- 7 Aralık 2016
- 429
- 422
- 103
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yazdıklarınız çelişkili. Eşinize çok iyi biri diyorsunuz, dünyayı ayağıma serer diyorsunuz ama anlattıklarınız tam tersi. Yüzünüze çok iyi, arkanızdan ailesiyle dedikodunuzu yapıyor öyleyse? Bu ikiyüzlülük değil mi? Kötü bir huy. Ayrıca boşanmaya üzülüyorsunuz demek ki boşanmak isteyen karşı taraf. Sizi suçlayıp geçmiş kenara. Siz de vicdan azabıyla kalakalmissiniz. Bana pek iyi bir aile gibi gelmedilerAslında niye konu açıyorum bilmiyorum. Derdime deva olmayacak biliyorum. Eşim gerçekten çok ama çok iyi bir insan. Ben ona layık olamadım. Ailesi ile sıcak bir ilişki kuramadım. Olmadı ya olmadı işte. Onları samimi bulmadım. Bunu eşime anlatamadım. Birikti birikti ve kin oluştu bende. Halbuki yarım adım gitsem o benim için dünyayı ayağıma sererdi. Kendimi inanılmaz suçluyorum. Ama bir taraftan da neden dengeyi sağlamayı başaramadı diye ona kızıyorum. Onlarla benim dedikodumu yaptı. Bana anlatmayın, yüzyüze konuşun diyemedi. Hep bana patlar. Çok yüz göz olundu yani.
Beni aile olarak görse, biz mutluyuz varsa sorununuz onunla halledin diyebilirdi ama demedi. Doğru olan bu değil midir. Haksız mıyım?
Kafam da içim de çok karışık ve yanıyor kalbim resmen. Belki beni hayatta en fazla sevmiş ve sevecek insanı kaybediyorum. Bunu bilmek beni kahrediyor. Geçmişte olmuş ufak tefek sorun bile olsa hiç bir şeyi unutmama ve affedememe huyum var. Bu aslında evliliğimi bitiriyor. Çok karışık yazıyorum biliyorum ama elimde değil. Neticede o ayrılma istiyor kesin bir şekilde. Daha önce de bu karardan çok dönüldü ve her ne kadar birinci suçlu ben olsam da bu durumdan çok yoruldum. Yalvarmadım. Beni bırakma falan demedim. Düzeltirim demedim. Çünkü desem de artık faydası yok. Bunlar çok konuşuldu.
Ailesine kinlendim ve bunu kıramadım. Eşim de seven insan böyle yapmazdı, ne kadar çok kavga ettim bununla ilgili diye sevgime inanmıyor.
Benim aileme o çok ama çok iyi davrandı.
Bu benim elimde değil ki. İstemiyor artık beni. Ben de şansı değerlendirebilir miyim bilmiyorum. Çok yorgunum.Bence kendinize ve eşinize bir şans daha verin derim.
Artık çok geç. İstemiyorum seni dedi. Bende artık gözünde küçültmek istemiyorum.Kimse yuvasının yıkılmasını istemez. Bunun için sadece kendinizi suçlamayın. Mutlaka hatalar karşılıklı yapılmıştır. . . .
Bazen olmuyorsa olmuyordur. Vardır bunda da bir hayır. Ama sizi çok seviyorsa ve sizden vazgeçmek istemiyorsa denge kurmak için çaba gösterirdi diye düşünüyorum.
Ama hâlâ çabaya değer diye düşünüyorsanız da siz de elinizden geleni yapın. Kinci yapınızı törpülemeye çalışın. Bunu eşiniz ve evliliğiniziçin yapın
Başlarda seviyordum. Hem baya. Ama ne bileyim taaa evlilik zamanlarından itibaren laf sokmalar başladı. Küçümsemeler. Ben çok şaşırdım üzüldüm. Salaklar gibi eşime anlattım. Oda klasik olarak sen kötü niyetlisin, onlar sana bayılıyor falan başladı bağırmaya. Onlar içime yer etti. İçime çok attım. Herkes yaşıyor belki bunları ama ben kaldıramadım.Asıl sorun nedir? Ve neden ailesiyle sizi çekiştiriyor? Neden onun ailesini sevemediniz?
