Ben sizi anladım ama siz şu an içinde bulunduğunuz duruma dışarıdan bakamıyorsunuz, forumda otizmle ilgili bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar zaten yazmışlar, öncelikle o raporu alın, en azından devletin verdiği iki günlük eğitimden faydalansın çocuk. Siz gelecekteki mesleğinden endişe edip rapor almıyorsunuz ama bu şekilde zaten o mesleklere erişimi imkansız olacak. Siz şu an borç öderken en azından devletin verdiği imkanı kaçırmasın çocuğunuz, eliniz rahatlayınca daha ekstra neler yapılması gerekiyorsa yaparsınız zaten ama bu işte zaman önemli, artık harekete geçmeniz lazım. Eşim geri dönsün düzen devam etsin en azından çocuklar meydana çıkar diye düşünüyorsunuz ama eşinizin böyle düşünmediği belli. İki minik yavrusunun ne yaptığını ne yediğini, nerede nasıl yaşadığını düşünmeyen p.... ten zaten insan olmaz, ondan insaf beklemeyi bırakın artık.
Çocuğun raporunu alın, davanızı açın, ona göre de nafakınızı talep edin. Şartlarını zorlayın, onu harekete geçmeye mecbur bırakın, üstlendiğiniz borçlar konusunda da baskı yapın. Anladım çok yıpranmışsınız, yorulmuşsunuz ama şimdi pes edecek zaman değil. Biraz ailenizden destek alarak, nafaka, devlet yardımı vs... ile bir şekilde hayatınızı kuracaksınız, siz o yola çıkın Allah kolaylığını veriyor. Benim annem hiç bir geliri ve sosyal güvencesi, nafakası vs olmadan biri hasta dört çocukla boşanmış bir kadındır. Başarmak imkansız değil yani biraz toparlanmanız lazım. Bu adamdan bir halt olmaz, sorumlulukta taşımaz, boşa vakit kaybetmeyin