Hukuki yönünü bilmem benimki anlaşmalı oldu .daha kimligimide degistiremedim.hukukiyi bilmem ama manevi olarak çok zormus erkekler öyle anam ışte takmiyorlar hayatına bakıyorlar.Bende senin gibi ailesini bile ozluyorum.iki gündür ah çekiyorum şimdi evliliğim iyi gitseydi hamileydim.kader kısmet ...Allah yardimcin olsun kardeşim.inşallah geçer su yasadiklarimiz.Allahım yüzümüze gülsün.
Avukatınız varsa o daha iyi bilir tabi ki.Sorum gayet açık kızlar, şu kimlik değişimi sskdan düşme yasal haklar, tazminat miktarınin nelere bağlı olarak değişti gibi tam olarak öğrenmek istiyorum, evet bi avukatım var ama sizlerden de benim aklıma getiremediğim şeyler konusunda tavsiye istiyorum zira kendisi su an mal kacirmaya baslamis mesela sakin bunu yapmayı unutma hakime şöyle şöyle soyleki şu konuda soyle davrnirsan senin faydana karar verir gibisinden
Bide bosanma gerçekleştigi anda olurda taraflar vazgeçer de temyize gitmeden kararın iptali mümkün müdür
Sosyal açıdanda resmen eve hapsoldum osglumla birlikte , kimseleri görmek duymak istemiyorum ama insanlarla iletişim kurmaya bi o kadarda muhtacim neler yapabilrim, zaten yüksek lisans yapıyorum daha okulun başlamasına 2 ay kadar var ama ben kafayı yememek için uğrasiyorum onunla olan gunlerimi ailesini bile özlüyorum o ise aldırış etmeden hayatına bakıyor her türlü mutlu çok mu aptalim diye kıziyorum kendime böyle düşünunce
bu konuda hangi tür tecrübesi olan varsa yardimlarinizi tavsiyelerinizi bekliyorum
Davayı eşim açtı , ayrıca ayrılık olmadan önce kendi üzerinden babasının üzerine almıştı ki onuda, zaten sadece bi arabamız vardı. Ama gizliden bi ofis açmış bir emekli müfettişle beraber , maddi olarakta manevi olarakta başta aileşi ve kendi epey bi yiprattilar ağır depresyon geçirdim, sırf surundurmek için bosanmak istemiyorum birde belki o süreçte akillanir mi diyeAvukatınız varsa o daha iyi bilir tabi ki.
Davayı kim açtı sizmi açtınız?
Davayı açarken eşinizin mal varlığına ihtiyati tedbir kararı neden koydurmadınız? Böylelikle eşiniz mal kaçıramazdı.
Neyse boşanma gerçekleştikten sonra mahkeme sizin boşanma kâğıtlarınızı gerekli resmi kurumlara gönderir sizde gidip nüfusunuzu değişirsiniz.Zaten nüfusa geçtiği anda resmi kurumlar da Tc kimlik numaranız sisteme girilir ve heryerde kızlık soyadınız geçerli olmaya başlar.Nüfusa geçtiği anda sgk dahil heryerden düşersiniz.
Tazminat dediğiniz ancak eşinizin sizi maddi manevi açıdan yıpratması zorda bırakması gerek nafakayıda size değil çocuğunuza bağlar.Eşinizden mal almak için de mahkeme sizin mağduriyetinize ve evlilikten sonra edindiğiniz mallara bakarak karar verir.
Örneğin siz evlendikten sonra edinilmiş bir mal varsa ev araba dükkan vs gibi dava açıldıktan sonra eşinizin bu malları sattığını ispat ederseniz mahkeme eşinize mutlaka ceza verecek sizi mağdur ettiği içinde malı mülkü olmasada size tazminat ve yüksek nafaka bağlayacaktır.
Evlilikte aldatma veya şiddet olmuşsa buda sizin lehinize iyi bir fırsattır kullanmak gerek tabiki.
Şöyle de birşey var eşinizle boşanmak istemiyorsanız şayet bunu mahkeme de eşimi seviyorum diye belirtmek bile davayı ertelettirir hakim size birkaç zaman tekrar düşünme fırsatı verir.
Eşiniz davayı açtıysa ve gerekçeli sebebi nedir? Yani neye istinaden size dava açtı ve ne zaman dava açtı? Mahkemeniz görüldümü hiç? Açıkça yazmazsanız size tahmini bir cevap yazmam doğru olmaz.Davayı eşim açtı , ayrıca ayrılık olmadan önce kendi üzerinden babasının üzerine almıştı ki onuda, zaten sadece bi arabamız vardı. Ama gizliden bi ofis açmış bir emekli müfettişle beraber , maddi olarakta manevi olarakta başta aileşi ve kendi epey bi yiprattilar ağır depresyon geçirdim, sırf surundurmek için bosanmak istemiyorum birde belki o süreçte akillanir mi diye
Senin ki aile olmayı çocuğunuz olduğu ve en savunmasız bir bebeğini idrak edememiş yazıklar olsun ailesine yemin ederim hayret ya ...kıyamet geliyor kızlar benden söylemesi su hayat artık çekilmez oldu Allah sonumuzu hayır etsin adam kalmadı dışarda.bebek var ya daha küçücük bebek bu adamın işi gücü zaten rast gitmez bunu bi görse .
Size kendi boşanmamı anlatayım.
