• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sebebi mi?

Emirimoglum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2017
1.091
768
43
35
Bayanlar merhaba buraya yazmaktan başka çarem kalmadi inanın.esimle yaklaşık 2 yıldır eviyiz.5 aylık bir bebegin var
Eşim eve düşkün çocuğuna da düşkündür.alkol vs kullanmaz.ama bana düşkün değildir.romsntik değil.dogum günümü kutlamadı ne bir hediye ne bir çiçek hiçbirşey almadı.bunuda oğlumuz hasta oğlumuz hasta olduğu için kutlamadım başka gün kutlarız diye düşündüm dedi.dogum günün kutlu olsun bile demedi.isten geliyor.hep işyerinden arıyorlar açmak zorunda konuşuyor dakikalaca.sonra internetten programlama videoları vs izlior.bir sohbetimiz yok.bana günün NASIL geçti diye sormaz.kcuuk süprizler asla yapmaz.odundur yani.ben önceden küçük süprizler yapardım artık benimde istegimi koreltti o yüzden yapmıyorum.acayip evci dir. Sürekli evde oturmak ister.gezmeye götürmez
Bunlar beni boşanmaya iten sebepler.kendimi değersiz soradan biri gibi hissetmeye başladım artık.
Iyi yönleri ev temizliğine yardım eder çocuğa bakar.kahvalti hazırlar yemek yapar :( ama bunlar bir evliliği sürdürmek için bir neden midir?
Ask tutku yoksa evlilik sürer mi?
Kafam çok karışık.kendimi hoc değerli görmüyorum.hayatim acayip monoton...

Evli değilim nişanlıyım istediğimiz çok bişey değil ama içlerinden gelmiyor demek ki ya ben çekerim diyeceksiniz oturacaksınız ya da tamamen keseceksiniz ama ne yaparsanız yapın size haklı yön bulmayacak çevreniz siz içinizden geleni yapın

Ĺ
Bayanlar merhaba buraya yazmaktan başka çarem kalmadi inanın.esimle yaklaşık 2 yıldır eviyiz.5 aylık bir bebegin var
Eşim eve düşkün çocuğuna da düşkündür.alkol vs kullanmaz.ama bana düşkün değildir.romsntik değil.dogum günümü kutlamadı ne bir hediye ne bir çiçek hiçbirşey almadı.bunuda oğlumuz hasta oğlumuz hasta olduğu için kutlamadım başka gün kutlarız diye düşündüm dedi.dogum günün kutlu olsun bile demedi.isten geliyor.hep işyerinden arıyorlar açmak zorunda konuşuyor dakikalaca.sonra internetten programlama videoları vs izlior.bir sohbetimiz yok.bana günün NASIL geçti diye sormaz.kcuuk süprizler asla yapmaz.odundur yani.ben önceden küçük süprizler yapardım artık benimde istegimi koreltti o yüzden yapmıyorum.acayip evci dir. Sürekli evde oturmak ister.gezmeye götürmez
Bunlar beni boşanmaya iten sebepler.kendimi değersiz soradan biri gibi hissetmeye başladım artık.
Iyi yönleri ev temizliğine yardım eder çocuğa bakar.kahvalti hazırlar yemek yapar :KK43: ama bunlar bir evliliği sürdürmek için bir neden midir?
Bence sen bulmuş bunuyosun hani her saniye aşk yasayamazsin çocuğuna düşkün evine düşkün daha ne istysun çalışıyo sana yardım ediyo aşk tutku vardır ama sürprizlerden öncelikleri vardır

Iyi yönleri ev temizliğine yardım eder çocuğa bakar.kahvalti hazırlar yemek yapar :KK43: ama bunlar bir evliliği sürdürmek için bir neden midir?
Önce kendi beklentilerinizi bir sorgulayın.Çok mu şey bekliyorsunuz diye.Bazı kadınlar aşırı duygusal,aşırı melankolik olabiliyor.Fazla Türk filmi gibi evlilik bekliyor.Siz öylesiniz demiyorum.
Eşinizle sorun gördüğünüz şeyleri karşılıklı konuşmalısınız.Doğum günü kutlamaması çok büyük sorun değil ama asosyal olup hiçbir ortak paylaşımınız olmaması sorun.

Acikca konustunuz mu? Ben degerli hissetmek istiyorum kendimi boyle senden uzak hissediyorum diyeDogumgunu olayina cok takilmadim ama genel olarak size uzak davraniyorsa bu insani icten ice bitiriyor.Cinsel hayatiniz nasil?

