu bu olmamali bence.
Ben de sürprizler yaptım yapıyorum ama
Sürekli sürpriz bekleyen bir kadın değilim. Bence de bu bayık olurdu. Benim de yaptıklarım tabi ki oldu 10 yılda. Ama bana 100 TL bireysel emekliliği bile doğumdan sonra 8 ay çalışmayınca kesen bir eşten bahsediyorum. Siz bence yanlış anladınız. Sürekli sürpriz beklemek bir yana bu zamana kadar borçlar vardı hadi yapamadı ama son 2 3 yıldır niye yapmıyor onu sorguluyorum.

Back
X