- Konu Sahibi KUPAKIZI44
butun sayfaları okudum bu sayfada kımse kupakızına ayrılma demıyor anladıgım kadarıyla bır arkadas baska konuyu bu konuya tasıyarak yanlıs yonlendırme yapmıs ortalıgı fena halde karıstırmıs
Karşımda bir İNSAN, o insanda bir baş, o başta bir BEYİN ve o beyinde bir zeka görünce, inan çok sevindim, hayır, bireysel olarak değil, Türk kadını adına daha çok..
Kadınımızın, düşünme, okuma, okuduğunu anlama kabiliyetini yitirmiş olarak kesin ve net bir yargıya varacakken, sizin bu yorumunuzu görünce bu yargımdan vazgeçtim..İyiki, siz ve sizin gibi analiz sentez kabiliyeti olan kadınlarımız varda; Avrupa'da ve gelişmiş olan ülkelerde, Etiyopya, Kenya, Somali'nin ilkel kabilelerinin kadınlarının gördüğü muameleyi görmüyoruz..
Konu sahibini tenzih ediyorum; kadınlarımız bu vahim durumdan kurtulamadıkları sürece, yani anlama, anlatma, okuma, okuduğunu anlama, analiz edip sentezleyebilme gibi modern zamanların, olmazsa olmazlarının başında gelen bu yetenek ve sonradan kazanılabilen bu becerilere sahip olmadıkları sürece, aldatılmaya, kavgaya, sokak ortasında dayak yemeye, namus cinayetlerine kurban gitmeye, insanca muamele görememeye maruz kalacaktır..
Eğitimin önemi bu noktada ortaya çıkıyor..
Kitabın ve ABC nin, kalemin ve düşüncenin, kağıdın ve anlatmanın ne olduğunu bilmeyen kadın, ne konuşup ne akıl verebilir.. !!!
Konu sahibi arkadaşım zaten gayet akıllı ve zeki birine benziyor, o ne yapacağını çok iyi biliyor..