Bosanmadan önceki son adim ..?

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.428
Sevgili hanimlar merhaba,

Onceki konularimda evi terkettigimi anlattim size. 5 hafta oldu, ve 5 haftadir ne aradi ne sordu. Babasi geldi konusmaya ve beni eve gidip evde sorunlarimi esimle halletmeme ikna etmeye calisti (ayrica tum sucuda bana yukledi). Gitmedim.

Avukatimi buldum, mantiken biseyler bayagi netlesti. Cogu zaman mantigimla konusabiliyorum artik. Ama yuregim henuz farkinda degil sanirim olacaklardan habersiz gibi..

Gel gelelim son buyuk soru, icinden cikamadigim seye.
Birkac erkek dostumla konustum bu konuyu (ailemdeki erkekler kesinlikle 'arama' diyorlar duygusal yaklasiyorlar olaya). Hepsi asagi yukari ayni seyi soyledi 'evi sen terkettin, sen donmelisin, ben olsam bende aramam' tarzinda seyler. Eve donmeyecegim kesin. Ama son kez arayip 'Ne istiyorsun, ne olmasini bekliyorsun' tarzinda bir soru sorsam mi sormasam mi emin degilim (aslinda istemiyorum ama pisman olursun diyorlar, bosanmak istedigini ondan duy diyorlar, yarin oburgun 'ben bosandim ondan' degil, 'oda benden bosanmak istedi' demen daha kolay olur senin icin diyorlar). Bu hafta avukata gidecegim, esime bosanma kararimi o bildirecek yani. Esimde elbet kabul edecek ve bu is tamamen bitecek. Ama bosanmak istedigi sozunu ondan duymam beni gercekten (acitsada) dahada ikna edermi sizce..?

Az önce aklımdan geçiyordun, konuna bakacaktım ki sen yazmışsın. Çok zor bir soru sormuşsun, ne desem bilemedim ki?

Bence zaten ikna olmuşssunuz . ondan duymak acıttcak diyorsunuz gerek var mı :/ ayrılmayı kabul edeceğine eminseniz canınızı boş yere yakmayın. ben sesini duyunca vazgeçemedim çünkü eşimden. ... sizinde kararınız etkilenebilir

Geçmişinizi yaşadıklarınızı bilmiyorum... Fakat sizin yerinizde olsaydım aramazdım ve ne yapmam gerekiyorsa onu yapardım... Sonuçta bir karar almışsın, sonuca da yaklaşmışsın. Şimdi durup suları bulandırmanın tekrar duygusal çöküntü yaşamanın alemi ne?
Hakkınızda hayırlısı olsun ve Allah yardımcınız olsun...

Bence hiç kendinizi ona bulaştırmayın derim. Bırakın avukatınız haber versin , eminim bu daha çok onun canını yakar..Tutar 2 çift laf söyler canınız yandığıyla kalırsınız.

Sanirim hepinizde haklisiniz. Benim canim yanacak bu bir, sular bulanacak bu iki, birde ozlemim belki kararimin onune gecme gibi bir riskide var bunun, buda uc.

Sanirim hepinizde haklisiniz. Benim canim yanacak bu bir, sular bulanacak bu iki, birde ozlemim belki kararimin onune gecme gibi bir riskide var bunun, buda uc.

ozaman aramayın . hem eşinizi avukatın araması nekadar karalı ve dik durduğunuzu gösterir , buda güzel olur ..

bir erkek evi terk eden karısını haftalardır nasıl aramaz? gurur mu yoksa vurdumduymazlık mı?

eğer dönüşü yok bu evlilik zaten bitti diyorsan muhatap olma ama hala umudun varsa ara konuş. hakkında hayırlısı olsun .

ozaman aramayın . hem eşinizi avukatın araması nekadar karalı ve dik durduğunuzu gösterir , buda güzel olur ..
Haklisin. Artik gururlar konusuyor cunku evliligimizde, bizler degil.
Bu gece ruyamda onlari gordum, bayagi etkilenmisim ki uyanir uyanmaz sizede sormak istedim.

Babası gelmiş ve o da sizi suçlu bulmuş. Eşinde öyle düşünüyordur. Ne yaşadınız bbilmiyorum ama eğer yuvan kurtulacak gibiyse buna değerse bi ara sor. Muhtemelen kıracak seni ama bu aramamak iileride keşke dedirtecek gibiyse ara.

bir erkek evi terk eden karısını haftalardır nasıl aramaz? gurur mu yoksa vurdumduymazlık mı
Gurur agir basiyor sanirim. Ben onu rencide etmismisim insanlarin icinde.
Gururu evliliginden ve karisindan daha onemliymis. Aslinda bu bile bosanmak icin yeterince sebeb degilmi?

