Boşanma kararsızlığı,,,,,

ymecit

Guru
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2008
35
3
286
İstanbul
merhabalar.çok zor durumdayım.35 yaşındayım devlet memuruyum.eşimle akraba vasıtasıyla tanıştık. 6 ayda evlendik.annesinin ölmesinin senesi dolmadan biz evlendik.9 yıllık evliyiz.su anda beş bucuk yasında bir kızım var.evliliğimizin ilk yılları sorunlu başladı.ailsine gidip gelmiyorum babasına baba demiyorum diye tartışıyorduk.o günlerde hayatımın en büyük şoklarından birini yaşadım tokat yedim.bunu yıllarca hazmedemedim.babası ben ne istediysem karşı çıktığı için baba diyemedim.mesela balayına gitmeme engel oldu.neyse.bebeğimize bana karşıda çok ilgisizdi.hep bilgisayar oynardı.hiç evin eksiğiyle ilgilenmezdi.annemler bizde diye internet cafelere gider eve gelmezdi.faturalar ev kredisi hep gecikmeli ödenirdi.gecen yazda eski sevgilisiyle buluşup sarmaş dolaş olmuş videosunu gördüm.gene af ettim.ama cok soğudum .cinsel anlamda bişey hisetmiyorum.yıllardır araba istiyorum .artık almak istiyorum dedim.bekle dedi.yıllardır bekliyorum dedim.bana bir küfürler bir hakaretler.ne yapacağımı şaşırdım.boşanmak istiyorum ama cesaretim yok.ailem yanımda her anlamda.neden güçlü değilim.ne olur yardım edin ne yapıcam karar veremiyorum..

okuduktan sonra üzüldüm canım, eşine çok kızdım, tokat-ihanet-ilgisizlik-sorumsuzluk.
hepsi ayrı ayrı bile boşanma sebebiyken sen gerçekten çok sabretmişsin belli ki:46:
ama bi çocuk var ortada birde uzun yıllar emek verilmiş daha doğrusu verdiğin bir ilişki, yuva kolay kurulmuyor, öfkeyle ani kararlar verme bence:26:
önce sakinleş, iyice kendini dinle, maddi olanaklarını değerlendir, gerekirse bir avukatla görüş boşanma esnasında mağdur olmaman için:8:
ve bence eşinle konus, rahatsızlıklarını anlat, belki kendini düzeltir de hiç böyle şeylere gerek kalmaz..

ya canım hepsinden önemlisi bir mesleğin ve işin var......bu kdr şeyi yaşadıktan sonra kendini birine bağlanmış hissetmen normal, 9 yıllık bir evlilikten bahsediyorsun, alışkanlık durumu var tabi, tek başına sudan çıkmış balık gibi hissedersin şimdi kendini ama zamanla neler atlatılıyor neler....seni aldatan hor gören birine bu konuda tepkini ciddi anlamda göstermelisin.....Yoksa ezilmeye mahkum olursun hep böle...

inanın çok duygulandım .ağlıyorum.karşınızdaki insan malsa ne anlar.ne kadar anlar.bir insanı değiştiremezsiniz.ya olduğu gibi kabul etcem ya boşancam..

Bütün bunları bir anlık sinirle yazmadıysanız,yani durumun özeti gerçekten böyleyse,tek bir sorum olacak : Boşanmak için ne bekliyorsunuz ? Belki bu kriz de atlatılır,1-2 sene daha ite kaka mutsuz geçer,sonra olur 11 sene...Bir sonraki krizde 11 seneme yazık dersiniz,sonra 12 sene,13 sene...Bir bakmışsınız yaş geçmiş,derken siz hayatı böyle zanneder olursunuz,kabullenirsiniz,boşansam ne olacak dersiniz.Hayat böyle değil,olmamalı :(
Kızınıza iyi bir babalık yapsaydı belki elle tutulur tarafı olurdu ama o da yok anlaşılan.İşiniz,maaşınız var,aileniz arkanızda madem,cesaret edemeyecek birşey yok.Üstelik şimdi maaşınızı gönlünüzce harcayamıyorsunuz,boşanırsanız belki birikim bile yapabilirsiniz.

bence de boşan o saygısız insandan.. işin var çok şükür, ailen de yanında.. daha fazla seni yıpratmasına izin verirsen kendine olan saygını yitireceksin..

