Bosanmak adi kadar korkutucumu?

SmeeB

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
151
0
26
İstanbul
Selam kizlar,
Esimle bu gecede ayri yattigimiz icin derdimi paylasmak istedim.daha once konumu okuyanlar bilir kayinvalidemle yasiyorduk neyse ayri eve ciktik o cile bitti. Ama yeni dettler basladi
Nasil anlatsam bilmiyorum ama sanirim genel olarak mutsuzum, 2 senelik evliyim esimle aramizda hicbir saygi kalmadi birbirimize surekli bagirip kufur ediyorum hakaret ediyoruz, ufacik bir tartismada bana ruh hastasi oldugumu soyluyor ve bosanmak istedigini.. Ama nedense o davayi kendisi acmiyor babanla konus sen ac diyor artik bunlari sinirle soylemedigini farkettim bu gece.
Bastirilmis bir cocukluk yasamis biri olarak babamdan hep cekindim ve asla "baba evine" donmek istemiyorum.. Ben sana soylemistim diye her gun aramizda tartisma cikartacak psikolojimin daha kotuye gidecegini dusunorum
Bide hep vardir ya insanlar benim hakkimda ne dusunur dusuncesi.. Bosanmak beni korkutuyor ama cok kirildim.. Bana soylermisimiz bosanmak nasil bisey? Ne yapmaliyim? Bunlar her evlilikte olurmu?

İnsanın evinde eşiyle mutsuz olması kadar kötü bişey yoktur herhalde..Sürekli tartısıyorsanız eğer o yüzden eşin öyle diyodur sana çünkü erkekler işten gelince mutlu olmak istiyorlar..Çocugun varmı peki? Bide boşanamam diye düşünme sakın boşanan birsürü insan var canım..

evlilikte tartışmalar normaldir fakat her seferinde boşanalım demek çokda normal değil açıkçası, alıp karşına sakin sakin konuşmayı denesen kavga etmeden birbiriniz kırmadan...
eşinize sizden ne istediğini sorun aynı şekilde sizde ona neler istediğinizi söyleyin inan konuşularak halledilmeyecek bir şey yoktur.
ikinizde birbirinizde neler istediğinizi bilirseniz ve kendinizi ona göre düzeltmeye çalışırsanız tartışmalar bir nebzede olsa azalacaktır..
evliliğin ilk dönemlerinde bu tür tartışmalar normaldir ki siz k.valide yanında yaşamış biri olarak zaten psikolojiniz şuan iyi değildir bütün yaşananları eşinize yüklüyor olabilirsiniz.

boşanma konusuna gelince; evlilikte herşey bitmişse inan bana boşansam şöylemi olur? çevre ne der? gibi sorularla kafanızı meşgul etmezsiniz..
bakarsınız evliliğinize sizin yapacak hiçbir şeyiniz kalmamışsa buraya kadar dediğiniz anda kendinizi mahkeme salonunda bulabiliyosunuz..
çünki bitmiş bir evlilik için yapılacak en güzel şey boşanmaktır..
şöyle düşünün kolunuz yaralandı iyileştirmek için uğraşıyosunuz fakat olmuyor kangren olacak bütün vücudunuzu saracak engel olmak için kolunuzu kesip atarsınız evlilikte kangren olmaktansa kesip atmak bazen daha iyi geliyor...

BOŞANMA süreci zor bir süreççç evett..ama evliliğiniz gerçekten bittiyse ve karşılıklı sevgi saygı kalmadıysa eğerrr en iyisi bitirmek..

Selam kizlar,
Esimle bu gecede ayri yattigimiz icin derdimi paylasmak istedim.daha once konumu okuyanlar bilir kayinvalidemle yasiyorduk neyse ayri eve ciktik o cile bitti. Ama yeni dettler basladi
Nasil anlatsam bilmiyorum ama sanirim genel olarak mutsuzum, 2 senelik evliyim esimle aramizda hicbir saygi kalmadi birbirimize surekli bagirip kufur ediyorum hakaret ediyoruz, ufacik bir tartismada bana ruh hastasi oldugumu soyluyor ve bosanmak istedigini.. Ama nedense o davayi kendisi acmiyor babanla konus sen ac diyor artik bunlari sinirle soylemedigini farkettim bu gece.
Bastirilmis bir cocukluk yasamis biri olarak babamdan hep cekindim ve asla "baba evine" donmek istemiyorum.. Ben sana soylemistim diye her gun aramizda tartisma cikartacak psikolojimin daha kotuye gidecegini dusunorum
Bide hep vardir ya insanlar benim hakkimda ne dusunur dusuncesi.. Bosanmak beni korkutuyor ama cok kirildim.. Bana soylermisimiz bosanmak nasil bisey? Ne yapmaliyim? Bunlar her evlilikte olurmu?