5 hafta boyunca aramaması zaten boşanmak istediği anlamına gelir. Arayıpta zaten burnu dik adamın burnunu az daha yükseltmeye gerek yok bence.

Eğer zaten eşiniz sizi aramamış sormamışsa son nokta çoktan konulmuş evliliğinizde...
Bazen bende diyorum, yakında buraya bir boşanma topiği açanda ben olacağım galiba... :KK51:
Hakkınızda hayırlısı olsun, kolay bir süreç değil.. Ama böyle durumlarda mantık konuşmak zorunda, duygular değil...

Evi terketmekte hatali oldugunu dusunuyorsan aramalisin. Ben hakliyim diyorsan bos yere ugrasma, arayacaksan hatami anladim diye ara.
Zira esin kendinde hata oldugunu dusunseydi simdiye kadar mutlaka arardi.

Babası gelmiş ve o da sizi suçlu bulmuş. Eşinde öyle düşünüyordur. Ne yaşadınız bbilmiyorum ama eğer yuvan kurtulacak gibiyse buna değerse bi ara sor. Muhtemelen kıracak seni ama bu aramamak iileride keşke dedirtecek gibiyse ara.
Tek korkum o ilerde belki icimde olusacak olan o 'keske'.
Ama su an icin sanirim canim daha cok yanacaktir. Dusuncelerimi tastikliyosunuz cogunuz, aramamaliyim.

5 hafta boyunca aramaması zaten boşanmak istediği anlamına gelir. Arayıpta zaten burnu dik adamın burnunu az daha yükseltmeye gerek yok bence.
Aynen. Ay ben kibirini bazi bazi unutuyorum! Ona neden 'o beni son kez aradida ben istemedim!' havasini vereyim ki.

gerçekten yaptın mı peki?
Evet. Cunku beni ilk once yine o yanliz birakti (kardesimin dugununde kiz almaya gelmeyerek), yine o surat yapti (oncesinde yapmamasini guzellikle rica etmisken ben), yine o bi koseye oturdu somurttu (yabancinin dugunuymus gibi). Yani beni yine utandirdi, yine insan icinde yanliz birakti.

Bendede sarteller atti diyelim, masada tartistik kovdum onu eve donmeyecegimi soyledim kibirinden biktim usandigimi sert bir usluble soyledim. Annesiyle ablasida sahit oldular.

Sevgili hanimlar merhaba,

Onceki konularimda evi terkettigimi anlattim size. 5 hafta oldu, ve 5 haftadir ne aradi ne sordu. Babasi geldi konusmaya ve beni eve gidip evde sorunlarimi esimle halletmeme ikna etmeye calisti (ayrica tum sucuda bana yukledi). Gitmedim.

Avukatimi buldum, mantiken biseyler bayagi netlesti. Cogu zaman mantigimla konusabiliyorum artik. Ama yuregim henuz farkinda degil sanirim olacaklardan habersiz gibi..

Gel gelelim son buyuk soru, icinden cikamadigim seye.
Birkac erkek dostumla konustum bu konuyu (ailemdeki erkekler kesinlikle 'arama' diyorlar duygusal yaklasiyorlar olaya). Hepsi asagi yukari ayni seyi soyledi 'evi sen terkettin, sen donmelisin, ben olsam bende aramam' tarzinda seyler. Eve donmeyecegim kesin. Ama son kez arayip 'Ne istiyorsun, ne olmasini bekliyorsun' tarzinda bir soru sorsam mi sormasam mi emin degilim (aslinda istemiyorum ama pisman olursun diyorlar, bosanmak istedigini ondan duy diyorlar, yarin oburgun 'ben bosandim ondan' degil, 'oda benden bosanmak istedi' demen daha kolay olur senin icin diyorlar). Bu hafta avukata gidecegim, esime bosanma kararimi o bildirecek yani. Esimde elbet kabul edecek ve bu is tamamen bitecek. Ama bosanmak istedigi sozunu ondan duymam beni gercekten (acitsada) dahada ikna edermi sizce..?
Eşin aranacak bir adam değil.

Kendinden ve ailesinden başka kimseyi umursadıgını da düşünmüyorum.

Hep kadınlar gitmesin, hep kadınlar yuva yapsın. bu erkekler ne halt yemeye yanımızda o zaman?
Gurur diyorsun da senin gururun ne olacak?

Aynen. Ay ben kibirini bazi bazi unutuyorum! Ona neden 'o beni son kez aradida ben istemedim!' havasini vereyim ki.

Birazdan yuvayı dişi kuş yaparcılar gelir, kanma. Onun gururu varsa, seninde var. Evi sen terkettiysen, o koca düğünde seni tek bıraktığı için terkettin, zevk için değil. Ha bu nedenden boşanılmazdı ama eşin adım atmalıydı senin neden kırıldığını anlayıp.. Onu da geçtim, zaten sevmemiş, boşver..

X