Bosanma

Mozartella

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2016
235
172
23
İyi akşamlar. Burada daha önce boşanma ile ilgili konular görmüştüm, avukat arkadaşların olduğunu da biliyorum. Bana da yardımcı olursanız sevinirim.
Kız kardeşim 10 yıllık evli. Esinden fiziksel, psikolojik şiddet gördu yıllarca. 2 çocuğu var. Ailece arkasında olmamıza rağmen baba evine yeni döndü. Darp raporu aldı. Eşi babama bıçak çekti, babamin polise şikayeti de mevcut. Kısacası kardeşim boşanmak istiyor ama kardeşimi evden kovan adam, şu an ,boşanma olmasın, evine gel,ben evde durmam, sen evde çocuklarını büyüt gibi laflar söylüyor. Boşanmaya yanasmiyor anlayacağınız. Bu durumda boşanma gerceklesebilir mi? Bir avukat arkadaş ,kardeşime, anlaşma yoluna gitmen lazım, yıllarca boşanamayan biliyorum ben demiş. Nasıl olacak işin içinden cikamadik. Bu arada eşi malulen emekli. %50 raporlu.Belli bir yüzdesi psikolojik sorun. Bu bilgi de boşanmada etkili olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim

Umarım avukat arkadaşlarımız bu konuyu görür ve yorumlarlar.
Fiziksel ve psikolojik şiddet, darp raporu vb varsa boşanma olur ama çekişmeli olacağından uzun sürer sanırım, avukat o yüzden anlaşma yoluna git demiştir sanırım.
Kardeşiniz eve dönmesin ama:(

Fiziksel, psikolojik şiddetin varlığı başlı başına boşanma sebebidir. Bunu elinizdeki darp raporı ile ispatladığınız noktada rahatlıkla boşanılır.
Kaldı ki ailenize karşı da gerçekleşmiş bir şiddet var.
Evet çekilmeli boşanma anlaşmalı boşanmaya nazaran daha uzun sürer ancak sizin olayınızda kolaylıkla boşanılır.Büyük şehirlerde duruşma günleri daha uzun aralıklarla olduğu için daha küçük şehirde iseniz bu avantajdır.

Şayet kardeşiniz eşinin teklifini kabul edip aynı evde yaşamaya başlarsa bu olayları affetmiş sayılacağından bunları kullanamaz.Yeni yeni sebeplerin ortaya çıkması gerekir.

Darp,şiddet vs için manevi tazminat hakkı
ve çocuklar ve kardeşiniz kendisi için nafaka talep edebilir.
15 yıllık mesleki tecrübeme göre kardeşiniz kolaylıkla boşanır.Ne kadar erken karar verip uygularsa o kadar erken biter dava.

Fiziksel, psikolojik şiddetin varlığı başlı başına boşanma sebebidir. Bunu elinizdeki darp raporı ile ispatladığınız noktada rahatlıkla boşanılır.
Kaldı ki ailenize karşı da gerçekleşmiş bir şiddet var.
Evet çekilmeli boşanma anlaşmalı boşanmaya nazaran daha uzun sürer ancak sizin olayınızda kolaylıkla boşanılır.Büyük şehirlerde duruşma günleri daha uzun aralıklarla olduğu için daha küçük şehirde iseniz bu avantajdır.

Şayet kardeşiniz eşinin teklifini kabul edip aynı evde yaşamaya başlarsa bu olayları affetmiş sayılacağından bunları kullanamaz.Yeni yeni sebeplerin ortaya çıkması gerekir.

Darp,şiddet vs için manevi tazminat hakkı
ve çocuklar ve kardeşiniz kendisi için nafaka talep edebilir.
15 yıllık mesleki tecrübeme göre kardeşiniz kolaylıkla boşanır.Ne kadar erken karar verip uygularsa o kadar erken biter dava.
Teşekkür ederim. Eve dönmesini belki de rapor şikayet vs kullanamasin diye yaptı. Bunu bilmiyordum. Öğrendiğim iyi oldu

Back
X