• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak istiyorum...

Merhaba arkadasim ben genellikle bu durumlarda cok birsey demek istemem ya yanlis dersem diye korktugumdan..
Senin gibi bir durumu benim cok yakin bir arkadasim yasadi.. burda en onemli olan senin esinle olan iliskin .. eger sen esinin seni sevdiginden eminsen arkadasim bence hic bu sureci bulundugun yerde huzursuz bir sekilde gecirme.. bebegine de yazik yani..
bence git annenin evine.. kafani dinle..
ve bence kesinlikle esinle baska ikinize ait olacak, rahat edebileceginiz, kayinvalidenlerin dibinde olmayan bir evde yasamak konusunda anlas..
yani ben olsam o sekilde yapardim..
ben anneme gidiyorum eger annenlerin yakininda olmayan bir evde oturmak istersen tamam ama yoksa ben senden bosancam derdim..
biliyorum sorun esinde degil ama bilmiyorum yani cok zor bir durum.. ve ya kayinvalidenin kafasina birsey dank edicek kadin tamamen degisecek siz oyle hzurlu olacaksiniz.. yada siz yanlarindan ayrilip cok olculu sekilde goruseceksiniz o sekilde..

kayınvaliden iş yerine gelip sana bıçak çekmemiş miydi? ben mi yanlış hatırlıyorum, eşin senin ve bebeğinin can güvenliğinden endişe edeceğine bide 3,5 aylık eşine şiddet mi uyguluyo, demek ki bunlar ailece senin canına kastetmiş, bebeğin doğmasını falan bekleme boşan.

o baska bir üyeydi galiba:26::31:

severek evlendik. beni seviyo ama nasıl sevgi anlamadım konu ailesi olunca hiç mantıklı düşünemiyo. ben soğudum ondan. bebek olunca da değişmez sanmam ailesiyle yaşamak istiyo. annesi de oğlum bize düşkün diye seviniyo annesi bence hasta zaten .

anladım canım anlaşılan eşiniz anneci iyi alsın başına çalsın annesini sizde yeni bir yol çizin kendinize o da anasıyla otursun ne biçim analar var YARABBİ oğlumun yuvası bozulmasın demek yerine yuva yıkan arşı titreten hey yarabbi hey

Merhaba arkadasim ben genellikle bu durumlarda cok birsey demek istemem ya yanlis dersem diye korktugumdan..
Senin gibi bir durumu benim cok yakin bir arkadasim yasadi.. burda en onemli olan senin esinle olan iliskin .. eger sen esinin seni sevdiginden eminsen arkadasim bence hic bu sureci bulundugun yerde huzursuz bir sekilde gecirme.. bebegine de yazik yani..
bence git annenin evine.. kafani dinle..
ve bence kesinlikle esinle baska ikinize ait olacak, rahat edebileceginiz, kayinvalidenlerin dibinde olmayan bir evde yasamak konusunda anlas..
yani ben olsam o sekilde yapardim..
ben anneme gidiyorum eger annenlerin yakininda olmayan bir evde oturmak istersen tamam ama yoksa ben senden bosancam derdim..
biliyorum sorun esinde degil ama bilmiyorum yani cok zor bir durum.. ve ya kayinvalidenin kafasina birsey dank edicek kadin tamamen degisecek siz oyle hzurlu olacaksiniz.. yada siz yanlarindan ayrilip cok olculu sekilde goruseceksiniz o sekilde..

arkadas cok guzel soylemıs bnde boyle bır yorum yapacaktım bu sekılde davranırsan esının davranıslarına da bakarsın eger yne duzelme yoksa o zmn bosanmayı dusun derım

eşimle cok konuşmaya calıştım ama lafını bile ettirmiyo Annesi emekli olunca bize yakın yerden ev alacaklarmış. 1 yıl
cesine dönsem keşke arkama bakmadan kacardım. Yarın yine geliyolar 1 hafta kalacaklar. Kadının yüzünü görmek istemiyorum o kadar kıskanç ki anneni hergün arıyosun beni de hergün arayacaksın diyo.