Sorunu hep karşı tarafta arayan, evliliğin devamı için hep karşı tarafın adım atmasını bekleyen, kendi fikirlerini olduğu gibi kabul etmeyen eşini de dengesizlikle yaftalayan dediğim dedik bir adamla evlisin. Böyle adamla özgüvenini, kendine saygını yitirmeden mutlu bir evlilik sürdürmek imkansız görünüyor. Zaten boşanma kelimesinin bu kadar kolay ve sık tellafuz edildiği evlilikten hayır gelmiyor. Yukarıdakilerin hepsini yaşadım, biliyorum.
Boşanmak zor mu demişsin. Benim adımlarım çok yeni, bu etapta evet zor ama sonrasında herşeyin güzel olacağını söylüyor yaşayanlar. İnsanların sizin hakkınızda ne düşündüğü bu kadar önemli olmamalı. Siz bu kahrı çekerken yanınızda olmayan insanların boşanmanızla ilgili fikirlerine itibar etmeyin. Zaten bu süreçte çevrenizdeki insanları daha iyi tanıyorsunuz, iyi ile kötü kendini işte bu zamanlarda belli ediyor.
Benim takıldığım nokta "baba evine dönmek istemiyorum" demişsiniz. Size tavsiyem çalışmıyorsanız bir iş bulun. Kısa vadede olmasa da uzun vadede kendi hayatınızı yaşayabileceğiniz imkanlar oluşturmaya çalışın.

bence bu süreçte bir evlilik danışmanına gitmeniz,eğer eşinizi böyle birşeye ikna edemiyorsanız oturup sakin bir şekilde konuşmanız gerekmekte. evliliğiniz daha çok yeni,son bir şans verme taraftarıyım ben. baktınız olmuyor zorla güzelllik olmaz. baba evine dönmek istemiyorsunuz,o zaman hemen hayatınızı şekillendirmeye başlayın. çalışmıyorsanız bir işe girin,kenara biraz para koymaya başlayın,boşanmaya kesin kararlıysanız eşinizden biraz süre isteyin ki bu sürede yeni hayatınızın temellerini atın. benim böyle bir sorunum olmadı şimdiye kadar Allaha şükür ama bir yakınımın başından böyle bir olay geçmiş. o çocuğuyla baba evine gitmiş ama orada yapamamış. şimdi hem kirada oturup hemde çocuğunu okutuyor. kocasından da fazla bir destek almıyor. bu kişi hemde asgari ücretle çalışan biri. ben bile hayret içinde bakıyorum hepsini nasıl başarıyor diye. bir de kocasının açtığı davalarla uğraşıyor.

Zor olanı yapmışsınız evinizi ayırabilmişsiniz.
Bundan sonrasını yeni evlenmişsiniz gibi farzedin.
Çünkü sadece ikiniz olarak yaşanmayan evlilik evlilik değildir benim için.

İlk zamanlar kavgalar olur ama

Sorununuzu anlayamadım ben tam olarak.
Kavga sebepleriniz neler?
Yani uyuşamadığınız nedir de ardından küfürler, hakaretler boşancamlar geliyor?:26:

Canım bak ne güzel ayrı eve çıkmışsınız Probleminiz ne ?

