• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanma

Kızlar merhaba ilk defa buraya yazıyorum. Ben boşanmak sürecindeyim ama toparlayamıyorum kendine gelemiyorum. Ne insan içine çıkmak istiyorum ne giymek makyaj yapmak falan hiç birsey içimden gelmiyor bir kızım var onun için güçlü olmaya çalışıyorum ama olmuyor bu süreçten geçmiş olan arkadaşlarımız varsa nasıl atlattílar acaba yardım edebilirler mi geçecek mi hiç geçemeyecek gibi geliyor
Merhaba , ayrılma sebepleriniz neler siz mi istediniz ayrılmayı ve his duygu besliyor musunuz bunlar önemli bence.

Ayrılmayı ben istedim davayıda ben açtım. His olarak nefret bile duymayacak kadar nötrdüm kurtulmak istedim sadece.
Üzüldüğüm tek şey çok genç olmam ve toplumda evlenmiş ayrılmış kadın olmamdı. Bulunmak istemediğim hiçbir ortamda bulunmadım, kimseye açıklama yapmadım, anlatmadım ayrılık kararından sonra ailemin yanına geçmiştim eve istemediğim misafir bile gelse çıktım evden dışarda kahve içtim.

Gerçekten istemediğim için üzülmedim. Hep iyi düşündüm, iyi olacağına inandım. Boşanma davasının olduğu gün seni hiç bu kadar mutlu görmemiştim dedi hatta. Makyajımı yaptım kıyafetlerimi ayarladım oraya bile dik gittim.

Sebeplerin ne bilmiyorum ama değmiyor bence kendini yemeye. Şimdi çok mutluyum çok huzurluyum Allaha şükürler olsun diyorum.

Kısa bile olsa uzaklaşın, günü birlik tatile gidin, başka şehirler görün, yeni insanlar tanıyın ve bu konuyu kendinize hatırlatmayın derim

Çok sağolun çok zor süreçten geçiyorum çocuğumun yanında belli etmiyorum onunla oyunlar oynamaya çalışıyorum
Etme sendeki izi gecer ama.onda kalici seyler birakabilir herseyi kapiyorlar

Yas sureci olarak dusun olur bosluk olur ozlem olur olurda olur....gule oynaya bosanamazsinki zaten belirli sure uzulup sinirlenip sonra kabullenirsin, kolay degil siradan biride degil yillardir beraberdin simdi yok ama asil onemlisi neden artik olmadigi degil mi?mantikli dusun hatta mumkunse aklina getirme eskiyi .. hayatina baska bir yon verdin yollariniz ayrildi olmasi gerekliydi oldu

Evden kedisi gitse uzuluyor insan degil ki ayrilik. Hangi ayrilik kolay olmus ki? Gulerek evlenirken aglayarak bosaniyoruz. Her ayrilik bir travma getirir bu normal. Benim 3 yol surdu, bu surec herkese gore farkli. Evlilik suresi uzafikca ayrilik travmasini atlatma sureci de ona gore oluyormus. Yasananlara da bagli tabi. Tavsiyem bir psikolog ya da psikiyatrdan desyek alin. Kizinizi da pedagoga goturun. Anbe mutlu ise cocuk da mutlu oluyor. Oglum bu sureci daha cabuk atlatti. Bwnim uzun surdu. Tam iyilesseniz de ara ata gelgitleriniz olmasi da normal. Bir sarki, bir film bir dugun bazen size gelgitker yasatiyor ama hepsi gelip geciyor. Sadece zaman... bir de hayata kensinizi kapatmayin. Kitap okuyun, spor yapin, kendinizle ilgilenmwyi ihmal etmwyin. Spor ruha iyi geliyor.

Merhaba , ayrılma sebepleriniz neler siz mi istediniz ayrılmayı ve his duygu besliyor musunuz bunlar önemli bence.

Ayrılmayı ben istedim davayıda ben açtım. His olarak nefret bile duymayacak kadar nötrdüm kurtulmak istedim sadece.
Üzüldüğüm tek şey çok genç olmam ve toplumda evlenmiş ayrılmış kadın olmamdı. Bulunmak istemediğim hiçbir ortamda bulunmadım, kimseye açıklama yapmadım, anlatmadım ayrılık kararından sonra ailemin yanına geçmiştim eve istemediğim misafir bile gelse çıktım evden dışarda kahve içtim.

Gerçekten istemediğim için üzülmedim. Hep iyi düşündüm, iyi olacağına inandım. Boşanma davasının olduğu gün seni hiç bu kadar mutlu görmemiştim dedi hatta. Makyajımı yaptım kıyafetlerimi ayarladım oraya bile dik gittim.

