• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma süresinde cocuklar ?

lalegl8080

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2023
302
89
18
37
Boşanmış anneler ile konuşmaya ihtiyacım var ..boşanma sürecinde ve boşandıktan sonra çocuklarınız nasıldı, nasıl tepkiler verdiler duruma hemen alisabildilermi...pedagog desteği bu süreçte şartmi...velayet annedeyse birden babadan ayrı kalmak onları cok yıprattı mi veya tam tersi ...veya anne veya baba zamanı geldiğinde bırakıp gitmek sonra gelmek bu çocuklar için çok yıpratıcı bir sürec mi ,?
9 yaşı da cocugum var biri de bebek. Bebek anlamayabilir ana 9 yaşındaki hiç hazır değil gibi :(

Böyle durumlarda anne ve babanın çocuklarına sevgilerini daha fazla hissettirmeleri gerekir. Çocuklar mutsuz evliliklerin ortasında daha çok yıpranıyorlar. Bu durum da eşinizle beraber çocuğunuzu karşınıza alıp konuşmanız gerekiyor. Hatta bunun için bir profesyonel destek alabilirsiniz

Ben boşandım
Burda olumlu ve olumsuz yönlere cok dikkatli bakmak gerekiyor hangisi daha fazlaysa ona göre karar verilmeli boşanmaya ya da evli kalmaya
Ben cok kötü bir evlilikten çıktım içinde siddetin olduğu evladım 2.5 yaşındaydı ama cok etkileniyordu sonra ikimiz de huzur bulduk yine bize sorunlar çıkarıyor ex es ama o dışardan birisi artık
Mutsuz evlilik cocuk icin asla devam ettirilmemeli

Boşanmış bir anne değilim ama boşanmış bir anne babanın çocuğuyum. Çocuğun süreçten etkilenip etkilenmemesi tamamen sizin elinizde. Annem babam ayrıldığında ben 12 kardeşim 5 yaşında idik. Annem beni düzenli olarak psikiyatriye götürüyordu. Konuşma içeriklerini vs hatırlamasam da süreci daha sağlıklı atlattım bence. Bu arada çok da medeni gibi ayrılmadılar birbirlerini nasıl yediklerini gayet iyi hatırlıyorum.Bir çocuk için ne olursa olsun kolay değil. Özellikle de şiddetli geçimsizlik olan bir evlilik bittiyse.Oldukça olgun bir çocuktum da aslında annem babam artık kavga etmeyecek diye sevinmiştim bile. ama Her şey şen şakraktı diyemem tabi ki zorlukları oldu ama bir kez olsun annem, babanla konuşamazsın, gidemezsin demedi. Ben bu yaşıma geldim babamda kalmam gereken hukiki tarihler (görüş günü mü deniyor bilmiyorum bile) bilmeyiz. Ben babama baba gelmek istiyorum derdim hoop uçak biletimiz alınır annem cebindeki son kuruşla bizi havalimanına götürürdü. Hiçbir zaman bizi birbirlerine karşı silah olarak kullanmadılar. Hâlâ bizimle ilgili bir karar alınacaksa birbirleri ile iletişim kurarlar.Ne olursa olsun çocukları kavganıza dahil etmeyin. Karı koca olmaktan ziyade anne baba olduğunuzu unutmayın.

Son düzenleme:
Boşanmış anneler ile konuşmaya ihtiyacım var ..boşanma sürecinde ve boşandıktan sonra çocuklarınız nasıldı, nasıl tepkiler verdiler duruma hemen alisabildilermi...pedagog desteği bu süreçte şartmi...velayet annedeyse birden babadan ayrı kalmak onları cok yıprattı mi veya tam tersi ...veya anne veya baba zamanı geldiğinde bırakıp gitmek sonra gelmek bu çocuklar için çok yıpratıcı bir sürec mi ,?
9 yaşı da cocugum var biri de bebek. Bebek anlamayabilir ana 9 yaşındaki hiç hazır değil gibi :KK43:
Çocuklar buna asla hazır olmazlar zaten. Ama atlanan bir şey var ki çocuklar duruma bizlerden daha hızlı adapte de olurlar. Eğer boşanma sonrası ebeveynler arasında iletişim düzgünse çocuklar da alışıp sağlıklı gelişimlerine devam ediyorlar. Ama ortada çekişmeler kavgalar varsa elbette sorun olacak. Yine de kavga içinde yaşayan ebeveynlerle büyümekten daha iyidir. Ufakken annemle babamın boşanacağını duyduğumda hissettiklerim ve verdiğim tepkileri hatırlıyorum. Sonra vazgeçtiler. Keşke vazgeçmeselerdi de bütün çocukluk anılarım kavga kaos yıkım ve dram kaynamasaydı 😂 belki bu size biraz yol gösterir

9 yaşı da cocugum var biri de bebek. Bebek anlamayabilir ana 9 yaşındaki hiç hazır değil gibi :KK43:
Çok zor oldu 3 yaşındaydı karşı tarafın anneyi kötülemesi her görüştüğünde piskolojisi bozuk geliyordu inşallah siz yaşamazsınız bizimkide inşallah son bulur olan bizlere oluyor yavrumuzla yıpranıyoruz

Allah sana ve evlatlarına güç kuvvet versin.
Kendi çoçuklarımdan örnek verecek olursam,
hep yarımlar hep buruklar.
Birde söyle bir durum var her türlü sorumluluk ve sitres sende olunca dahada zor oluyor, okul sınavlar dersler aklına ne gelirsen, bazen babam senin gibi deyil cümlesini bile duyabiliyorsun. Babaya kalan kısım eylence ve kaliteli zaman çünki,bazende kendini yetersiz ve önemsiz hissettire biliyorlar.
Ben cok duygusal ve anaç bir kadın oldugum için
Üzülen hep ben oldum.Umarım sen ve evlatların bu durumu saglıklı ve mutlu bir şekilde atlatırsınız ❤️

Back
X