Birbirlerine çok bağlılar. Ben onlardan olamadım. Belki ben uğraşmadım. Belki onlar istemediler. Bilmiyorum.Yazdıklarınız çelişkili. Eşinize çok iyi biri diyorsunuz, dünyayı ayağıma serer diyorsunuz ama anlattıklarınız tam tersi. Yüzünüze çok iyi, arkanızdan ailesiyle dedikodunuzu yapıyor öyleyse? Bu ikiyüzlülük değil mi? Kötü bir huy. Ayrıca boşanmaya üzülüyorsunuz demek ki boşanmak isteyen karşı taraf. Sizi suçlayıp geçmiş kenara. Siz de vicdan azabıyla kalakalmissiniz. Bana pek iyi bir aile gibi gelmediler
İstemiyor artık beni. Çok geç kaldım.Evlilik böyle bişey degil.biz olamamışsınız siz.eşinizde boşuna suç aramayın o elinden geleni yapmış.siz de onun ailesini sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duyup en azından kininizi belli etmeyebilirdiniz.insanın eşi için bazı huyları değiştirmesi kötü bişey degil.yapamıyorum demek bana çok saçma geliyor.aile bu değil mi.seviyorsan seviliyorsan torpuleyeceksin kendini.eşinizi arada bırakmışsınız.tam tersi durum olsa esiniz sizin ailenize sizin yaptığınız gibi yapsa ne düşünürsünüz.benim hassas nokta evlilikte ailelerdir.sadece onlar için kendimden ödün veririm.çok şey yaşadık eşimin ailesi ile.kırıldım kızdım ama her defasında adımı ben attım.pişman değilim.çünkü eşimin bana saygısı güveni daha da arttı.siz de çabalayın evliliğiniz için.
Aslında aklıma geldi ama bilmiyorum söylesem mi acaba. Bu kadar sebep değil. Onun gözünde bu sebep okadarcık kategorisinde değil. Çok kavga ettim çok. Hakaretler işittim. Ama suç benim düzeltemedimBu kadar sebepten yuva yikilmaz bence. Adamin ailesine takmayi birakin once bir. Gerekirse esinizle beraber aile terapistine gidin.
Yok henüz boşanma olmadı ama o kafamda bitirdim dedi. Geri dönüş olacağını sanmıyorum. Sevdiğini söylüyor ama aile ile çok yüz göz olundu. Biz mi acaba debelenip kafamızda çok büyütüyoruz bilmiyorum. Belki terapist en doğru seçenek. Kabul edeceğini sanmıyorum amaBoşanmadıysanız düzeltebilme şansınız hala var
Tek kavgamız bu gerçekten. Ne bileyim onlara da güceniyorum. Benimle sorunları olunca eşimi arayıp beni şikayet ediyorlar. Eşimde haklılar diyor. Seni niye arasınlar, hak etmiyorsun diyor. Beni köşeye sıkıştırıyor. Hiç bir şey yapmak istemiyorum o zaman. Onun ailesiymişim gibi hissedemiyorum. Halbuki beni aramayın dese. Onunla çözün dese. Ya da onlar direkt zaten beni arasalar. Şu konuda kurdun bizi deseler. Kaç kere de söyledim. Sorun olursa nolur bana söyleyin diye. Ben çok hatalıyım kabul. Biz eşimle bir olamadık. Aile olamadık. Kırılmaz bir iletişim kuramadık. Böyle dandik durumdan evlilik bitiyor. Onun beni kaybetmeyi böyle kolay kabul etmesi de benim kolumu kanadımı kırdı.Arkadasim hepimiz kocamizin ailesine bayildigimiz icin mi gorusuyoruz ya da cok sevdigimizden mi? Ama saygi duymak zorundayiz sevmek zorunda degiliz ki! ben de esimin ailesiyle sorun yasadim ne hamileligim ne dogumum ne evladimdan hic bir sey anlamadim tadini cikaramadim.on yil gecti ama hala gecmedi ofkem.hakkim helal degil hicbirine.en ufak bir sevgim de yok ama belli etmiyorum sadece.
Cok yazik olmus uzuldum gercekten.iki insan arasinda sorun olmayip ucuncu kisiler yuzunden ayrilmak cok uzucu.