merhabalar.çok zor durumdayım.35 yaşındayım devlet memuruyum.eşimle akraba vasıtasıyla tanıştık. 6 ayda evlendik.annesinin ölmesinin senesi dolmadan biz evlendik.9 yıllık evliyiz.su anda beş bucuk yasında bir kızım var.evliliğimizin ilk yılları sorunlu başladı.ailsine gidip gelmiyorum babasına baba demiyorum diye tartışıyorduk.o günlerde hayatımın en büyük şoklarından birini yaşadım tokat yedim.bunu yıllarca hazmedemedim.babası ben ne istediysem karşı çıktığı için baba diyemedim.mesela balayına gitmeme engel oldu.neyse.bebeğimize bana karşıda çok ilgisizdi.hep bilgisayar oynardı.hiç evin eksiğiyle ilgilenmezdi.annemler bizde diye internet cafelere gider eve gelmezdi.faturalar ev kredisi hep gecikmeli ödenirdi.gecen yazda eski sevgilisiyle buluşup sarmaş dolaş olmuş videosunu gördüm.gene af ettim.ama cok soğudum .cinsel anlamda bişey hisetmiyorum.yıllardır araba istiyorum .artık almak istiyorum dedim.bekle dedi.yıllardır bekliyorum dedim.bana bir küfürler bir hakaretler.ne yapacağımı şaşırdım.boşanmak istiyorum ama cesaretim yok.ailem yanımda her anlamda.neden güçlü değilim.ne olur yardım edin ne yapıcam karar veremiyorum..

ne diyebilirim ki, sevgi yok, saygı yok, sadakat yok, para konusunda bi paylaşım yok, cinsellik yok, yani böyle bi evliliğin devam etmesi ne kadar gerekli olabilir
koskocada memursun ne gereği var ki devam edesin, hayat hızla akıp gidiyor, belki bi yerlerde seni bekleyen mutluluklar var ve sen onları ıskalamak üzeresin

Bence iyi bile sabretmişsin. Bunun için öncelikle tebrik ediyorum seni. :46:

Öncelikle alacağın herhangi bir kararın sonuçlarına dair iyi düşünmen ve ona göre kendini toplaman, güçlü olman lazım. Ama benim anladığım kadarıyla senin evliliğinde boşanmak ne kadar zorsa boşanmamak da o kadar zor ve gurur kırıcı gibi. Allah yardımcın olsun...

çok ilğinç ya adamda yok yok daha boşanmaya karar veremedim diyorsun daha ne bikliyorsun mucizemi

hey allahım ya birde böyle tipler var..
ailen yanındaysa ne düşünüyosun boşansana madem böyle mutsuz mu ölmak istiyorsun..
ne kadınlar var ailesi sırt çevirdiği halde boşanıyor.tek başına yükleniyor hayatı..

Bütün bunları bir anlık sinirle yazmadıysanız,yani durumun özeti gerçekten böyleyse,tek bir sorum olacak : Boşanmak için ne bekliyorsunuz ? Belki bu kriz de atlatılır,1-2 sene daha ite kaka mutsuz geçer,sonra olur 11 sene...Bir sonraki krizde 11 seneme yazık dersiniz,sonra 12 sene,13 sene...Bir bakmışsınız yaş geçmiş,derken siz hayatı böyle zanneder olursunuz,kabullenirsiniz,boşansam ne olacak dersiniz.Hayat böyle değil,olmamalı :(
Kızınıza iyi bir babalık yapsaydı belki elle tutulur tarafı olurdu ama o da yok anlaşılan.İşiniz,maaşınız var,aileniz arkanızda madem,cesaret edemeyecek birşey yok.Üstelik şimdi maaşınızı gönlünüzce harcayamıyorsunuz,boşanırsanız belki birikim bile yapabilirsiniz.

ne diyebilirim ki, sevgi yok, saygı yok, sadakat yok, para konusunda bi paylaşım yok, cinsellik yok, yani böyle bi evliliğin devam etmesi ne kadar gerekli olabilir
koskocada memursun ne gereği var ki devam edesin, hayat hızla akıp gidiyor, belki bi yerlerde seni bekleyen mutluluklar var ve sen onları ıskalamak üzeresin

Bence iyi bile sabretmişsin. Bunun için öncelikle tebrik ediyorum seni. :46:

Öncelikle alacağın herhangi bir kararın sonuçlarına dair iyi düşünmen ve ona göre kendini toplaman, güçlü olman lazım. Ama benim anladığım kadarıyla senin evliliğinde boşanmak ne kadar zorsa boşanmamak da o kadar zor ve gurur kırıcı gibi. Allah yardımcın olsun...

arkadaşlar yeterince güzel anlatmışlar.iş güç sahibi aile desteği olan biri bile bunu çekiyorsa.kadınları anlamak gerçekten zor.elinizde evliliği ayakta tutmak için hiç bir sebep yok görünüyor.çocuğunuzu düşünüyorsanız onu böyle bir ortamda büyütmek ne kadar doğru.sonunuz hayırlı olsun.

