• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sebebi mi?

Bayanlar merhaba buraya yazmaktan başka çarem kalmadi inanın.esimle yaklaşık 2 yıldır eviyiz.5 aylık bir bebegin var
Eşim eve düşkün çocuğuna da düşkündür.alkol vs kullanmaz.ama bana düşkün değildir.romsntik değil.dogum günümü kutlamadı ne bir hediye ne bir çiçek hiçbirşey almadı.bunuda oğlumuz hasta oğlumuz hasta olduğu için kutlamadım başka gün kutlarız diye düşündüm dedi.dogum günün kutlu olsun bile demedi.isten geliyor.hep işyerinden arıyorlar açmak zorunda konuşuyor dakikalaca.sonra internetten programlama videoları vs izlior.bir sohbetimiz yok.bana günün NASIL geçti diye sormaz.kcuuk süprizler asla yapmaz.odundur yani.ben önceden küçük süprizler yapardım artık benimde istegimi koreltti o yüzden yapmıyorum.acayip evci dir. Sürekli evde oturmak ister.gezmeye götürmez
Bunlar beni boşanmaya iten sebepler.kendimi değersiz soradan biri gibi hissetmeye başladım artık.
Iyi yönleri ev temizliğine yardım eder çocuğa bakar.kahvalti hazırlar yemek yapar :KK43: ama bunlar bir evliliği sürdürmek için bir neden midir?
Ask tutku yoksa evlilik sürer mi?
Kafam çok karışık.kendimi hoc değerli görmüyorum.hayatim acayip monoton...
Bu senin hayattaki önceliklerine bağlı kimine göre dövmüyorsa sövmüyorsa eve para getiriyorsa ne olursa olsun iyi evliliktir kimine göre de mutlu değilse biter sen şikayetçi olduğuna göre devam etmesi gereken bir evlilik değil

Herkes takmış boşanmaya...Boşananların başı göğemi eriyor sanıyorsun. Eteri gider, beteri gelir. Otur oturduğun yerde. Ayrıca türk dizilerinide fazla izleme bence. Artık sen evli bir bayansın, kendini çocuğuna ada, onunla, eğitimiyle ilgilen. Türk kadınları takmış bir romantizm derdine gidiyor. Sana 2 tatlı söz söyleyincemi sen değerli olacaksın. Sen kendin vereceksin o değeri kendine. Kimseden bekleme yani. Sende kendi kendini şımart, hediye al kendine, mutlu olacağın şeyleri kendin yap.
Ayrıca o romantik değilse, beklediğin şeyleri sen ona yap. Sizin gib insanlara rahat batıyor bence. Şöyle bir bak dünyaya, ne çileler, ne acılar, ne fakirlikler var..Haline şükret, eşinin kıymetini bil...O çok iltifat eden erkeklerin çoğu eşini aldatır, bunuda bil.Lütfen bu tarz düşünceleri aklından çıkar...
Ne diyon la sen? E kadın bunları kendi kendine zaten yapabiliyor ne diye birde adam kahrı çeksin türk kadını da çok güzel olsun senin gibi kadınlar da kendini kocasına çocuğa adasın kendini unutsun kocam aldattı dövdü ama pişman ya aslında beni çok sever çocukta ona çok düşkün evine bakar diye kendini avutsun anca

Ne diyon la sen? E kadın bunları kendi kendine zaten yapabiliyor ne diye birde adam kahrı çeksin türk kadını da çok güzel olsun senin gibi kadınlar da kendini kocasına çocuğa adasın kendini unutsun kocam aldattı dövdü ama pişman ya aslında beni çok sever çocukta ona çok düşkün evine bakar diye kendini avutsun anca
zaten senin gibi, la sen diye konuşan kadınlar lütfen kocalarınızı meşgul etmeyin, hemen boşanın...2. 3. bulduğunuz kocalar
sizi el üstünde taşırlar.

