• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanmak artik cok mu normal?

Ben de boşandım. 15 yıl evlilikten sonra. Parasız günlerimiz en Mutlu günlerimizdi. Çalıştık, bir olduk, birbirimize destek olduk. Sonra maddi açıdan rahatlayınca eşinin tüm huyları değişti. Benimle konuşmaya bile gerek duymadı. Yabancı biri oldu. Parasızlık önemli değil saygı olduktan sonra.
işte huzur ahlak huy cok önemli degilmi ben işte bunun için eşimin bin sükür huyu husu iyi çok sükür şimdi bende calısıyorm toplandık sayılır.ne yapayım onun gibisini bulamam

Kimse kolay kolay yuvasını yıkıp boşanmak istemez
Ortada büyük problem yokken boşananlar genelde ani kararla evlenip pişman olanlar oluyor

Bekarim..Herkes evlenirken bosanmayi hesaba katmaz istemez fakat ne oluyorda 1 ay suren evlilikler bile bitiyor.Annelerimiz de maddi kulfet cekmisler (siddete ve aldatilmaya karsiyim) onlar da eslerinin ailelerinde haksizlik gormusler..Ama dayanmislar guclu durup ayrilmamislar.Eger ayni cati altinda yasanamayacak derece de bir huzursuzluk varsa elbette bosanilsin fakat yeni nesil biraz erken mi pes ediyor?Bunu sadece bayanlar icin demiyorum erkekler icinde..Sorumluluk alamayan evli oldugunu anlayamayan erkekler...O kadar cok bosanma meselesi goruyorum ki bazilari eften püften olabiliyor..23 gunluk evlilik kizin " ayy ben para derdi cekemem "demesiyle bitiyor.Illa bosanmasin hayatini degmez insanlara harcasinda demiyorum.Zaten bu devirde anlayisli birini bulmak cok zor ailesinin oyle olmasi ayri zor... Bosanma karari normal mi zorunlu bir secenek midir? Saniyorum evlilik ve evlilik kurumuna olan inancim epeyce zayifladi.Mutlu evlilik cok mu ütopik?

bu zamanda erkekler kadınları hizmetçi
kadınlar da erkekleri köle olarak görüyorlar
kimse burada kızmasın ama bayanlar çok mızmızlar
erkekler için en ufak bir konuda aşağıdaki cümleleri kullanıyorlar.
-koy kapının önüne
-burnunu sürttür
-ağzının payını ver
sonra da adamdan sevgi , ilgi bekliyorlar
erkeklere kadınlar köle muamelesi yaptıkca erkeklerin gözü dısarı kacıyor, çnk evinde sürekli elinde kırbaçla dolanan bir anne modeli olan eş görüyorlar.
böyle kadınları erkekler ne yapsın ki.

kadınlar açısından da durum başka bir boyutta tabiki
eşini baş tacı edemeyen erkekler, elde edince hor görmeye başlayan , aşağılayan , şiddete başvuran erkekler de çekilmez oluyor.

bu iki tarafın da davranısı ile sekıllenıyor bence.

Benim ailemde bosandi annem elinden geleni yapti fakat olmadi.Bosanmasini ben istedim uzulmesindense..cevremde de cok bosanan var.O para mevzusundan bosanan da bir tanidigim.Belki bir bekar olarak bu konular da "ne oluyor ,neden boyle yuruyor bu isler demek"makul sayilabilir.Kaldi ki burda insanlar 2.evliliklerinden veya olmasi gereken evlilik modelinden bahsederekte aydinlatmislar.Sahsen ben bekar olarak korkuyorum.Zaten sorunlu bir iliskim vardi simdi evlilige inancim kalmadi.Ben insanlarin oturup eslerinin kahirlarini cekmesinden yana degilim ama toplum mu degisiyor yoksa hep mi boyleydi.Evlilik bu kadar mi zor.Ilk evlilikte hata yapma riski daha mi fazla bunlara istaneden sordum.Zira benim sevgilimle iliskimde yuksek bir baski vardi...Bizde bosanma olmaz genellemesi.Elbette biliyorum ki dogru ve normal bir soz degil ama insan merak edebiliyor.Ben burda kimsenin hangi sartlarda yasadigina kimsenin hakli sebeple bosanmasina laf etmedim.Genel soyut bir durumdan bahsettim bu sebeple rahatsiz olunacak birsey de oldugunu dusnmuyorum.[/QUOTE]
Bekar birisinin boşanmakla ilgili konu açması da ayrı bir ironi.. kim ne yaşıyor bilemezsin,hangi ortamda hangi şartlarla ne kadar sabrettigini ve o sabrın artık son demini de tüketip nasıl o kararı verdiğini de anlayamazsın. Millet çok meraklı mi sanki ayrılmaya boşanmaya şimdiye kadar ben bu sitede eften püften bir sebeple ayrılanı göbek atarak da ohh be diyeni görmedim yani. Bekarsın ve anlamazsın. Ben de bekarım ve evlilikle boşanmayla ilgili açılan hiçbir konuya da kolay kolay yorum yapmam çünkü o psikolojiyi bilmiyorum anlamamın imkanı yok. Rabbim kimseyi de o psikolojiyi anlayacak hale getirmesin insallah. Ne bilim sırf konu açmak için de açmayın