Sana düşen kocan işten gelince onu güzelce karşıla önce bi kafanı sıfırla Bakma kavga anında söylediklerine.... onları söylemese daha ii ama emin ol her erkek sinirlenince ağzından çıkanı duymaz
İki yıllık evlisin ya daha iki.... Neler neler görüceksin Hem çok güzel günler hemde çok şiddetli kavgalar Ama her tartışmada boşanma düşüncesine kapılmak hata olur senin için

Her kavgada bağırıp küfür ettiğinizi söylemişsin Ben 3 yılık evliyim çok ama çok kavgalarımız olmuştur ve halda oluyo ama bizim kavgalarımızda değil küfür ses dahi yükseltilmez Bunun barışmasıda var daha sonra söylediklerinden utanmasıda... Helede bi kadın asla ne küfür etmeli nede bağırmalı Tam tersi daha ılımlı olmalısınki kavgalarınız daha fazla alevlenmesin

Sana çok büyük bi haksızlık yapmıyosa Seni seviyosa evini ihmal etmiyosa katlanımayacak hiç bişey olamaz bu evlilikte Ne olursa olsun ayrı yatmayın bunu kendinize bi kural sayın Eşinizle sakin bi zamanda konuşun... Bu kavgaların ikinizide nasıl yıprattığını böyle devam etmesini istemediğinizi söyleyin Size ruh hastası demsi hiç güzel değil Ama bunu söylemesine için bi sebebiyet verip vermediğinizi bi kendinize sorun. Varsa düzeltin

Kendinize güvenin Eşinizi sevip sevmediğinizi, bu evliliğin artılarını eksilerini bi düşünün Son olarakta boşanmakla dünyanın sonunu gelmez merak etme ama senin o seviyeye geldiğini hiç sanmıyorum

Bide evlilik düzel şey düzel :34:

Allahtan cocugum yok..

Ilimli davranmaliyim biliyorum ama o sinir aninda agzimdan cikani kulagim duymuyo sonra pisman oluyorum..
Ufak tefek sorunlar var aramizda yaptigim yemekleri(kimseninin yaptigini annesinin bile) yemiyo hep disaridan yiyor bu yuzden 2 sene oldu hicbisey yapamiyorum, cok bunaliyorum

Herseye kotu niyetli yaklasiyo omu bakiyo bumu bakiyo deli ediyo beni. Aksam eve geliyo saatlerce televizyon izliyo, sabah kalkamiyo yat diyorum gece 2 oluyo yatmiyo sabah gec kaliyo surekli is degistiriyo devamli biryerde duramiyo cocuk gibi kendi kendine kelimeler uydurupmnormalmis gibi kullaniyo cok hiperaktif eskiden bunlarin hic biri yoktu yada ben asiktim goremedim evlenince duzelir dedim

Ekmek almaya gidiyo ac acina bekliyorum 1 saat sonra geliyo arkadasi gordum diyo sevmedigim bekar arkadaslariyla iliskisini kopartamiyo ve gorusmyceksin dedigim zaman deliriyo

Bende az degilim tabi kv arayip beni sinirlendirdiginde aksam eve gelince basinin etini yiyorum sus diyo susmuyorum ama cok doluyum kimseye anlatmiyorum icimi dokmek istiyorum
Babamla anlasamiyo, babam ilk gunden berinsevmedi zaten babama gidiyorum gelmiyo zorla goturuyorum gelmezse arada kaliyorum neden gelmedi diyince..
Konusmayi denedim ama simdi yorgunum nolur konusmamdiyo ve kavga cikariyo..

Bilmiyorum bendedir belki sorun.. Yemeklerimi yememesine, arkadaslariyla disari cikmasina gece yarisina kadar, saatlerce kaybolup evin icinde surekli sacmalamasina goz yumsam bi sorun olmayacak ama yapim geregi cok kolay irite olabiliyorum, ve kv yaptiklari aklima geldikce deli oluyorum ondan cikariyorum

Hareketlerinin bna bu kadar batmasi belkide sevgim azaldi ondandir , gerci bilmiyorum azaldi,i bi gun seviyorum bi gun nefret dengesizlestim

Allahtan cocugum yok..

Ilimli davranmaliyim biliyorum ama o sinir aninda agzimdan cikani kulagim duymuyo sonra pisman oluyorum..
Ufak tefek sorunlar var aramizda yaptigim yemekleri(kimseninin yaptigini annesinin bile) yemiyo hep disaridan yiyor bu yuzden 2 sene oldu hicbisey yapamiyorum, cok bunaliyorum

Herseye kotu niyetli yaklasiyo omu bakiyo bumu bakiyo deli ediyo beni. Aksam eve geliyo saatlerce televizyon izliyo, sabah kalkamiyo yat diyorum gece 2 oluyo yatmiyo sabah gec kaliyo surekli is degistiriyo devamli biryerde duramiyo cocuk gibi kendi kendine kelimeler uydurupmnormalmis gibi kullaniyo cok hiperaktif eskiden bunlarin hic biri yoktu yada ben asiktim goremedim evlenince duzelir dedim

