Boşanma sonrası çocuk hakkında

Smoothieee

Zuzu
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2020
324
423
53
Günaydın güzel Bir gün olsun herkes için umarım
Bir önceki konumda boşanmayı düşündüğümden ve cesaret edemediğim den bahsetmiştim ama konuşup ayrılmak istediğimi söyleyecegim.
Karşımdaki çok medeni bir insan değil bunu belirteyim öncelikle, ailesine tapmış kendi doğrulari olamayan büyümemiş birisi.
2.5 yaşında yaygın gelişim bozukluğu olan bebeğim var . Boşanma sonrasında , çocuğu nasıl görür babası haklarım neler olur , mesela alıp ailesine götürebilir mi ben bir süre eş kişisinin ailesinin bebeğimi görmesini istemiyorm. Ve annesine hiç güvenmiyorum. Dediğim gibi okuyup uflettiren benisevmeyen ve benim bile ailemden uzak tutmak için elinden geleni yapmış birisi ki çocuğumu böyle şeyler yaparak ve doldurarak benden ve ailemden Uzaklaştırmak için elinden geleni yapacağına adım gibi eminim. Özel bir çocuk zaten çocuğum , yani sadece eş mi gelip görüyor bu süreç nasıl ilerliyor , eş nerdeyse ben görmeyeyim de anam babam gördün kafasında yollarına ölmeye hazır birisi bunun için nasıl yol izlenmeli bosaninca haklar neler bu konuda bilgisi olanlardan yardım istiyorum.

günaydın canım
önceki konularına da bir göz gezdirdim
bir kere çocuğunda gelişim bozukluğu varmış ne durumda hangi derecede bilemiyorum ama çocuk büyütmek zaten çok zorlu bir süreç.
Bence özellikle ailen de yanındayken boşanman ve biraz çocuğuna odaklanman lazım.
Öbür türlü sürekli odağın eşinin durumu ailesinin sana yaptıkları olacak.
İstersen çalışamadan önce biraz çocuğunla kendine vakit ayır sona işe gir ama bence de kafana koyduysan ayrılmanda fayda var.
Eşinin görme zamanları olacaktır bu zamanlarda maalesef ki anne babasına da götürebilir tabi ki.
Bir de hızlıca boşanayım diye haklarından vazgeçme.
Çocuk büyütmek çok masraflı.

Öyle sahiden haklısınız ayrıntı bilmiyorm endişeliyim nasıl bir yol izlenir bilemiyorum iş bulmalıyım ama bir kaç ay kendime vakit ayırmak iyi gelecektir çok kritik bir dönüm noktasındayim hem bebeğim in tanısı hem boşanmak ağır gündemimde güçlü hissediyorum şuan umarım devam eder.

öncelikle iş bulmanı öneririm. zira bu tarz süreçleri çalışan insanlar daha kolay geçiriyorlar..
akabinde evladında gelişim bozukluğu olması sebebi ile kesinlikle bir pedagog yardımı ile bu süreci ilerletmen çok çok önemli. normal boşanmalarda da pedagogsuz olmamalı kısmına inanıyorum ama senin evladın için daha da önemli bu durum.
iyi bir avukat bul ve çocuğunun mahkeme kararıyla mümkün mertebe karşı tarafla sadece mecburi süreçlerde muhatap olması için elinden geleni yap.

Bunu yapabilir miyim ? Babasıyla görüşmesini canı gönülden istiyorum ama söylediğim gibi eşim ailesine düşkün fazlaca çocuğu kaçırabilir onlar yüzünden göremezlerse veya ayrılınca, kavga esnasında bir kaç kez söylemişligide var üstelik

Bunu yapabilir miyim ? Babasıyla görüşmesini canı gönülden istiyorum ama söylediğim gibi eşim ailesine düşkün fazlaca çocuğu kaçırabilir onlar yüzünden göremezlerse veya ayrılınca, kavga esnasında bir kaç kez söylemişligi

bunun ayrıntısını ancak iyi bir boşanma avukatı bilir. kesinlikle bir avukata danışmalısınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…