zaten senin gibi, la sen diye konuşan kadınlar lütfen kocalarınızı meşgul etmeyin, hemen boşanın...2. 3. bulduğunuz kocalar
sizi el üstünde taşırlar.
Benim normalde nasıl konuştuğumu sitedeki herkes bilir ama senin gibiler bu dilden anlar başka türlüsü kesmez sizi bizim ilki de yarın bir gün boşanırsak ikincisi üçüncüsü de el üstünde tutar çünkü biz kendi değerimizi hak ettiklerimizi biliyoruz elimiz şükür ekmek tutuyor ayağımız sağlam basıyor sırf dövmüyor sövmüyor diye kimseyi baş üstünde taşımıyoruz hayattaki en önemli şey mutluluk bizim mutluluğumuz anlatabiliyor muyum acaba sizin gibi koca için kendini unutan insanlar kişisel mutluluğun ne demek olduğunu bilmez ne anlatıyorsam illa millet çok dert çekiyor diye mutsuzluk kabullenilmez ona bakarsan yiyecek ekmek bulamayan var sende yeme hiçbir şey aç otur? Üstüne giyecek kıyafeti olmayan insanlar var kendine giyecek hiçbir şey alma bu örnekler uzar gider illa senden daha kötü var diye kendi olduğun yere ada işte işin ne

Eşlerimiz benziyor, hani benimkine ilgisiz denemez ama benim istediğim türden bir ilgi gösterme olayımız yok, kankasına davrandığı gibi davranır çoğunluk, canım balım diye sevse de mutlaka bi 10 dkya kadar bozar bi saçmalar beni uyuz edecek bir şeyler yapar. Gıcık gıcık şakaları vardır. İşten gelir sorar "Nasılsın, ne yaptın?" ama klasik sohbetler ekstra bir olayımız yok. Hediye vb. olaylarda düzdür, ihtiyaç gördüğünü alır gelir kendisi, yeni evlendiğimiz sıra özel sürprizler yapardı az buçuk, şimdi 5. seneye girdik, onlar da kalmadı. Evcil bir adam oldu çıktı, ben talep etmezsem evde oturur, ben plan yaparsam itiraz etmez katılır ama evde diz dize oturup saatlerce video izlesek tamamdır dünyalar onundur yeter de artar ona.

Ben de isterdim ki bu adam benim önüme geçebilsin, düşünsün planlasın vb. Önceden öyleydi, sonradan "Sülalem raad" moduna girdi, bilhassa çocuktan sonra. Ha bu boşanma sebebi midir dersen, mutsuzluğun-uyumsuzluğun her çeşidi boşanma sebebi olabilir. Evlendik diye niçin romantizm bitmeli? Niçin evlilikte kadın "Ay buna da şükür" diyerek duygusal boşluğunu örtmeli? Ya da gençken gezmeyeceksek, birbirimizi kapı dışına dizlerimiz tutar, bacaklarımız koşarken çekmeyeceksek, ben kırışıp buruşup kendimi taşıyamaz hale geldiğimde mi yapacağım bunları?
İnsan birini niçin hayat arkadaşı olarak seçer?
Bir evi ve bir bütçeyi, bir iki çocuğu ve birkaç sıradan şeyi, cinselliği paylaşmak için mi? Onu ev arkadaşları, fuckbuddy takıldığın tipler de yapar.

Biz çift terapisi aldık, size de öneririm, biraz bizi toparladı.
"Buldun da bunuyorsun, X kadar anlayışlı, evine kol kanat, yardımcı, eli açık, iyi baba bla bla bir erkeği bu devirde bulamazsın" laflarını annemden hep işittim ama benim için bunlar yeterli değil. Kaç kere konuştum olmadı, en son boşanma lafını edince adam bi sarsıldı, sonra terapi vb. Şimdi o ilk zamanlarımız kadar olmasa da çok durgun yaşadığımız halde de değiliz diyebilirim.

Bu da buraya ilk açtığım konu, dilersen bakabilirsin:
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/icine-emekli-kacan-tam-zamanli-ev-erkegi-esim.1013929/
Sana hak veriyorum, eşinden ummayacaksın, eşin romantik olmayacak da kim olacak?
Ay o sen miydin,ben bu konuyu hatırlıyorum,bak Allah var hakkını yiyemem,benim eşim beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı,aynıydı baştan beri:-)
Ben çocuklarımla geziyordum,eşime sorsam hiç bir şeye vakti yok,ben alıştım ama,kendi başıma da gayet zevk alıyorum gezip gördüklerimden:))

Bence hem kendi beklentilerinizi belli etmeniz lazim hemde karsidaki insanin karakterini kabul etmek lazim. Ben mesela esimin yaninda asosyal sayilirim. Gezmeyi pek sevmem. Evimi seviyorum. O tam tersi gezmeyi sever. Bende onun hatirina cikarim onunla,ama yeri gelir evde misir patlatir film izlerim onunla. Yani bir insanin karakterini komple zaten degistiremezsin. Beklenti iceri girmektense sekillendirmeyi deneyin.

