Boşanma Protokolündeki Madde

Zaten eşinin rahat etmesini isteyen senle aynı evi paylaşırken bunun için çabalar. Hayatına dahil olmayan birinin iyiliğini isteyecek erkek sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az malesef.
Burada eşim şöyle çok iyi söyle çok merhametli diy3n kadınları görüyorum ve çok şaşırıyorum bana hiç denk gelmedi açıkçası ondan mi bilmem van göre erkekler çok merhametsiz ve çok bencil

Ben de sizin gibi düşünüyorum ama içten içe de istisnalar olduğuna inanmak istiyorum. :) güzel adamlar da vardır herhalde, az da olsa. :)

Ben de sizin gibi düşünüyorum ama içten içe de istisnalar olduğuna inanmak istiyorum. :) güzel adamlar da vardır herhalde, az da olsa. :)
Inşallah vardır ve bu adamlar özellikle ilk eşinden yüzü gülmeyen kadınların karşısına çıksın dillerim

Bu madde hukuka aykırı olabilir. Anlamsız olabilir. O kısmı ayrı ama bencilce ve sinir bozucu.

Kesinlikle, benim de sinirimi bozdu işte. Adam baştan bana gözdağı veriyor, bir gün evlenirsen, çocuğu alırım.

Hangi hakla ya? Benim doğurup, bakıp büyüttüğüm çocuğun hayatına sen nasıl tek başına karar veriyorsun, hangi hakla? Sinir oluyorum ya.

Zaten bazı hukukçular maddenin geçersiz olduğunu düşünüyor, kişinin gelecekteki hak ve özgürlüklerini kısıtlamaya giriyormuş. Tabi yine de hakime bağlı. Bu yüzden önemsemeyeceğim ben imzalayacağım. Aksi takdirde hiç boşanamıyorum.

Evlenip evlenmemek senin insiyatifinde olmalı kendi her boku yeyip üstünde hakimiyet kurmaya çalışan bir embesilin değil. Evet hiç evlenmeyebilirsin de ama zamanın hayatın sana ne sunacağını bilemezsin. Belki hiç ummadığın bir zamanda seni çoook mutlu eden biri çıkar karşına o zaman senin hayatının öncesini mahfeden adamın geri kalanını da mahfetmesine izin vermiş olacaksın. İmzalama. İmzalayacaksan da onun da hayatının bazı kararları senin elinde olacak maddeler koy ki hiçbir şey yapamasın.

Ben de bu hanımefendi gibi düşünüyorum. Şu an yeter ki kurtulayım diye düşünerek o belgeye imza atarsanız ilerisi için bu adama hayatınız üzerinde söz sahibi olma hakkı verirsiniz. Kimse boşanmanın ertesi günü evlenirsiniz kesin demiyor ama yarın bir gün sizi gerçekten mutlu edecek, el üstünde tutacak, oğlunuza abilik/babalık yapacak biri karşınıza çıktığında bu maddeden dolayı evlenemeyeceksiniz oğlunuzun velayetinden vazgeçmemek için.

Hemen imzalamak yerine siz de onun hayatını kısıtlayacak bir iki madde koyun anlaşmaya. Kabul ederse kendi bilir. Etmezse pazarlığınızı yapar, sen bu maddeyi çekersen ben de kendi maddemi çekerim dersiniz.

Kurtulmaya çalışırken bu adamı daha çok ayak bağı etmeyin kendinize.

Bu erkeklerin çoğu neden böyle , ben istediğimi yapayım karşımdaki herşeyden mahrum kalsın zihniyeti . evlenirsin kısıtlar sosyal hayatının içine eder kendi her boku yer af edersiniz , boşanırsınız yine aynı zulüm. Şu ülkede biraz da kadınların yüzü gülsün be biraz da empati duygusu olan vicdanlı erkekler çoğalsın çok mu şey istiyoruz bıktık yeminle..

Ben de bu hanımefendi gibi düşünüyorum. Şu an yeter ki kurtulayım diye düşünerek o belgeye imza atarsanız ilerisi için bu adama hayatınız üzerinde söz sahibi olma hakkı verirsiniz. Kimse boşanmanın ertesi günü evlenirsiniz kesin demiyor ama yarın bir gün sizi gerçekten mutlu edecek, el üstünde tutacak, oğlunuza abilik/babalık yapacak biri karşınıza çıktığında bu maddeden dolayı evlenemeyeceksiniz oğlunuzun velayetinden vazgeçmemek için.

