Boşanma ve aile toplum baskısı

BenimZorHayatim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
1.573
734
323
Cocukları varken boşanan hanımlar aile baskısı toplum baskısıyla nasıl basa cıktınız ?
Ailem herseye itiraz halinde annem asla karsı cinsle tanısıp bulusmamı bile istemiyo
Surekli sen boşandın millet ne der süslenme izin gününde otur evde cocuklarına bak iş yap
Dısarda işin ne kimseye guvenilmez hicbiadama seni kullanıp atarlar dedi durdu cidden de oyle oldu biriyle cıktım adam kullandı attı
Hem annemin baskılarından bunaldım hem biten evlilikten sonra erkeklere guvenimi yitirdim hemde yalnız olmak istemiyorum
Yeniden evlenmek değil ama insanım hayatımda biri olsun istiyorum bende diğer insanlar gibi
Boşandım çocukluyum diye hep yalnızmı kalacam hep boylemi gececek hayat?
Önerileriniz tavsiyelerinizi fikirlerinizi dinlemek isterim

Tabii ki hep böyle geçmeyecek hayat ama ‘kullandı attı’ ne demek? Kullandırmayın efendim . Sonuçta 15 yaşında aklı havada genç kız değilsiniz .
Anneniz belki yine yanlış bir adamla beraber olacaksınız diye endişe ediyordur , ne kadar kabullenmesekte Türkiye’de pekala toplum baskısı diye bir olay var , anneniz de belli bir yaşa gelmiş sonuçta değişmez düşüncesi şu saatten sonra ..
İş size düşüyor , hayatınıza doğru adamları alın ;) yanmış ağzınız sütten , yoğurdu üflemekte fayda var ..
Hakkınızda hayırlısı olsun ;)

Cocukları varken boşanan hanımlar aile baskısı toplum baskısıyla nasıl basa cıktınız ?
Ailem herseye itiraz halinde annem asla karsı cinsle tanısıp bulusmamı bile istemiyo
Surekli sen boşandın millet ne der süslenme izin gününde otur evde cocuklarına bak iş yap
Dısarda işin ne kimseye guvenilmez hicbiadama seni kullanıp atarlar dedi durdu cidden de oyle oldu biriyle cıktım adam kullandı attı
Hem annemin baskılarından bunaldım hem biten evlilikten sonra erkeklere guvenimi yitirdim hemde yalnız olmak istemiyorum
Yeniden evlenmek değil ama insanım hayatımda biri olsun istiyorum bende diğer insanlar gibi
Yaşınız kaç, kaç çocuğunuz var, kaç yaşındalar?

Kullanıp attı kısmını anlayamadım ama anneniz en baştan endişe duymuş demek ki başarısızlık ihtimalinden. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali tecrübeli oldunuz , bu doğrultuda daha inçe eleyip sık dokumalısınız. Not: boşandıktan sonra tekrar evlenmek, umudun deneyim karşısındaki zaferidir.

Kullandı attı ne demek.. Kendinizi kullandırmayın.. Erkekler boşanmış kadınlara farklı yaklaşıyor.. Size yaklaşanı iyi analiz etmeniz lazım..

Bir genc kız kadar yanılma payınız yok artık. Siz tecrübe ettiniz. Çok daha açık gözlü,akli başında, kendinden emin bir duruş sergilemeniz gerekiyor.

Hayatımda illaki biri olsun diye her gördüğünüz için "acaba bu olabilir mi" diye düşünürseniz hata yapmanız normal tabi.

Ben 15 yaşında çocukken bile tatli söze ; ilgi alakaya kanmayan bir cocuktum
Çok zor bi şey olduğunu sanmıyorum

Toplum baskısı her durumda var zaten önemli olan kişinin kendini bilmesi ve sütten ağzı yananin yoğurdu üfleyerek yemesi gerektiği.herseyden önce siz bir annesiniz ve bu hayatta herşeyden önce evladınıza düşünmeniz gerekiyor sizin hata yapma lüksünüz yok hayatınıza birini almaya kalkarken.kullanilip atılabilecek bir hataya düşebiliyorsanız anneniz haklı ne kadar yetişkin, çocuklu bir kadın olsanız da demek ki hayatınıza alacağınız insanlar konusunda doğru karar veremiyorsunuz ve bu iğrenç tabiri kendinize yakistirabilecek kadar yanlış yapıyorsunuz demek ki.tabiki hayatınıza biri girebilir ama çok ince eleyip sık dokumanız gerekir ve evet toplum yüzünden kimin ne niyetle yaklaştığından emin olamazsınız.önce sağlıklı ve düzgün şekilde çocuğunuzu büyütün her önünüze gelene de inanmayın ve kendinizi kullandırmayın.

Kaç çocuğunuz var ve siz dışarı sosyalleşmek için çıktığınızda bu çocuklarla kim ilgileniyor?

Malesef toplumumuzda hala bosanan kadına böyle bi bakıs acısı bulunuyor burada siz akıllı olup kullandırmayacaksınız kendinizi
Ben annenizi bu endişelerini cok yadırgamadım ki zaten biraz safsınız belliki dediğide olmuş
İyice tanımadan emin olmadan kimseye kaptırmayın kendinizi

Bende bu konuda beceriksiz olanlardanım, kendimi bu konuda tanıyorum, şu an duygusal bosluktayim, biri olsun da istiyorum ama hazır olduğumu sanmıyorum. Çocuğum da var benim için eş olmasa da olur gözüyle bakıyorum. Kendimi buna ikna ettim. Toparlanmadan birilerinin bu boşluktan faydalanmasına izin vermeyeceğim. Ha bir bakarsiniz bende aynı konudan yazmışım belki bilemem ama mantıklı olan böyle olmak gibi hissediyorum

Sabret eğer acele edersen bu buhranların içinde çırpınıp kalırsın. Güzel günler gelecktir ama haketmeye bak annen doğru söylüyor izin gününde cocuklarınla ilgilen. Kısmetse zaten olur iyi biri. Değilse de sırf sen istiyor ve cabalıyorsun diye gelip seni bulmaz şahsen kötü bi ilişki isteyeceğine hiç iatememeni öneririm. Bizim toplum böle malesef oyunu kuralına göre oyna

Kullandi atti derken neyi kastediyorsunuz cinselligi mi?
Sirf cocuklariniz var diye hayatinizin geri kalanini rahibe gibi gecirecek haliniz yok. Cinsellik ihtiyactir,siz de bekar bir kadinsiniz elbette cinsellik yasamak hakkiniz,kullanildim diye dusunurseniz asla saglikli bir iliskiniz olamaz. Annenize bakmayin siz

Banlanmak adina olsada yazmak istedim.
Yanlış anlamayin ama sizin 3 çocuğunuz var... yani çoğu erkek böyle bir sorumluluk altina girmek istemez (ben bir kadin olarak 3 cocuklu adami elerdim) girmek isteyen erkekde kör kütük aşık olur. Kör kütük aşık olan adamida 10000 metre ilerden tanırsınız zaten.

Maalesef toplum baskısı var. Erkeklerinde boşanmış kadına bakışı farklı olabiliyor. Bundan sonra faydalanmak isteyen erkekler karşına çokça çıkacak. Bende seçimlerini dikkatli yapman taraftarıyım. Sana art niyetle yaklaşan erkeğin ağzınıda tutmayacağını düşünürsek çok daha kötü günler yaşamana sebep olabilir. Bence çocuklarının hayatının merkezinde olduğu mutlu bir hayat yaşaya bilirsin.

Back
X