Ekmek almaya gidiyo ac acina bekliyorum 1 saat sonra geliyo arkadasi gordum diyo sevmedigim bekar arkadaslariyla iliskisini kopartamiyo ve gorusmyceksin dedigim zaman deliriyo

Bende az degilim tabi kv arayip beni sinirlendirdiginde aksam eve gelince basinin etini yiyorum sus diyo susmuyorum ama cok doluyum kimseye anlatmiyorum icimi dokmek istiyorum
Babamla anlasamiyo, babam ilk gunden berinsevmedi zaten babama gidiyorum gelmiyo zorla goturuyorum gelmezse arada kaliyorum neden gelmedi diyince..
Konusmayi denedim ama simdi yorgunum nolur konusmamdiyo ve kavga cikariyo..

Bilmiyorum bendedir belki sorun.. Yemeklerimi yememesine, arkadaslariyla disari cikmasina gece yarisina kadar, saatlerce kaybolup evin icinde surekli sacmalamasina goz yumsam bi sorun olmayacak ama yapim geregi cok kolay irite olabiliyorum, ve kv yaptiklari aklima geldikce deli oluyorum ondan cikariyorum

Hareketlerinin bna bu kadar batmasi belkide sevgim azaldi ondandir , gerci bilmiyorum azaldi,i bi gun seviyorum bi gun nefret dengesizlestim

sizde sorun tek taraflı değilmiş ki... evlilik danışmanına falan gittiniz mi?

Moral bozmak istemem ama keyfi olarak evinde yemek yemeyen adamı ben olsam istemem.
Bu kadar zaman da çekmem!

Moral bozmak istemem ama keyfi olarak evinde yemek yemeyen adamı ben olsam istemem.
Bu kadar zaman da çekmem!

Basit bi konu olarak goruyordum ki bir kac aya kadar colugum cocugum olacak ve yemek yapmayi ogrenemycem etrafimdakiler diyoki kendine yap sen ye o yemesin ama icimden gelmiyo.. Nerdeyse ac oturmaya basliycam.. Ne yapabilecegim hakkinda bi oneriniz varmi

Evet tabiki tek tarafli degil ama sanki hep hakliymisim gibi geliyor bana benim en buyuk hatam bu

Gitmedik ama ayri ayri psikologa gitmeyi hep konusuyoruz bi turlu olmadi..

ilişki daha da çekilmez hale gelmeden, sorunlarınız kemikleşmeden gidin derim. yoksa kurtarılacak bir şey kalmayabilir.

Basit bi konu olarak goruyordum ki bir kac aya kadar colugum cocugum olacak ve yemek yapmayi ogrenemycem etrafimdakiler diyoki kendine yap sen ye o yemesin ama icimden gelmiyo.. Nerdeyse ac oturmaya basliycam.. Ne yapabilecegim hakkinda bi oneriniz varmi

Üzgünüm ama siz nasıl algılarsanız karşı tarafa da aynı elektiriği yansıtırsınız.
Erkeğin evinde yemek yememesi çok büyük sorun bana göre.
Şu saatten sonra nasıl anlatacaksınız ki bunu hem kendinize hem de eşinize?

Sen yap o yemesin cümlesi de pek komik.
Bir kap yemeği bile paylaşamayacaksınız nerede kaldı evlilik?

Evet tabiki tek tarafli degil ama sanki hep hakliymisim gibi geliyor bana benim en buyuk hatam bu

Niye ayrı ayrı?
Ayol siz karı koca beraber bir şey yapmaktan kasıtlı olarak mı kaçıyorsunuz?

Bence beraber evlilik danışmanına gitmelisiniz , tabi ikna edebilir misiniz bilmem ama, cok faydalı olur

Yinede baktınız olmuyor, ozaman elimden geleni yaptım der vicdanınız rahat ayrılırsınız

Babaevine dönülmez bu saatten sonra , insallah bi is bulup kendinizi idare edebilirsiniz , yoksa ailenin evine geri dönmek cok zor , ben yasayamazdim heralde

Hakkınızda hayırlısı olsun

Back
X