Hemen imzalamak yerine siz de onun hayatını kısıtlayacak bir iki madde koyun anlaşmaya. Kabul ederse kendi bilir. Etmezse pazarlığınızı yapar, sen bu maddeyi çekersen ben de kendi maddemi çekerim dersiniz.

Kurtulmaya çalışırken bu adamı daha çok ayak bağı etmeyin kendinize.

Ben maddenin geçersiz sayılacağını düşünerek imzalayacağım aslında. Bu maddenin olmadığı bir protokolü kabul etmiyor. Ben nasıl kısıtlayabilirim bilmiyorum. Çocuk zaten bende, adam zaten rahat, keyfinde. Bir şey de gelmiyor aklıma.

O da bu maddenin olmadığı bir protokolü kesinlikle kabul etmiyor. Geçersiz olduğunu ona da söyledim, her ne olursa olsun evlenmem halinde çocuğu almakla tehdit ediyor. Pek umursamıyorum tehditlerini de. Ama protokol için de başka alternatifim yok.

Bu erkeklerin çoğu neden böyle , ben istediğimi yapayım karşımdaki herşeyden mahrum kalsın zihniyeti . evlenirsin kısıtlar sosyal hayatının içine eder kendi her boku yer af edersiniz , boşanırsınız yine aynı zulüm. Şu ülkede biraz da kadınların yüzü gülsün be biraz da empati duygusu olan vicdanlı erkekler çoğalsın çok mu şey istiyoruz bıktık yeminle..

Vallahi bıktık ya. İki yıl olacak neredeyse, evliyken ayrı dert, boşanırken ayrı dert.

Ben maddenin geçersiz sayılacağını düşünerek imzalayacağım aslında. Bu maddenin olmadığı bir protokolü kabul etmiyor. Ben nasıl kısıtlayabilirim bilmiyorum. Çocuk zaten bende, adam zaten rahat, keyfinde. Bir şey de gelmiyor aklıma.

O da bu maddenin olmadığı bir protokolü kesinlikle kabul etmiyor. Geçersiz olduğunu ona da söyledim, her ne olursa olsun evlenmem halinde çocuğu almakla tehdit ediyor. Pek umursamıyorum tehditlerini de. Ama protokol için de başka alternatifim yok.

Avukatınızla görüşün, illa ki vardır kısıtlayacağınız bir madde, evlenme durumunda asla velayeti alamamak olabilir, hayatına biri girdiğinde çocuğu görme süresi 3 saatse 2 saat olacak yazılabilir. Bilemiyorum. İlla ki vardır onu da kısıtlayacak bir madde. Zaten o maddeyi pisliğine koydurduğu belli.

Yaşadıklarınızı bilmiyorum, ve yazdıklarınızdan anladığım bu adamdan aşırı derecede kurtulmak istiyorsunuz. Ama dediğim gibi daha çok ayak bağı etmeyin kendinize. Gerekirse süre biraz daha uzasın ama bu adam hayatınızda artık söz sahibi olamasın. Sizin kararlarınızda etkili olamasın.

Bence imzalamayın. Evlenmeyi düşünmüyorum diyorsunuz belki fikriniz değişecek. Karşınıza evlilik düşündürecek biri çıkacak? Boşanırken bile sizin üzerinizde hüküm sürüyor.

İmzalamasam boşanamıyorum da, bu da onun işine geliyor, nikahını bağlayıcı sayıyor adam. Maddenin geçersiz olmasını umuyorum.

Bu herif de ne kanıbozuk ne pislik ne iğrenç biri çıktı ya evliyken ayrı ziyandı boşanırken ayrı ziyan. Dilerim sana yaptığı tüm çirkefliklerin bin beterini kendisi yaşar ve ömür boyu acı ve vicdan azabı içinde kıvranır.

Gönlüne göre olsun her şey. Başka bir şey demiyorum ben, umarım herkes hakettiğini yaşar.

