Bosanma ve vazgecme

mavigozlu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2025
14
0
1
43
Merhabalar herkese.
Öncelikle cekismeli bosanma davasi actim karsi taraf hicbir sekilde cevap vs vermedi.bu sure zarfinda adli tatil girdi araya .Adli tatilin bitimine bir hafta varken karsi tarafin avukati ile gorusup anlatik bi imza kaldi.Ama protokolu okudugumda kabul edemeyecegim maddeler vardi.degismesini istedim yanasmadilar.
Bende bu durumda hem kendi davamdan vazgectim hemde bosanmaktan.bunu karsi tarafa soyleyince hemen dava cevap dilekcesini vermisler.
Benim merak ettigim bunu avukatimda dedi.davadan vazgectigin icin karsi taraf senden ucret talep etcekki bunu yapar ve bir sekilde alir.uzerine mal varsa yada maasina icra koyar gibi.( Karsi tarafda bunu söyledi eşim)
Digeri cocuk konusu kendi avukatim dediki cocugu alir senden .ben vermedikten sonra alamaz dedim polis zoruyla alir ozmn diyo.( Esimde suan o cocugu alma hakkim var dedi)
Diger bir konuda benden maddi manevi tazminat istemisler.onuda aliriz diyolar.anlasmaya yanasmadigim icin onu yapariz bunu yapariz deyip beni korkutuyolar ki basariyolarda cunku icim hop oturup hop kalkiyor.

Son olarak bana bu kadar baski uyguladiklari icin ve canımı sıktıkları icin siz yürütün davanizi ne yapiyosanizda yapin ben bisey yapmiyacam dedim.
Adli tatil bitip dava acilip benden cvp dilekcesi isterlerse vermezsem ne olur.dava günü belirlenirse ilerde gitmezsem ne olur.bilgisi yada yaşamıs olan varsa lutfen yardimci olabilirmi.

Konunun uzmanı değilim ama, siz neden kendi davanizi çektiniz ki? Bildiğim kadarıyla davanizi çektiğiniz için bir daha dava açsanız bile o davada sunduğunuz kanıtları tekrar sunamiyorsunuz.

Cevap dilekçesi vermezseniz dava dilekçesinde iddia edilen her şeyi kabul etmiş sayılıyorsunuz.

Böyle bir hata yapmayın. Avukatınızı değiştirin ve sakin olun.hata üstüne hata yapacak gibisiniz bu şekilde.

Cevap dilekçesi vermezseniz hakkınızda söylenen tüm suçlamaları kabul edip diğer çelselerde verdiğiniz kanıtlar genelde işe yaramaz.
Ayrıca kolay kolay çocuğun velayeti babaya verilmez avuktanızda velayet konusunda bu kadar emin konuştuğuna göre ciddi bir durum var sanırım.

Hayir.davadan vazgectigim icin karsi tarafta velayet istemi oldugu icin alir dedi.bende vermem dedim.Emin konusmasinin nedeni ilerde velayet babaya verilirse ozmn alir demek istedi

Hayir.davadan vazgectigim icin karsi tarafta velayet istemi oldugu icin alir dedi.bende vermem dedim.Emin konusmasinin nedeni ilerde velayet babaya verilirse ozmn alir demek istedi
Siz neden boşanmadan vazgeçtiniz ? Yuvamızı kurtaralım boşanmayalım mı dedi ?

Konunun uzmanı değilim ama, siz neden kendi davanizi çektiniz ki? Bildiğim kadarıyla davanizi çektiğiniz için bir daha dava açsanız bile o davada sunduğunuz kanıtları tekrar sunamiyorsunuz.
Daha ugrasip yipranmak istemedim.cunku aurekli bi deli toplama iddalari kanitlamak icine girmek psikolojik olarak yipratti beni.Ayni seyleri tekrar tekrar hatirlamak .

