Boşanma Sonrası (ilahi adalet ? )

Herkese merhaba ,

Daha önceki konularımdan çok sorunlu bir evililiğim olduğundan , yaşadığım kötü şeylerden , bir sene dolmadan ayrıldığmızdan bahsetmiştim.

Boşanma üzerinden 1 yılı geçti . fakat hala hem kendim hem ailem sağlık sorunlarıyla maddi problemlerle uğraşan biz ; mutlu mesut hayat süren onlar.

Bunu kabullenemiyorum eski eş ve annesinin bana etmediği kalmamıştı. ama bakıyorum da ne maddi ne manevi hiç bir kayıpları olmadı bana yaptıkları herşey yanlarına kÂr kaldı .

Boşandıktan sonra ki ilk işleri de bizim evliyken oturduğumuz eve yerleşmek olmuştu . ve eski eş kişisi boşanmadan kısa süre sonra sevgili bulmuş yakında evleniyormuş bile.

Neden böyle oldu anlamıyorum benim ne zaman yüzüm gülecek ne zaman mutlu olacağım.

Artık herşey güzel olsun istiyorum ama onların da böyle mutlu olduğunu bilmek duymak çok canımı sıkıyor.
İlahi adelerin hemen tecelli etmesini beklemek İnan’ın çok yıpratır sizi. Yapmanız gereken ilk önce sağlığınıza dikkat edip dua etmek. Bende 2 sene önce boşandım . Ben memurum ex eşim işsizdi onun çalışmaya hiç istememesi nedeni ile çok borcumuz vardı 3 tane kredi ,kredi kartları ve bi kaç elden borç . İnanırmısın hepsi bana kaldı . Onda ki (bende ki borcun yanında deve de kulak) babası kapattı. Ben 2 yıl boyunca it gibi çalıştım . Üzülmedim mi , kahr olmadım mı oldum . Ama boşandıktan sonraki huzuru , mutluluğu hiç bir maddiyata değişmem dedim ve çok şükür bugünüme 🙏🏻🙏🏻 Kimseye muhtaç olmadan , kimseye aman diyip el açmadan borçlarımı bitirdim . Rabbim yine birimi çıkardı evlendim. 😍😍 yani söyleceğim lütfen kendi kendine hayatı zehr etme . Bırak elindeki güzellikler ile mutlu ol . Herkes yüreğinin ekmeğini yer bu hayatta , bugün olmasa yarın ama illaki 😉

evet bende o kıza üzülüyorum. şu anda muhtemelen beni kandırdıkları gibi onu kandırıyorlar. Allah en kısa zamanda o kızı kurtarır inşallah ne diyeyim.
Canım üzülme boş ver belki o kızda onlarla aynı ayardadır veya daha beterdir cezadır bilemezsin. Eğer senin gibi madursa da Allah yardımcısı olsun dünya sınav herkes yaşayacağını yaşıyor. Bak sen bunları yaşadın bir sürü tecrübe edindin insanları tanıdın onlara nasıl davranman gerektiğini öğrendin. Belki onunda öğrenecekleri vardır. Allah onunda yardımcısı olsun sana da en kısa zamanda güzellikler mutluluklar yaşatsın.

Biz ilahi adalet diyoruz hep ama belki de bizde ilahi adaletin tecelli etmesi sonucu bu haldeyim diye düşünmüyoruz... eski eşin ailesi de şuan bak ilahi adelet yerini buldu,yüzleri gülmüyor diye allaha şükrediyor olabilir... başkaların hayatıyla ilgilenmeyin bakın kendi önünüze, beklentilere girip kendinizi mutsuz etmeyin

Eski esine dair bilgi toplamayı birakip yoluna devam edersen senin icin daha saglikli olur diye dusunuyorum. Surekli ona dair sana haber getiren kimse onu da hayatindan cikar. Hic olmamis sayip yoluna devam et geride birak herseyi herkes Allahindan bulsun de bana uzak olsun yeter de. Misal afrikadaki bi cocuk açlıktan ölüyorsa Allah o cocugu mu cezalandiriyor? Basina gelenleri ceza olarak degil imtihan olarak dusun. Bu da gecer ben neler neler atlattim de. Her daim icindeki gücü hisset. Eğri elbet belasini bulacaktir ama bu da senin umrunda olmasın bosver.

Herkese merhaba ,

Daha önceki konularımdan çok sorunlu bir evililiğim olduğundan , yaşadığım kötü şeylerden , bir sene dolmadan ayrıldığmızdan bahsetmiştim.

Boşanma üzerinden 1 yılı geçti . fakat hala hem kendim hem ailem sağlık sorunlarıyla maddi problemlerle uğraşan biz ; mutlu mesut hayat süren onlar.

Bunu kabullenemiyorum eski eş ve annesinin bana etmediği kalmamıştı. ama bakıyorum da ne maddi ne manevi hiç bir kayıpları olmadı bana yaptıkları herşey yanlarına kÂr kaldı .

Boşandıktan sonra ki ilk işleri de bizim evliyken oturduğumuz eve yerleşmek olmuştu . ve eski eş kişisi boşanmadan kısa süre sonra sevgili bulmuş yakında evleniyormuş bile.

Neden böyle oldu anlamıyorum benim ne zaman yüzüm gülecek ne zaman mutlu olacağım.

Artık herşey güzel olsun istiyorum ama onların da böyle mutlu olduğunu bilmek duymak çok canımı sıkıyor.
Bende bir kaç gün önce konu açmıştım okuyunca resmen birebir aynı şeyleri yaşamışız canım o yüzden seni anlıyorum insan karşı tarafın düştüğünü görmek istiyor çektiğini görmek istiyor çünkü içi soğumuyor hazmedemiyoruz bize yapılanları bende aynı durumdayım işte bana acılar çektirdi kendisi mutlu mesut devam ediyor ...
Rabbimin vardır bir bildiği arkadaşım Allah’a havale edelim sabredelim biz 🙏😘

Herkese merhaba ,

Bi tarlamız vardı amcam bize sormadan kiraladı 5 yıllığına o parayla köye ev yaptırdı o 5 yıl bitti oğlunu evlendirecekken gelinin altınlarını çekilen krediyi hırsız evden aldı tam da amcanın tarladan aldığı miktarı hırsız çaldı Allah yarına bırakır yanına bırakmaz siz görürsünüz yada göremezsiniz ama ahınız çıkar

şimdiden sizin boşalttığınız eve taşınmışlar yarın bir gün eski eşiniz evlendiğinde onun eşini el üstünde mi tutacaklar . Siz onları Allah a havale edin kendi yaşamınıza yön verin anladığım kadarıyla henüz çok gençsiniz. Mutlu olun eliniz ayağınız tutuyorken sağlığınız yerindeyken lütfen bunların kıymetini bilin ve mutlu olun.

önceki konunuzda size ''anlaşmalıdan kesinlikle vazgeç çekişmeli boşan hakkını sonuna kadar ara eğer vazgeçersen sana vermediklerini yeni geline yedirecekler'' diye boğazını yırtan onca tecrübeli insanı hatırlıyor musunuz?

Back
X