boşanma olmadan biriyle konuşma kararı doğru mu?

sevmekvesevilmekgerek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
381
205
53
Merhaba Hanımlar;

Daha önce yazmış olduğum konulardanda bildiğiniz üzere boşanma aşamasındayım.Şu sıralar çevremde çok fazla talip olan adamlar var ailemde bu konuda baskı yapıyor.Boşanır boşanmaz aradan çok vakit geçmeden evlen diye galiba etkileniyorum bu konuşmalardan yaşım daha 23 ama hep genç anne olmak istemişimdir.Yani ilk evliliğim sırf çocuk için oldu ama rabbim kısmet etmedi şimdi severek evlenmek istiyorum ama daha boşanmadım çevremdeki adayları değerlendirmek için çok mu erken? yaklaşık 1.5 senedir davam devam ediyor ve daha da devam edicek gibi... bu süreçte biriyle konuşmam doğru olur mu bilemedim?

Aceleniz ne ? Bekleyin... Her ne olursa olsun siz kağıt üzerinde de olsa evlisiniz... Sizin şu saatten sonra daha emin adımlar atmanız gerekiyor... Bir süre kafanızı dinleyin sonra bir hâl çaresi bulunur...
Aslında hiçbir acelem yok yaklaşık bir ay öncesine kadar kesinlikle evlenmem diyordum ama birden değişime uğradım çevre baskısına katlanamaz oldum resmen bilinç altıma işlediler gibi evlenme konusuna sıcak bakmaya başladım

Aslında hiçbir acelem yok yaklaşık bir ay öncesine kadar kesinlikle evlenmem diyordum ama birden değişime uğradım çevre baskısına katlanamaz oldum resmen bilinç altıma işlediler gibi evlenme konusuna sıcak bakmaya başladım
Tabiki evleneceksiniz, sevecek sevilecek anne de olacaksınız ama şu an degil. Şu an kağıt üzerinde de olsa evlisiniz ve sizin soyadınız hala eşinizin soyadı... Mantıklı düşünün... Neden bu kadar uzun sürdü dava ?

Merhaba Hanımlar;

Daha önce yazmış olduğum konulardanda bildiğiniz üzere boşanma aşamasındayım.Şu sıralar çevremde çok fazla talip olan adamlar var ailemde bu konuda baskı yapıyor.Boşanır boşanmaz aradan çok vakit geçmeden evlen diye galiba etkileniyorum bu konuşmalardan yaşım daha 23 ama hep genç anne olmak istemişimdir.Yani ilk evliliğim sırf çocuk için oldu ama rabbim kısmet etmedi şimdi severek evlenmek istiyorum ama daha boşanmadım çevremdeki adayları değerlendirmek için çok mu erken? yaklaşık 1.5 senedir davam devam ediyor ve daha da devam edicek gibi... bu süreçte biriyle konuşmam doğru olur mu bilemedim?
İç sesinizi dinleyin, başkalarının ne düşüneceğini umursamayın. Kendinizi bu duygulara hazır hissediyorsanız ilişki kurun aksi halde kendini yıpratmaktan başka bir işe yaramaz.

Her hangi bir amaç için de evlenmeyin ( çocuk sahibi olmak, mantık evliliği, çevre baskısı vs vs) bütün bu sebepler sizin ikinci boşanmanızı yaşamanıza sebep olabilir. Evlilik bir sözleşmedir esasen, herkesin şartlandırılmış olması bana çok yanlış geliyor. Duygularınızı yaşayın, evliliği bir süre kafanıza getirmenizi tavsiye etmem.

Yani daha 23 yaşındaymışsın elbet sevecek evleneceksin, cok gençsin . Ama acele etme, iyice ölç tart biç, bu sefer üzülmemek için , hemde boşanma davan sonuçlanır bu sürecte

Tabiki evleneceksiniz, sevecek sevilecek anne de olacaksınız ama şu an degil. Şu an kağıt üzerinde de olsa evlisiniz ve sizin soyadınız hala eşinizin soyadı... Mantıklı düşünün... Neden bu kadar uzun sürdü dava ?

çekişmeli olduğu için karşı tarafla hiçbir konuda anlaşamıyoruz.Zaten bütün hatalarımı bu aceleciliğimden dolayı yapıyorum herşey hemen olsun bitsin istiyorum

Merhaba Hanımlar;

adamlarda da ahlak kalmamış. daha başkasının soyadını taşıyan ve boşanma süreci devam eden bir kadına bu kadar talip gelmesi hiç hoş değil kusura bakma.
senin de yaşın çok küçük belli ki yanlış karar ile evlenmişsin. iki yanlış bir doğru etmez. sırf erken anne olcam diye bir an önce evlenmek çok yanlış.

kuzum yaşın daha küçük hemen evlilik düşünme derim yasın 26-27 olsun bi hayatın tadını cıkar kafanı dinle.etraf öle diyor diye yanlış bir adım atma derim..mantıklı düşün öle karar ver.

İç sesinizi dinleyin, başkalarının ne düşüneceğini umursamayın. Kendinizi bu duygulara hazır hissediyorsanız ilişki kurun aksi halde kendini yıpratmaktan başka bir işe yaramaz.

Her hangi bir amaç için de evlenmeyin ( çocuk sahibi olmak, mantık evliliği, çevre baskısı vs vs) bütün bu sebepler sizin ikinci boşanmanızı yaşamanıza sebep olabilir. Evlilik bir sözleşmedir esasen, herkesin şartlandırılmış olması bana çok yanlış geliyor. Duygularınızı yaşayın, evliliği bir süre kafanıza getirmenizi tavsiye etmem.

Haklısınız evlilik için evlenmeden önce kendimi çok hazır hissediyordum annede olabilirim kaynanada idare ederim diye düşünüyodum ama evlendiğim adam tanıdığım kişi olmadığını düşününce tüm hayallerim ve kendime olan güvencim yerle bir oldu şimdi kendimi evliliğe hazır hissetmiyorum ama çevremdeki insanların daha yaşımın 23 olmasına rağmen şimdiden başladılar evlen evlen diye çoğu zaman uyarıda bulunuyorum daha boşanmadım diye ama bazen öyle oluyo ki acele etmeden ilk evliliğimde aceleci kararım olmadan bir kişiyle tanışsam en az 2 yıl tanıma süreci istesem evlilik vs derken 3 yıl vaktim var diye düşünüyorum.

Yasiniz kucuk,aceleniz yok.

Ben kagit uzerindeki soyadina deger vermem, evlilik ayni evde yasamamaya basladigin an bitmistir,gerisi hukuki olarak devam eder. Ama bu baskalariyla da canimin istedigi gibi gorusebilecegim anlamina da gelmez elbette

bir polis tanıdığımda bu şekilde söylemişti ben o evden ayrıldığım dakikadan itibaren onun karısı olmadığımı sadece kağıt üzerinde olduğunu söylemişti bütün özgürlüğe sahipsin demişti ama hep içimde bir kuşku...

konuşup arkadaşlık etmenin, yeni insanlar tanımanın hiçbir mahsuru yok bence,
sonuçta evliyken de insanlarla tanışıp sohbet edebilirsiniz,
ama arkadaşlık boyutunu geçmemeye dikkat edin şimdilik, hem biraz bekarlığın tadını çıkarın bu ne acele :KK45:

Back
X