Beklentileriniz doğal, ancak bu anlattıklarınız hukuki anlamda boşanma sebebi değil. Bu gerekçelerle dava açmanız halinde ve eşiniz de boşanmayı kabul etmediği takdirde hakim boşanma kararı vermez bu sebeplerle. Bir avukat olarak size tavsiyem eşinizi karşınıza alıp konuşmanız. Beklentilerinizden ona bahsedin ve birlikte bir çözüm bulun.

Canım bugün evlilik yıl dönümü olan biri olarak yazıyorum, oğlum 3 gündür ateşli, ne aklıma gelir, ne halim kaldı..
sabah a 6. senemize girdik muhabbeti oldu o kadar.
Ama normalde kutlardık, imkanımız el verdiği kadar..

Evlilik zaten zor olan hayati paylasip yuku beraber omuzlamaktir. Paylasmak yoksa, kendinizi yalniz ve itilmis hissediyorsaniz bu evlilikten cok, ayni evi ortak kullanimdir. Beklentileriniz cok normal. Ancak bosanmis biri olarak soyleyebilirim ki hakimin gozunde bunlar bosanma nedeni sayilmiyor, anlasmali bosanirsaniz orasi ayri.
Iletisim sorununuz var. Beklentilerinizi soylemeniz gerekiyor. Aile terapistinin de ise yaramasi icin onun da bu evlilik icin caba gostermesi gerekiyor. Iletisim kurmaktan baska careniz yok gibi.

Eşine çocuğunu bırak bazen tiyatroy,sinemaya git varsa yakın komsularinla akrabalarınla parklara yürüyüşe falan cik adam onsuz da takılıp gezdiğini görsün kıskanır da senle gelir belki.

Boşanmak isteyene bahane çok rahat bulunur evliliği sürdürüp sürdürmemeye kendin karar vereceksin
Ayrıca Boşanınca ne olacak? kaç yıl bekar kalıp sonrasında aşkı tutkusu eksik olmayan daima sana bakarken gözlerinden kalpler çıkan birini bulacaksın ki?
Kimsenin hayatı mükemmel değil herkes idare ediyor eksiği kırığı döküğü

Bu kesinlikle bosanma sebebi degil hakimin karsisina ciktiginda ne diye bosanacaksin? hakim yuru git isine kizim demez mi? Otur kendi beklentilerine sorgula. Hicbirimizin kocasi hergun biyerlere cikarmiyo bizi. Su kocalari merkezinizden cikarin sonra bakin olaylara.

Benim normalde nasıl konuştuğumu sitedeki herkes bilir ama senin gibiler bu dilden anlar başka türlüsü kesmez sizi bizim ilki de yarın bir gün boşanırsak ikincisi üçüncüsü de el üstünde tutar çünkü biz kendi değerimizi hak ettiklerimizi biliyoruz elimiz şükür ekmek tutuyor ayağımız sağlam basıyor sırf dövmüyor sövmüyor diye kimseyi baş üstünde taşımıyoruz hayattaki en önemli şey mutluluk bizim mutluluğumuz anlatabiliyor muyum acaba sizin gibi koca için kendini unutan insanlar kişisel mutluluğun ne demek olduğunu bilmez ne anlatıyorsam illa millet çok dert çekiyor diye mutsuzluk kabullenilmez ona bakarsan yiyecek ekmek bulamayan var sende yeme hiçbir şey aç otur? Üstüne giyecek kıyafeti olmayan insanlar var kendine giyecek hiçbir şey alma bu örnekler uzar gider illa senden daha kötü var diye kendi olduğun yere ada işte işin ne
Siz böyle devam edin...Size bol boşanmalı yıllar dilerim. birini atıp, diğerini alın. Romantizm yok diye herkes boşasın eşlerini. Bütün ülkedeki çocuklarımız üvey anne, üvey baba, üvey kardeşler , mutlu mesut yaşasınlar...

