Boşanma

SimoneMary

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
28
Puanlar
3
Merhaba arkadaşlar.
14 yıllık evliliğimi bitirme sürecine girdim..
Kendimi herseyimle o yola soktum desem daha iyi anlatmış olurum. Tabi bunu şuan sadece ben biliyorum.
Kafamda hersey tamamen bitmiş olsa da maddi manevi bu süreci tamamlamama da 1 yıldan az kaldı.
Esasında çok daha evvel bitirmem gerekiyordu ancak ne işim, ne param, ne gidecek bir evim yani hiçbir şeyim yoktu.
4 yıl önce ihanete uğradım, şiddetli geçimsizlik, asagılama,değersizleştirme hersey ama hersey vardı.
Çok uzun süre depresyondaydım.
Aylarca.. aylarca bir girdabın içindeydim.
O süreci bir Allah bir ben bilirim.
Yine ağlarak uyuyup ağlayarak uyandığım günlerden birinde kendime bir söz verdim, bu çukurda debelenip durmayacaktım. Beni zaten benden başkası da kurtaramazdı.
Ve sonrası eylemler..
Üniversiteye başladım ve çok şükür mezun oldum.
Lisans diplomam var.
Bu süreçte yemedim içmedim dil öğrendim, gece gündüz çalıştım. O da cepte çok şükür.
Şimdi eylüldeki KPSS’ye hazırlanıyorum.
Kendime güveniyorum çünkü çok emek veriyorum günde 3-4 saat uyuyarak bulduğum her fırsatta ders çalışıyorum. Sınavda iyi bir puan alırsam atanacağım aksi durum içinde B planım var elbette. Beni bekleyen bir iki iş var onlarda sınav dönemi alım yapacaklar hemen hemen aynı zamanlarda. KPSS oldu oldu, olmazsa o işlerden birini değerlendireceğim.

Yazarken çok kolay geldi, bir çırpıda yazmışım..
Yaşarken bir ömür gibiydi..

Benim sizden istediğim yani yardımcı olmak isterseniz şayet, boşanma sonrası beni nasıl bir süreç bekleyecek?

Eşim arada işkillensede bu kararımdan haberi yok..
Muhtemelen karşı çıkacak ama bana bayıldığı için değil mevcut düzenini korumak için.
Ve maalesef çok insanı karşıma almak zorundayım.
Beni çok büyük bir psikolojik savaş bekliyor olacak.
O yüzden bu süreçte olabildiğince maddi manevi güçlü kalmaya çalışacağım..

Küçük bir ilde yaşıyorum.
Eğer KPSS’de iyi bir puan alırsam buradan da ayrılacağım.
Bir yandan inan kendine kızım, az kaldı diyorum bir yandan nelerle baş etmem gerekecek işte o belirsizlik korkunç geliyor.
Yalnızlık falan değil bahsettiğim zaten yıllardır yalnızım. Ben etrafımdaki insanlarla mücadele etme konusunda endişeliyim. Çocuklarımı da korumak istiyorum.

Edit: çocuklardan vakit bulup baştan detaylıca yazamadım,düzenliyorum.
Aşağıdaki sorulara da yanıt olur.
Kusura bakmayın biraz saçma oldu bu şekilde düzenleyerek post açmış ve olmam..

Sorun şu ki; toplumda ayrılığı kadın nezdinde sebep ne olursa olsun yuva yıkmak olarak gören bir zihniyet var. Haliyle insanlar zamanında neden yapmadın, iş güç sahibi olunca mı bu kararı verdin ya da aklın başına geldi gibi tepkiler vermeleri endişe ettiğim kısım.

Son düzenleme:
Boşanmadım, süreç ne kadar zorlu bilmiyorum.
Sadece sizin gibi kadınlarla gurur duyuyorum bir hemcinsiniz olarak. Yılmadan bugünlere gelmişsiniz, bundan sonrasını da yapacaksınız,ben sizde o gücü gördüm.
Çocuklarınızla beraber çok güzel bir hayatınız olur umarım :KK200:

"Ben etrafımdaki insanlarla mücadele etme konusunda endişeliyim. Çocuklarımı da korumak istiyorum."

etrafınızdaki insanlar kim?
anne-baba abi abla filan mı?
onun kök ailesi mi?
boşanma mı derler
dul kadın mı derler?

tam nedir korktuğunuz?

konunun kalan kısımın zaten halletmişsiniz, maşallah, burayı sorun ettiğiniz için direkt burayı açarsanız ona göre yorum gelebilir.
çocukların da yaşı nedir?

