Boşanma sonrası mahkeme kararının tebliği ve kesinleşmesi

mavikelebekutku

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
40
19
3
38
Selam. Ağustos ayından beri ayrı Yaşadığım eşimin beni aldattığını 14 Eylül'de öğrendim. Eşimi kendi evimde sevgilisiyle birlikte yaşarken buldum tesadüfen. O an fotoğraflarını çektim. Hemen boşanmak istedim. Ancak davanın aldatma sebebiyle açılması ya da fotoların ifşa edilmesi halinde maddi manevi pekçok şeyle eşim tarafından tehdit edildim. Hamile olmam sebebiyle çok fazla uzatmamak adına eşimin dava açmasına izin verdim. 3 gün sonra 18 Eylül'de mahkeme görüldü. Ancak davacı olan eşim kararı temyiz etmeyeceğine dair dilekçeyi bir aydır vermiyor. Bu nedenle nüfus bilgilerimi değiştiremiyorum. Bu işin yasal bi Çözümü var mıdır? O dilekçe verene kadar beklemek zorunda mıyım? Ben temyiz etmeyeceğime dair dilekçeyi bir ay önce verdim malesef. Nüfus bilgilerimi değiştirmek ve onun kirli soyadından kurtulmak için onun keyfini mi beklemek zorundayım? Bu konuda tecrübeli ya da bilgili olan varsa yardım lütfen...

Eşinize ve size mahkeme kararı tebliğ oldu mu

kararı adresine tebliğe gönderin

temyiz ederse yargıtaydan gelmesini beklersiniz

anlattığınız hikayeye göre temyiz etmez 15 gün geçince karar kesinleşir

yani mahkmenin kalemine gidin tebliğ çıkmasını istiyorum deyin

göndermek zorundalar

evde olmasa muhtara gider muhtar almasa bile kayıtlı adresine ikinci gönderilişinde tebliğ olur

15 gün geçince de kesinleşir

nüfusa gönderilir

.
Dört ekimde temyiz etmeyeceğime dair dilekçeyi verdim. Ancak kendisi de bu dilekçeyi vermeden temyiz olmuyormuş sanırım. Yani ikimizin de adresine henüz karar gelmedi. Bu kararın ona ulaşması içim ne yapmam gerekiyor başka?
Öyle bir şart yok
mahkeme kalemine gidin gerekçeli kararın taraflara tebliğ çıkarılmasını talep edin tebliğ edildikten sonra 15 gün içinde temyiz etmezse kesinleşir siz de kurtulursunuz

göndermek zorundalar

evde olmasa muhtara gider muhtar almasa bile kayıtlı adresine ikinci gönderilişinde tebliğ olur

nüfusa gönderilir
Şu an farklı bir Şehirde ailemin yanında yaşıyorum. Kararın tebliğ edilmesi için bir ay önce davanın görüldüğü mahkemeye dilekçe gönderdim ama karar ona ulaşmadı sanırım. Kararın ona ulaşıp ulaşmadığını nasıl öğrenebilirm?

Mahkemeye arayip sorun tebliğ edilmiş mi diye

Şu an farklı bir Şehirde ailemin yanında yaşıyorum. Kararın tebliğ edilmesi için bir ay önce davanın görüldüğü mahkemeye dilekçe gönderdim ama karar ona ulaşmadı sanırım. Kararın ona ulaşıp ulaşmadığını nasıl öğrenebilirm?

mahkemeyi ara

e devletten gir bak

ya da şu 118 li numaralar var onları ara

siz takip etmezseniz mahkeme o kararı tekrar çıkarmaz vs

Neden bu kadar kolay boşandın maddi bir talebin olmadı mı
Maddi taleplerimin yerine getirilmesi Karşılığında hemen boşandım. Uzatırsam hem maddi hem de manevi olarak beni çok zarara uğratacağını söyleyerek tehdit ettiği için. Daha önemlisi o pisliğin içinden bir an önce kurtulmak, doğmamış bebeğimi kurtarmak için...

Maddi taleplerimin yerine getirilmesi Karşılığında hemen boşandım. Uzatırsam hem maddi hem de manevi olarak beni çok zarara uğratacağını söyleyerek tehdit ettiği için. Daha önemlisi o pisliğin içinden bir an önce kurtulmak, doğmamış bebeğimi kurtarmak için...

Hani delilin çok sağlammış ondan dedim, evinde sevgilisi ile basıp fotoğraf almışsın bunu kullanarak alacağın tazminat kadar bir miktar aldın diye düşünmek istiyorum bebeğin var hayat pahali

Hani delilin çok sağlammış ondan dedim, evinde sevgilisi ile basıp fotoğraf almışsın bunu kullanarak alacağın tazminat kadar bir miktar aldın diye düşünmek istiyorum bebeğin var hayat pahali
Aldım çok şükür. Donuna kadar aldım derler ya o cinsten yani. Yaşadığı Şehirde Tanınmış birisidir, rezil olmamak adına maddi yönden doğmamış çocuğumun hakkını mecburen verdi.

Aldım çok şükür. Donuna kadar aldım derler ya o cinsten yani. Yaşadığı Şehirde Tanınmış birisidir, rezil olmamak adına maddi yönden doğmamış çocuğumun hakkını mecburen verdi.
mahkemeyi ara

e devletten gir bak

ya da şu 118 li numaralar var onları ara

siz takip etmezseniz mahkeme o kararı tekrar çıkarmaz vs
e devletten şimdi baktım. Dosya durumu karara çıkmış yazıyor. Yani ona tebliğ edilmiş mi demek oluyor bu?

göndermek zorundalar

nüfusa gönderilir
e devletten şimdi baktım. Dosya durumu karara çıkmış yazıyor. Yaniona tebliğ edilmiş mi demek oluyor bu?

e devletten şimdi baktım. Dosya durumu karara çıkmış yazıyor. Yaniona tebliğ edilmiş mi demek oluyor bu?
Hayır siz ya da o tebliğ çıkarılsin diye talep edin mahkemeden
Bu konuda dilekçe vermezseniz mahkeme kendi kendine postaya vermez kararı

hayır

karar çıkmış ki bunu biliyoruz mahkeme karar vermiş demek

dosyanın içeriği görülmüyor mu

son evrak vs

o ekranın içeriğini bilmiyorum

tıklanacak yeri var mı

bizim ekrandan her türlü yazı görülüyor çünkü

e devlet ekranını bilmiyorum

hayır

son evrak vs

tıklanacak yeri var mı

Anladım, en iyisi mahkemeyi arayarak oraya sormak. Teşekkür ederim ilginiz için...

hayır

son evrak vs

tıklanacak yeri var mı

Maalesef edevlwtte sadece dosya durumu mahkeme adı ve dosya numarasi görünüyor UYAP avukat portal gibi degil

Back
X