Herkes takmış boşanmaya...Boşananların başı göğemi eriyor sanıyorsun. Eteri gider, beteri gelir. Otur oturduğun yerde. Ayrıca türk dizilerinide fazla izleme bence. Artık sen evli bir bayansın, kendini çocuğuna ada, onunla, eğitimiyle ilgilen. Türk kadınları takmış bir romantizm derdine gidiyor. Sana 2 tatlı söz söyleyincemi sen değerli olacaksın. Sen kendin vereceksin o değeri kendine. Kimseden bekleme yani. Sende kendi kendini şımart, hediye al kendine, mutlu olacağın şeyleri kendin yap.
Ayrıca o romantik değilse, beklediğin şeyleri sen ona yap. Sizin gib insanlara rahat batıyor bence. Şöyle bir bak dünyaya, ne çileler, ne acılar, ne fakirlikler var..Haline şükret, eşinin kıymetini bil...O çok iltifat eden erkeklerin çoğu eşini aldatır, bunuda bil.Lütfen bu tarz düşünceleri aklından çıkar...

Eşlerimiz benziyor, hani benimkine ilgisiz denemez ama benim istediğim türden bir ilgi gösterme olayımız yok, kankasına davrandığı gibi davranır çoğunluk, canım balım diye sevse de mutlaka bi 10 dkya kadar bozar bi saçmalar beni uyuz edecek bir şeyler yapar. Gıcık gıcık şakaları vardır. İşten gelir sorar "Nasılsın, ne yaptın?" ama klasik sohbetler ekstra bir olayımız yok. Hediye vb. olaylarda düzdür, ihtiyaç gördüğünü alır gelir kendisi, yeni evlendiğimiz sıra özel sürprizler yapardı az buçuk, şimdi 5. seneye girdik, onlar da kalmadı. Evcil bir adam oldu çıktı, ben talep etmezsem evde oturur, ben plan yaparsam itiraz etmez katılır ama evde diz dize oturup saatlerce video izlesek tamamdır dünyalar onundur yeter de artar ona.

Ben de isterdim ki bu adam benim önüme geçebilsin, düşünsün planlasın vb. Önceden öyleydi, sonradan "Sülalem raad" moduna girdi, bilhassa çocuktan sonra. Ha bu boşanma sebebi midir dersen, mutsuzluğun-uyumsuzluğun her çeşidi boşanma sebebi olabilir. Evlendik diye niçin romantizm bitmeli? Niçin evlilikte kadın "Ay buna da şükür" diyerek duygusal boşluğunu örtmeli? Ya da gençken gezmeyeceksek, birbirimizi kapı dışına dizlerimiz tutar, bacaklarımız koşarken çekmeyeceksek, ben kırışıp buruşup kendimi taşıyamaz hale geldiğimde mi yapacağım bunları?
İnsan birini niçin hayat arkadaşı olarak seçer?
Bir evi ve bir bütçeyi, bir iki çocuğu ve birkaç sıradan şeyi, cinselliği paylaşmak için mi? Onu ev arkadaşları, fuckbuddy takıldığın tipler de yapar.

Biz çift terapisi aldık, size de öneririm, biraz bizi toparladı.
"Buldun da bunuyorsun, X kadar anlayışlı, evine kol kanat, yardımcı, eli açık, iyi baba bla bla bir erkeği bu devirde bulamazsın" laflarını annemden hep işittim ama benim için bunlar yeterli değil. Kaç kere konuştum olmadı, en son boşanma lafını edince adam bi sarsıldı, sonra terapi vb. Şimdi o ilk zamanlarımız kadar olmasa da çok durgun yaşadığımız halde de değiliz diyebilirim.

Bu da buraya ilk açtığım konu, dilersen bakabilirsin:
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/icine-emekli-kacan-tam-zamanli-ev-erkegi-esim.1013929/
Sana hak veriyorum, eşinden ummayacaksın, eşin romantik olmayacak da kim olacak?

Iyi yönleri ev temizliğine yardım eder çocuğa bakar.kahvalti hazırlar yemek yapar :KK43:

Konunuzun bu kısmina istemeden güldüm afedersiniz.
Daha ne istiyorsunuz diyesim geldi çünku is kolik bi eşim var bende zorla eve getiremiyorum. Biraktim artik oyle istiyorsa oyle olsun.
Madem bircok işi ustleniyor. Siz cocugunuzla ilgilenin daha cok onunla cikip gezin. Ama cinsellikte yok kadar azsa tabi içinizdeki boslugu ancak siz bilirsiniz. Bence biraz siz dogal akisina birakin ve bosanma dusuncelerini kafanizdan atin. Enerjinizi ailenizle ilgili guzel seylere yoneltin ve evliligi siz yönetin.
Belki biraz toparlamaniza iyi gelir

