Boşanmak - memuriyet- yalnız yaşamak - seçimler

Hidrosfer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2016
480
859
103
Merhabalar daha önceden yazmıştım bilenler bilir boşanıyorum .
Konum şu ; ben eşimin memleketinde büyük ama gelişmemiş bir ilçede memurum . 17 gün önce ailemin yanına geldim. Bu sancılı süreçte çok şey düşündüm . İşimden istifa edip ailemin yanına yerleşme fikri çok mantıklı gelmişti ilk başta. Sonra işimi kaybedersem yaşayacağım zorluklar çok korkuttu beni . Nakil işlemleri için başvuru yaptım ama süreç ha deyince olmuyor . 17 gündür senelik izinlerle idare etmeye çalışıyorum ama vakit daralıyor. Sorum şu ilçeye dönüp kendime yeni bir ev açıp hayatıma devam etmeli miyim ? Orda boşanmış genç bir kadın olarak sorun yaşar mıyım ? ( çocuğum yok ) Korkularım bunlar . Şuan sağlıklı düşünemiyorum. Toplum baskısından sanırım . İlçede aile akraba hiç kimsem yok . Bir başına bir hayat kurmak zor olur mu ?

Konum şu ; ben eşimin memleketinde büyük ama gelişmemiş bir ilçede memurum . 17 gün önce ailemin yanına geldim. Bu sancılı süreçte çok şey düşündüm . İşimden istifa edip ailemin yanına yerleşme fikri çok mantıklı gelmişti ilk başta. Sonra işimi kaybedersem yaşayacağım zorluklar çok korkuttu beni . Nakil işlemleri için başvuru yaptım ama süreç ha deyince olmuyor . 17 gündür senelik izinlerle idare etmeye çalışıyorum ama vakit daralıyor. Sorum şu ilçeye dönüp kendime yeni bir ev açıp hayatıma devam etmeli miyim ? Orda boşanmış genç bir kadın olarak sorun yaşar mıyım ? ( çocuğum yok ) Korkularım bunlar . Şuan sağlıklı düşünemiyorum. Toplum baskısından sanırım . İlçede aile akraba hiç kimsem yok . Bir başına bir hayat kurmak zor olur mu ?
Kesinlikle zor olmaz ayrı bir ev tut nakil işlemlerin tamamlana kadar idare et işinden istifa etme iş bulmak şuan çok zor hele ki her ay maaş almaya alışınca senin çok zor olur aile desteği bir yere kadar olur kendi ihtiyaçların içinde. Artık zaman çok değişti kimse kimseye tahammül edemiyor be boşanmalar çoğaldı o yüzden yaşadığın ilçedeki insanlarım bunu yadırgayacağımı zannetmiyorum hem onlara ne senin hayatın sonuçta kimseyi tanımıyormuşsun zaten bu daha iyi bence

Eğer aile yanina donmeden o ilcede yeni bir hayat kurmaktan bahsediyorsaniz bence yeni ev yeni duzen iyi olabilir. Nasilsa akraba tanidik vs de yok
Bosanmis oldugunuzu bilmek zorunda degil kimse
Ev tutarken de sorguya maalesef cekiliyorsunuz yalniz olunca ama onda da burada memurum demeniz yeterli oluyor sonucta bekar bir kadin sirf is sebebiyle yeni ev tutuyor diye düşünülüyor. Bosandiginizi soylemek zorunda değilsiniz.
Yalniz yasamak guzel, kendinizle barisiksaniz tek basina da eglenceli bir hayat kurabilirsiniz

Sakın işinizden istifa etmeyin.
İşinizi bırakırsanız yaşayacağınız zorluklar küçük ilçede yaşayacağınız zorluklardan çok daha uzun süreli olur.
Çalışmaya dönün ve bir an önce tayin almak için uğraşın.
Tayin almak için çalabileceğiniz ne kadar kapı varsa çalın.
Toplumsal baskıdan çekinmenizi anlıyorum ancak siz dik durduğunuz sürece herkes tıpış tıpış dağılır.
Bir şey demeye kalkanın ağzının payını verin, hiç çekinmeyin.
Bu sizin hayatınız, onu nasıl yaşayacağınız sadece sizi ilgilendirir.
Herşey gönlünüzce olsun.

Hiç sağlıklı düşünemiyorsunuz..Kimse sizin medeni durumunuzla ilgilenmiyor emin olabilirsiniz..Boşanmış 2 çocukla doğuda yaşayan bir kadın olarak,şu süreçte en büyük destekçim işimmmm...İşiniz çok önemli istifa ne demek

Şiddet, darp vb. raporunuz varsa ya da tehdit vb. varsa eşiniz tarafından, güvenlik sebebiyle başka bir şehre tayin isteyin. Özellikle eşinizin akrabalarının yaşadığı yer olduğundan, belki bu da güvenlik sebebi olabilir. Araştırın bunu mutlaka.

Eşyalı bir ev tutarsın,olmadı ogretmenevi, otel vb kalırsın.
Bir otele gidip aylık anlasabilirsin. Kiradan tuzlu olur ama şu aşamada rahatını düşün parayi ikinci plana koy. Amirinle görüş bu konuda kolaylık sağlıyorlar.

Asla istifa etmeyin. Durumunuzu, varsa önceki konularınızı vs bilmiyorum. Ama tayin durumu gerçekleşene kadar fazla da masraf yapmamak adına öğrencilerin de yaşadığı apart daire tarzı bir yerde yaşayabillirsiniz. Hem masraf olmamış olur hem süreçte yalnız kalmazsınız.

Diğer taraftan, ben kendi adıma kesinlikle tek başıma bir hayat kurmayı tercih ederdim. Başta zor olsa da günün sonunda size çok şey katacaktır.

işini bırakma sakın, boşanıyorsun diye sakın böyle keskin kararlar verme işin çok güzel gerekirse tek çık bu hayatta bır gun herkes er yada geç tek kalacak inan alışıyorsun boşanmış biri olarak konuşuyorum

Aslaa istifa etmeyin.
İlçeye dönün nakil işlemleri tamamlanana kadar devam edin. Geçici konaklama yerleri var oralarda kalın. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Memuriyette 5 yılı doldurdunuz mu evetse bir yol ücretsiz izin alabilirsiniz o arada nakil işlemleriniz olur

Bence aile yanında kalıp akrabadan gelen dedikoduları birebir işitmektense o ilçede yeni bir düzen kurup tek başınıza, çalışarak hayatınıza devam etmeniz daha kolay. Sizi tanımayanlar bir gün konuşur iki gün konuşur üçüncü gün sıkılır susarlar da akrabalar ısıtıp ısıtıp önüne sunuyorlar. Gerek yok, kafanız rahat olur, maaşını yatar, kendi halinizde yaşarsınız. İşinizi bırakmayın, kolay mı şu zamanda iş bulmak, geçinmek.

herkesin hayali olan memuriyetini istifa etmek saçmalık!
bende boşaniyorum.. ama bi kere dahi istifa etmeyi düşünmedim..
evim vardi arabami da satacagim.. 1+1 ev alın.. oturursun.. kendine bi düzeni yaşarsin herkesten uzak olarak..

Merhaba geçmiş olsun kız kardeşim, işini asla bırakma derim zira kolay bulunan bişey değil ki memleketinden uzakta olmak faydana olacaktir. Dedikodular kulağına gelmez.
İşe gitmek üretmek paranı kazanmak sana iyi gelir hem. Dimdik dur işine odaklan, kazan ve harca! boşanmak ayıp mı ki kacasin

Back
X