Boşanmak üzere olan/boşanan arkadaşlar en çok neleri merak ettiniz?

merllins06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2019
489
1.449
113
35
Merhaba arkadaşlar,

Umarım alakasız bir yere açmamışımdır konuyu. yurtdışında bir sosyal sorumluluk projesinde çalışan iki akademisyen arkadaşım boşanmak üzere olan veya şiddete uğrayan kadınların süreçle ve diğer detaylarla ilgili (tazminat, nafaka, velayet vs..) bilgi edinebileceği, hakları konusunda bilinçlenebilecekleri, wiki tarzında bir websitesi açmayı planlıyorlar. Ben de bir süredir siteyi takip ediyorum ve ilgili başlıklarda birçok soruya denk geliyorum. Hangi noktalara ağırlık vermeleri gerektiğini tartışırken aklıma burası geldi.

Boşanmak üzere olan/boşanmayı düşenen veya boşanmış arkadaşlar bu süreçte en çok merak ettikleri, kafalarını en çok kurcalayan soruları paylaşabilirse onlar için çok güzel bi yol haritası olur diye düşünüyorum. Bu konuda yaşadığınız sıkıntıları, hukuki süreçlerle ilgili deneyimlerinizi veya zamanında kafanızı en çok kurcalayan konuları, soruları paylaşabilirseniz çok faydalı olacaktır. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Mune bir süre üstte tutabilirseniz çok sevinirim, bizim de bi katkımız olmuş olur :)

Son düzenleme:
Ne kadar güzel bir çalışma fikri..
Başarılar dilemeye geldim.

benim de çok hoşuma gitti. arkadaşlarımın dediklerine göre ön bilgi için yapılan araştırmada doğru bilgiye erişebilmek ve haklarının bilincinde olmak harekete geçmek için kritik bir öneme sahipmiş. özellikle dezavantajlı grupların faydalanabilmesi için gerçekleştiriyorlar bu çalışmayı.

merhaba, boşanma aşamasındayken benim en çok araştırdığım konu iftira ve hakaret olmuştu. Çünkü boşanırken erkek ve ailesi çok çirkefleşebiliyorlar. Tazminat ya da nafaka talebim olmadığından bir tek o konuları araştırmıştım o zamanlar.

Özellikle maddi imkanları olmayan ya da eşinden ekonomik şiddet gören kadınlar çaresizlik içinde beklemekten başka bir şey yapamıyorlar. Bu sayede yürüyecekleri yola ışık tutulmuş olur.

Boşanmak üzere olduğumda karşıma forumda boşanmak konusunu incelerken konunuz çıktı. Şiddet görmüş ekonomik gücü yerinde olan biri olarak şunu söyleyebilirim kesinlikle sitede psikolog desteği olmalı. Terapiler çok pahalı olduğu için kadınlar boşanma öncesi yaşadığı güçsüzlükle başa çıkmakta zorlanıyor bu süreci yaşarken. Ben çocuğum küçük olduğu için velayeti düşünmüyorum ama önce velayet sonrasında eş kişisinin yaptığı hakaret küfğr saygısızlık alkol varsa alkol problemi nasıl ispatlanır bunlar akla takılanlardan. Bir de psikolojik şiddet kanıtlanamıyor ama nasıl delil toplanır? Ses kaydı yasak casus program yasak koca kişisi yalancı nasıl insan kendini nasıl savunur mahkemede? Böyle şeyler geçiyor insanın aklından.

Bir de ücretler nasıl? Dava açarken çekilmeli mi anlaşmalı mı açlılmalı ücretleri neler gibi konular akla geliyor.

merhaba
bende anlaşmalı boşanırken avukata gittim boşu boşuna bir sürü para döktüm avukata direkt adliyeye dilekçe veriliyomuş
bunları açıklamalı yazabiliriniz
kadınları rahatlatan sakinleştiren makaleler yazabilirsiniz.

Valla ben bir sey merak etmemistim bosanirken. Gonullu calistigim kadinlarla alakali olarak sadece psikolojik destek ve kalacak yer sorunu oluyor. Arkadaslariniz bunlara cozum bulmaya calisan derneklerle baglantiya gecerlerse daha verimli sonuclar alabilirler.
basarilar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…