boşanmak nasil bir şey?

Çocuklu olunca güllük gülistanlık olmuyordur elbet, çocuğum yok belki o yüzden tam olarak empati kuramıyor olabilirim. Ama sırf çocuğum var diye de insanların kendine eziyet etmesini, "Kaderim neyse çekerim" tavrını doğru bulduğumu söyleyemeyeceğim. O çocuklar anne babanın sürekli kavga etmesi, babanın anneyi darp etmesi gibi şeylere şahit olurlarsa ruh sağlıkları çok bozuluyor. Daha mutlu olmuyorlar yani. Ben herkese boşanın demem, çift terapistleri var iletişimsizlik problemleri baş gösterdiği zaman. Onlar çok yardımcı oluyor. Ama bazen evlilik kurtarılamıyor, ipleri koparmak gerekiyor.

Cekilemeyecek derecede kotu bi evlilik degilse ve rutinse bence bosanmayin. ayrilsaniz baskasiyla evlenseniz buyuk bi askla bile evlenseniz yine rutine baglayacak. en azndan cocuklarinizin babasi

Ben 2 aylik evlilik yasadm cocugum yok. ailem surekli sanki hic gitmemissn gbi dese de cevrenin sacma laflari yasadgn travmalar mahkeme salonlari filan derken cok yipraniyosun. benim gercekten cekilmeyecek bi evliligim vardi. en basta erkek degildi ve cinsel hayatim yoktu. sorunlu, surekli reddeden, evini gecindirmeyen, benden maddiyat bekleyen, yalan soyleyen, aileci ana kuzusu, enerjisiz, sinsi, sevimsiz biseydi. Allah kurtardi. bosanmam cok hakli sebeplerleydi benim. bosanmam gerekiyodu. sadece 2 ay olmasna ragmen cok zorlandm basta ailemn yanina donunce. cok agir bi surec ve buyuk sorunlar olmadigi muddetce bosanilmamasi taraftariym.

Her kadina kavga aninda bosanma hissi gelir. fitratimiz boyle. o yuzden de dini nikahtan bosama hakki erkege verilmis. biz daha duygusaliz habire bosuyoruz bize kalsa.

O yuzden yernzde olsam evliligme sarilirdm sıkı sıkı sanrm. dedgnz gbi normal bi evlilikse.

Boşandığım zaman hayat bitti sandım ama o yalancı adama ve sahtekar ailesine daha fazla katlanamayacaktım.
Kendime yeni bir hayat kurdum, ama işim kazancım çok iyi çok şükür... Ailemde hep destek oldu hem manevi hem maddi.
Şimdi yeniden gelin oluyorum bir haftaya, hem de telli duvaklı. Nişanlım hiç evlenmemiş daha önce ve hiç sorun etmedi bu durumu. Mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz. Artık değişti ailelerde zihniyette.
çalışıyor olmasaydım da babam açısından bir şey değişmezdi, hep el üstünde tuttu beni, eminim o zaman da el üstü de tutardı. Çocuğum yok ama olsaydı eminim ona da sahip çıkardı.
Elbette bir iç huzursuzluk Yaşar insan, yıkılan yuva... ama hayat böyle çok düşünmemek lazım bazen.
Dilerim boşanıp benim gibi canı yanan herkes yine benim gibi mutlu günleri de görür.

Konuların hep insanlara soru şeklinde sen boşanıyormusun yok derdin ne açık açık yazsana veya kendine dert mi arıyorsun.

Konuların hep insanlara soru şeklinde sen boşanıyormusun yok derdin ne açık açık yazsana veya kendine dert mi arıyorsun.
hihi evet benim.konularim bu şekilde
insanlarin dusunce yapilari farklidir
kimi insan kendiyle ayni seyleri yasayanlari yada ayni duygulari hissedenleri dinlemeyi sever.bende onlardan biriyim..he neden sordun..

Acayıp özendim sana hemde cok hem babana hem yaşantına hayat kader işte cok şanslısın

Sizin adınıza çok sevindim. Tek basınıza biyerden baslar, yepyeni bir sayfa açabilir, bekar gibi takilabilir, kendinizi cabucak toparlayabilirsiniz.
Hem de yaşı küçük.Süper.Hiç evlenmemişle dahi evlenebilir rastlarsa.

Benim illa boşanacak bir evliliğim yoktu.Bazı evlilikler ziyan oluyor kar zarar oranına bakarsak.30 yaşında boşandım.9 yıl oldu.Çocuk olmaması benim kaybım oldu.Keşke bir çocuğum olmuş olsaydı.Ben her yönden ziyana uğradım.

Okuyup meslek edinseydiniz eğer ne bu hislere kapılırdınız nede aile yanında sığıntı olurdunuz. Kimseye eyvallah etmeden otururdunuz evinizde,bakardınız çocuğunuza. Manevi taraftan elbette boşluk,yalnızlık vs gibi duygular yaşanır ama geçer..

kadinin okumasi meslk sahibi olmasi cok buyuk bir etken evlulikte kadin icin aama azonede okuduk bdv de ogretmen ve dayk yiyor beyax isik goruyor ama onunda sebebi ailesi

o öğretmenlerin, memurların, diğer çalışanların katlanma sebebi öğrenilmiş çaresizlik bence biraz, o alandan çıkarda daha kötü şeyler olacağı hissi, boşanınca tüm toplumun onlara düşman olacağını şimdi durumlarından daha kötü bi hale geleceklerini düşünüyorlar, evli olmayı statü sahibi olmak gibi gördüklerinden o statüyü kaybetmek istemiyorlar.. kendi gerçek hayatımda gayet güzel paralar kazandıkları halde boşanmayan arkadaşlardan edindiğim çıkarım bu, üstelik evlilikleri kötü gittiği halde bir çocuk daha yapıyorlar, kronik mutsuzluk dicem de, belki de onlar kronik mutsuzlukla mutlu oluyorlardır...

Evet eskisi gibi hayat sürebildim.

boşanmadim ama Boşanmanin kötü bişey olduğu gördüm...
Allahın hiç sevmediği şeydir 'boşanmak' rabbim hepimizi mutlu olmasini istiyor. görevi bize birakiyor.
kadinin hakkı çok fazla.. emegi çok fazladir çünkü..
çalışan kadinlarda boşaniyor burda okudum. bu forum sayesinde güçlü kadinlar var hemde çok...
cocuklu da çocuksuz da
herkes kendi hayatini düşünüyor. gelecegini kendi kuruyor.
adam kötüyse boşanilir.. ama iyiyse sırf ailesi yüzünden boşaniyosa o daha kötü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…