Eşlerimiz benziyor, hani benimkine ilgisiz denemez ama benim istediğim türden bir ilgi gösterme olayımız yok, kankasına davrandığı gibi davranır çoğunluk, canım balım diye sevse de mutlaka bi 10 dkya kadar bozar bi saçmalar beni uyuz edecek bir şeyler yapar. Gıcık gıcık şakaları vardır. İşten gelir sorar "Nasılsın, ne yaptın?" ama klasik sohbetler ekstra bir olayımız yok. Hediye vb. olaylarda düzdür, ihtiyaç gördüğünü alır gelir kendisi, yeni evlendiğimiz sıra özel sürprizler yapardı az buçuk, şimdi 5. seneye girdik, onlar da kalmadı. Evcil bir adam oldu çıktı, ben talep etmezsem evde oturur, ben plan yaparsam itiraz etmez katılır ama evde diz dize oturup saatlerce video izlesek tamamdır dünyalar onundur yeter de artar ona.
Ben de isterdim ki bu adam benim önüme geçebilsin, düşünsün planlasın vb. Önceden öyleydi, sonradan "Sülalem raad" moduna girdi, bilhassa çocuktan sonra. Ha bu boşanma sebebi midir dersen, mutsuzluğun-uyumsuzluğun her çeşidi boşanma sebebi olabilir. Evlendik diye niçin romantizm bitmeli? Niçin evlilikte kadın "Ay buna da şükür" diyerek duygusal boşluğunu örtmeli? Ya da gençken gezmeyeceksek, birbirimizi kapı dışına dizlerimiz tutar, bacaklarımız koşarken çekmeyeceksek, ben kırışıp buruşup kendimi taşıyamaz hale geldiğimde mi yapacağım bunları?
İnsan birini niçin hayat arkadaşı olarak seçer?
Bir evi ve bir bütçeyi, bir iki çocuğu ve birkaç sıradan şeyi, cinselliği paylaşmak için mi? Onu ev arkadaşları, fuckbuddy takıldığın tipler de yapar.
Biz çift terapisi aldık, size de öneririm, biraz bizi toparladı.
"Buldun da bunuyorsun, X kadar anlayışlı, evine kol kanat, yardımcı, eli açık, iyi baba bla bla bir erkeği bu devirde bulamazsın" laflarını annemden hep işittim ama benim için bunlar yeterli değil. Kaç kere konuştum olmadı, en son boşanma lafını edince adam bi sarsıldı, sonra terapi vb. Şimdi o ilk zamanlarımız kadar olmasa da çok durgun yaşadığımız halde de değiliz diyebilirim.
Bu da buraya ilk açtığım konu, dilersen bakabilirsin:
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/icine-emekli-kacan-tam-zamanli-ev-erkegi-esim.1013929/
Sana hak veriyorum, eşinden ummayacaksın, eşin romantik olmayacak da kim olacak?