Boşanmak istemiyorum

Benim de eşimle ilgili sorunlarım var belki okumuşsundur. Anladığım kadarı ile senin sğukkanlı ve sabırlı olman gerekli. Yeni evlisiniz, herşey taze ve daha çabuk yoluna sokulabilir. Daha çok senin sabrın, anlayışın, seni rahatsız eden konuları suçlamadan anlatman ve gözlemlemen gerekiyor. Sen sorunlara olumlu yaklaşıp çözmeye çalışırken eşin ne yapacak? Eğer seni dikkate alırsa bu çok güzel ama kayıtsız kalırsa farklı stratejiler geliştirmelisin. Duygularını çok açıkça belli etme. Evet evliliği sürdürebilmek bir sanat ve ciddi çaba gerekiyor. Umarım herşey yoluna girer ve mutlu olursun.

Anladım canım, biz de sana yardımcı olmak isteriz tabi ki elimizden geldiğince. Biz burada sana tarafsız bir bakış açısı sunabiliriz ama sonuçta sen de kendi durumunu sorgulayıp gözden geçirmelisin. Yazdıklarından ben eşini sevdiğini ve ayrılmayı düşünmediğini çıkardım. Biraz da kendini suçluyorsun eğer yanılmıyorsam. Kendi hatalarını gözden geçir, ne kadar haklı ne kadar haksızsın,haksız olduğunu düşündüğün konularda kendini tutmaya çalış, hatalarını tekrarlamamak için çaba göstermelisin. Biraz daha soğukkanlı düşündüğünde duygularını kontrol edip eşinle uzlaşma yolları bulabilirsin. Tabi ki herşey için kendini suçlama. Eşinin de mutlaka çok yanlış davranışları olmuştur. Seni rahatsız eden şeylerle ilgili eşinle konuşmayı dene. Tabi bazı insanlar her türlü eleştiriye ve sorunları konuşmaya kapalı oluyorlar, eşini en iyi sen tanırsın, konuştuğunuzda sorunlar çözülebilecek gibiyse bunu dene ilk aşamada.
o artık konuşmak yerine icraat bekliyor anlayacağın. konuşarak bir şeyleri çözemiyoruz. ya onun istediği gibi biri olacağım ya da bitecek! asıl sorunum bu kadar emek vermek gerekli mi? ben ben olsam?

Benim de eşimle ilgili sorunlarım var belki okumuşsundur. Anladığım kadarı ile senin sğukkanlı ve sabırlı olman gerekli. Yeni evlisiniz, herşey taze ve daha çabuk yoluna sokulabilir. Daha çok senin sabrın, anlayışın, seni rahatsız eden konuları suçlamadan anlatman ve gözlemlemen gerekiyor. Sen sorunlara olumlu yaklaşıp çözmeye çalışırken eşin ne yapacak? Eğer seni dikkate alırsa bu çok güzel ama kayıtsız kalırsa farklı stratejiler geliştirmelisin. Duygularını çok açıkça belli etme. Evet evliliği sürdürebilmek bir sanat ve ciddi çaba gerekiyor. Umarım herşey yoluna girer ve mutlu olursun.
evet sanırım duygularımı çok fazla belli ediyorum. ona ne zaman yaklaşmaya çalışsam az da olsa bir zorunluluk gördüğünde bunu hemen anlıyor ve geri çekiyor kendini!