benim annemde bekledi 27 yıl sonunda babam öldü ama annemin hayatıda mahvoldu insanlar ne der diyedüşünyorsanız insanlar siz mutsuzken yanınızdadeğil onunla yaşadığınız 1 gün bile sizin için zarar 35 yaşındasınız çok güzel bir gelecek var önünüzde bu insana nden tahammül ediyorsunuz ben hala onu anlamış deilim

arkadaşlar boşanmak gerçekten zor iş. buna karar vermek hele ki arada çocuk varsa. bende ayrılıyorum bende buna benzer şeyler yaşadım. belkide daha fazlası. şimdi bende ailemin yanındayım 1 ayı geçti. ben sadece kızıma üzülüyorum. bir de evimin düzenini özlüyorum. size tavsiyem sadece şu olabilir. elinden geldiği kadar düzeltmeye çalış. ayrıca sizin avantajınız devlet memuru olmanız. ama yine de hemen pes etmeyin. artık olmuyorsa eşin de ayrılmak istiyorsa yapacak birşey yok demektir. hakkınızda hayırlısı olsun.

Allah yardımcın olsun canım hakkında en hayırlısını nasip etsin üzgünüm canım ama bende bitirmen taraftarıyım bir insan 7sinde neyse 70inde odur affetmekle hata etmişsin herşeyden önce kendine saygın olsun hala anlamıyorum eski sevgilisiyle videosunu görüyorsun ve affediyorsun bunu kendine ve kızına yapma lütfennn :20::20::20:

9 yıllık bir evlilik bir kız çocuğu mutsuzsunuz ama demek ki çıkıp gidicek kadar son noktaya gelmemişsiniz evliliğinizin düzelmesi için elinizden gelen çabayı harcadıktan ve her şeyi tükettikten sonra kalıp devam etmenin anlamsızlığını anlayabilirsiniz ancak insan mutsuzluğa sıkıntıya bile alışıyor ama hayatta geçiyor yeni bir düzen kurmak için maddi manevi bir engeliniz yokmuş gibi sadece bunun istemeniz ve sağlam durmanız gerekecek boşanma durumunda bu gibi erkekler dahada çirkinleşiyorlar. Hakkınızda hayırlısı olsun.

kocanizin varligi da bir yoklugu da!
evlilikte olmamasi gereken tum durumlarin oldugu bir ortamdasiniz.
kendinizi simdiden sona hazirlayin derim!

hepsi bir yana sen bu adamı sevmiyorsan ne diye tahammül edesin ki canım? kendine de çocuğuna da rahat bi hayat sunabilecek durumdasın. kendini daha fazla yıpratma derim ben.

Gercekten Yuce Allahim Yardimciniz Olsun.Cok zor bir durum ama cozumsuz degil.Diger yazilarimda da belirtmistim.:44:44::44::Pireye kizip yorgan yakmamak akillica bir karar.Bosanmak bekara kari bosamak kolaydir derler.Yasayan bilir acisini.Guzelim iletisimsizlik diye bir illet var tum evliliklerin iligini kurutan.Esinin yasamdan neler bekledigini ogrenmelisin.Cunku hayat o kadar kisa ama kendimize zehir etmek icin cabaliyoruz.Ailenizde :68:ikinizinde guvendigi bir buyugu hakem tayin edebilirsiniz ya da aile uzmanlarindan yardim alabilirsiniz dertlerinizi anlatin.Ama siz hemen aglayip konusmayi sabote etmeyin dinleyi dinleyin.Suclayicilik yapmadan ki sizede bu yakisir hayattaki beklentilerinizi anlatin ama karsi sizi daima suclayacaktir.Siz bu tuzaga dusup surekli kendinizi savunmak zorunda kalabilir ve esiniz sizi istedigi kavgaya cekebilir diye Sozlerinden hic bir sey anlamiyorum.Lutfen acik konus.Diyerek kafasini karistirin.yalan soyleyecek ve iftira atacak sizin yuzunuzden evliliginizin boyle oldugunu iddia edecek kendi vicdanini rahatlatmaya calisacaktir.Sakinligi elden birakmayin.Kesinlikle ne istediginizi bilin eger bilmezseniz Bosanmayla tehdit etmeyin.Cunku en kotu ihtimali dusunun Ya cekip git derse geri donusunuz cok zor olacaktir.Ne zaman ayrilmaya kesin karar verdiniz iste tam sirasi ama siddet gorme ihtimaliniz olabilir tasi taragi toplayip guvenle bir yere gidin.Kizinizi yaniniza alirsaniz o da ayni travmadan etkilenecek sanki ziyarete gidermis gibi yapin ama lafi uzatmadan ailenizi bilgilendirin.Kendinize daima su soruyu sorun: Eger kizim ayni evlilik sorunlariyla bana gelseydi Canim kizima hangi tavsiyeleri verirdim????

Back
X