hamilesin ve sana hakaret eden ailesi için sana şiddetmi uyguluyo? boşan sen bırak yakın yerde ev tutsanız iyice dibinize girer o kadın belli senin burnundan getircek evliliği olaya bak

cözüm olarak ilk önce bosanmayi mi buldun ? sen bosan, kaynanan zil takip oynasin. :47:bak canim,evliligin ilk yilinda cok kavgalar olur.Bence sen esini ilk önce kendi tarafina cek. güzellikle konus.Benim icin hayatta en önemli kisi sen ve bebegimsin de.Ona onu sevdigini hissettir, cocugum babasiz , annesiz öksüz mü büyüsün ? vs...Erkekleri kavgayla degil, böyle seylerle cekersin.Sen inat ettikce, cok uzaklasir senden.Bebek olunca zaten hersey degisecek.Akilli ol, politik ol.Kaynananinda yavas yavas ayagini kaydir.:1: Eger bunlarin hepsini dene olmazsa bosanirsin.Ama dene, en azindan denemis olursun.

arkadaşlar ben çok düşündüm bu arkadaşa benzer kaderi yaşıyorum biliyosunuz 9 haftalık hamileyim,hamileyken kayınvalidem ogluna şiddet uygulattı o kadar gözünü dönderdi kocamın ,karar verdim bugün gidip doktorla görüşcem bebegi aldırcam sonrada yaşanacak en küçük olayda bu evliligi bitircem artık dayanacak gücüm kalmadı her ne kadar eşim artık olmıcak desede hala annem diyebiliyo allah bildigi gibi yapsın lütfen yorum yazın yardım edin bana

arkadaşlar daha önce de konu açmıştım artık kafayı yiyorum boşanma noktasına geldik 8 aylık evliliğimde ne isterseniz var. en son kayınvalidem telefonunu açmadığım için sinir krizi geçirdi 2 defa aramış duymadım. anneni hergün arıyosun beni de arayacaksın, oraya gelecem seninle hesaplaşacaz, bana cevap verme senin ağzını yırtarım diyo daha neler neler.. en son ben de buna bağırdım sen kimsin benle böyle konuşuyosun, senin derdin ne filan diye. bu sefer annesine bağırdım diye suçlu oldum. eşimle kavga ettik şiddete kadar verdı. evden çıkacaktım kapıyı kilitledi sonra gelmiş özür diliyo.sabah da kayınvalidem aradı özür diledi.hala size yakın oturcam filan diye aklı sıra tehdit ediyo. boşanmak istiyorum 3 buçuk aylık hamileyim.çocuğun doğmasını mı beklemeliyim bilmiyorum.eşimin ailesi yokken çok mutluyuz ama konu onlar olunca eşim canavarlaşıyo

Jinar arkadaşım evliliğin ilk 5 yılında boşanmalar gerçekleşmekte bunu bir hukukçu olarak söylüyorum.Bak boşanmak çok kolay evliliği sürdürmek çok zor.Diyorsun ki kocamla mutluyum ama annesi yahut ailesi işin içine girince şiddete varan hezeyanlar yaşanıyor.Bizlerde yaşadık yaşamayan kadın yok inan canım.Hamileliğin ilk üç ayı duygularda gelgit yaşarsın ben 6 yıl önce yaşdığım için diyorum,çok hassas bir dönemdesin.Kayınvalideler oğulları bekarken unutuyor evlendiğinde birden oğlum oğlum diyor bu her kayınvalidede var.Oğlunu gelininden kıskanıyor çünkü yönetim eldeğiştirdi devrik liderliğe tahmmülü olmayan kayınvalide nefsine uyarak oğlunun evliliğini yıkacacağını düşünmeden herşey yapıyor.Bak canım kocanı seviyorsan kocanda seni seviyorsa devrik lider kayınvalideni evin kapısının dışında bırak beyninde,telefon ile tamam anneciğim olur anneciğim de ama telefonu kapatınca sil beyninden sen kocanla mutlu olmaya bak.Unutma şuan ve yaşadığın sürece lider sensin devrik lider ise hep ikinci planda evliliğini kurtarmak için sen dik dur ve bu liderliği akıllıca yap sen gördünm devrik liderlerin birdaha yönetimi ele alabildiğini alsalar dahi emin ol artık eskisi kaadar değer görmüyorlar...aklını başına al ve sadece yuvanı mutlu kılacak adımlar at.Sevgiler..

