Boşanma

Benimde kısa süren evliliğim oldu. Ailem arkamdaydi, yengemin hakaretlerinden kendi ayaklarimla gitmeyi bile düşündüm, sevmiyordum , boşanmak istiyordum ama toplum baskısı işte. Sen kendini nasıl tanimlarsan öyle oluyor. Yengem şu an bütün büyük konuştuklarını yaşıyor. Ve çocuk yoksa bekar muamelesini goruyorsun. Ben söylüyorum evlendim diye baştan.
Ama hazır olmadigim için ben redeediyorum. Açık ol baştan konuş istemeyen olursada saygı duy. Yengem dul muhabbeti çok yapıyordu, şu an oğluna evlenmiş ayrılmış bir kızı istiyor, çok evlendirmek istiyor ama kız istemiyor. Bende sen gibiydim hatta buraya da yazmıştım. Sen kendi degerini bildikten sonra sorun olmaz. Artık toplum eskisi gibi değil. Eski şahıs ailen senin arkanda durarak sana kötülük yapıyor diyordu. Boşver, şimdi düşünüyorum da onunla evli kalacağıma bekar dururum daha iyi. Olmuyacaksa baştan kurtulduk zamanla anlıyorsun.

Anlaşmalı boşanmak için bir yıl beklemek gerek ama şartlarda anlaştıysanız boşanma davasını çekişmeli adı altında açıp da kolayca boşanabilirsiniz.Geçinemediğinize şahit olan bir tanık da ekleyin dilekçenize.

Merhaba nikah sadece üç gün önce oldu düğünde nikah olması için erken davranmak gerekiyor diye duyduk öncesine aldık bizde günü. Konuşa saçma birşeyden sorunu çıktı fakat asıl sorun onun tuh halinin çok sağlıklı olmaması ve bunu o gün itibariyle çok net gördüm. Tanı koymak doğru olmaz ama bi tür psikopat gibi birşeydi bence. Şuanda da bu durum beni üzmüyor aslında fakat evlilik hayatı yaşamadan evlendi denilecek olması beni üzüyor maalesef ama söyledikleriniz çok haklı çok doğru 🙏

Merhaba, yaşanan her durum sonrası çevremizdekilerin tepkisi bizi korkutur bu çok normal, ama siz önce kendi içinizde aşınca etrafın fikirlerini de önemsemez olacaksınız, henüz çok yeniyken böyle şeyler için çok mücadele etmeyin, yıllar önce çok çok uykularınızı kaçıran bir olay düşünün şuan umrunuzda mı? bahsederken çok derinden geliyor mu? hayır, bu da öyle olacak, umarım öyle olacak :)

Bu aarada anlaşmazlık nedir? nasıl tanımıstınız, nikah neden erkendi ki ..
Merhaba nikah sadece üç gün önce oldu düğünde nikah olması için erken davranmak gerekiyor diye duyduk öncesine aldık bizde günü. Konu saçma birşeyden sorun çıktı fakat asıl sorun onun ruh halinin çok sağlıklı olmaması ve bunu o gün itibariyle çok net gördüm. Tanı koymak doğru olmaz ama bi tür psikopat gibi birşeydi bence. Şuanda da bu durum beni üzmüyor aslında fakat evlilik hayatı yaşamadan evlendi denilecek olması beni üzüyor maalesef ama söyledikleriniz çok haklı çok doğru 🙏

Çevreniz zaten şahit olmuştur kime neyin açıklamasını yapacaksınız ki bu durumda ? Hani toplum baskısı olacak bi durumda değilsiniz öyle olsa bile kime ne? evlilik birliğinin özü olan hiçbir deneyimi yaşamamışsınız. Bu yüzden kendinizi “evlenmiş bir kadın” gibi hissetmemeniz çok doğal ve haklı bir duygu.
o bölümü hiç yaşanmamış gibi, sadece bir hukuki kayıt oluşmuş öyle düşünün önemli olan sizin bu durumu nasıl tanımladığınız, duygusal sağlığınız toplumun düşüncesini düşünmeyin
+1
Boşanmış kadın değilsiniz bence. Nişan atma sayılır bu durum.

