Boşanma

RoseAnge

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2009
2.372
4.547
333
Merhaba ,
Arkadaşlar Türkiye'de fiziksel ve psikolojik şiddet gören bir akrabam var.
Eşi normal değil , tehditler rezillikler vs. Başka kadınlardan çocuklar , çarpık ilişkiler , sapıklık vs..
Akrabam Ayrılmak istiyor ancak korkuyor bu insandan ailesi ve benden başka güvenecek kimsesizse yok
Sormuş bazı kişilere demişler ki eğer dilekçenizi karşılıklı verirseniz hemen boşanırsınız yok eğer tek taraflıysa dilekçe sürünürsünüz 1 yıl 2 yıl
bu bayan dava açsa gerçekten bu adam rezillik çıkarır 1 yıl falan dava bitene kadar mahveder kadını
Ben zaten yurt dışında yaşıyorum burdan destek olamam. Ama yanıma bile alabilirim yeterki kurtulsun.
Bilmek istediğim kısaca
Dava açsa gerçekten bu kadar zor mu boşanma süreci
Veya dava açmasa ben yanıma alsam yurtdışına burda kalsa ne olur? Varsın gitmesin hiç.
Sabah gene olanları anlattı bana şok oldum
Ne yapabilirim ben ?

Duzenleme : Arkadaslar lutfen yardim edin
Durum gercekten ciddi
Zaten her Yeni gun Yeni bir kadin cinayeti
Nasil kurtulunabilir bu adamdan ? Gercekten korkuyorum
Ilk gun önce kadini bicaklamis benden ayrilamaZsin basina bela olurum zaten kimsen yok diye

Son düzenleme:
Bu bayandan çocuğu var mi

bu kadar ciddiyse konuşun önce ondan gizli avukatla araştırın sonra size veya yakın bi akrabasına ziyarette gittiğinde davayı açsın hemakrabasının yanında olduğu için zararda veremez

Anlaşmalı değilse 1 yılda boşanamaz

1,5 2 yıl ortalama

Yanınıza gelebiliyorsa gelsin ama kocası muhtara tebligat vs ile hiçbir hakkını vermeden boşayabilir ona da dikkat

adamın yaptıgı pisliklerle alakalı deliller toplarsa (geçerli) belki daha da kısalabilir süreç.

Çocuk en büyük delil zaten.kocanin kusurlarini ortaya koymasi gerek.Devletin alo şiddet hatti gibi bişey vardi.onu arasin
Şiddet aninda polisi arasin, karakolluk olsun, rapor alsin.Boşanir.En iyisi kisasi 1 yil.o da nadiren

Eşim beni dövdü.şikayetçi olup rapor aldim.Mahkemelik imduk.Bi daha elini süremedi.ayrica ailelere de duyurmadim.sadece korkutmak için yaptim.

Korkmasın boşanma davası açsın arkadaşın davada hakimden koruma tedbirleri talep edebilir.

• Şiddet mağduru kişiye karşı yapılan fiziksel veya psikolojik şiddet davranışlarında bulunulmaması
  • Şiddet uygulayan kişinin müşterek konuttan uzaklaştırılması, bu konutun şiddet mağduruna tahsis edilmesi
  • Şiddet mağduru kişiye, yaşadıkları yere, okula, iş yerine yaklaşılmamasının sağlanması adına uzaklaştırma kararı verilmesi
  • Müşterek çocuklar ile ilgili olarak kişisel ilişki tesisine yönelik bir karar verilmiş ise bu kararın refakatçi gözetiminde uygulanması. Yani şiddet uygulayan kişinin çocuklar ile refakatçi gözetiminde görüşebilmesi
  • Gerekli görüldüğü durumlarda şiddet mağduru olmasa bile şiddete uğrayan kişilerin yakınlarına da, şiddet uygulayan kişinin yaklaşmasının engellenmesi
  • Şiddet mağduru bireyin eşyalarının da korumaya alınması
  • Şiddet mağduru bireye, şiddet uygulayan kişinin telefon internet gibi iletişim araçları ile ulaşmasının engellenmesi
  • Şiddet uyulayan kişinin ruhsatlı silahına el konulması
  • Mesleği icabı silah taşıması gereken kişinin yeniden şiddete yönelmesinin engellenmesi amacıyla, üzerine zimmetli silahın çalıştığı kuruma teslim edilmesi
  • Şiddet uygulayan kişinin varsa alkol ve madde bağımlılığın tedavisinin yapılması amacıyla hastaneye sevk edilmesi

Anlaşmalı değilse 1 yılda boşanamaz

1,5 2 yıl ortalama

Yanınıza gelebiliyorsa gelsin ama kocası muhtara tebligat vs ile hiçbir hakkını vermeden boşayabilir ona da dikkat
muhtara tebligat da ne demek acaba ben bilmiyorum onu?benzer durum benımde basımda suanda da

muhtara tebligat da ne demek acaba ben bilmiyorum onu?benzer durum benımde basımda suanda da

Evde yoksanız kayıtlı olduğunuz muhtara tebligat bırakılır

Kapıya da kağıt yapıştırılır ama çocuklar vs yırtabiliyor

Tebligat muhtara yapılınca geçerli olur ve size haber verilmiş sayılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…