en iyisi iki tarafın da mümkünse en uzakta oturmaları nedir bu ailelerin çiftlere karışma kendi dediğine getirme çabaları anlamıyorum yaaa oofff:19:

yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.eşimle konuşulmuyo malesef. görümcem aradı beni. olanlara çok üzüldüm sen canını sıkma abim biraz inat hep dediği olsun istiyo zamanla düzelir filan dedi tabi annesinden hiç bahsetmedi. sorun sadece kayınvalidem olsa tamam diyip kabullenecem ama eşimin aşırı düşkünlüğü var bağlılık değil bağımlılık olmuş. evime kim geliyo gidiyo annesi biliyo. bebeğe annemler bakacak diye tutturmuş.annesinin başka dünyası yok inanın kapısını çalan yok çünkü kadının kimseye tahammülü yok varsa yoksa oğlu kocası. misafir sevmem ben diyo, başkalarının evimde ne işi var diyo. bu kadar görgüsüz bi kadın. bana ilk evlendiğimde evinize öyle herkesi almayın ne işleri var dedi. ben de ben çevremdekilere güvenirim ayrıca ben bekarken bize çok misafir gelirdi kapımız herkese açıktı ben böyle alıştım dedim.herşeye karışıyo.sevmiyorum bu kadını yüzünü görmeye tahammülüm yok ama yine bizdeler.

canım eşinin ailesi nerde yaşıyor? senin ailen nerde yaşıyor, yani aynı şehirde misiniz? eğer öyleyse hem senin ailenle hem de onun ailesiyle görüşme günlerinizi bir düzene sokabilirsiniz.
eşinin de şunu bilmesi lazım ki artık onun da bir ailesi var ve kendi ailesinden artık daha önce geliyor. ve herşeyden önce de bir bebeğiniz olacak. bence hemen öyle ani kararlar verme canım. evliliğin ilk dönemlerinde böyle şeyler olabiliyor. zamanla düzene girecektir. kayınvaliden ne kadar belden aşağı vursa da sen onunla çok onun dilinden konuşmamaya çalış bence. çok üzüldüm canım inş. herşey yoluna girer.

evet kurulan aile asıl cekirdek ailedir bu erkekler bunu anlayamıyo yaa of

yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.eşimle konuşulmuyo malesef. görümcem aradı beni. olanlara çok üzüldüm sen canını sıkma abim biraz inat hep dediği olsun istiyo zamanla düzelir filan dedi tabi annesinden hiç bahsetmedi. sorun sadece kayınvalidem olsa tamam diyip kabullenecem ama eşimin aşırı düşkünlüğü var bağlılık değil bağımlılık olmuş. evime kim geliyo gidiyo annesi biliyo. bebeğe annemler bakacak diye tutturmuş.annesinin başka dünyası yok inanın kapısını çalan yok çünkü kadının kimseye tahammülü yok varsa yoksa oğlu kocası. misafir sevmem ben diyo, başkalarının evimde ne işi var diyo. bu kadar görgüsüz bi kadın. bana ilk evlendiğimde evinize öyle herkesi almayın ne işleri var dedi. ben de ben çevremdekilere güvenirim ayrıca ben bekarken bize çok misafir gelirdi kapımız herkese açıktı ben böyle alıştım dedim.herşeye karışıyo.sevmiyorum bu kadını yüzünü görmeye tahammülüm yok ama yine bizdeler.

Canım şimdi sizdeler öyle mi. Eşinin ve annesinin tutumları şu anda nasıl sana karşı. O olaydan sonra yüzyüze bakmak çok zor oluyordur senin için. Ben de bizim olaydan sonra ilk geldiklerinde boğulacak gibi oluyordum. Benim kayınvalidem de kimsenin evinde yatıya kalmak istemez oğlunun evinde aylarca kalmak isterdi ve şimdi bizdeler...