Merhaba arkadaşlar.
Kendimi herseyimle o yola soktum desem daha iyi anlatmış olurum. Tabi bunu şuan sadece ben biliyorum.
Kafamda hersey tamamen bitmiş olsa da maddi manevi bu süreci tamamlamama da 1 yıldan az kaldı.
Esasında çok daha evvel bitirmem gerekiyordu ancak ne işim, ne param, ne gidecek bir evim yani hiçbir şeyim yoktu.
4 yıl önce ihanete uğradım, şiddetli geçimsizlik, asagılama,değersizleştirme hersey ama hersey vardı.
Yine ağlarak uyuyup ağlayarak uyandığım günlerden birinde kendime bir söz verdim, bu çukurda debelenip durmayacaktım. Beni zaten benden başkası da kurtaramazdı.
Bende bir plan yapmaya karar verdim. Ve sonrası eylemler..
Lisans diplomam var.
Bu süreçte yemedim içmedim dil öğrendim, gece gündüz çalıştım. O da cepte çok şükür.
Kendime güveniyorum çünkü çok emek veriyorum günde 3-4 saat uyuyarak bulduğum her fırsatta ders çalışıyorum. Sınavda iyi bir puan alırsam atanacağım aksi durum içinde B planım var elbette. Beni bekleyen bir iki iş var onlarda sınav dönemi alım yapacaklar hemen hemen aynı zamanlarda. KPSS oldu oldu, olmazsa o işlerden birini değerlendireceğim.

Benim sizden istediğim yani yardımcı olmak isterseniz şayet, boşanma sonrası beni nasıl bir süreç bekleyecek?

Muhtemelen karşı çıkacak ama bana bayıldığı için değil mevcut düzenini korumak için.

Bir yandan inan kendine kızım, az kaldı diyorum bir yandan nelerle baş etmem gerekecek işte o belirsizlik korkunç geliyor.
Yalnızlık falan değil bahsettiğim zaten yıllardır yalnızım. Ben etrafımdaki insanlarla mücadele etme konusunda endişeliyim. Çocuklarımı da korumak istiyorum.
Mükemmel bir kadınsınız.Etraftakileri hiç düşünmeyin.Kim ne derse desin bu karar size ait.Hiç kimseye laf düşmez.Ölene kadar da sizin boşanmanızdan bahsedecek değiller.İki konuşup susarlar.Zaten siz de il değiştirirseniz eski çevreniz geride kalır.Zamanında evlilik hayatına nasıl alıştıysanız boşanmış biri olarak yaşamaya da öyle alışırsınız.Yolunuz açık olsun.

"Ben etrafımdaki insanlarla mücadele etme konusunda endişeliyim. Çocuklarımı da korumak istiyorum."

etrafınızdaki insanlar kim?
anne-baba abi abla filan mı?
onun kök ailesi mi?
boşanma mı derler
dul kadın mı derler?

tam nedir korktuğunuz?

konunun kalan kısımın zaten halletmişsiniz, maşallah, burayı sorun ettiğiniz için direkt burayı açarsanız ona göre yorum gelebilir.
çocukların da yaşı nedir?
Çok küçük değiller 6 ve 11 yaşındalar.
Dul vs değil asla takılmam bunlara.
Sadece hersey olup biterken sesini çıkarmayıp biraz güce kavuşunca yuvasını yıkmaya yeltenen kadın imajının yükü. Beni durdurmak isteyecekler..

Tek boşanan sen değilsin ya kimse bi tepki vermiyor abim boşanıyor yakın zamanda hıı tamam dedik geçtik işte her ailede var boşanan çift ne diyecekler tabii ki meslek vs bekleyeceksin ben boşanmış olsam ailemin evine gidip 1 odada tıkılıp kalmak istemem bunun yerine paran ve kovulmayacağın bi işin olacak

