Bosanmak bazen cok güzeldir??

sudenaz111

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2016
131
51
13
38
Burda acılan bazı konularda kocam hakaret edıyo dövuyo evden kovuyo dıye konular okuyoruz ve bazılarımız cocugun var evlılıgıne devam et dıyo bence bu cok yanlış!!!..
Daha gecende bır tanıdığımızın basına korkunç bır olay geldı ..Kadın zamanında severek kaçtı neyse maddı sıkıntılar falan başlayınca adamın pıskolojısı bozuldu 2 tane çocukları var kadını sureklı doverdı kac kez mahkemelik oldular çocuklar ıcın devam ettıler ve en son adam cınnet gecırmıs kadını bıçaklamış ve boğazını kesmıs ustune kendınıde ormanda asmıs ..ve çocuklar oksuz kaldı..Bende boşanma aşamasındayım esım yalvarıyor ama anlaşamıyoruz olmayınca olmuyo ..Evlıkte sıddet varsa boşanmak en hayırlısı degılmı?

Burda acılan bazı konularda kocam hakaret edıyo dövuyo evden kovuyo dıye konular okuyoruz ve bazılarımız cocugun var evlılıgıne devam et dıyo bence bu cok yanlış!!!..
Daha gecende bır tanıdığımızın basına korkunç bır olay geldı ..Kadın zamanında severek kaçtı neyse maddı sıkıntılar falan başlayınca adamın pıskolojısı bozuldu 2 tane çocukları var kadını sureklı doverdı kac kez mahkemelik oldular çocuklar ıcın devam ettıler ve en son adam cınnet gecırmıs kadını bıçaklamış ve boğazını kesmıs ustune kendınıde ormanda asmıs ..ve çocuklar oksuz kaldı..Bende boşanma aşamasındayım esım yalvarıyor ama anlaşamıyoruz olmayınca olmuyo ..Evlıkte sıddet varsa boşanmak en hayırlısı degılmı?
allahım seni koru yarabbim neler duyuyoruzya.tabiki şiddet varsa şans verilmemeli.ama herkesete bu vahşeti yapamaz sanırım(yada ben çok safım)

Kesinlikle haklısın.
Şiddet ve aldatma gibi olaylarda hala boşanmamak için direnenleri anlamıyorum. Çocuk falan bahane ediliyor ama anne ve babasını ayrı ayrı görüp mutlu büyüyen çok çocuk var çevremde. Aynı evde sürekli anne baba kavgası veya şiddetiyle büyüyen bir çocuğun mutlu olmasına imkan yok. Ne yazık ki çocuklar bahane ediliyor ama en çok da onlar mutsuz ediliyor.
Mutsuz anne ve babanın olduğu mutsuz bir ortamda çocuk mutlu büyüyemez.

Burada herkes kendi bakış açısına göre yorum yapar, bu yorumları kendi süzgecimizden geçirerek dikkate almalıyız.

Bazen iki uçta yorum yapan insanlar görüyorum ikisinde de irrite oluyorum: biri ayyh hemen boşan ben olsam 1 dk bile durmam diye beylik laflarla üfürenler, diğeri de kangrene dönmüş ve evlilikten başka herşeye benzeyen bir ilişki için sakın boşanmayı düşünme, bir yuva kolay kurulmuyor al eşini karşına konuş bir tatile çık düzelir diyenler.

Herkesin yaşadıkları ve değer yargıları farklıdır, o yüzden boşanma sebepleri kişiden kişiye değişir fakat hayattan tat almamaya başladıysanız, ruh sıkıntısı artık bedeninize vuruyorsa, onurunuz inciniyorsa, kendinizi değersiz hissediyorsanız takkeyi öne koyup düşünme vakti gelmiş demektir bana göre.

Burada herkes kendi bakış açısına göre yorum yapar, bu yorumları kendi süzgecimizden geçirerek dikkate almalıyız.

Bazen iki uçta yorum yapan insanlar görüyorum ikisinde de irrite oluyorum: biri ayyh hemen boşan ben olsam 1 dk bile durmam diye beylik laflarla üfürenler, diğeri de kangrene dönmüş ve evlilikten başka herşeye benzeyen bir ilişki için sakın boşanmayı düşünme, bir yuva kolay kurulmuyor al eşini karşına konuş bir tatile çık düzelir diyenler.

Herkesin yaşadıkları ve değer yargıları farklıdır, o yüzden boşanma sebepleri kişiden kişiye değişir fakat hayattan tat almamaya başladıysanız, ruh sıkıntısı artık bedeninize vuruyorsa, onurunuz inciniyorsa, kendinizi değersiz hissediyorsanız takkeyi öne koyup düşünme vakti gelmiş demektir bana göre.

Evet haklı olabılırsın bende senın gıbı düşünüyordum hatta ben daha fazlası en son care boşanmak dıye düşünüyordum ufak tefek seyler duzelebırlır ama aldatma sıddet varsa duzelmıyo kavga gurultu olan bır evlılıkten hayır gelmmıyo ben bu ornegı yakın çevremde görünce boşanmak bazen cok olmulu dıye dusunuyorum

Evet kesinlikle haklisiin. Benim annem babam evliyken daha babamin eve gelmesini hic istemezdim gelincede evde hep bir gerginlik olurdu hic rahat hareket edemezdim nezaman birsey olcak nezaman tartisacaklar diye kurt üstünde otururdum. Bu herzaman böyle degildi ama son zamanlarinda öyleydi. Ve annem bosanma davasi actiginda okadar mutluydukki kardeslerimle okadar mutluyduk anlatamam halbuki bizde siddet gibi birsey yoktu kavga ses gürültü ama artik bunalmistik. Babasiz cok mutlu büyüdüm bir en kücük kardesimiz icin üzülüyoruz kardeslerimle cünkü annem hamileyken bosandilar. En az en kücücgümüz gördü babamizi

Şiddet olan ortamda çocuk büyüyeceğine huzurlu bir ortamda sadece anneyle büyümesi en hayırlısı

Sürekli kavga gürültü şiddet olan bir evde kim yaşamak ister? Bakıma muhtaç kararlarını kendi veremeyen küçük yavrulara haksızlık değil mi? Kesinlikle katılıyorum.

boşanmak için sadece şiddet olmasına da gerek yok.bazen bir noktadan sonra evliliğe devam etmek mantıksızlaşıyor.saygını kaybediyorsun sevgini yitiriyorsun en önemlisi güven yok oluyor.hep şüphe halinde olup kafayı yemektense ayrılmayı tercih ederim.ettim de.

Boşandım ve mutluyum ..
Eski eşim hayal ettiğimin tam tersi bir adamdı
Şimdiki sevgilim ise onun tam tersi
Boşanmaya cesaret edemesem bir ömür sevgisizlikten ölecektim muhtemelen...

Zorlamaya lüzum yok. Bir kere gelinen hayatta niye mutsuz evlilik sürdürüp huzursuz yaşayalım?

Back
X