Bencil adama bak hele sen.Bu kadar çocuğunu düşünen adam karısını beş parasız bırakıyor birde.Yeterki boşansın benden diye vermediğiniz taviz kalmadı.Ben olsam kabul etmezdim.Boşanmıyorsa,o da boşanamıyor neticede.Ayy çok sinir oldum burada ben.:sinirli:

:) güldürdünüz beni. Boşanmasam onun için sorun yok. O da bunu istiyor. Nikahı bağlayıcı sanıyor kendince. Düşüneceğim artık, bilemiyorum.

Çok çok teşekkür ederim, zaten yeni bir evlilik yapmak gibi bir düşüncem katiyen yok. Önceliğim çocuğumu hakkıyla büyütmek, onu mutlu etmek. Bu yüzden madde önemli değil ama zihniyet sinirimi bozuyor işte. Tekrar teşekkür ederim.

Yok evlenebilirsiniz de belki aşk kapınızı çalacak. Bu madde yüzünden gerileceksiniz sürekli. Siz de onu ekarte edecek bir madde ekleyin bence.

Yok evlenebilirsiniz de belki aşk kapınızı çalacak. Bu madde yüzünden gerileceksiniz sürekli. Siz de onu ekarte edecek bir madde ekleyin bence.

Tabi ki böyle bir ihtimal de var. Yıllar sonra neler olacağını bilemeyiz ama aklıma başka madde gelmiyor. Yani onun için yazabileceğim bir şey yok. Velayet bende, çocuğu pek tınladığını da sanmıyorum, maksat beni kısıtlamak. Diğer türlü de boşanamıyorum.

Tabi ki böyle bir ihtimal de var. Yıllar sonra neler olacağını bilemeyiz ama aklıma başka madde gelmiyor. Yani onun için yazabileceğim bir şey yok. Velayet bende, çocuğu pek tınladığını da sanmıyorum, maksat beni kısıtlamak. Diğer türlü de boşanamıyorum.

Kısıtlamak istediği kadını boşanma raddesine getiriyor sonra da böyle yapıyor ne sinir bozucu gerçekten. Avukatınız ne diyor bu konuda. Çekişmeli olsa haklarınızı mı vermek istemiyor hani bir an önce kurtulayım diye mi anlalmalıyı istiyordunuz.

Malesef hukukta işler “umarak” öyle olmasını “dileyerek” yürümüyor. Öyle olsaydı iki yıl önce bu adamdan boşanmayı ummuştunuz ve şuan özgür bir kadındınız. Eski eşiniz avukat sanırım. Böyle bir meslek ve böyle bir madde... siz sırf boşanabilmek için şimdi evet derseniz bu adam kazanamayacağını evet belki çocuğu alamayacağını bilse bile sırf bu madde sayesinde dava açarak huzursuz edebilir sizi. Siz belki yeni bir mutluluk kapısı aralayacakken böyle Kötü bir insanın gölgesinde yaşamak istermisiniz? Neden yapasınız ki kendinize bunu. Litfen gerekirse 20 avukat dolaşın kendinizi sağlama almadan imzalamayın.

Avukatınızla görüşün, illa ki vardır kısıtlayacağınız bir madde, evlenme durumunda asla velayeti alamamak olabilir, hayatına biri girdiğinde çocuğu görme süresi 3 saatse 2 saat olacak yazılabilir. Bilemiyorum. İlla ki vardır onu da kısıtlayacak bir madde. Zaten o maddeyi pisliğine koydurduğu belli.

Yaşadıklarınızı bilmiyorum, ve yazdıklarınızdan anladığım bu adamdan aşırı derecede kurtulmak istiyorsunuz. Ama dediğim gibi daha çok ayak bağı etmeyin kendinize. Gerekirse süre biraz daha uzasın ama bu adam hayatınızda artık söz sahibi olamasın. Sizin kararlarınızda etkili olamasın.

Çocuk ya da velayeti pek önemseyeceğini sanmıyorum. Zaten bende, yılda üç dört kez görüyor. Onun derdi beni kısıtlamak.

İki yıla yakındır boşanmaya çalışıyorum, maddi manevi zorladı bu boşanma mevzusu beni. Eski eşim nikahı hala bağlayıcı bir unsur olarak görüyor üstümde. Fakat kendisi istediği gibi yaşıyor. Ben de resmiyette de olsa sıkıldım bu bağdan. Daha ne kadar uzar, ne zaman biter o da belli değil, bu sebepten anlaşmalı boşanmak istiyorum artık.

Back
X