Boşanmak istediğimi anneme nasıl söyleyebilirim

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
103
Eski konularımda var. Eşimin banyo yapmaması nedeniyle boşanma aşamasına geldik. Bana umutlar veriyor ama inatla devam ediyor. Değişeceğine inanmıyprum artık ama asıl sorun annem. Bir kaç yıl önce babam vefat etti. Sonra da abim boşandı. 2 çocuğu vardı yetişkin onlar. Boşanma aiamasında annem önce kanser oldu, ışın tedavisi aldı şükür düzeldi. Kontrollere giditor sadece. Bu arada abimin boşanma uzun sürdü, karşı taraf istemedi inat etti falan. Bu arada anneme damarı tıkalı olduğu için bu pass yapıldı.
Şimdi anneme ben boşanmak istiyorum desem nasıl olacak, hepten hasta olur mu diye korkuyorum. Ama bu evlilikte bana zarar veriyor. Daha bugün 4 ağır uyku ilacı içip, eve kolonya döküp yakmayı düşündüm. Uyursam acı çekmem diye. Normal değil bunlar. Eşim de düzelmeyecek. Eşimden nafaka tazminat istemeyeceğim ki çabuk bitsin dava

Boşanacağınızı söylemeye çekiniyorsunuz annenizin sağlığı kötüye gider diye ama intihar etmeyi göze alıyorsunuz? Ne alaka?! Kendinize gelin. Olduğu gibi söyleyin ve onu motive edin artık sana daha iyi bakabilirim vesaire bu zorlu günleri beraber atlatacağız diyin.

Yani tamam sıkıntılarınız olabilirde iyi kötü bi geçiminiz var en azından bakın işsizlikten,ekonomil sıkıntılardan insanlar yavrularına bile acımadan intihar ediyorlar yani sizin bu sıkıntılarınızla kıyaslanamayacak insanlar var.
En fazla ayrılırsın yeni bir ev tutarsın kendi hayatını kurarsın intihar filan nedir ne insanlar var zor durumda olan.

Şimdi anneme ben boşanmak istiyorum desem nasıl olacak, hepten hasta olur mu diye korkuyorum. Ama bu evlilikte bana zarar veriyor. Daha bugün 4 ağır uyku ilacı içip, eve kolonya döküp yakmayı düşündüm. Uyursam acı çekmem diye.
Abinin bosanmasinin annenin kanser olmasiyla alakasi oldugunu dusunsen de belki de hic alakasi yok.

Intihar edersen daha kotu, mutsuz olursan da kotu. Bu hayat senin.

Bosanirsaniz beraber ana kiz beraber oturursunuz. Iste fena mi?

Size birşey olursa annenizin durumu ne olur?
Çok kötü olur dimi?
Annenizi karşınıza alıp konuşun sizi dinlerse anlayacak tır

Sağolun. Şu anda annem abimle birlikte oturuyor. Evi çok küçük annemin ama sığarız galiba. Onların ayrı sorunları var ama neyse konu o değil.
Çocukluğumdan beri çok yalnız günler geçirdim. Çocuktumabim evlendiğinde ve başka çocuk yoktu evde. Abimler annemlerle birlik oturmaya başladı. Karisi beni hiç istemedi evde ki çocuktum ya daha. Buz gibi odalara ders çalışma bahanesiyle gider, yorganin altında titreyerek otururum, orada uyurdum. Ailemin bilmediği bir şey mı elbette değil. Ama kimse gelip sarılıp nasılsın demedi. Hasta oldum, zayıfladım, notlarım düştü(öncesinde takdir çok normaldi benim için ama bu olaylar sonrasında dersleirm düştü). Kimse umursamadı. O odada ağlardım. Kimse yoksa o kadın gelir kapı arkasından hakaretler ederdi. Okuldaysam eşyalarımı kurcalardı. Böyle geçti yıllar. Hala birbirine sarılan insanlar, aileler görünce garip geliyor.
Şimdi de bu. Kaderim bu mu diye isyan ediyorum bazen. Oysa Allah a hep yalvarmıştım, sıcak bir yuva, eş, çocuklar diye. Hiç biri olmadı. Yanlış anlamayın gerekirse tek başıma dünyanın her yerinde yaşarım. Ama çocukluğumdan beri sıcak bir yuva özlemi çekiyorum. Sığıntı olmayacağım bir yer istiyorum. Tek başıma eve çıkamam. Maddi durumum şimdilik yeterli değil.
Bu ve benzeri şeyler yüzünden tükendiğimihissediyorum. Oysa çok inançlı biriydim ben.

