• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak istiyorum ama çirkef koca evden hak talep edecektir

Yasalara göre olsa da böyle adamın hiç bir şeye hakkı yok.
Çalışmamış etmemiş bir de şiddet uygulamis.
Neden evi üstünüze aldınız?
Keşke aile üyelerinden güvendiginiz birinin üstüne yapsaydiniz.
Of off.
Bu adamın ne olduğu az çok bellidir.
Çalışmayan adamı ev sahibi yapmissiniz bravo.

Çalışmadığını ispatlarsam evde hak talep edebilir mi yarın bi avukata soracağım da bilginiz var mı sizin
Çalışmasa dahi evden hak talep edebilir. Öyle olsa çalışmayan kadınlar boşanırken hak talep edemiyor olurlardı. Evlilik birliği içinde edinilen mal varlığı ortaktır. Herhangi bir kötü davranış bunu değiştirmez. Başkasının üzerine de yapsanız ortaya çıkartılır bu kez tazminat talep etme hakkı doğabilir.

Tabii ki eşiniz evden hakkını alacak. Şiddet göstermesi onun kişiliğini gösterir, kötü bir insan olduğunu gösterir ama hakkı olanı almasını engellemez.
Hakkı değil ama banka onu kapısına yaklaştırmaz ödemesini de tamamen ben yapıyorum ödeme cüzi miktar ayrıyeten eve de harcıyorum

Yasalara göre olsa da böyle adamın hiç bir şeye hakkı yok.
Çalışmamış etmemiş bir de şiddet uygulamis.
Neden evi üstünüze aldınız?
Keşke aile üyelerinden güvendiginiz birinin üstüne yapsaydiniz.
Of off.
Bu adamın ne olduğu az çok bellidir.
Çalışmayan adamı ev sahibi yapmissiniz bravo.
Krediyi ben çekince mecburen öyle oldu

pesinati kim verdi? evde hak talep ediyorsa peşinati siz verdiyseniz size peşinatin yarısını vermesi gerekiyo galiba. bide bugüne kadar ödediğiniz kredinin yarısını ve kalan taksitleri.
avukat daha iyi bilir.

değilim arkadaşım niye oyle dedın kı :)

Kelimenin doğrusu ipotek, ama trakyalılar h ile başlayan kelimelerden h yi kaldırırız ama h ile başlamayan kelimeye de h koymuşluğumuz çoktur o sebeple sordum asla kötü niyetle değil iyi forumlar 💕💕:KK36::KK36::KK36:

Kelimenin doğrusu ipotek, ama trakyalılar h ile başlayan kelimelerden h yi kaldırırız ama h ile başlamayan kelimeye de h koymuşluğumuz çoktur o sebeple sordum asla kötü niyetle değil iyi forumlar 💕💕
yok kotu nıyetlı olmadıgınızı farkettım .oylemıymıs doğrusu :) tşk ederim uyardıgınız ıcın sevgıler ...

Çalışmadığını ispatlarsam evde hak talep edebilir mi yarın bi avukata soracağım da bilginiz var mı sizin
Tabiki edebilir
Ozaman ev hanımlarıda çalışmadığı için mal paylaşımında mağdur olsun. Öyle bir dünya yok. Çalışmayanlar mala ortak olamaz diye bir yasa duymadım.
Şiddet göstermiş olması onun karaktersizliğini gösterir, şiddet gösterdiği için mala ortak olamaz diye madde yoktur, sanmiyorum yani.

Yaşanılan ortak konutta ne kadar kusurlu olunursa olunsun her iki tarafın da belli bi hakkı oluyor. Bu arada evi satın diyenler olmuş,ipotekli ev de satılabilir fakat çözüm değil diğer eş bunu fark ettiği anda tapu iptal davası açabiliyormuş.
Eşlerden biri yaşanılan ortak eve şerh koydurduysa satılamazmış. Ev miras yoluyla geçmiş olsa bile o evde oturuluyorsa yine hakkı oluyormuş her iki tarafın da.3 yıl kadar önce bu konuyla ilgili avukata danışmıştım,şimdiye değişen birşeyler varsa bilemiyorum.

Çalışmasa da malda hakkı vardır.
Darp raporu elbette alın ancak mal paylaşımında bir şey ifade etmez.
Kredisi bitmeden evi satamazsınız. Ancak borcuyla devredebiliyor musunuz bir avukata danışmak gerekir.
Kredisi bitse de evi satıp boşanma davası açarsanız karşı taraf "mal kaçırıyor" dediği ve ispatladığı takdirde (ki noter kayıtlarından ispatlanır) satış bedelinin yarısını ödemek durumunda kalırsınız.

pesinati kim verdi? evde hak talep ediyorsa peşinati siz verdiyseniz size peşinatin yarısını vermesi gerekiyo galiba. bide bugüne kadar ödediğiniz kredinin yarısını ve kalan taksitleri.
avukat daha iyi bilir.
Şimdiye kadar ödenen taksitleri ödemesinde ilgili bir şey yok. Evlilik Birliği içinde ödenen taksitler ortak ödendi sayılır. Ev hanımı bir kadının evden hak sahibi olması gibi düşünün. Ama peşinatla kaynağına göre peşinat parası mal paylaşımında kadın lehine sayılabilir.

Back
X