peki daha anlamli bir soru...Ozellikle evli bayanlar
Ask gecince ne kaliyor geriye ? Bekarken onemli olan ne olmali?

peki daha anlamli bir soru...Ozellikle evli bayanlar
Ask gecince ne kaliyor geriye ? Bekarken onemli olan ne olmali?
Aşk geçince sevgi ve saygı kalıyor geriye hatta bir çok şeyi sayabilirsin.
Ama bekar bir bayanın boşanma ile alakalı kadınları suçlar nitelikte konu açmasını çok saçma buldum.
Şuraya dön bir konu açanları oku mesela, içeriklerine bak.
Kimisi aldatılıyor.
Kimisi dayak yiyor.
Kimisi kv kp'den çekiyor.
Kimisi daha başka sebeblerden
En nihayetinde yaşanılan sorunlar eften püften degil.
Kkk hatunları da bu ayrımı yapabilecek kapasitede zaten.
Saçma buldugu sebeblere saçma deyip geçiyorlar.

Eskiden, bayanın ayrı eve çıkması hoş değil, eli ekmek tutmuyor, dul damgası yiyor, ailesi kefenle gel anca diyor kadın ne yaşarsa yaşasın boşanamayor. Şimdi ise daha kolay iyki de kolay.. Bence kimse kimse kolayına kaçıp boşanıp evini yuvasını yıkıp boşanmaz

Ben çevremde her gün boşanan kadın görmedigim için burayı referans alabilirim ancak.
Örneklendirecek olursam çevremden
Annem ve babam.
Keşke boşansalarmış ve annem ayakları üzerinde durabilen bir kadın olsaymış.
Baba dedikleri zaman en azından oturup düşünmezdim.
Kötü mü biri mi ? Yerine göre evet kötü biri.

Bekarim..Herkes evlenirken bosanmayi hesaba katmaz istemez fakat ne oluyorda 1 ay suren evlilikler bile bitiyor.Annelerimiz de maddi kulfet cekmisler (siddete ve aldatilmaya karsiyim) onlar da eslerinin ailelerinde haksizlik gormusler..Ama dayanmislar guclu durup ayrilmamislar.Eger ayni cati altinda yasanamayacak derece de bir huzursuzluk varsa elbette bosanilsin fakat yeni nesil biraz erken mi pes ediyor?Bunu sadece bayanlar icin demiyorum erkekler icinde..Sorumluluk alamayan evli oldugunu anlayamayan erkekler...O kadar cok bosanma meselesi goruyorum ki bazilari eften püften olabiliyor..23 gunluk evlilik kizin " ayy ben para derdi cekemem "demesiyle bitiyor.Illa bosanmasin hayatini degmez insanlara harcasinda demiyorum.Zaten bu devirde anlayisli birini bulmak cok zor ailesinin oyle olmasi ayri zor... Bosanma karari normal mi zorunlu bir secenek midir? Saniyorum evlilik ve evlilik kurumuna olan inancim epeyce zayifladi.Mutlu evlilik cok mu ütopik?
Yaşanılan psikolojik sıkıntıları çekmek güçlü durmak olmuyor.Güçsüzlüğünden çaresizliğinden çekiyor insanlar.Evlilikleri eski yeni diye kıyaslamamak lazım.Eski şartlarla şimdiki şartlar aynı değil.Teknoloji büyüyünce,yaşam standartları da büyüyor.Eskiden kadınların ekonomik özgürlüğü olmadığı ve cahil bir nesil çoğunlukta olduğu için,millet ne der korkusuyla,geçimini de sağlayacak olanakları olmadığı için boşanmıyorlardı.Şimdi öyle değil.
Zaten iyi bir eş,karısını/kocasını kendi ailesine ezdirmez.Kimse kaynana kaynata görümce saçmalıklarıyla uğraşmak istemiyor istemez.Bunun önlemini eş alamıyorsa,zaten evlilikte sorun var demektir.İnsan bu hayata bir kez geliyor.Evleniyor.Mutlu bir yuva kurmak huzurlu yaşamak evlat büyütmek için.Kimse durduk yere güzel olan yuvasını bozmaz kolay kolay.Herkesin psikolojik dayanma gücü de farklıdır.
Para kısmına gelirsek,evet zor zamanlar az gelirin olduğu zamanlar olabilir.Ama doğru dürüst çalışmayan hesabı kitabı olmayan,borçtan kurtulmayan eş varsa,neden katlanılsın.