Siz böyle devam edin...Size bol boşanmalı yıllar dilerim. birini atıp, diğerini alın. Romantizm yok diye herkes boşasın eşlerini. Bütün ülkedeki çocuklarımız üvey anne, üvey baba, üvey kardeşler , mutlu mesut yaşasınlar...
ya mesele romantizm değil sen gerçekten anlamıyor musun? Bir adam eve geldiğimde bana günümün nasıl geçtiğini sormuyorsa benimle iki çift laf konuşmuyorsa özel günlerimi hatırlamıyorsa defolsun gitsin ya onunla mı doğdum ona mı mecburum insan aynı evde yaşadığı ev arkadaşına bile nasılsın diye sorar neler yaptın der özel gün kutlar unuttuysa canım kusura bakma der gönül alır bol bol üvey üvey diye yazmışsınız ama mutsuz bir evliliğin içinde evlenir evlenmez aman kocam düzelir belki diye çocuk yapmasalar hiçbir çocuk ortada kalmaz zaten

Kesinlikle boşanma sebebi olamaz.Sen nerden bileceksin deme aynısı bende de var.Evlendiğimizden beri küçük bile olsa hediye almadı.Hiç romantik değil.Çocuk olduğundan beri doğru dürüst seni seviyorum bile demedi.Gezelim desem yine mi der.Ayda yılda bir iltifat eder.Daha varda neyse ama bunun için boşanmayı aklıma bile getirmem ne dertlerin olanlar var şükret ki evine bağlı,aldatanları,dövenleri duyuyoruz.Benimkide eve gelir doğru dürüst konuşmaz.Bir sohbet edelim diye gözünün içine bakıyorum.Zamanla düzelecek böyle inanıyorum.Sende sabret,dua et.

Eşin evcimen,iyi bir baba ama romantik bir eş degil demek ki.Önceden de mi böyleydi ki?
Bunun harici ilgisini,sevgisini belli ediyorsa boşanma sebebi degil,eşine sorsan hiç degil,çünkü onlara normal geliyor.Sabredilir Tabiki bir süre ama seneler böyle geçerse Tabiki boşanma sebebi.

Akşam tekrar konuştum.uzuluyorum dedim.ağladım. mesele hediye değil doğum günümü şaşalı kutlamaman değil.en azından o gün bir doğum günün kutlu olsun deyip bir çiçek alabilirdin dedim.cok pişmanım çok üzgünüm seni seviyorum diyor.bende herkes seni seviyorum der bunu hareketlerinle belli et dedim
Neyse çay demledi gitti tatlı aldı.evin eksiklerini almış geldi.sonra hastaneye gittim çocuğa iğne vurdurduk. Çocuk uyuyunca oturduk iyice konuştuk.pisman olduğunu söylüyor.hatasinin farkında.etek elbise giymeme acayip kızar.dedim bu yaz sadece etek elbise giycem. Ona bile tamam dedi:KK48:gelecek ay sana kıyafet alış verişi yaparız dedi.boyle kızlar.bugun gitmiş a 101 e benim önceden begendigin.begendigim bir ekmeklik vardı kalmamisti . Bugün gitmiş var mi diye onu almis:-)şok oldum.ben istiyorum diye bişey yaptı sonunda...belki güzel gelişmeler olur

Akşam tekrar konuştum.uzuluyorum dedim.ağladım. mesele hediye değil doğum günümü şaşalı kutlamaman değil.en azından o gün bir doğum günün kutlu olsun deyip bir çiçek alabilirdin dedim.cok pişmanım çok üzgünüm seni seviyorum diyor.bende herkes seni seviyorum der bunu hareketlerinle belli et dedim
Neyse çay demledi gitti tatlı aldı.evin eksiklerini almış geldi.sonra hastaneye gittim çocuğa iğne vurdurduk. Çocuk uyuyunca oturduk iyice konuştuk.pisman olduğunu söylüyor.hatasinin farkında.etek elbise giymeme acayip kızar.dedim bu yaz sadece etek elbise giycem. Ona bile tamam dedi:KK48:gelecek ay sana kıyafet alış verişi yaparız dedi.boyle kızlar.bugun gitmiş a 101 e benim önceden begendigin.begendigim bir ekmeklik vardı kalmamisti . Bugün gitmiş var mi diye onu almis:-)şok oldum.ben istiyorum diye bişey yaptı sonunda...belki güzel gelişmeler olur

Hadi devamı gelir inşallah. :)

Onemli olan Onun yaptiklarinin kucuk ya da buyuklugunden ziyade bu yapilanlarin sizde biraktigi etki.
Kimileri su yazdiklarinizi bosanma sebebi olarak gormez kimileri icin cok onemli olup direkt bosanma sebebidir.
Siz nasil hissediyorsunuz?
Degersiz mi, mutsuz mu , duygulariniz hisleriniz azaliyor mu ?
Bu hissettiklerinizi esinizle de paylasin,elinden geleni yapacaktir belki.
Ona gore kendinize yol cizersiniz.

Back
X