Boşanma karari vermek

Pufy1987

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
225
304
103
37
Kızlar fikirlerinize cok ihtiyacim var.Evliligim kopma noktasinda ve inanin 10 senedir bircok fedakarlik yaptim.İsimi,ailemi ve memleketimi biraktim onunla 3 sene burda 5 sene şurda geziyorum.10 yilda bu sekizinci evim tasindigim.Küfür,hakaret zaman zaman şiddet hersey vardi.Hakkini yiyemeyecegim seyler ise; cocuklarini cok sever,5 dk bos vakti varsa mutlaka evdedir,maddi konularda eve alinacak harcanacak abartarak yapar.Son bir kriz durumu yaşadık ve birakip anne evine gidemedim birden,kayinvalideme geldim.Duyduklarim karsisinda gun gectikce soguyorum kendisinden.Ben onunla para icin duruyormusum ve ikinci cocugu beni terketmesin diye yapmisim daha neler neler.Para icin derken bu arada aciklik getireyim tsk mensubu kendisi henüz bir evimiz yok 11 yıldir gorevde borcla bindigimiz bir arabamiz var.O arabayi kullanmamda yasak ayrica.kayinvalidem cok cok kötüsünu yasadigi icin ya cekeceksin ya gideceksin modunda,erkekler boyle,erkek kadından hep bi tik üstün olmali vs.Cunku kendisi su yasinda siddet gorur zaman zaman.Karar vermek cok kolay olurdu cocuklar olmasaydi ama 9 yasinda bir kizim ve 1 yasinda oglum var.Kardesler birbirinden ayrilir diye korkuyorum.Ben cocuklarimsiz yapamam.Kizim kardesine cok ama cok bagli,zorla yapti dedigi cocugum suan cok kiymetli.Cikmazdayim,düşünüyorum mantikli bir cikis yolu bulamiyorum.Çıkmaya calistikca cama carpan kelebek gibiyim her buldugum çıkış yolunda karsima cocuklarim cikiyor.En kotu ihtimalle anne ve baba kanadı altında yasama haklarini ellerinden almis olacagim.

Bu adamin yaninda bi omur geciririm diyorsaniz cocuklari da goz onune alarak devam edin derim ama bence bu adamla siz sadece yaslanirsiniz.
Cocuklariniz hala anne yasinda.
Cocuklar sizde kalir,maddi gucunuz varsa bu cileyi cekmeyin.

Küfür,hakaret,şiddet !! Affı olmayan şeyler..Nesini düşüneceksiniz..O çocuklar o ortamda mutlu mu olacak sanıyorsunuz..Anne baba çatısı altında kalsın die çocukların psikolojilerini bozacaksınız ilerde.

İster ask3r olsun ister baska bir şey. Mahkeme her zaman çocukları anneye verir,asla ayırmaz..Siz ancak kendiniz çocuklar babada kalsın derseniz kalır..Maddi olarak da iyiymiş durumu,boşanırsanız nafaka alırsınız. Gerekirse de çalışıp çok güzel bakarsınız çocuklara ama biraz cesaret gerekiyor..Ayrıca kocanız size bu hakaretleri mesaj olarak atıyorsa saklayın,delil olur.Peki darp raporunuz var mı?? Varsa mahkemede çok işinize yarar.Ama bence yoktur..Olsa zaten ilk dayakta tepki verseniz belki devamı gelmezdi.Ama artık böyle gider.

Şu her erkek böyledir ;yok erkek üstün olmalıdır vs zırvalıklarına inanmayın ;psikolojik olarak baskı yapıyorlar .Normal olan erkek ,normal olan eş öyle değildir .Şiddet vs yapmaz ;el üstünde tutar .O kv denilen insan da kocasından şiddete görmeye devam edebilir ama bunj normalleştirmeyin .

Kocam 2. çocuğu beni bırakamasın diye yaptığımı söylüyor derken kızmışsınız ama haklı adam.

Sevgisizlik, saygısızlık diz boyu. Evliliğinizde hakaret, şiddet her olumsuzluk var.
Böyle bir adamdan kurtulmak gerekirken ne düşünerek 2.yi yaptınız?
Besbelli belki evine bağlanır diyerek çocuk yapmışsınız. Ama değil eve bağlanmak bir çok adamı evden uzaklaştırıyor çocuk gürültüsü ve sorumluluğu.

İlk çocuğunuz büyümüş ve tek çocukla çok rahat biryere sığacakken şimdi bir de bebek var. Güçsüzlüğünüze de yavrucağı bahane ediyorsunuz bir de.

Ben artık kesinlikle bazı kadınların boşanmak ve çalışıp ayaklarının üzerinde durmak zor geldiği için çocuk yapıp sonra da onları bahane ettiğini düşünüyorum.

Mesleğiniz neydi? Neden bıraktınız? Burada okuduğum konuların çoğunda eşini döven kesim tsk mensubu ya da emniyetten çıkıyor. İş yerinde uğradıkları mobbingi ailelerinden çıkarıyorlar galiba.
Hukuk burosunda çalışıyordum,çikma nedenim de her gittigim yerde is arama sıkıntısı cekecek olmam tayinlerden dolayi ve esimin aldigin pata degmiyor evde otur cocugumuzla ilgilen demesi

İş yerindeki mutsuzlukların ceremesini kadın ya da çocuk çekiyor. Bu gidişle bu meslek grupları flört edecek kadın bile bulamayacak. İş yerlerinde daha insancıl muamele görmeleri lazım. Belki eşinizle doğru düzgün konuşursanız, kendine gelir. Teyzem de astsubayla evli, çok dayak yedi, mesleği olmadığı için bırakmadı. Sizin tecrübeniz de varmış, belki gözü korkar.

Back
X