boşanmak hep normaldi, ama eskiden kadınların ekonomik özgürlüğü daha az olduğu için belki, çile çekip oturuyorlardı, şimdi de yok mu böyleleri var, ama imkanı olan ömrünü çürütmüyor, boşanıyor.

Yeni jenerasyon kızlar evliliği statü atlama aracı olarak görüyo bence. Annesinin evinde kanepe varsa kendi evinde hem oturma odasına takım aldırıyo, 1400-1800 bandında çalışan insanlar bir yemek takımına 2500-3000, bir yatak örtüsüne yine aynı rakamları aman bi defa olacak diyerek veriyo. Düğünde ya da nikahta yılların birikimi takılarla bi süre idare ediyolar ama paralar bitince evliliğin o kadar da tozpembe olmadığını görüyolar. Bizim işyerinde işçi bir çocuk var maaşı 1800 lira bi nişan yaptı 20 000 lira harcadık abla nişan için diyo, garip garip adetlerden falan bahsediyo ne biliyim bana garip geliyo.
Ben 32 kocam 33 yaşında kayınvalideme evlenirken dedim ki bana bohça yapma, söz çarşısı da istemem ihtiyacımı zaten alıyorum ihtiyacım olmayanı da adet yerini bulsun diye istemem dedim, kocama da döndüm tek taşımı pırlanta isterim başka da bi şey olmasa da olur dedim zirkonyuma bağlayalım falan dese de mütevazi 0,30 karatlık tektaş ikimizi de memnun etti. Velhasıl 10-12 bin bandında hiç bir şeyde gözüm kalmadan yaptık, düğünde takılanlar da geriye kalan ufak tefek eksiklere gitti, altınlarım da bize kaldı. Karı koca çalışıyoruz öyle yüksek maaşlarımız yok ikimizin de kocam tutumludur ben de öyleyim yememizden içmemizden hiç kısmadan bi de para biriktirdik, evliliği de birbirimize üstünlük sağlama olarak değil de eksiğimiz olan yerde birbirimizi tamamlamak olarak gördüğümüzden e bi de severek evlendik, bebeğimiz de yolda geliyo benden mutlusu yok yani. Ama en kötüsünü göze alarak çıktık yola şimdi yaşadıklarımız fazla fazla yetiyo bize. Bizle birlikte evlenip bizden çok maaş alanlar, bizden çok takısı olanlar çoktan sattı yedi bitirdi. Rahmetli annem kocamla ben sevgiliyken niye evlenmedin 32 yaşındasın diye sormuştu çok hoşuma giden bi cevap vermişti, bi defa olsun istiyorum demişti, ben de evlenmiş olmak için evlenmem dedim hep. Gelecek bize ne gösterir bilmem de 1 yıllık evliyim bi sorunumuz yok kızların biraz mütevazi olmasını ve geçinmeye gönlü olan adamlarla evlenmeyi tercih etmesi gerektiğini düşünüyorum, ek olarak cinsellik de önemli ten uyumu olmayan adamla mutlu evlilik olmaz bence denenmeli ;)

bu zamanda erkekler kadınları hizmetçi
kadınlar da erkekleri köle olarak görüyorlar
kimse burada kızmasın ama bayanlar çok mızmızlar
erkekler için en ufak bir konuda aşağıdaki cümleleri kullanıyorlar.
-koy kapının önüne
-burnunu sürttür
-ağzının payını ver
sonra da adamdan sevgi , ilgi bekliyorlar
erkeklere kadınlar köle muamelesi yaptıkca erkeklerin gözü dısarı kacıyor, çnk evinde sürekli elinde kırbaçla dolanan bir anne modeli olan eş görüyorlar.
böyle kadınları erkekler ne yapsın ki.

kadınlar açısından da durum başka bir boyutta tabiki
eşini baş tacı edemeyen erkekler, elde edince hor görmeye başlayan , aşağılayan , şiddete başvuran erkekler de çekilmez oluyor.