yanıtın için teşekkür ederim çok doğru bir tespit! evet canım işte bu noktada karar vermem lazım sürekli taviz vermeyi istiyor muyum? ya da ona değer mi? sevmek yeterli mi?
şu an seversin belki birkaç yıl sonrada seversin
ya daha sonrası ne
olur
bir gün bir patlarsınız yeter dersiniz yeter değmez
bence bu değişimi oda yaşamalı
ya ikinizde biraz değişip birbirinizin istediği gibi birileri olacaksınız
veya birbirinizi olduğunuz gibi kabul edip seveceksiniz
en önemliside siz onu nasıl zeki ve mükemmele yakın biri olarak görüp saygı duyuyorsanız
oda sizin güzel ve iyi yönlerinizi görüp saygı duyacak
siz bu arada aman ha özgüveninizi yitirmeyin
kendinize olan saygınızı kaybedersiniz ki bu sizi daha kötü etkiler

o artık konuşmak yerine icraat bekliyor anlayacağın. konuşarak bir şeyleri çözemiyoruz. ya onun istediği gibi biri olacağım ya da bitecek! asıl sorunum bu kadar emek vermek gerekli mi? ben ben olsam?

Gerek yok benim erkek arkadaşımın mantığıda o ne yaptıysam hiç gözüne görünmedi hep eksik hatalı olan ben oldum erişilmez kaf dağı prensi o ayrılacağım dediğimde bile şimdiden dağları taşları aramaya başla demişti.Bir daha onun gibisini bulamaz mışım.Bu tür insanlar kendilerini erişilmez görüp herşeyi senden bekliyor.Ben dayanamadım bitirdim zorda olsa sende bu adamla uzun vadede yapamazsın yeni bir sen yaparsan ona göre o zamanda kukla olursun sadece

aslında evliliğimle ilgili sorunlarımı kendimin çözmesi gerektiğini ya da sihirli bir değnekle her şeyin düzelmeyeceğini biliyorum ama bunları yazmak bile benim için çok zordu ama beni dikkate alıp cevap yazan herkese çok teşekkür etmek isterim.bunun benim için anlamını bilemezsiniz. sanırım şu aralar fazla duygusalım:)ama iyi ki böyle bi site ve iyi ki sizler varsınız

öncelikle cok sıkıntılı günler geciriyomussun canım o yüzden allah yardımcın olsun diyorum.....
sonrası ev eşya demişsin canım bak benim eşimde emniyet mensubu bu yıl doguya geldik 1.5 senelik evliyiz ve bende inanki hiç fazla eşya alamadım çünkü sürekli tayin işi olunca zor oluyo ve yazık oluyo o güzelin sıfır eşyalara esimle dügün öncesi ortak karar aldık ve sadece bize gerek olan tüm beyaz esyaları ve yatak odası bide oturma grubu aldık eşim kendi evvimiz olunca herseyi alırız hayatım dedi bende pek önemsemedim cünkü önemli olan benim mutlu olmamdı......
sonra demişsin yemegi hep o yapar bu yanlış ben yaparsamda beni eleştirir olmaz canım eşin burda yanlış yapıyo insan karısının elinden yaptıgı o çok kötü de olsa öle eleştiri felan yapmamalı tam aksine güzel cümleler kurmalı.....
eşin sarısın hastasıymış ve kadın fotoları var v.s seler sölemişsin sanırım alışkanlık olarak kalmış bunlar eşinde sonra demişsin harika biri ben biraz celişkide kaldım burda......
hem askere gitcekmiş yani o bitsin diyomu nasıl davranıyo sana suanda bilemicem ama sevdigini sölemişsin madem öle askere gitmeside bi zamandır.......
evlilik çok kutsal bi müessese canım cabada karsılıklı olur sen neden tek taraftan yapıyosun ki tamam son cümlende de belirtmişsin onu cok seviyorum diye saygı duyuyorum ama senin sevgini anlamayan biriyle daha ne kadar bu sartlar altında kalabilirsinki.....
bence sen otur bi kagıt bide kalem al artı ve eksilerini yaz ama hiç düşünmeden ve sonra hangisi çok çıkarsa o kararda kal canım bence......
bende herkesi tenzi ederekten düşüncelerimi paylaşmak istedim sonuc olursa olsun hiç bi zaman kimse için üzülmeye degmez canım umarım hayatın boyunca hep mutlu olursun.....