Yeni boşanmış birisi olarak yazıyorum.Once sizi tebrik ediyorum iki çocuğa rağmen çok yol katetmissiniz.Elalemi boş verin kimse aile içini bilmiyor.He güçlendi iş güç sahibi oldu boşadı mi diyecekler gururla evet diyeceksiniz..Bazen eş secimlerimiz yanlis olabiliyor ömür boyu çekmek zorunda kalmamak güzel bir duygu..Bunu yaşadıkça anlayacaksınız.Ben eski eşimle kardeş firmalarda çalışıyordum herkes ikimizide taniyordu, ailemin evi ile kendi evimiz aynı sokaktaydi.Yillar önce bu kararı almış ama sizin gibi elalem ne der nasıl kopariz nasıl basederim diyerek üzüntüme uzüntü katmisim..En son karar verdim ve boşandım şimdi şirkettekiler öğrendi yavaş yavaş bir Allah'ın kulu da yüzüme birşey demiyor arkadan konuşan da ancak kendini eğler hiç umrumda değil.Ben çocuklarımla gayet mutluyum,mesela tatillerimi de yaptım arabamı da aldım mesleğim için sınavlara gireceğim zamanında beni hep aşağıya çektiği ne varsa başarıyorum şükürler olsun. O da izliyor sadece.Allah çocuklarınızla size güzel bir hayat nasip etsin.

Yeni boşanmış birisi olarak yazıyorum.Once sizi tebrik ediyorum iki çocuğa rağmen çok yol katetmissiniz.Elalemi boş verin kimse aile içini bilmiyor.He güçlendi iş güç sahibi oldu boşadı mi diyecekler gururla evet diyeceksiniz..Bazen eş secimlerimiz yanlis olabiliyor ömür boyu çekmek zorunda kalmamak güzel bir duygu..Bunu yaşadıkça anlayacaksınız.Ben eski eşimle kardeş firmalarda çalışıyordum herkes ikimizide taniyordu, ailemin evi ile kendi evimiz aynı sokaktaydi.Yillar önce bu kararı almış ama sizin gibi elalem ne der nasıl kopariz nasıl basederim diyerek üzüntüme uzüntü katmisim..En son karar verdim ve boşandım şimdi şirkettekiler öğrendi yavaş yavaş bir Allah'ın kulu da yüzüme birşey demiyor arkadan konuşan da ancak kendini eğler hiç umrumda değil.Ben çocuklarımla gayet mutluyum,mesela tatillerimi de yaptım arabamı da aldım mesleğim için sınavlara gireceğim zamanında beni hep aşağıya çektiği ne varsa başarıyorum şükürler olsun. O da izliyor sadece.Allah çocuklarınızla size güzel bir hayat nasip etsin.
Yahu gucu elinize alinca bosanin tabi, baskasina gonlu kaymis, temas etmis adamimi besleyeceksiniz birde? (Bakis aciniz bu olsun, ustunuze gelenlere bunu hissettirin)

Yolunuz acik olsun, evlatlarinizla birlikte bekar hayatiniz musmutlu gecsin 💕

Ne yapacaktın ki? Eşin dışarıda çalışırken sen evde hayatından verip çocuk baktın. Tabii ki istemediğin evlilikten kurtulmak için şartlarını güzelleştirmen gerekirdi. Ben anne olarak sizi çok iyi anlıyorum. Elalem ne der, ne derse der banane diyip geçerdim ben

Boşanma süreci elbette zorlu olacaktır ama siz bu konuda yapabileceğiniz pek çok şeyi tamamlamışsınız. Bu konuda kendinize güvenin, elbette zorlayıcı şeyler yaşayacaksınız ama bundan sonra çok daha huzurlu bir yol sizi ve çocuklarınızı bekliyor. Maddi geliriniz var mı bilmiyorum ama sadece kpss'ye bel bağlamayın derim nacizane. Başkalarının dediklerine gelince... İnsanlar her zaman konuşur ama gerçeği siz biliyorsunuz. Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Bu tür sorulara mesafeli bir şekilde, sınır koyarak cevap verin. Siz herkese izahat verdikçe kendilerini sizin hayatınızda otorite sanıp iyice karışırlar.

Merhaba arkadaşlar.
Ve sonrası eylemler..
Lisans diplomam var.

Edit: çocuklardan vakit bulup baştan detaylıca yazamadım,düzenliyorum.
Aşağıdaki sorulara da yanıt olur.
Kusura bakmayın biraz saçma oldu bu şekilde düzenleyerek post açmış ve olmam..

Sorun şu ki; toplumda ayrılığı kadın nezdinde sebep ne olursa olsun yuva yıkmak olarak gören bir zihniyet var. Haliyle insanlar zamanında neden yapmadın, iş güç sahibi olunca mı bu kararı verdin ya da aklın başına geldi gibi tepkiler vermeleri endişe ettiğim kısım.
Elalem siz zordayken neredeymiş? Siz aklı başında akıllı bir kadınsınız.Kararınız da kesinse devam edin.Kulağınızı tıkamaktan başka çare yok.Hangi birini susturacaksınız? Ne düşünüyorsanız iki katı deyip devam edin yolunuza.Çünkü bizde erkekler mağlup olsa da bir şekilde galip ilan edilir.