Eski konularımda var. Eşimin banyo yapmaması nedeniyle boşanma aşamasına geldik. Bana umutlar veriyor ama inatla devam ediyor. Değişeceğine inanmıyprum artık ama asıl sorun annem. Bir kaç yıl önce babam vefat etti. Sonra da abim boşandı. 2 çocuğu vardı yetişkin onlar. Boşanma aiamasında annem önce kanser oldu, ışın tedavisi aldı şükür düzeldi. Kontrollere giditor sadece. Bu arada abimin boşanma uzun sürdü, karşı taraf istemedi inat etti falan. Bu arada anneme damarı tıkalı olduğu için bu pass yapıldı.
Şimdi anneme ben boşanmak istiyorum desem nasıl olacak, hepten hasta olur mu diye korkuyorum. Ama bu evlilikte bana zarar veriyor. Daha bugün 4 ağır uyku ilacı içip, eve kolonya döküp yakmayı düşündüm. Uyursam acı çekmem diye. Normal değil bunlar. Eşim de düzelmeyecek. Eşimden nafaka tazminat istemeyeceğim ki çabuk bitsin dava
Nasıl yani 😳 😳 banyo yapmıyor derken hergün yapmıyorum yani 🙄🙄

Sağolun. Şu anda annem abimle birlikte oturuyor. Evi çok küçük annemin ama sığarız galiba. Onların ayrı sorunları var ama neyse konu o değil.
Çocukluğumdan beri çok yalnız günler geçirdim. Çocuktumabim evlendiğinde ve başka çocuk yoktu evde. Abimler annemlerle birlik oturmaya başladı. Karisi beni hiç istemedi evde ki çocuktum ya daha. Buz gibi odalara ders çalışma bahanesiyle gider, yorganin altında titreyerek otururum, orada uyurdum. Ailemin bilmediği bir şey mı elbette değil. Ama kimse gelip sarılıp nasılsın demedi. Hasta oldum, zayıfladım, notlarım düştü(öncesinde takdir çok normaldi benim için ama bu olaylar sonrasında dersleirm düştü). Kimse umursamadı. O odada ağlardım. Kimse yoksa o kadın gelir kapı arkasından hakaretler ederdi. Okuldaysam eşyalarımı kurcalardı. Böyle geçti yıllar. Hala birbirine sarılan insanlar, aileler görünce garip geliyor.
Şimdi de bu. Kaderim bu mu diye isyan ediyorum bazen. Oysa Allah a hep yalvarmıştım, sıcak bir yuva, eş, çocuklar diye. Hiç biri olmadı. Yanlış anlamayın gerekirse tek başıma dünyanın her yerinde yaşarım. Ama çocukluğumdan beri sıcak bir yuva özlemi çekiyorum. Sığıntı olmayacağım bir yer istiyorum. Tek başıma eve çıkamam. Maddi durumum şimdilik yeterli değil.
Bu ve benzeri şeyler yüzünden tükendiğimihissediyorum. Oysa çok inançlı biriydim ben.
Ne gibi sorunları var Eşinizin siz sıcak ılımlı biri gibisiniz🤨🤨

Geçenlerde esra Erol’da da görmüştüm kadında eşinin kişisel temizliğine önem vermediği için eşiyle boşanmak istiyodu. Eminim zor bi durumdur Allah yardımcınız olsun😕

Hayat zor bir imtihan
Yerinde olsam bu kadar üzüldüğüm bir yere geri dönmem
Kocanı biraz daha idare edip birikim yapmaya bak, çalışıyor musun ?

Allah göstermesin intıhar etmeniz annenizi boşanmanızdan daha kötü etkileyecektit bunu biliyorsunuz. Bu arada boşanma sebebinizi tam anlamadım. Eşim banyo yapmıyor derken yıkanmıyor mu yoksa cinsel hayat mı yok demek istiyorsunuz? eşiniz duruma ne diyor boşanmayı istiyor mu o da? Evlilik terapisine de gidebilirsiniz boşanmak yerine. Ama ikiniz de boşanmak istiyorsanız medeni insanlarsınız anlaşmalı boşanmanız ve eşinizin de bu süreçte annenizin sağlık duruma karşı hassas olması olayı hafif alatmanıza yardımcı olur. Herhalde mutsuz bir evliliği anneniz için sürdüremezsiniz, hem kızları mutsuzsa anneler de bunu hisseder bunu unutmayın.

Anneniz siz ölürseniz bosanmanizdan daha mi az üzülecek? Ne tuhaf bir düşünce. Sürekli şikayet edin eşinizden. Senin yanina gelsem beraber ne mutlu olurduk falan diye diye alıştırın

Ya gerçekten insanların kendisine bakmamasını anlamıyorum, ben 2 gün duş almayayım kendime kokuyorum resmen. Her gün ev kıyafetlerimi yeni giyerim en kötü 2 günde bir. Eşim sağolsun genelde dikkat eder ama bazen çok yorgun olduğunda duş alamadan yattığında (ki o sabah veya bir gün önce mutlaka almış olur) çok rahatsız olurum. Benim için eğer sizin dediğiniz civarda bi kişisel bakım eksikliği olsaydı herhalde bende aynı kararı verirdim....

Annenize bunu olumlu bir şekilde empoze ederseniz bir problem olmayacaktır. Onun dışında hastalık ve abinizin boşanması sadece tesadüf olduğunu düşünüyorum..

Anneniz siz ölürseniz bosanmanizdan daha mi az üzülecek? Ne tuhaf bir düşünce. Sürekli şikayet edin eşinizden. Senin yanina gelsem beraber ne mutlu olurduk falan diye diye alıştırın
Teşekkürler mantıklı , hazırlamam lazım onu

Hayat zor bir imtihan
Yerinde olsam bu kadar üzüldüğüm bir yere geri dönmem
Kocanı biraz daha idare edip birikim yapmaya bak, çalışıyor musun ?
Evet çalışıyorum. Aalında işyerimeyakın bir ev tutmak istiyorum ama annem razı olmaz bence.

Back
X