şu an seversin belki birkaç yıl sonrada seversin
ya daha sonrası ne
olur
bir gün bir patlarsınız yeter dersiniz yeter değmez
bence bu değişimi oda yaşamalı
ya ikinizde biraz değişip birbirinizin istediği gibi birileri olacaksınız
veya birbirinizi olduğunuz gibi kabul edip seveceksiniz
en önemliside siz onu nasıl zeki ve mükemmele yakın biri olarak görüp saygı duyuyorsanız
oda sizin güzel ve iyi yönlerinizi görüp saygı duyacak
siz bu arada aman ha özgüveninizi yitirmeyin
kendinize olan saygınızı kaybedersiniz ki bu sizi daha kötü etkiler
evet haklısın canım sanırım özgüvenimi yitermeye başladım iyiyim dediğim konularda benden daha iyi olan birini ki bu eşimse gördüğümde kendimden şüphe etmeye ve kendimi "o nasılsa daha iyisini biliyor" demeye ve geri çekmeye alıştırmaya başlamışım. ama ne biliyor musun çok küçük bir şey dahi olsa ondan daha iyi yaptığımı gördüğünde o da bana daha saygılı davranmaya başlıyor. sanırım yeteneklerim üstüne biraz daha gitmeliyim. özgüvenimi geri kazanmam lazım

yani demek istediğim evliliği sürdürmek için çok mu çaba harcamam gerekiyor her şeyi oluruna bırakmak yetmez mi olduğum gibi biri olmayı neden sürdüremiyorum.
sanırım evli olmaya hazır değildim ve çok acele karar verdim ama bir yandan da bu kadar kolay vazgeçmek istemiyorum.
eğer biz de çok çaba harcadık doğru olanı bu diyorsanız elimde geleni yaparım ama bir yerlerde bi yanlışlık var gibime geliyor!

elbette birşeyler için çaba sarfetmeliyiz.

kaba yada saçma gelebilir ama örnek vermek istiyorum. yaş pasta nedir? özü kektir değil mii? onu süsleriz kremşantilerle iki şekil yaparız biraz renk verirz . bakan kişi OooOO der.
biz bayanlarda süslü,kokoş,pasaklı,cool yada spor özü nedir kadın!
biraz albenisi olur bence göze hitap etmek çok önemli. dışarıda iltifatlar alan evde her daim dinamik güzleryüzlü süprizlere açık bayan herkesi hayran bırakır.
zemuszemus
bence lütfen pasaklıyım diyorsunuz. nedir ne kadardır bilemem ama yeni bir imaj yaratın. bayanssulusmile ve bunu kendiniz için yapın. saçınıza güzel bir kesim röfle.. daha süslü kıyafetler sizi olduğunuzdan farklı gösterecekk. ve belki eşinizin de tavırları değişecektir.
seviyorsanız bitmesin! boshayallersmile
henüz 6 aylık evlisiniz. ilk zamnlar alışma evresidir ve gerçekten zor geçer. olumunekankayizsmile
yeni bir eve,hayata,farklı bir kişi ile ve fikirle yaşamak elbette çok kolay değildir.
hele ki kendi kararlarını kendisi almış yalnız yaşamış özgür biri için daha da zor olur.
ben de evliliğimin ilk ayları çok sıkılımıştım.
ama eşimden değildi. ede ki sorumluluk beni boğuyordu. her fırsatta anneme kalmaya gidiyorduk. yeni yeni alıştım.
eğer sevgi,saygı ve aşk varsa herşey güzel olabilir. birazcık hoşgörü.. empati..
eşim ilk başlarda benim temizliğimi,yemek yapmamı eleştirdiğinde şöyle yapsan iyi olurdu dediğinde bile ağlardım. yavaş yavaş alıştık. şimdi herşey çok güzel.
ilk zamanlar bir sınavdan geçiyoruz sanırım.

offf çok uzun yazdım kusura bakma :asigim: a.s.

