BOŞANMA

nice1985

Başka dallara tutunmak yerine, kendime ağaç oldum.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2014
3.182
3.068
448
Konularımı az çok biliyorsunuz.gecen k.peder geldi kavga çıktı.gel anlaşmalı imza at boşanın.bende dedim ki ben ilk size teklif etmiştim anlaşmalıyi oğlum çekişmeli istemişti.simdi bir an önce evden hissenizi mi almak istiyorsunuz dedim.yoooo gel imza at boşanın...evi niye satıyorsun ki otur dedi kızlar bana....aaaa bosanicam evden tek halkımı almiycam...bosandiktan sonra tek bir hakk8m bile kalmaz.
Dün eniştesi aradı bana diyor ki ne istiyorsun.35 bin tazminat ve diğer haklarım.evin yarısyarışı nafaka dedim.35 bunu al evden vaz geç dedi.nasil evi geçen sene 85 demişlerdi de ben sattirmadim dedi.kizlar tesadüf bir arkadaşımla geçen konuştuk evimin 250 bin değer verdi.bir arkadaşım var satarsan alır.. .tesaduf dün arkadaşıyla geldiler.kadin bayıldı eve.dubleks evim.ve alt katta da bir daire kiracı var.
Ha birde evi satmayacakmış benim hakkımı verecekmiş.bende nereden buldu o kdr parayı diye düşünürken kendilerinin söylemlerinden anlaşılıyor ki 85 evdin de geri,al yarısını git diyorlar.
Bana akıl verin bunlar ya çok salaklar ya da böyle bir şey yapma hakları var mi?

Evi siz evliyken mi aldılar yoksa evliliginizden önce mi edinilmiş

Ev kimin, alınırken kimler para koydu ortaya da sülale karışıyor şimdi?

Evliyken aldık cnm.evin değerinin yarısınıda ailem verdi.

O zaman yasal olarak evin yarısı sizin sayılır. Aileniz yardım etmemiş olsa dahi evlilikten sonra edinilmiş mallara katılma rejimine göre sadece eviniz değil her ne alındıysa yarısı sizindir. Evin üstüne sanırım ortak konut şerhi koydurdunuz. Cok isabetli olmuş. Yalnız bu şerh rızai satışları engellemek içindir. Yani bu şu demek eşiniz sizden habersiz evinizi satamaz ancak evinizin üzerinde icra vs bir durum varsa oluşacak bir cebri satışı engelleyemezsiniz. Ayrıca nafaka ve tazminata hükmedilmesi durumunda eşiniz ödemez ise bunuda icra dairesi yolu ile tahsile uğraşacaksınız. O zamanda eşiniziz emekli maaşı ve sigortalı bir işte çalıştığını belgelemeniz halinde nafaka miktarının tamamı ve kalan maaşının dörtte birindende tazminat miktarı tahsil edilerek size ödenir. Kısacası işiniz çok uzun ve zor allah yardımcınız olsun

Donuna kadar al asla haklarından vazgeçme
Seni böyle aradıkça içinin yağları erisin, sakın haklarını almamazlık etme nice.
Hepsi arasın teker teker diyeceğin şey belli.
Evin yarısı, maddi manevi tazminat, nafaka..
Sonra s.... gitsin zaten

Evin degerinin yarisini ailen verdiyse mantik olarak dortte biri onun sadece. Ama ispatlamaniz zor tabi. Ayrica salak falan degiller cok akillilar. Evin degerini az gosterip az bisey eline verip koca eve sahip olacak. Anlasma kabul etme asla.