+1
Evet çevreden düğün iptal olduğu gün hep aldım bu yorumları aslında. Sen evlenmedin ki nişan attın diyenler oldu bakış açıları o şekildeydi ama insan başta sorguluyor sanırım kendi içinde. Ama haklısınız böyle düşünmemde normal sanırım zamanla bunun nişan atmaktan farksız olduğunu daha iyi idrak ederim şuan da sorgulamam da normal sanırım çok teşekkür ederim 🙏

+1
Evet çevreden düğün iptal olduğu gün zaman hep aldım bu yorumları aslında. Sen evlenmedin ki nişan attın diyenler oldu bakış açıları o şekildeydi ama insan başta sorguluyor sanırım kendi içinde. Ama haklısınız böyle düşünmemde normal sanırım zamanla bunun nişan atmaktan farksız olduğunu daha iyi idrak ederim şuan da sorgulamam da normal sanırım çok teşekkür ederim 🙏
Nikahınız kıyıldığını kimse bilmiyor nişandan döndünüz olarak bilinir ama tabii yeni birisiyle tanışırsanız o bilecel haliyle. Böyle şeyler başta konuşulur sonra akla bile gelmez üzmeyin kendinizi
biliyorlar :) ama düğün olmadığını da biliyorlar tabi gözleriyle şahit oldular evden çıkmadım gelinlik giymedim herşey o gün gözler önünde bozuldu..

Arkadaşlar düğünden birkaç gün önce nikahım kıyıldı fakat sonra tam düğün günü iş bozuldu düğün iptal oldu, beraber yaşamadık cinsellik yaşanmadı vs. Fakat nikah iptali yapılmıyor anlaşmalı boşanma olacak 1 yıl dolunca.fakat kendimi konumlandıramıyorum evlenmiş bir kadınım desem bu bana haksızlık gibi geliyor, evlenmedim desem bu da eğreti duruyor bunun doğrusu dışardan bakınca nedir toplum açısından nasıl durduğu konusunda objektif fikirlerinizi alabilir miyim? Bana kalsa fiilen bir evlilik birliği yaşanmadı ve içim rahat bir şekilde düğünü iptal olan bir kızım öyle hissediyorum ama insan yine de toplumun düşüncesini merak ediyor.
Toplum mu kalmış.kim kime dum duma.

Arkadaşlar düğünden birkaç gün önce nikahım kıyıldı fakat sonra tam düğün günü iş bozuldu düğün iptal oldu, beraber yaşamadık cinsellik yaşanmadı vs. Fakat nikah iptali yapılmıyor anlaşmalı boşanma olacak 1 yıl dolunca.fakat kendimi konumlandıramıyorum evlenmiş bir kadınım desem bu bana haksızlık gibi geliyor, evlenmedim desem bu da eğreti duruyor bunun doğrusu dışardan bakınca nedir toplum açısından nasıl durduğu konusunda objektif fikirlerinizi alabilir miyim? Bana kalsa fiilen bir evlilik birliği yaşanmadı ve içim rahat bir şekilde düğünü iptal olan bir kızım öyle hissediyorum ama insan yine de toplumun düşüncesini merak ediyor.
Toplum mu kalmış ?kim kime dum duma.

Evet çevreden düğün iptal olduğu gün hep aldım bu yorumları aslında. Sen evlenmedin ki nişan attın diyenler oldu bakış açıları o şekildeydi ama insan başta sorguluyor sanırım kendi içinde. Ama haklısınız böyle düşünmemde normal sanırım zamanla bunun nişan atmaktan farksız olduğunu daha iyi idrak ederim şuan da sorgulamam da normal sanırım çok teşekkür ederim 🙏
Boşanmış olsanız da ayıp değildi ama anlıyorum sizi, sonuçta evlilik hayatına dair hiçbir şey yaşamayıp üstüne boşanmış olarak görülmek istememeniz normal, toplumun bakışı yüzünden hep bu tedirginlikler.
Siz nişan attınız, akışa bırakın, zamanla kafanız rahatlar.

