• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma - soru sormam lazım

Y_klbk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
1.124
89
113
Kızlar birşey sormam lazım görümcem evli 2 çocuğu var boşansam ne kadar alırım diye soruyor bl yardımcı olurmusunuz ? Eşinn maaşı 2 bin tl memur .. çocukların biri lise 2ye gidyo , diğeri 8.sınıf .. Avukatın birne sormuşlar toplam 6oo tl nafaka verirler demişler .. Doğrumu sizce ? Yada ne kdr alır ? Bide ev var evliyken aldılar evi.. Yardımcı olrsanız çok sevnirim..

ALDATMA ŞİDDET VS YOK İSE BENCEDE MAAŞI ÇOK YÜKSEK OLMADIĞINDAN 600-700 ANCAK ALIR
AMA ÖNCEKİ SAYDIKLARIM VAR İSE DİŞLİ BİR AVUKATLA MAHKEMEYE VERİLEREK BU MEBLAĞ 1000 TL YE KADAR ÇIKABİLİR.

Evin yarisini alir nafaka 600 se bide cocuklara ayri alir heralde... Bunu en iyi avukat bilir ve davaya bagli... Kadinin is durumu ve belirli deliller yada anlasma yapilir... Ne diyelim ki simdi? Ona göremi bosanacak? :ssz:

çocukların yaşıyla alakalı değil nafaka tutarı bildiğim kadarı ile ama 2000 maaşın 1/3 670 küsüratı ile alır...

Avukat olayı tüm ayrıntılarıyla değerlendirmiştir mutlaka. Zira kararda değişkenler rol oynayacaktır. Burdan daha isabetli bir yardım alacağınızı sanmıyorum.

Evet canım ona göre boşancak .. Aldatma internet face, telefondan var anlıycanız bildğim kadarıyla şiddet yok .. Bana araştır sor dedi de bende hemen size koştum .. Avukatın brisi 6oo alırsın demiş ama kaynana inanmadı .. Okadar vermezler dedi de..

Evet canım ona göre boşancak .. Aldatma internet face, telefondan var anlıycanız bildğim kadarıyla şiddet yok .. Bana araştır sor dedi de bende hemen size koştum .. Avukatın brisi 6oo alırsın demiş ama kaynana inanmadı .. Okadar vermezler dedi de..
bence bunları kanıtlamaya uğraşsın telefon kayıtlarını mahkeme zaten mesajları silse bile geriye dönük ulaşırlar
sohbet chat vs. varsa yazıcı döküman alsınlar
bir aldattığı gibi birde iftira atıyor demesinler
yalnız avukatı çabuk iş bitirici sağlam biri olması lazım

Maaşı çok yüksek değil..
600 TL alır gibi..
Ama ne için boşandıkları da önemli..
Birde ewin yarısı onun olur, yarı yarıya paylaşılır..

Benim halam boşandı 500 tl nafaka aldı... Aldatma başkasından çoçuk çıktı bunun içinde mahkeme ayrı bir miktar tazminat ödedi diye biliyorum ... Yanlış olmasın ama....

evin yarısını da alır..
evliyken edinilen mallar eşit bölünür..
altınlar kadınındır..
nafaka ne kadar alır bilmiyorum ama aldatma olduğu için maddi manevi tazminat davası açıp toplu bir miktar para da alır...

Bizim komşumuz bosandi gecenlerde iki çocuğu var biri 8 diğeri 4 yaşında 1000 lira nafaka aliyor

Öncelikle çocukların bakım ve eğitim giderleri karşılanmak üzere iştirak nafakası talep edilebilir ki bu nafakanın belirlenmesinde; çocuğun ihtiyaçları, anne ve babanın hayat koşulları ve ödeme güçleri, çocuğun mal sahibi olup olmadığı gibi hususlar dikkate alınacaktır. Çocukların yaşı da miktarın belirlenmesi bakımından önemli bir faktör olabilir.

İkincisi boşanınca yoksulluğa düşecek taraf -diğer taraftan daha ağır kusurlu olmamak şartıyla- kendisine nafaka bağlanmasını da isteyebilir. Yine burada da karşı tarafın mali gücüne dikkat edilecektir.

Her ikisinde de bildiğim kadarıyla (1/3 gibi ) net oranlar yoktur. Hakim somut olayın koşullarına göre uygun bir meblağda karar kılacaktır.

Avukat muhtemelen tecrübelerine dayanarak ve benzer olaylarda hükmedilen miktarlardan yola çıkarak böyle bir rakam vermiş olabilir. Ama nihai karar hakimin takdirindedir.

Bence bir avukatla konuşmak en iyisi.

Son düzenleme:
Yorumlarınızz içn çok teşekkür ederim hepsini görümceme anlattım .. Evlilik çoktan btmişti zaten bzm enişte çok acayp bi insan yolda cüzdanını çektrir maaş biter sürekli içeri grer para nereye gder bilinmez.. Görmce uzun zamandr boşancakta çocukları düşnüyo işte sorumsuz da bi baba ayrıca ..

Genel gelir araştırması yapılır, Kusuruna göre bir oran belirlenemezki adamın geliri nekadar ise onun üzerinden bir oran belirlerler (adamın başka hiç bir yan geleri yok ise maaşı üzerinden bir gelir hesap ederler.) Malesef öyle donuna kadar al falan olmuyor.Boşanan kadın hiç öyle nafakaya falan güvenmemesi gerekyior .Gelen para ile asla hayatını idame ettiremez(boşandığı eşi varlıklı ve geliri yüksek değilse tabi .türkiye standartlarından bahsediyorum ) Bu durumda görümcenizin kocasının yanlızca 2.000 tl maaşı var oldğunu varsayarsak bencede alacağı nafaka 750 asla geçmez.

Konunun ehli insanlara sorup doğru cevap almayı denemeni tavsiye ederim. Hey Allah'ım ya:KK70:

Back
X