Boşanma süreci elbette zorlu olacaktır ama siz bu konuda yapabileceğiniz pek çok şeyi tamamlamışsınız. Bu konuda kendinize güvenin, elbette zorlayıcı şeyler yaşayacaksınız ama bundan sonra çok daha huzurlu bir yol sizi ve çocuklarınızı bekliyor. Maddi geliriniz var mı bilmiyorum ama sadece kpss'ye bel bağlamayın derim nacizane. Başkalarının dediklerine gelince... İnsanlar her zaman konuşur ama gerçeği siz biliyorsunuz. Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Bu tür sorulara mesafeli bir şekilde, sınır koyarak cevap verin. Siz herkese izahat verdikçe kendilerini sizin hayatınızda otorite sanıp iyice karışırlar.
Şuan bir gelirim yok,ufaktan para biriktirmeye çalışıyorum.
Sadece KPSS değil elbette, çünkü o bir sınav ne olacağı da belli olmaz. Onun haricinde beklediğim 1-2 iş fırsatı daha var.
Çok teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için 🙏

Mutluluğunuz daim olsun inşallah çok teşekkür ederim ☘️

Arkadaşlar tek tek cevap yazamadım çok teşekkür ediyorum herkese.
Dün gece hiç uyuyamadım bu sıralar çok düşünüyorum ve tekrar depresyona girmekten çok çekiniyorum. Ama ne olursa olsun içimde tarif edemediğim tatlı bir huzur da var. Yani garip dualite yaşıyorum aslında.

Umarım hepimizin hayatı çiçek bahçesi gibi olur..
Tekrar çok sağolun ❤️

Çok küçük değiller 6 ve 11 yaşındalar.
Dul vs değil asla takılmam bunlara.
Sadece hersey olup biterken sesini çıkarmayıp biraz güce kavuşunca yuvasını yıkmaya yeltenen kadın imajının yükü. Beni durdurmak isteyecekler..
Gurur duydum sizinle. Yolunuz bahtınız açık olsun 🌸
Cevabınız çok basit ; aldatıldığım gün karar vermiştim zaten. O günlerde çekip gidecek gücüm yoktu ve bu gücüm olsun diye emek verdim. Artık var. Beni eleştirmek yerine başka kadınların koynunda yaşayan adamı eleştirin. Bu kadar diyeceksiniz.

Gurur duydum sizinle. Yolunuz bahtınız açık olsun 🌸
Cevabınız çok basit ; aldatıldığım gün karar vermiştim zaten. O günlerde çekip gidecek gücüm yoktu ve bu gücüm olsun diye emek verdim. Artık var. Beni eleştirmek yerine başka kadınların koynunda yaşayan adamı eleştirin. Bu kadar diyeceksiniz.

Çok teşekkür ediyorum.
Erkeğin bir şekilde çeşitli bahanelerle tölere edildiği ancak kadına gelince yuvayı koruması gereken kişinin o olduğuna inanılan
bir çevreden geliyorum .
Bir de çocuklar üzerinden vicdana oynanıyor.
Bu tarz manipülasyonları ustalıkla yapacak çok kişi var çevremde.
Herseyi, herkesi geçtim bir defa eşim benim en büyük sınavım olacak.
O herseye muktedir olduğunu sanan bir insan maalesef. Düşmanlığı yıkıcıdır.

Son düzenleme:
Bence harika bir kadınsınız. Kendiniz için doğru adımları atmaya devam edin. Bırakın insanların görüşlerini, yorumlarını vs. Hayat sizin hayatınız bir kere dünyaya geliyoruz.
Çok teşekkür ederim.
Biraz yavaş ilerledim ama çok şükür sağlam oldu.
Her gün kendime “ mecbursun ve senin başka şansım yok “ dedim. Üstelik üniversite okuduğum süreçte depresyonun dibindeydim.
Ders çalışır, uyur, iki lokma yemek yer, çocuklara bakar, tekrar ders , uyku.
Haftalarca perdeyi bile açmadan, hiç dışarı çıkmadan bu döngüdeydim.
Arkadaşlarımla aylarca hiç görüşmedim.
Kimseyle konuşmuyordum.
Depresyonda olduğumu bile çok geç fark ettim.
Hatta onu da aynı şarkıyı 25 kez arka arka dinleyince anlamıştım.
Geldi geçti çok şükür.
Allah’ım hepimize sağlık ve güç versin.

Back
X