Son düzenleme:
Gerek yok benim erkek arkadaşımın mantığıda o ne yaptıysam hiç gözüne görünmedi hep eksik hatalı olan ben oldum erişilmez kaf dağı prensi o ayrılacağım dediğimde bile şimdiden dağları taşları aramaya başla demişti.Bir daha onun gibisini bulamaz mışım.Bu tür insanlar kendilerini erişilmez görüp herşeyi senden bekliyor.Ben dayanamadım bitirdim zorda olsa sende bu adamla uzun vadede yapamazsın yeni bir sen yaparsan ona göre o zamanda kukla olursun sadece

ne kadar katısın ben de bekarken aynı senin gibi düşünüyordum.sanırım sen de bu ayrılığığı üzerinden atamamışsın. ve sanırım (fotodan anladığım kadarıyla)dağcılıkla uğraşıyorsun ben de 4 sene kaya tırmanmıştım. her neyse sanırım onun istediği benim ona gerçekten kendimi açmam. ben hep araya bir şeyler koymaya ve bundan vazgeçmem demeye getirdim.o ise "vazgeçmek değil içinden gelmeli" dedi. belki de benim de evli olma fikrine alışmam ve biraz GERÇEKTEN çaba harcamam gerekiyor.

bu cümleler benim ilk başlardaki evliliiğimi hatırlattı, ama inan o hiç değişmedi ama ben değiştim, o sıralar belki daha fazla tartışıyorduk, şimdi ise konuşmuyoruz bile...belki kısa bi süre iyi gitti sonra yine özüne ve bilgisayarına döndü...8 yıl bitti ama artık benim evliliğim de bitti, çok önceden bitirmeliydim, başından beri yanlış bişeyler olduğunu hissetmiştim tıpkı senin gbi...

ne kadar katısın ben de bekarken aynı senin gibi düşünüyordum.sanırım sen de bu ayrılığığı üzerinden atamamışsın. ve sanırım (fotodan anladığım kadarıyla)dağcılıkla uğraşıyorsun ben de 4 sene kaya tırmanmıştım. her neyse sanırım onun istediği benim ona gerçekten kendimi açmam. ben hep araya bir şeyler koymaya ve bundan vazgeçmem demeye getirdim.o ise "vazgeçmek değil içinden gelmeli" dedi. belki de benim de evli olma fikrine alışmam ve biraz GERÇEKTEN çaba harcamam gerekiyor.

Senin yaşadıklarını bende yaşadım
Ben ne kadar iyi de olsam o hep daha fazlasını bekledi istedi
Herşeyde benden iyiydi ve hep bunu sorun yaptı
Dediğim bu ben zaten onun için sıradan biri değilken hala çok şey istiyorsa o zaman mükemmelini bulsaydı beni seçtiysede az alttan almalıydı.
Ben ona yetişeceğim derken daha çok stres oldum kendimi kötü hissettim
Hayat sizin yani nasıl isterseniz öyle yaşarsınız.
Benimki fikirdi

Bu gecede tüm bayanların heyheyleri üzerinde heralde

elbette birşeyler için çaba sarfetmeliyiz.

