• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak nasil bir şey?

Depiedra

Hedef 60...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
1.871
1.148
48
35
öncelikle bosanan butun kardeslerime allahtan güc diliyorum ve bunu basarabildiginiz için kutluyorum..cnku eminim.bosanmaktan cekinen aile baskisii cevre baskisi gibi etkennler yuzuunden ne illet kocalara ve ailelerine boyun eģen kadinlarimiz vardir...ben esimle buyuk bir kavga aninda dusunuyirum oturup..simdi bunla bosansam nolucak cocukda var..maddi durum da yok ailenin yanina siginicam cocukla ..ve orda eskisi gibi olmayacakhic birsey .gelinlikle mutlu mesut ciktigim evime kucamda cocukla ezilmis boynu bukulmus bir sekilde donucem ve orada beni neler bekleyecek mutlaka kendimi siğinti gibi hissedicem ailem bunu hissettirmese bile mutlaka ben boyle hissedicem...bunun gibi bir suru sorun...en iyisi kirada olsa kendi evini kurmak galiba...ben bosanmis arkadaslarimla konusmak istiyorum..yasadiginiz kabusu atlatip hic gelin olmamis gibi bir hayat surebildinizmi...buarada yanlis anlasilmasin cekilemeyecek kadar kotu bir evliligim yok rutin idare eder tarzda bir evliligim var istemedigim seyler yasayinca bu his geliyor ve gidiiyor sadece ..ama hic belli olmaz hayatins neler gosterecegi

Bilemiyorum.
Ama şunu söyleyebilirm ki ; kadın okuyacak işte .. mesleği olacak elinde.
kimseye muhtaç olmayacak.
Sırf iyi bir işi maaşı olmadığı, tek başına bir hayat kuramayacağı için durumuna katlanan çok kadın gördük bu forumda.

Bilemiyorum.
Ama şunu söyleyebilirm ki ; kadın okuyacak işte .. mesleği olacak elinde.
kimseye muhtaç olmayacak.
Sırf iyi bir işi maaşı olmadığı, tek başına bir hayat kuramayacağı için durumuna katlanan çok kadın gördük bu forumda.
kadinin okumasi meslk sahibi olmasi cok buyuk bir etken evlulikte kadin icin aama azonede okuduk bdv de ogretmen ve dayk yiyor beyax isik goruyor ama onunda sebebi ailesi:(

"Boynunuz bükük" dönerseniz ömrünüz boyunca ezilirsiniz, bunu söyleyeyim. Neden yani bu boyun büküklüğü ben gerçekten anlamıyorum. Erkek boynu bükük olmuyor, hatta rahat rahat yeniden evlenebiliyorken siz neden boynu bükük olasınız? Bakın evlenmek iki insanın hayatlarını beraber paylaşmaya, bir aile kurmaya karar vermesi demek. Bazı durumlar olur, umduğunuz gibi çıkmaz. Anlaşamazsınız. Böyle bir durumda da yollarınızı ayırırsınız. Sevgiliden ayrılmaktan bir farkı yok, tek farkı belli başlı prosedürlerin yürütülmesi. Mutsuzsanız, ite kaka bir arada duruyorsanız, çocuklarınızı da kendinizi de daha fazla mutsuz etmemek için yollarınızı ayıracaksınız.

Maddi durumu sıkıntılı olan kadınlar var ama isteyen için bunun bir engel taşıdığını düşünmüyorum. Burada bir hanım yazmıştı, eşinden şiddet gördüğü için sığınma evine kaçıp üniversite bitiren sonra da bir şirkette müdür olan. Ekstrem bir örnek olabilir ama kadın isterse önünde kimse duramaz. Boşanmak istemeyenler sırf "Elalem ne der" mantığıyla hareket ediyor, kızıyor ve üzülüyorum. Bu hayatı elalem değil, siz yaşıyorsunuz.

Çocuk varsa, kadının hic evlenmemiş gibi hayatına devam edebilmesi bence mümkün değil. Çocuk bir insana her konuda yüktür. Prens ve prenses anneleri lütfen alınmasın ama bu benim icin böyle. Çocuk evliykende ağir bir sorumluluk, boşanınca daha beter tamamen kadina kalıyor bu ağir sorumluluk. Bence çok zor.
Not: Coluk cocukla bosanmış, hayatinı devam ettirmeye calisan kadinlarida tebrik ederim ayrica...

