• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak istediği icin öldurulen kadin olurum diye :(

Kadınlar eşleri tarafından ölümle tehdit edildiği zaman başka ülkelerden sığınmacı olarak kabul ediliyorsunuz diye biliyorum. Bunu kanıtlayacak bir şeyiniz olursa düşünür müsünüz bu durumu?

canım uzaklaştırma kararı çıkartman lazım. polise sığınmaktan başka çaren yok gibi görünüyor. maddi imkanlarını bilmiyorum yorumları okumadım ama senin de çocukların da can güvenliği yok o dağ ayısının yanında

Geçenlerde arkadaşımla yaptığımız bir araştırmada 2010-2017 yılları arasında yani 7 yılda ülkemizde 1.964 kadın öldürülmüş. Bunlardan 614 tanesi boşanma davası, ayrılık sürecindeyken şiddet, tehdit ve tacize maruz kalmış. Korkularınızda çok haklısınız aileniz neden destek çıkmıyor böyle şeylere kahroluyorum .

Koruma talebi çıkart diyenlere sakın kulak asma kardeşim onlar korumak bir yana neredeyse al karın burda öldür diyorlar beni yanlış anlama ama el kadar beben var ailen arkanda değil hadi diyelim gittin sığınma evine sen sanıyor musun orası seni kapıda güllerle karşılayacak ( ben gittiğim için biliyorum) vallahi de bir de 3 günden fazla dayanamazsın benim sana tavsiyem sonuçta bu adam daha bir buçuk sene öncesine kadar seninle yatağa girip çocuk yapacak kadar sevdiğin adammış bir evlilik terapisti terapistine gidin dışarıda ki hayat senin bildiğin gibi değil tek başına olsan girer bir yatılı işe karnını doyirursun ama sırtında iki bebekle kimse seni evine almaz bak anan baban bile yok diyorlar niye çünkü başlarına kalma sofraya yük olma diye bunlar belki canını acıtır ama asıl gerçekler bunlardır bacım el kadar bebelerle ne ev tutabilirsin ne ise girebilirsin

Boşanma diye bir şey yok diyorsa iyi davransın o zaman karisina psikolojik şiddet uygulamasin
Allah yardımcınız olsun ne diyeceğimi bilemiyorum

Yok canım eksi sıfır bende istemiyorum artık zaten
Tam olarak sebep ne peki ? Çocuoun şok küçük gelirin yok , şuan o evde kalmak zorundasın , sen o evde normla düzeninde iken adamın canınıza kastı yok değil mi ?
Sakinleşmeye çalış . Şuan acilen boşanmam lazm moduna girme , geçiminizi sağlıyor mu ?

Böyle konular çok üzücü. Konu sahibi ama hiçbir plan yapmadan fiziksel şiddeti olmayan bir adamın niye üstüne gittiniz boşanalım diye onu anlamadım. İşiniz yok, paranız yok. Bakmak zprunda olduğunuz 2 çocuk (biri 1,5 yaşında) var. Kocanız umduğunuz gibi "tamam" deyip evi terk etse nasıl yaşayacaktınız? Ev kira değil diyelim adamın vereceği bafaka maximum 1.000 tl üçünüze 3.000 tl. Çalıştım ama yeterli ücret alamadım dediniz ama herhalde 3000 den fazla kazanıyordunuz. Nasıl geçineceksiniz? Yahu mutfak masrafı en az 3000 tutar. Elektrik, su, doğalgaz, internet, telefon, temizlik malzemeleri, çocuklar hasta olsa minibüs ücreti, laç ücreti vs nasıl bu kadar plansız atılıyor bizim kadınlar çok ilgincime geliyor.

Kocanız ayının önde gideni. Öldürme iması yapmış psikopat ruh hastası. Elbette bu adamla bir ömür evli kalmayacaksınız. Ama iki çocuklu (hele de biri bebek) bir kadının çok akıllı adımlar atması gerekiyor. Bu ayı oğlu ayıyı seçip iki çocuk yapmış çok büyük hata yapmışsınız ve berbat bir evlilik ve psikolojik şiddetle ödüyorsunuz. Bari çocuklarınız sadece kötü bir babaya sahip olsun. Heba olup gitmesin.

Hayır, ama böyle aniden bağırmalari falan arttı, psikolojik şiddet çok var
Gercekten 1.5 yaşındaki bebekle parasız pulsuz bu ekonomoik süreçte nasıl yapacaksıniz?

Neden ışsizsiniz bebeğinize birisi baksaydı çalışsaydınız daha iyi olmaz mıydı?

Biraz Realist düşünseniz daha iyi olur. Aileniz arkanızda değil. O zaman acele etmeyin adamın üstüne gitmeyin. Bebeği babaanne, anneanne birine baktırın siz hemen işe girin paranızı biriktirin. En azından çocuğunuz 4 - 5 yaşına gelsin kimseye muhtaç olmayacak duruma gelince davanızı açın.