kaba yada saçma gelebilir ama örnek vermek istiyorum. yaş pasta nedir? özü kektir değil mii? onu süsleriz kremşantilerle iki şekil yaparız biraz renk verirz . bakan kişi OooOO der.
biz bayanlarda süslü,kokoş,pasaklı,cool yada spor özü nedir kadın!
biraz albenisi olur bence göze hitap etmek çok önemli. dışarıda iltifatlar alan evde her daim dinamik güzleryüzlü süprizlere açık bayan herkesi hayran bırakır.
zemuszemus
bence lütfen pasaklıyım diyorsunuz. nedir ne kadardır bilemem ama yeni bir imaj yaratın. bayanssulusmile ve bunu kendiniz için yapın. saçınıza güzel bir kesim röfle.. daha süslü kıyafetler sizi olduğunuzdan farklı gösterecekk. ve belki eşinizin de tavırları değişecektir.
seviyorsanız bitmesin! boshayallersmile
henüz 6 aylık evlisiniz. ilk zamnlar alışma evresidir ve gerçekten zor geçer. olumunekankayizsmile
yeni bir eve,hayata,farklı bir kişi ile ve fikirle yaşamak elbette çok kolay değildir.
hele ki kendi kararlarını kendisi almış yalnız yaşamış özgür biri için daha da zor olur.
ben de evliliğimin ilk ayları çok sıkılımıştım.
ama eşimden değildi. ede ki sorumluluk beni boğuyordu. her fırsatta anneme kalmaya gidiyorduk. yeni yeni alıştım.
eğer sevgi,saygı ve aşk varsa herşey güzel olabilir. birazcık hoşgörü.. empati..
eşim ilk başlarda benim temizliğimi,yemek yapmamı eleştirdiğinde şöyle yapsan iyi olurdu dediğinde bile ağlardım. yavaş yavaş alıştık. şimdi herşey çok güzel.
ilk zamanlar bir sınavdan geçiyoruz sanırım.

offf çok uzun yazdım kusura bakma :asigim: a.s.
canım teşekkür ederim
pasaklıyım dediğimde yanlış anlaşıldım sanırım son derece bakımlı bir bayanım ve giyimime, görünüşüme çok dikkat edrim (her ne kadar o böyle şeyleri önemsemese de) demek istediğim evim her zaman bir misafire açık değil(bence) toplu ama haftada ancak bir kez temizlik yapabiliyorum. hani şu evine ne zman gitseniz temiz ve derli toplu bayanlardan değilim ki olması gerekn bence bu. eşim de sağolsun oldukçe dağınık biri!
dediğin doğru empati !ben de eksik olan bu sanırım. sen ben mücadelesi veriyoruz sürekli! ben de her tartışmamızda sürekli ağlıyorum o ilk zamanlarda buna çok üzüldüğünü ancak artık bunu önemsemediğini söylüyor. sanırım biraz empati ve zaman gerekiyor. bir süre onun benden beklentilerini yerine getirmeye çalışmam sanırım en doğrusu!hala bir şeyler değişmiyorsa o zaman sorun onda demektir!ve bu bazı kararları almamı kolaylaştıracaktır

Neden hep kendinizi hatalı görüyorsunuz?
Eşinizi gözünüzde çok yüceltmişsiniz. Kendi değerinizi de bilin lütfen.
Tamam iki farklı insan elbette değişik alışkanlıkları, huyları vardır ama iki taraf da biribirine adım atmalı.
İnsan zaten ne yapsa özünü değiştiremez ama eşinin istemediği ve kendinin de bundan ben de vazgeçmek istiyorum dediği alışkanlıkları değiştirebilir.
Bunun için zaman gerekli.
Acele karar vermeyin konuşun ve madem seviyorsunuz zamana bırakın bence.
Daha çok yeni evlisiniz.

Çok üzüldüm canım ama bu ilk dönem problemlerinden bence. Biraz çaba sarfetmelisin. Seviyorum diyorsun bu baştan "çaba" için yeterli bi sebep. Arkadaşım yeni evli henüz 4 aylık evliyken eşinden dayak yemişti ve hakaretler duymuştu. ardından annesine geldi bir süre annesinde kaldı. eşi gelip ağlayarak özür diledi.

sonuçta barıştılar söylediğine göre herşey çok çok güzelmiş. bu affetmesi ne kadar doğrudur bu tartışılır benim demek istediğim şey herşeyin büyük bir hızla değiştiği, belki kısa sürelik bi ayrılık bi mesafe size iyi gelir. bi önceki sayfada bi arkadaş size değişiklikler yapmanızı söylemiş bence dikkate almalısın canım inan herşey çok daha güzel olacak.

