boşanma konusunda yardım lütfennnn :(

15 aylık evliyim, 2 aydır ayrı yaşıyoruz.eşimin anlaşmalı boşanmayı onaylayacağını düşünüyorum.
netten okuduklarıma göre anlaşmalı boşanırken avukat tutmak şart değil.
şimdi benim sorum şu:
avukatlı anlaşmalı boşanırsak ne kadar sürer, avukatsız anlaşmalı boşanırsak ne kadar sürer?
bilgisi olanlar lütfen yardımcı olsunlar,şimdiden teşekkür ederim...

eğer her konuda anlaşma sağlamışsanız örneğin;cocukların velayeti,nafaka,eşyaların paylaşımı,gibi avukata hiç gerek yok çünkü siz zaten gereken her konuda anlaşmış karar vermişsiniz boşuna avukat parası ödemeyin..ama anlaşamadığınız herhengi bir durum varsa sizin yada eşinizin sizden bir talebi varsa iş avukata kalır...2 yıl önce anlaşmalı boşandım da kaydirigubbakcemile3 azıcık bilgi sahibiyim

anlaşmalı boşanma davasında protokol hazırlanması gerekiyor. protokolü bir avukatın hazırlamasını öneriyorum. hak kayıplarınızın önlenmesi için bir avukatla görüşün. eğer maddi durumunuz uygun değilse bağlı bulunduğunuz ilin barosuna başvurarak adli yardım talep edebilirsiniz

eğer nafaka,tazminat,mal paylaşımı, velayet gibi talepler yoksa avukat tutmadan da anlaşmalı boşanabilirsiniz
ancak bu tip bir talebiniz varsa protokolü bir avukatın hazırlaması ileride hak kaybına yol açılmaması açısından önemlidir

Back
X