O zaman yasal olarak evin yarısı sizin sayılır. Aileniz yardım etmemiş olsa dahi evlilikten sonra edinilmiş mallara katılma rejimine göre sadece eviniz değil her ne alındıysa yarısı sizindir. Evin üstüne sanırım ortak konut şerhi koydurdunuz. Cok isabetli olmuş. Yalnız bu şerh rızai satışları engellemek içindir. Yani bu şu demek eşiniz sizden habersiz evinizi satamaz ancak evinizin üzerinde icra vs bir durum varsa oluşacak bir cebri satışı engelleyemezsiniz. Ayrıca nafaka ve tazminata hükmedilmesi durumunda eşiniz ödemez ise bunuda icra dairesi yolu ile tahsile uğraşacaksınız. O zamanda eşiniziz emekli maaşı ve sigortalı bir işte çalıştığını belgelemeniz halinde nafaka miktarının tamamı ve kalan maaşının dörtte birindende tazminat miktarı tahsil edilerek size ödenir. Kısacası işiniz çok uzun ve zor allah yardımcınız olsun
Şunu öğrenmek istiyorum.tapu onun üstüne onlar 85 dediler ben alıcı dahi buldum en az 230..onlar sırf bana 40 bin verip evden postalayip istedikleri fiyata satma gibi bir lüksleri yok değil mi?

Evin degerinin yarisini ailen verdiyse mantik olarak dortte biri onun sadece. Ama ispatlamaniz zor tabi. Ayrica salak falan degiller cok akillilar. Evin degerini az gosterip az bisey eline verip koca eve sahip olacak. Anlasma kabul etme asla.
Bunlar kul hakkından korkmuyor mu? Dün kardesim diyor ki abla alıcı bulduğun kadın 230 diyor ya 30 unu kocana söyleme 200 de kadın sonra sana 30 bini versin.
Hayır ben asla kul hakkına girmeyeceğim.evt o benim hayatımı mahvetti.o beni mağdur etti.o benim çocuklarının hakkı ama ben allaha hesap vereceğim.onun katında huzurlu olayımm.

Şunu öğrenmek istiyorum.tapu onun üstüne onlar 85 dediler ben alıcı dahi buldum en az 230..onlar sırf bana 40 bin verip evden postalayip istedikleri fiyata satma gibi bir lüksleri yok değil mi?

Hayır kesinlikle yok. Tapunun kimin üstüne olduğu fark etmez boşanma durumunda sizin evlilik tarihiniz evin ediniliş tarihinden önce mi sonra mı ona bakılır. Mahkeme evin değerini bir bilirkişi yardımı ile tespit eder. Yani onların evin değerinin yüksek veya düşük göstermek gibi bir şansları yok. Mahkeme evin degerini tespit edip size yasal hakkınızı verir. Bunuda eger satış gibi bir konuda uzlaşamazsanız mahkemeye ortakliğın giderilmesi davası sonucunda mahkeme tarafından satılarak sağlanır. Ancak satış mahkeme masrafları vs vs cok zararınız olur anlaşmanız sizin lehinize

Onlar kafalarına göre 85 diyemez zaten, evin değeri bellidir çevredeki emlakçılar dahi ortalama bişey söyler, onlar evi satamaz sen anlaşmalıyı kabul etmeden

Aslinda avukata danissaniz. evin yari parasini ailenizin verdigi ispatlanabilir mi ?cok bilmiyorum ama.
Sizin elinize az para verip evin ustune yatmak amac.
Haklarinizdan vazgecmeyin derim dava ne kadar uzarsa uzasin ev sizinle cocuklarinizin hakki.

Suan oyle bir sey yapamazlar. Ama bosanma asamasinds 40 bin verip bosanma bittikten sonra 250 tlyi cebine koyar.

Cnm ,eşim salak hadi,Enişteside mi,avukatında mi,babasida mi...
Yani benim akıllı bir kadın olduğumu en çok bilen eski koca pisliği.. zaten bu is bitsin hepsine salaklık karnesi hazirliycam.

Cnm ,eşim salak hadi,Enişteside mi,avukatında mi,babasida mi...
Yani benim akıllı bir kadın olduğumu en çok bilen eski koca pisliği.. zaten bu is bitsin hepsine salaklık karnesi hazirliycam.

Back
X