Sebeplerin ne bilmiyorum ama değmiyor bence kendini yemeye. Şimdi çok mutluyum çok huzurluyum Allaha şükürler olsun diyorum.

Kısa bile olsa uzaklaşın, günü birlik tatile gidin, başka şehirler görün, yeni insanlar tanıyın ve bu konuyu kendinize hatırlatmayın derim
Kızım çok küçük şuan ondan kendime çok fazla zaman ayir

Kızım küçük olduğu için pek fazla zamanım kalmıyor kendime. Evet duygular bitmediği için belki de bu kadar zor

Evden kedisi gitse uzuluyor insan degil ki ayrilik. Hangi ayrilik kolay olmus ki? Gulerek evlenirken aglayarak bosaniyoruz. Her ayrilik bir travma getirir bu normal. Benim 3 yol surdu, bu surec herkese gore farkli. Evlilik suresi uzafikca ayrilik travmasini atlatma sureci de ona gore oluyormus. Yasananlara da bagli tabi. Tavsiyem bir psikolog ya da psikiyatrdan desyek alin. Kizinizi da pedagoga goturun. Anbe mutlu ise cocuk da mutlu oluyor. Oglum bu sureci daha cabuk atlatti. Bwnim uzun surdu. Tam iyilesseniz de ara ata gelgitleriniz olmasi da normal. Bir sarki, bir film bir dugun bazen size gelgitker yasatiyor ama hepsi gelip geciyor. Sadece zaman... bir de hayata kensinizi kapatmayin. Kitap okuyun, spor yapin, kendinizle ilgilenmwyi ihmal etmwyin. Spor ruha iyi geliyor.
Bol bol kitap okuyorum bende iyi gelsin diye işte ama dediğiniz gibi gelgitler oluyor

Şimdi size nereden nasıl bi örnek vereyim bilemedim...
Bi bebeği düşünün ana karnından çıkınca hassas korkak ürkek oluyor...
Yahut biz buz sıcak suya konunca ses çıkıyor buhar çıkıyor öyle eriyor...
Bu da bunun gibi kendine zaman tanı..
Zamanla buna alışacaksın..
Rabbim tez zamanda sana ve kızına bu durumu atlatmayı nasip etsin

varsa imkanınız çocuğunuzla mini bir tatile çıksanız

Cocugunuzla vakit geçirin eski eşi düşünmemeye calisin.eger o sizden vazgeçmeyi göze alıp çekip gidebildiyse sizde arkanıza dönüp bakmayın. Bu arada bende bir çocuklu ve boşanma davası süren biriyim çok iyi anlıyorum sizi.ben kendimi ise verdim ve is arkadaşlarım da çok iyiler günün nasıl geçtiğini anlamıyorum bile.eve gidince de kızımla güzel kaliteli vakit geçiriyorum

Cocugunuzla vakit geçirin eski eşi düşünmemeye calisin.eger o sizden vazgeçmeyi göze alıp çekip gidebildiyse sizde arkanıza dönüp bakmayın. Bu arada bende bir çocuklu ve boşanma davası süren biriyim çok iyi anlıyorum sizi.ben kendimi ise verdim ve is arkadaşlarım da çok iyiler günün nasıl geçtiğini anlamıyorum bile.eve gidince de kızımla güzel kaliteli vakit geçiriyorum
Çocuğunuza kim bakıyor. Ne güzel güçlü anne

çok zor bir süreç 1,5 yıl oldu hala iniş çıkışlarımı yaşıyorum çocugu almaya geldi görmek için yanında bir kızla gelmiş ama kardeşimi yoksa kim bilmiyorum ablam vermişti çocugu maske ile de dolaştıgımız için tanıyamadım emin değilim kardeşimi yoksa başka birimi dedi.çocugu aldı arkaya oturdular gittiler dedi içim bunu duydugundan beri ayrı bir kavruldu
Siz ya da ablaniz eski esinizin kardeslerini tanimiyor mu? Nasil bilmezsiniz.

Siz ya da ablaniz eski esinizin kardeslerini tanimiyor mu? Nasil bilmezsiniz.
Ben görmedim zaten ablamda yüzünde maske vardı diyor zaten normal de en son 3 yıl önce gördü ablam onun kız kardeşini maskeden dolayı yemin ederim tanımadım araçtan indi çocuğa sarılıp bitanem diyerek arkaya oturdu diyor

Back
X