Çocuk varsa, kadının hic evlenmemiş gibi hayatına devam edebilmesi bence mümkün değil. Çocuk bir insana her konuda yüktür. Prens ve prenses anneleri lütfen alınmasın ama bu benim icin böyle. Çocuk evliykende ağir bir sorumluluk, boşanınca daha beter tamamen kadina kalıyor bu ağir sorumluluk. Bence çok zor.
Not: Coluk cocukla bosanmış, hayatinı devam ettirmeye calisan kadinlarida tebrik ederim ayrica...
Bir anne olarak tamamen katılıyorum. Boşanma gerçekleştiğinde eğer çocuk varsa kadınla erkek eşit değil.

Bir anne olarak tamamen katılıyorum. Boşanma gerçekleştiğinde eğer çocuk varsa kadınla erkek eşit değil.
Kesinlikle. Cogunlukla tum yuk annede oluyor, boşanmada cocuk annede kaliyor. Eger babadaysa, toplum kadina yükleniyor sen nasil birakirsin cocugunu sen nasil annesin kimbilir ne yaptinda sana vermediler cocugu falan şeklinde.

Hiç çocuk istemememin belli başlı sebeplerinden biri.. Düşünüyorum, şuan boşanma aşamasındayım bide çocuğum olsaydı, bu kadar rahat olabilir miyim?
Herkes beni öğrenci sanıyor 24 yaşındayım ama 18 gibiyim çok rahatım çünkü.. Kendim için yaşıyorum şuan başka bi sorumluluğum yok. Benim çocuğum olsa şu durumda depresyona girerdim, kesin!

Hiç çocuk istemememin belli başlı sebeplerinden biri.. Düşünüyorum, şuan boşanma aşamasındayım bide çocuğum olsaydı, bu kadar rahat olabilir miyim?
Herkes beni öğrenci sanıyor 24 yaşındayım ama 18 gibiyim çok rahatım çünkü.. Kendim için yaşıyorum şuan başka bi sorumluluğum yok. Benim çocuğum olsa şu durumda depresyona girerdim, kesin!

Sizin adınıza çok sevindim. Tek basınıza biyerden baslar, yepyeni bir sayfa açabilir, bekar gibi takilabilir, kendinizi cabucak toparlayabilirsiniz.

Bu arada konu sahibi kolay olmaz elbette ama çok mutsuzsan yürümeyecek gibiyse ailenle konuş zamanla işe falan girersin herkesin yapabileceği işler vardir elbet yavaş yavaş kurtarsın hayatını.
Hiç detay vermeissin kaç yasindasin nasılsın sorun yasiyorsun

Aileni evine git, bir süre annen çocuğa baksın sen de para biriktirip çocuğunu da alıp ayrı bir eve çık.

Bende yasim geciyoo esimden ayrilsam birdaha evlenmek zor evlenene kadar yas iyice geccek cocugu da istiyorum diye dusunuyordum cocugum da oldu sukur simdide isin icinden cikamadigim zaman ayrilsammi acaba diyorum ee kizimi diyom babasiz mi buyutcem yok olmaz birbirlerine cok duskunler diyorum boyle gel gitler hep yasaniyor..

bazen dusunuyorumda cocuksuz bosanmak gercekten cocuklu bir bayana gore vok daha kolay...bekar gibi hayatini devam ettirmek gibi olur..ama ben ve benim gibiler her kavgada cok cok dusunuyor cocuk var diye...bilemiyorum ama.cocuk.olmasaydi galiba bende surdurmezdim ortada cok buyuk etkenler yok ama ailesiyle cok sikinti yasadim onlari gormek zorunda olmak beni cok yipratiyir esimde asla sahio cikmaz bana onlar konusunda...sevgi ask da yok ona karsi bende...sadece zor bulunan iyi insanlardan birtanesi benim gozumde....