Son düzenleme:
İnsan birini niçin hayat arkadaşı olarak seçer?
Bir evi ve bir bütçeyi, bir iki çocuğu ve birkaç sıradan şeyi, cinselliği paylaşmak için mi? Onu ev arkadaşları, fuckbuddy takıldığın tipler de yapar.
Su kisma o kadar katiliyorum ki. Ev arkadaslari da temizlik yapiyor yemek yapiyor,kuaforun ciragina rica ettim dun ablacim iki dakika su benim oglani eyler misin diye yapti kizcagiz. Cocuga bakiyor diye koca iyi koca olmuyor ki. Zaten gorevi. Bana yeterli gelmiyor bunlar. Esim iyi insan diye over ya bazilari. Ee sen kotu musun diyorum. Tamam sen kotuysen onun iyi olmasi avantaj. E sen de iyiysen bu bir arti mi? Tam tersi iyi olmak insanlik gorevi. Evli kalmak icin daha cok sebep lazim bana gore

Su kisma o kadar katiliyorum ki. Ev arkadaslari da temizlik yapiyor yemek yapiyor,kuaforun ciragina rica ettim dun ablacim iki dakika su benim oglani eyler misin diye yapti kizcagiz. Cocuga bakiyor diye koca iyi koca olmuyor ki. Zaten gorevi. Bana yeterli gelmiyor bunlar. Esim iyi insan diye over ya bazilari. Ee sen kotu musun diyorum. Tamam sen kotuysen onun iyi olmasi avantaj. E sen de iyiysen bu bir arti mi? Tam tersi iyi olmak insanlik gorevi. Evli kalmak icin daha cok sebep lazim bana gore

Günü kurtaran, kendini iş, tv, videolar arasına oturtup uyuşturup, evde cismiyle var olan bir adam düşün ki Dark, iyi baba, yok evin işleyişine yardımcı, kötü alışkanlıkları yok vs vs... Bizim kadınımız da tamam diyor hani "Daha ne istiyorsun?"
Flört ettiği o adamı istiyor, aşık olduğu, ömrüne kattığı insanı geri istiyor bundan daha doğal, daha olması gereken ne var?
Sonra kadınlarımız obez, alış-veriş bağımlısı, makyajkolik, gezmeden beri gelemez, temizlik hastası vb... Bunlar hep bir duygusal boşluk doldurmaca, ömrü geçiştirmece, zamanı geri sayma, katlanma çabası.

Günü kurtaran, kendini iş, tv, videolar arasına oturtup uyuşturup, evde cismiyle var olan bir adam düşün ki Dark, iyi baba, yok evin işleyişine yardımcı, kötü alışkanlıkları yok vs vs... Bizim kadınımız da tamam diyor hani "Daha ne istiyorsun?"
Flört ettiği o adamı istiyor, aşık olduğu, ömrüme kattığı insanı geri istiyor bundan daha doğal, daha olması gereken ne var?
Sonra kadınlarımız obez, alış-veriş bağımlısı, makyajkolik, gezmeden beri gelemez, temizlik hastası vb... Bunlar hep bir duygusal boşluk doldurmaca, ömrü geçiştirmece, zamanı geri sayma, katlanma çabası.
Analizlerin cok yerinde gercekten. O “daha ne istiyorsun” lafini cok kisiden duymusumdur. Ne isteyebilirim? Iki cift laf etmek istiyorum karsimda elinde telefon bir adam var, yarim saat yuruyus yapmak istiyorum karsimda araba anahtarini uzatan biri var al nereye gitmek istersen git diyen. Ben de cok yasadim boyle seyler ama resti cektim. Ya duzelirsin adam gibi adam olursun ya da biter bu is diye. Ne munasebet yani benim para karsiligi iliskiye giren kadindan bir farkim olmali, bir seyler bekleyebilmeliyim esimden. El ele tutusup dolasmaliyim,gezmeliyim. Beraber tatile gitmeliyim,ozel gunleri kutlamaliyim. Bunlari yapmayacaksam neden evliyim? Anamla yapiverirdim hepsini :KK66:

Yani romantiklik vs değil de gerçekten sizi önemsemediğini düşünüyorsanız bu çok zor bir durum

Boşanmak için çok ciddi bir sebep değil. Diğer artıları var. Ama eşlerin birbirini anlamaması önemli nir sorun. Onu evlilik terapistine gitmeye ikna edin.

Evlenirken bu özelliklerini bilmiyor muydunuz ? Birden bire değişmedi bu adam değil mi

• Beğen
Reactions: KV_
8 seneklik evliyim. Eşim daha hiç bi anneler günü, sevgili günü, evlilik ve bilumum yıl dönümlerini kutlamadı. Evi çok sever 10 yıl evden çıkmasa çıkmaz. Artık çocuklar istiyo diye mecburiyetten çıkıyo. Ailesine çoook düşkündür. Çok yoğun çalışır. Tam 9 haftadır bir gün bile izin kullanmadan çalıştı. Buna rağmen akşamlar iş telefonları mesajlaşmaları mailleri bitmez. Evdeyse sadece sofra kaldırmaya yardım eder. Ev işlerine doğru iteklemem lazım.