Eşime davayı ben açtım dava açar açmaz evimizi hemen sattıAbisi akıl vermiş garibe. Neyse davayı açtım dava günü geldi o zamana o kızım 4 yaşında yok dava görüldü bende avukat yok dilekçemi kendim yazdım savunmamı da kendim yaptım dava toplasan 15 dakika sürmedi bile ilk mahkeme ve tek celsede nafakamla birlikte bir çöp istemeden evli olarak girdiğim kapıdan boşanmış ve özgür biri olarak çıktım Kızımın babası kapıdan çıktığımız da yüzüme bakıp "Oo bakıyorum da çok mutlusun bilseydim daha önce boşanırdık artık hayatını yaşarsın kafana göre" vs gibi şeyler söyledi. Dönüp yüzüne baktım ve dedim ki "Unutma asla boşanamayacağımız bir evladımız var ve onun mutluluğu herşeyden önce gelir bu tutumunla biz düşman olursak o çocuğa ne verebiliriz hadi bırak bu saçma lafları da gidip bir yerler de yemek yiyip özgürlüğümüzü kutlayalım" demiştim
O da "Ben kutlama falan yapmam sen yap ben boşanmak istemedim sen istedin" deyince. "O halde gel bana bir yemek ısmarla hem kızımızın geleceği için konuşuruz" demiş ve yemeğe gitmiştik.
İlk 2 yıl kızımın babası bu boşanmayı hazmedemedi ama ben asla ona cevap vermedim hep huyuna gittim kızımızı ondan esirgemedim babasını kötülemedim 2 yılın sonunda artık eski eşimde durumu kabullenmişti.Kızımın tüm okul hayatı sosyal hayatı dahil herşeyin de beraber gittik yan yana omuz omuza.Tam 15 yıl oldu kızımız büyüdü Üniversiteye başlıyor ben bir daha evlendim şimdi bir bebeğim olacak inşaAllah.Ve kızım her zaman yanım da oldu keza kızımın babası da maddi manevi bizi hiç yanlız bırakmadı.Telefonda da olsa görüşürüz hala.
Boşandıktan sonra benim mesleğim olduğu için maddi bir sıkıntım olmadı zaten ve kızım 14 yaşına gelene dek evlenmedim.Şimdi ki eşimi tanımasaydım yine evlenmezdim ya
Aşık olunca insan kalbine söz geçiremiyor.
İşte böyle boşandıktan sonra hukuki anlamda taleplerim beklentilerim olmadığı için boşanmam uzamadı sosyal anlamda da aynı şekilde eşime çektircem diye kendim de çekerdim bu sebepten hiç uğraşmadan boşandım ve yoluma devam ettim.Sağolsun kızımın babası nafakanın belki de 5 katını verdi her ay hemde hiç sektirmeden. Ben evlendim mesleği bıraktım kızımın babası evladımızın tüm okul masrafları dahil herşeyini karşıladı kolejlerde okuttu kızımızı yedirdi içirdi giydirdi Sağolsun.
Ama en önemlisi egoma yenik düşüp kızımı babasız bırakmadım onun varlığını gücünü sevgisini hep hissetti.
Size tavsiyem uğraşamayın bırakın gitsin.Nafakanı bağlat kafi.
Sende kurtul yoluna bak en azından.
Not: Boşanırken sattığı evin parasını abisi yedi zaten ve kızım babasına babası da kendibe hala o ev mevzusu yüzünden kızar söylenir.
Yani ben paracı kadınmışım gibi lanse edildim ama asıl paracılar evi sartırıp parayı yiyenlerdi.
Geç olsada kızımın babası bunu anladı.
İlahi adalet elbet tecelli eder canım.
Yuvayi yikmaya calisan;ucuncu sahislarin kotulukleri;kendi yanlarina kalmaz insallah..
Elbet kiymetiniz anlar;kendi adim atar insallah.
Bu şekilde düşünmenize sevindim.Ben bosarm bosamasına ama birilerinin ekmeğine yağ sürerim her ne kadar eski eşiniz olsa da gerektigi gibi davranmis bu biraz görgü meselesi malesef eşim oğlu konusunda özverili olacağını tahin etsemde asla bu şekilde davranmaz oglumuzu ailesi vede kendi benden intikam araci olarak goruyorlar benimki yildirma politikasi vazgecmem icin her turlu seyi yaptilar sirf inat ugruna esimi oglumu cwkirdek ailemi harcamak istemiyorum birazda, cok sukur ailem yetiyor ve destekçisi her konuda bana, eşimin etrafındaki insanlar zaten beni hazmedemezlerdi onlarla aynı seviyeye inmedigim için ister istemez onlardan şu an etkileniyor, yasanilanlar ve yaşınında verdiği durmdan dolayı ani kararla mahkemeyi actirdilar kışkırtmalarla, ben bu yüzden geniş bi sürece yayicam ama yoook baktım akillanmayacak elbetteki basarım k.çına tekmeyi ne halt varsa görsün her koşulda da babası oglumun bal gibide hem hukuki hemde vazifesi olarak herseyi yapmaya mecbur nereye kaçaRSA kaçın isterki el alem kendine madalya taksin o kiskirtmalariyla bunu asla degisteremez
Bu şekilde düşünmenize sevindim.
Siz bildiğiniz doğrulardan şaşmayın.
Fakat görgü vs dediğiniz şeyler de eşimde yoktu aslında. Ben sadece çok sabırlı anlayışlı ve makul yaklaştım her defasında sustum bişey demedim.Evdekiler onun beynini yedi bende tam tersi hoşgörü gördü hal böyle olunca da benimle uzlaşmayı tercih etti.
Sizde böyle yapın eşinize karşı çok hassas anlayışlı olun evdeki baskıdan kaçıp size sığınsın onlar boğsun siz oksijen verin eşinize.Eşiniz sizi sevdiğine inanıyorsanız onunla flört edin onun ruhunu gönlünü okşayın derim.Size kendi dönsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?