bu iki tarafın da davranısı ile sekıllenıyor bence.
Bunu ben de gözlemliyorum. BDV'deki kadınların tepkileri/fikirleri iki ayrı uçta resmen
Ya sonuna kadar eziliyorlar, kendilerini kandırıyorlar ve eziyet görmeyi kendilerine reva gören, ya da burnunu sürttür resti çek deyip duran erkekleri düşman bellemiş kadınlar görüyorum. Ortası yok yani, gerçi ortada olan normal düşünen kadınlar BDV pek uğramıyor normal hayatlarında yaşayıp gidiyorlardır :))

Evlenmek kadar ayrılmakta haktır, Allah'da medeni kanunda insanlara bu hakkı tanımıştır
Günümüz evliliklerinde sorun çabuk pes etmek değil bence; evliliği bir statü olarak görmek, evlenmiş olmak için evlenmek
Toplumda yaşanan dejenerasyon da etkili tabi, çöken ahlak değerleri evliliklere de yansıyor
Eski nesil çok kahır çekmiş ama eski kadınların maddi gücü yokmuş, mecbur çekmişler. Erkekler toplum baskılarıyla evliliklerini sürdürmüşler. Şimdinin şartları böyle değil, artık aile değil bireysel hazlar, egolar daha değerli. Anlaşamayan, çekemeyen boşansın zaten bu üstünkörü evliliklere bir de çocuk yapmasınlar.
Ailenin, eşinin kıymetini bilen zaten mücadele ediyor yürütmek için, evlenirken de dikkatli seçiyor eşini.

Eskiden dayandıkları için mi ayrılmamışlar? İmkanları olsa psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalacaklarını sanmıyorum. Mecburiyetten duruyorlardı. Artık insanlar birbirine mecbur olacaksa evlenmemeyi tercih edebiliyor.
Bu arada ben de eften püften sebeplerle ayrılan görmedim henüz. Kadınlar aldatılıyor, maddi manevi fiziksel şiddete uğruyor da ayrılmak istiyor. Hepsi de gayet geçerli sebepler, neden katlanılsın ki? Erkekler kendilerini vazgeçilmez olduğuna inandırılarak ve her haltı yeme hakları var gibi yetiştirilmese evliliklerine daha çok sahip çıksalar bu olaylar azalır. Ben çoğunlukla, erkeklerin maddi özgürlüğü olmayan eşlerini sindirerek, bazı şeylere zorunlu bırakmaya çalışarak evliliklerini yıprattıklarını görüyorum. Kadınlar da buna karşılık bu eziyetlere mahkum değilim diyerek ayrılıyor.
Sizce ne yapsınlar?
Ben Ankara'da merkezde yaşıyorum ve burada bile eşi tarafından hiç psikolojik veya fiziksel şiddet görmeyen gerçekten çok insan yok. Kırsal yerleri düşünemiyorum.

b
Aşk geçince sevgi ve saygı kalıyor geriye hatta bir çok şeyi sayabilirsin.
Ama bekar bir bayanın boşanma ile alakalı kadınları suçlar nitelikte konu açmasını çok saçma buldum.
Şuraya dön bir konu açanları oku mesela, içeriklerine bak.
Kimisi aldatılıyor.
Kimisi dayak yiyor.
Kimisi kv kp'den çekiyor.
Kimisi daha başka sebeblerden
En nihayetinde yaşanılan sorunlar eften püften degil.
Kkk hatunları da bu ayrımı yapabilecek kapasitede zaten.
Saçma buldugu sebeblere saçma deyip geçiyorlar.
konuyu hassasiyetle kimseyi suclamaktan kacinarak yazdim.Hakli sebeple bosananlari zaten yerinde ve dogru buluyorum.Gunluk hayattaki bosanma meselelrne insanlar bosanma hususunda birseyleri danismak istediklerinde sahit oldum buradakileri referans almadim.Sizde haklisiniz buradaki insanlar cok ceken insanlar.Onlari dahil etmedim hatta cogu buradaki olayda bosanmalari yonunde telkinde bulundum.Bu kimseyi itham altina almak degil.Ama ben ve cogu kiz arkadasim. Bu konuda hep mutsuz evlilik gormekten hep olumsuz sonuc gormekten artik evlilik nasil bir karardir insanlar ne icin evlenir diye sorgular olduk.Artik evlilik cesaret meselesi gibi gelmeye basladi.Bosanmaksa normal bir sonuc.Bu yuzden bekar bir insann sormasi abesle istigal degil.Sevmenin evlenme icin yeterli olmadigini kisilik ozelliklerine bagli oldugunuysa yeni yeni anlamaktayim.

Cevap veren herkese tesekkur ediyorum.Saniyorum bazilariniz demek istediklerimin mahiyetini yanlis anlamis biraz da suclamis : ) Onlara da tesekkur ediyorum..

Back
X