Evet onu arastirdim .Suan baska bi avukat tutacak maddi gucum yok.ayrica anlasma icin herseyden vazgecmemi sadece cocugu almami ve nafaka istememi istiyolar.bende ozmn madem oyle kendi ugrassin artik deyip davadan vazgectim.Cunku is iyce giderek cirkinlesecek arada cocuk var hernekadar yasadiklarimiz kolay olmasada ben onlari .sunacak kadar yada kaldirabilecek kadar guclu bir psikolojide degilim.hatta en son tmm deyip protokolu imzalamaya gidiyodum vazgectim.

Siz neden boşanmadan vazgeçtiniz ? Yuvamızı kurtaralım boşanmayalım mı dedi ?
Belki ilerde simdilik boyle bisey mumkun degil.her iki taraf icinde.
Ama eger davayi surdurseydim iyce yiprancaktim.insanlar bosanmada hakli cikmak icin olmayan seyleri bile soyluyolar.

Cok acik konusuyum kendi cevap dilekcemi bile esim atti okudugumda bazi yerlere inanamadim.soyledigim bir cumle nasil degismis ben bile sasirdim.oyle bisey demedim halbuki bunu avukatima bile soramadim çekindim.sonra dusunup vazgectim.cunku karsi taraf ne kadar kusurlu olursa olsun.bu sekilde sirf kazaniyim diye kendini savunabilecek karakterde biri degilim.oysaki cevap dilekcesini yazdiginda ilk bana atmasi gerekiyodu.

Cevap dilekçesinde yalanlar-iftiralar havada uçuşur.Onlar hukukta sadece bir iddia.İddia sahibide iddiasını kanıtlamakla yükümlüdür.Bırakın istediği iddiayı ortaya atsın,kanıt olmadıktan sonra hakimin huzurunda pek bir hükmü yok.Ama evet can sıkıcı bir süreç sizi iyi anlıyorum.

Yani orasi oyle ama.bunu benim avukatimda yapmis .o yuzden biraz korktum acikcasi daha fazla psikolojim kalmiyacakti.olmuyan seyin isbatini delilini ben nerden sunacam.yada cikip nasil hakim karsisinda bunu kabul edecem.

Sizi yıpratır bu süreç evli ve bekar durumdasiniz çünkü .Aslında elbette nafaka alma işi hakimin vereceği karara bağlı Onu dışında düzeltiriz düzeliriz gibi bir dusunceniz varsa sanmıyorum buradan dönmez bu iş dönsede giden sizden gider .Yani bosanma davası açmalar geri cekmeler bunlar unutulacak şeyler değil Yakın zamanda eski eşiniz olacak kişi açar yada açmıştır Aslında bir an önce yeni hayatınız ve duruma adapte olabilmeniz için o adımi atsanız iyi olurdu Polis zoru mahkeme kararı ile çocuğu görmek falan çocuğu yıpratır . Ayrıca babanın görme hakkına engel olmaktanda dava edebilir sizi.Siz ne derseniz deyin yasalar beni üzdü yıprattı o suçlu diyerek işlemez.

Yani bakın ayrı evlerde ayrı dolmusluklarla yaşayacaksınız.Bu süreçte taraflar birbirinin yokluğuna alışacak .Ortada onun ailesi sizin aileniz bir sürü anlaşmazlık laf ortada ucusacak.Oyle değerimi bildi kıymetini bildi döndü Türk filmi kıvamında olmuyor benzeri çok durum .Üstelik erkekler vazgectikleri kadınlara hiç acımaz.Bu çocuğunun annesi bile olsa.Dilerim bir an önce yeni hayatiniza baslarsiniz.Unutmayinki eski eşiniz evliyim hala diye yas tutacak biri olsaydı.Şu an bu durumda olmazsınız.Caninizin daha çok sıkılmasını istemem.Zaten gönülde biten şeylerin kağıt üzerinde hükmü yok .En iyi hayatı dilerim size

Belki şu şekilde yapabilirsiniz. Bırakın davasını açsın siz cevap dilekçenizi avukat tutacak gücünüz yoksa chatgbt yardımıyla düzenleyip verirsiniz. Ama cevap vermemezlik yapmayın. Sunacağınız delilleri tanıkları da cevap dilekçenizde belirtin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…