Canım şimdi sizdeler öyle mi. Eşinin ve annesinin tutumları şu anda nasıl sana karşı. O olaydan sonra yüzyüze bakmak çok zor oluyordur senin için. Ben de bizim olaydan sonra ilk geldiklerinde boğulacak gibi oluyordum. Benim kayınvalidem de kimsenin evinde yatıya kalmak istemez oğlunun evinde aylarca kalmak isterdi ve şimdi bizdeler...

canım kadın herzamanki gibi tatlı dilli, ilgili ama ben boğulacak gibi oluyorum.biz onlar kadar kurnaz olamıyoruz sanırım. kardeşime yakın oturuyorum diye evden taşınma konusu gündemde. ablana yakın olduğu için demiyolar tabi ama daha önceki konuşmalardan bu çıkıyor eşime ben doğum yapacam ablam ilgilenir daha sonra taşınalım dedim önce mantıklı buldu sonra annesiyle konuştu tekrar taşınalım demeye başladı.o böyle yaptıkça eşimden soğuyorum soğudum zaten. kadın öyle tatlı dille hallediyoki herşeyi korkuyorum valla.

canım kadın herzamanki gibi tatlı dilli, ilgili ama ben boğulacak gibi oluyorum.biz onlar kadar kurnaz olamıyoruz sanırım. kardeşime yakın oturuyorum diye evden taşınma konusu gündemde. ablana yakın olduğu için demiyolar tabi ama daha önceki konuşmalardan bu çıkıyor eşime ben doğum yapacam ablam ilgilenir daha sonra taşınalım dedim önce mantıklı buldu sonra annesiyle konuştu tekrar taşınalım demeye başladı.o böyle yaptıkça eşimden soğuyorum soğudum zaten. kadın öyle tatlı dille hallediyoki herşeyi korkuyorum valla.

Onlardan korkulur valla. Tatlı dille yapmasalar apaçık belli olur niyetlerinin ne olduğu zaten... Eşler de görür herşeyi. Böyle olunca iyiniyetli diye düşünüyorlar...Bana tatlı dille yaklaşması da öyle dokunuyor ki. Onun oğlunun yuvasını düşünmeyecek kadar büyük bir rezalet çıkarma kapasitesinin olduğunu öğrendiğim için tatlı dil yapmacıklıktan başka bişey gibi gelmiyor...

Onlardan korkulur valla. Tatlı dille yapmasalar apaçık belli olur niyetlerinin ne olduğu zaten... Eşler de görür herşeyi. Böyle olunca iyiniyetli diye düşünüyorlar...Bana tatlı dille yaklaşması da öyle dokunuyor ki. Onun oğlunun yuvasını düşünmeyecek kadar büyük bir rezalet çıkarma kapasitesinin olduğunu öğrendiğim için tatlı dil yapmacıklıktan başka bişey gibi gelmiyor...

onlar nasıl davranıyolar peki sana aynı evdesiniz resmiyet vardır heralde arada

onlar nasıl davranıyolar peki sana aynı evdesiniz resmiyet vardır heralde arada

Ben o olaydan sonra artık kayınvalidemle gerekli olmadıkça konuşmuyorum. Resmiyim evet eşim de görüyor bunu ve bişey diyemiyor bana çünkü o olaydan ne kadar etkilendiğimi zamanla gördü bunun neredeyse bizim boşanmamıza yol açacağını...Kayınpederimle iyiyim onunla bir sorunum yok ama o da zaten eşinin çok etkisinde kalır...Ben yaşananları unutamadığım için çok zor oluyor aynı ortamda bulunmak. Ama yapacak bişey yok. Oğlunu ve torununu görmeye geliyor...Aslında en baştan düzenimiz yanlıştı bizim de...Anlatmıştım kayınvalidem herkesi etkisi altına alarak yanlışlarını doğru kabul ettirmiş bana da bunu uygulatmak istedi ve evimde hakimiyet kurmak...Yani bu düzeni kabul etseydim, herşey sadece onun istediği şekilde olsaydı o lohusalığımda bunları yapmayacaktı belki...

arkadaşlar ben hala boşanma davası açamadım. karar veremiyorum. eşimi eskisi gibi sevmiyorum.ailesini zaten sevmiyorum. annesi bana hakaret ediyo ben kadına bağırınca ağzım burnum kan içinde kalıyo o hala annemden özür dile diyo ve bikerecik bile anne eşimle bidaha böyle konuşma diyemedi.o adam kocammış gibi gelmiyo artık bana. hala ailesini ısrarla çağırıyo onlarda geliyo. ablamla konuştum şiddeti anlatmadım ama anlaşamıyoruz filan dedim hamilelikten hassassındır diyo. dayağı söyleyemedim. içime attıkça iyce kötü oluyorum.psikiyatrist araştırıyorum.eninde sonunda boşanacaz biliyorum çünkü çok soğudum eşimden ama şu anda o gücü bulamıyorum kendimde.

Back
X