Merhaba nikah sadece üç gün önce oldu düğünde nikah olması için erken davranmak gerekiyor diye duyduk öncesine aldık bizde günü. Konuşa saçma birşeyden sorunu çıktı fakat asıl sorun onun tuh halinin çok sağlıklı olmaması ve bunu o gün itibariyle çok net gördüm. Tanı koymak doğru olmaz ama bi tür psikopat gibi birşeydi bence. Şuanda da bu durum beni üzmüyor aslında fakat evlilik hayatı yaşamadan evlendi denilecek olması beni üzüyor maalesef ama söyledikleriniz çok haklı çok doğru 🙏
Merak ettim sevgililik , nişanlılık süresinde farketmeyip , düğünden 3 gün önce farkettiğiniz şey nedir ?

+1
Evet çevreden düğün iptal olduğu gün zaman hep aldım bu yorumları aslında. Sen evlenmedin ki nişan attın diyenler oldu bakış açıları o şekildeydi ama insan başta sorguluyor sanırım kendi içinde. Ama haklısınız böyle düşünmemde normal sanırım zamanla bunun nişan atmaktan farksız olduğunu daha iyi idrak ederim şuan da sorgulamam da normal sanırım çok teşekkür ederim 🙏
Nikahınız kıyıldığını kimse bilmiyor nişandan döndünüz olarak bilinir ama tabii yeni birisiyle tanışırsanız o bilecel haliyle. Böyle şeyler başta konuşulur sonra akla bile gelmez üzmeyin kendinizi
biliyorlar :) ama düğün olmadığını da biliyorlar tabi gözleriyle şahit oldular evden çıkmadım gelinlik giymedim herşey o gün gözler önünde bozuldu
Merak ettim sevgililik , nişanlılık süresinde farketmeyip , düğünden 3 gün önce farkettiğiniz şey nedir ?
düğün günü hiç suçum olmayan bir sebepten bana yükselip tüm ailesinin önünde ortalığı yıktı o an canımdan bile şüphe ettim size bu kadar söyliyim. Birşey kullandığından şüpheleniyorum hatta öyle bir idrak edememesini öyle bir problemli ruh hali.

Boşanmış olsanız da ayıp değildi ama anlıyorum sizi, sonuçta evlilik hayatına dair hiçbir şey yaşamayıp üstüne boşanmış olarak görülmek istememeniz normal, toplumun bakışı yüzünden hep bu tedirginlikler.
Siz nişan attınız, akışa bırakın, zamanla kafanız rahatlar.

Evet kesinlikle ayıp değil inanın mutlu olmayan boşansın bunu sonuna kadar destekliyorum ve boşanmış olmak kimseyi toplumdan hakkettiklerinden ayırmaz kesinlikle. Ama evet sizinde anladığınız gibi bunu yaşamadan o algıda kalmak üzebilir, yaşanan hiç birşey inanın üzmez gittim olmadı geri geldim anlaşamadık ayrıldık derdim ama benim ki çok başka bir şeye dönüştü tahmin edersiniz 🙏

Evet kesinlikle ayıp değil inanın mutlu olmayan boşansın bunu sonuna kadar destekliyorum ve boşanmış olmak kimseyi toplumdan hakkettiklerinden ayırmaz kesinlikle. Ama evet sizinde anladığınız gibi bunu yaşamadan o algıda kalmak üzebilir, yaşanan hiç birşey inanın üzmez gittim olmadı geri geldim anlaşamadık ayrıldık derdim ama benim ki çok başka bir şeye dönüştü tahmin edersiniz 🙏
Evet, haklısınız ama dediğimiz gibi, millet de farkındadır durumun, rahat olun.
Başından sorun çıkan bir işin içine girmeden kurtulduğunuz için de şükredin.
Allah en güzel mutlulukları nasip etsin, geçmiş olsun 🌸

Evet, haklısınız ama dediğimiz gibi, millet de farkındadır durumun, rahat olun.
Başından sorun çıkan bir işin içine girmeden kurtulduğunuz için de şükredin.
Allah en güzel mutlulukları nasip etsin, geçmiş olsun 🌸
O kadar şükrediyorum ki her şeyin çok farkındayım çok teşekkür ederim 🙏

Back
X