Bir de kocanızı sevmiyor musunuz artık yeni evli gibisiniz ? Ne oldu da bu kadar kısa sürede boşanma kararı aldınız?

Hiç tanımadan mı evlendiniz? Hemen de bir çocuk yapmışsınız
Valla sizi biraz tedbirsiz anlık düşünmeden hareket eden biri gibi gördüm. Güven vermiyorsunuz.

Boşanma diye bir şey yok diyorsa iyi davransın o zaman karisina psikolojik şiddet uygulamasin
Allah yardımcınız olsun ne diyeceğimi bilemiyorum
Evet, kocası da bir garip ama karşılıklı bir yıpratma olabilir. Konu sahibi de farklı geldi.

Adam hadi bosanalim dese ne yapacaksın konu sahibi ?
Nafaka ücretleri ortada ki onu bile vereceği muamma böyle zor bir adamın.
İki çocuk ne yapacak nasıl geçineceksiniz?
Çocuğu kreşe bile versen maaşın yarışı oraya gidecek zaten.
Ailen destek değil ki destek bile olsalar iki çocukla düzen bozulacak laf sokacaklar imalarda bulunacaklar zoruna gidecek bunlar.
Yani baba evinde de duygusal şiddete uğrama olasılığın yüksek gibi görünüyor.
O nedenle kendj bağımsızlığını kazanman şart.
Bunun içinde bebeğin biraz büyümesi lazım.
Kenara para atman lazım mutfak masrafından vs kısıp.
Elinden geliyorsa belki örgü, el işi tarzı şeyler yapıp satabilirsin.

kahvesine çayına sakinleştirici mi katsanıx bir süre… bu şekilde psikologa götürseniz ailevterapistine, ayrılmak konusunda onu ikna etse. Sonra o kafaya durumu açsanız ve imzalatsanız avukata hazırlattığınız dilekçeyi

Tam olarak sebep ne peki ? Çocuoun şok küçük gelirin yok , şuan o evde kalmak zorundasın , sen o evde normla düzeninde iken adamın canınıza kastı yok değil mi ?
Sakinleşmeye çalış . Şuan acilen boşanmam lazm moduna girme , geçiminizi sağlıyor mu ?
Sadece boşanma konusunu açtığımda kast ediyor biseylere

kahvesine çayına sakinleştirici mi katsanıx bir süre… bu şekilde psikologa götürseniz ailevterapistine, ayrılmak konusunda onu ikna etse. Sonra o kafaya durumu açsanız ve imzalatsanız avukata hazırlattığınız dilekçeyi
Gitmiyor. Üstüne üstlük ona tahammül edebilmek için ben gidiyorum ve ilaç kullanıyorum asıl gitmesi gereken o asla gitmiyor

Gercekten 1.5 yaşındaki bebekle parasız pulsuz bu ekonomoik süreçte nasıl yapacaksıniz?

Neden ışsizsiniz bebeğinize birisi baksaydı çalışsaydınız daha iyi olmaz mıydı?

Biraz Realist düşünseniz daha iyi olur. Aileniz arkanızda değil. O zaman acele etmeyin adamın üstüne gitmeyin. Bebeği babaanne, anneanne birine baktırın siz hemen işe girin paranızı biriktirin. En azından çocuğunuz 4 - 5 yaşına gelsin kimseye muhtaç olmayacak duruma gelince davanızı açın.

Bir de kocanızı sevmiyor musunuz artık yeni evli gibisiniz ? Ne oldu da bu kadar kısa sürede boşanma kararı aldınız?

Hiç tanımadan mı evlendiniz? Hemen de bir çocuk yapmışsınız
Valla sizi biraz tedbirsiz anlık düşünmeden hareket eden biri gibi gördüm. Güven vermiyorsunuz.
Okadar uzun ki özet geçiyorum..senelerdir idare ederken son iki senedir boşanmaya karar verdim ..tek umudum ailem belki yanına alır bir süre orda durup çalışırım para biriktirip ayrı eve cikqrim ...yeteki bu kişiden kurtulayım...çocuklarıma bana aileme zarar gelmeden ...şuan hissettiklerimi anlatamam

Geçenlerde arkadaşımla yaptığımız bir araştırmada 2010-2017 yılları arasında yani 7 yılda ülkemizde 1.964 kadın öldürülmüş. Bunlardan 614 tanesi boşanma davası, ayrılık sürecindeyken şiddet, tehdit ve tacize maruz kalmış. Korkularınızda çok haklısınız aileniz neden destek çıkmıyor böyle şeylere kahroluyorum .
Sadece boşanma konusunu açtığımda kast ediyor biseylere
Dur biraz acele etme
Ne gelirin var ne gidecek yerin
Çocuklarla ne yapacaksın
Günlük hayatına odaklan kısa vadede , boşanmanı planlı yap öyle çat diye boşanırsan perişan olursun

Kadini erkek tapulu malı gibi görmesinden hic haz etmiyorum. Evlenirken soy adını almayın bekar kizlar kendi soyadınızı kullanın. Allah yardımcınız olsun.

Back
X