Eşinin video olayları ne durumda bilmiyorum umarım devam etmiyordur. Herşey tamam anlayabilirim ama buna devam ediyor olabilmesi ihtimali karşısında seni çok iyi anlıyorum. bundan emin olmak çin bişiler yapıp kendini rahatlamalısın.

dua edeceğim senin ve eşin için umarım herşey yoluna girer.

bu cümleler benim ilk başlardaki evliliiğimi hatırlattı, ama inan o hiç değişmedi ama ben değiştim, o sıralar belki daha fazla tartışıyorduk, şimdi ise konuşmuyoruz bile...belki kısa bi süre iyi gitti sonra yine özüne ve bilgisayarına döndü...8 yıl bitti ama artık benim evliliğim de bitti, çok önceden bitirmeliydim, başından beri yanlış bişeyler olduğunu hissetmiştim tıpkı senin gbi...
tanrım mesajını okuyunca çöktüm resmen! denemek boşuna mı diyorsun yani!evet ben de yanlış bir şeyler var diye düşünüyorum. belki de sorun buluyorum kendimce. her seferinde farklı bir şey! ama sonrasında ya ben farklı davransaydım ya biraz daha çabalasaydım demek, istemiyorum. boşuna mı düşünüyorum? ondan ve evliliğimden bu kadar çabuk vazgeçmek istemiyorum!!!!

çok üzüldüm allah yardımcın olsun..umarım bu durumdan en dogru şekilde çıkarsın..
gerçekten cok sıkıcı biri ve hayatında yavas yavas sıkıcılasıyo tatlım..
kendine çeki düzen verecek biri varsa bu O dur bence..
sadece sen ona deil oda sana saygı duymak zorunda öle deil mi..
seni kendine uydurmaya çalışıosa oda biraz sana uymalı die düşünüyorum.
evlilik ortak hayattır kendine göre uydurması çok yanlış.
bukadar monotonluk ve bencillik fazla..
kendinden sürekli ödün vereceksen bu evlilik olmaz sadece kukla oyunu olur..
kendini gereginden fazla değiştirme cnm..
kendini suçluyosun galiba değişmek zorundayım diyerek bu sevdiginden ileri gelio bence
ama dışardan biri olarak bu düşüncene katılamıycam üzgünüm.
eger bu şekilde devam ederse evlilikten hiçbişey anlamıycagını tat almıycagını düşünüyorum..
kararın ne olursa olsun kendinden asla ödün verme,unutma sen sorunlu olan taraf deilsin ..
allah hakkında hayırlı olanı nasip etsin cnm benm..
:Saruboceq::Saruboceq:

Son düzenleme:
bana esiniz bu evliligi huzurlu, mutlu surdurmek icin pek bir sey yapmiyor gibi geldi, ki daha 6 aylik evlisiniz.
sanirim sizden surekli bir seyler bekliyor ama kendisi bilgisayar basindan kalkmaya ve sizinle bir seyler paylasmaya tenezul etmiyor.

bence ayrilik karari icin erken, ben 3. yilimdayim ve evlilige yeni alistim diyebilirim.
ilk 2 yil insan kabullenemiyor evli oldugunu...
hayatinda degisiklikler yapmak zoruna gidiyor...
henuz erken canim zamana birak ayrilik kararini.
esini de bilgisayar basindan kaldirmanin yollarini ara ama buna once esini karsina alip bu konu hakkinda adam akilli konusman lazim.
bu durumdan ne kadar rahatsiz oldugunu esinle konusarak iyice anlamasini saglamalisin.
bence bize anlattiklarini esinle de paylasmalisin ki ne hissettigini bilsin ona gore davransin.

dimplee kendini ne kadar hatalı görüyorsun suçluyorsun acaba elimden geleni yapmadım mı diye??? Emin ol eşinde senin kadar kendini suçlu görüyorsa,bişileri yoluna koymanız an meselesi :)

Back
X