Amaaaa...

İki doğumumda da ben acı çekiyırum diye dışarıda sürekli ağlamış annem söyledi. Bi hasta oldum acili birbirine kattı yardım edin diye. Seni seviyorum demez. Sen olmazsan naparız Allah seni başımızdan eksik etmesin der her akşam. Kızımı severken allahım ne olur huyu suyu güzelliği annesine benzesin nede olsa senden bi daha dünyaya gelmeyecek der. ya şu çayın tadı senle ayrı bi güzel der.

Yani ne biliyim öyle işte. Sanki özünde böyle sevmesi beni alıştırdı. Çoğu arkadaşım herkes çekmezdi bu adamı der. Ama eşimin böyle hayatıma sızmış beni sevme yöntemleri var

Siz eşinizi daha iyi tanırsınız. Bence önce karşılıklı konuşun gerekirse çift terapisi alın. Ben çokda boşanılası bidurum göremedim

Bu göreceli bi kavram
Herkesin beklentileri farklı
Ben de aşk insanıyım
Sevgisiz , ilgisiz yapamam
Sadece ev işi yapmakla da adam olunmuyor ama
İşte bu bikaç cümleyle anlatılmaz
Olumlu yönleri olumsuzluklarından fazlaysa devam eder bazı kadınlar
Bazı kadınlar da mantığa bakar

• Beğen
Benim eşim de hemen hemen öyledir. Doğumgünümü kutlar şimdi yalan yok. Şu telefon başındaki hâli beni delirtiyor. Ben de onun yüzünden sürekli telefonda oyalanıyorum. Sıkılıyorum ne yapayım. Kitap okusam ki çok severim bu aralar kafam almıyor. Bir sürü de kitap aldım oysa hep istediğim kitaplar gitmiyor bu ara. Yemeğe oturacağız iki saat seslenirim çay için iki saat. Artık seslenmiyorum o kadar. Bir şeyler yapalım desek benden bekler. Vs vs zaten evdeyim tek aktivitem oğlanlar park bahçe market gezmesi. Geçen kahvaltıya gidelim dedik bütün hafta güzel giden hava iki haftasonu serin hafif yağışlı. Yo:kızgın:k diyorum sans yok. Bu hafta da halime mi acıdı nedir balık yemeye gidelim dedi ters ters baktım artık şansıma fırtına çıkar diye:işsiz: oluyor öyle şeyler ne bileyim değerli hissettirir bazen bir bakışı bir sözüyle. Yanlış anlaşılmasın ben öyle romantik biri değilimdir. Çikolatalı çilekler olsun bandirip yiyelim fondü yapsin ellerinde cicekler kapimda sırılsıklam olsun gibi bir düşüncem yok. Zaten ne istediğimi de bilmiyorum. Neden uzattım onu da anlamadım. Sanırım ben iyi değilim :silah: sayın konu sahibi bunları net oturup konuştunuz mu beklentilerinizi açtınız mı? Mesela romantik bir akşam için arada hazırlık yapar mısınız?

Evlenmeden once sanirim ilgiliydi , beraber geziyordunuz
Evlendikten sonra ne degistigini sormadiniz mi esinize?

8 seneklik evliyim. Eşim daha hiç bi anneler günü, sevgili günü, evlilik ve bilumum yıl dönümlerini kutlamadı. Evi çok sever 10 yıl evden çıkmasa çıkmaz. Artık çocuklar istiyo diye mecburiyetten çıkıyo. Ailesine çoook düşkündür. Çok yoğun çalışır. Tam 9 haftadır bir gün bile izin kullanmadan çalıştı. Buna rağmen akşamlar iş telefonları mesajlaşmaları mailleri bitmez. Evdeyse sadece sofra kaldırmaya yardım eder. Ev işlerine doğru iteklemem lazım.

Amaaaa...

İki doğumumda da ben acı çekiyırum diye dışarıda sürekli ağlamış annem söyledi. Bi hasta oldum acili birbirine kattı yardım edin diye. Seni seviyorum demez. Sen olmazsan naparız Allah seni başımızdan eksik etmesin der her akşam. Kızımı severken allahım ne olur huyu suyu güzelliği annesine benzesin nede olsa senden bi daha dünyaya gelmeyecek der. ya şu çayın tadı senle ayrı bi güzel der.

Yani ne biliyim öyle işte. Sanki özünde böyle sevmesi beni alıştırdı. Çoğu arkadaşım herkes çekmezdi bu adamı der. Ama eşimin böyle hayatıma sızmış beni sevme yöntemleri var

Siz eşinizi daha iyi tanırsınız. Bence önce karşılıklı konuşun gerekirse çift terapisi alın. Ben çokda boşanılası bidurum göremedim
şu çayın tadı seninle güzel diyorsa seni seviyorum demektir..

• Beğen
Back
X