Cocuk mevzusuna katılıyorum. bizim kedilerimiz var, cok sukur cok da mutluyuz ama bazen girgirina takılıyoruz ayrilirsak kedileri vermem sana diyoruz birbirimize. esim kizlarimi sana vermem deyince kalbime tas oturuyor resmen. aksam eve girince 4 cift minik goz kapida karsilamayacak mi beni diyorum aglayasim geliyor. cocugu olanlar icin duzeni bozmak elbette cok daha zor.
Tabi bunlarin hiçbiri kisinin kendine saygisini, yasam onurunu kaybedecek kadar mutsuz oldugu bir birlikteliği surdurmesine yetmez. iste o noktaya gelindiyse de her kadin eger gerçekten isterse mucadele edebilir ve mutlu olabilir bence.

"Boynunuz bükük" dönerseniz ömrünüz boyunca ezilirsiniz, bunu söyleyeyim. Neden yani bu boyun büküklüğü ben gerçekten anlamıyorum. Erkek boynu bükük olmuyor, hatta rahat rahat yeniden evlenebiliyorken siz neden boynu bükük olasınız? Bakın evlenmek iki insanın hayatlarını beraber paylaşmaya, bir aile kurmaya karar vermesi demek. Bazı durumlar olur, umduğunuz gibi çıkmaz. Anlaşamazsınız. Böyle bir durumda da yollarınızı ayırırsınız. Sevgiliden ayrılmaktan bir farkı yok, tek farkı belli başlı prosedürlerin yürütülmesi. Mutsuzsanız, ite kaka bir arada duruyorsanız, çocuklarınızı da kendinizi de daha fazla mutsuz etmemek için yollarınızı ayıracaksınız.

Maddi durumu sıkıntılı olan kadınlar var ama isteyen için bunun bir engel taşıdığını düşünmüyorum. Burada bir hanım yazmıştı, eşinden şiddet gördüğü için sığınma evine kaçıp üniversite bitiren sonra da bir şirkette müdür olan. Ekstrem bir örnek olabilir ama kadın isterse önünde kimse duramaz. Boşanmak istemeyenler sırf "Elalem ne der" mantığıyla hareket ediyor, kızıyor ve üzülüyorum. Bu hayatı elalem değil, siz yaşıyorsunuz.

Erkegin boynu bükük olmuyor çünkü genelde kendi parasını kazanıp hayatını idam ettirebiliyor, boynu bükük olmuyor çünkü boşanan bi erkeğin hayatındaki tek değişiklik karısının koynunda yatamıyor olması.onun dışında yine evi var, rutin ihtiyaçlarını gideren bi annesi var, ayağına dolanan nereye bıraksamda çalışabilsem diye bi çocuk sorumluluğu olmuyor.

Ama kadın öyle mi? Elalem ne derin dışında ürkmesi gereken bi hayat var önünde, çocuğu var, çocuğuyla baba evine dönmek var.Bırakıp çalışsa zaten babadan ayrı bi de anneden mi ayrı kalsın diye düşünülüyor, çalışmasa babaevinde hem kendini hem evladını yük gibi hissediyor.

Sizin yorumunuz çok doğru ama çocuksuz çiftler için, yada çocugu büyümüş meslek sahibi anneler için.

Cocuk mevzusuna katılıyorum. bizim kedilerimiz var, cok sukur cok da mutluyuz ama bazen girgirina takılıyoruz ayrilirsak kedileri vermem sana diyoruz birbirimize. esim kizlarimi sana vermem deyince kalbime tas oturuyor resmen. aksam eve girince 4 cift minik goz kapida karsilamayacak mi beni diyorum aglayasim geliyor. cocugu olanlar icin duzeni bozmak elbette cok daha zor.
Tabi bunlarin hiçbiri kisinin kendine saygisini, yasam onurunu kaybedecek kadar mutsuz oldugu bir birlikteliği surdurmesine yetmez. iste o noktaya gelindiyse de her kadin eger gerçekten isterse mucadele edebilir ve mutlu olabilir bence.
ay canim.cok tatlisin ve haklisin birde 4 cift gozun bebek gozu oldugunu duaunsene oyuzden cocukluya bosanmak.genel.anlamda zor

Back
X