bosanmak uzereyim

vsfy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2015
17
1
42
Merhabalar.ben 32 yasimdayim 14 yasinda bi kizim 12 yasinda bi oglum var.Esimle anlasamiyorduk be 7 ay once evden ayrildim annemin yanina yerlestim cocuklarimla.ilk okul mezunu oldugumdan meslegimde yok bende magazada asgari ucretle calismaya basladim.ilk basta annem istemedi babam uvey ama oz babamdan daha iyidir allah razi llsun.Iste su son zamanlarda annem bizi tekrar istememeye basladi.Surekli laf soyluyor bide annem ve eski diyebilcegim esimin evleri arka arkaya.Hala esime boşanma davasi acmadim annem kizsigi icin.asgari ucretle calisiyorum ne yapmaliyim bilemiyorum.Ayri eve ciksam gecinebilir miyim lutfen yardim edin

Sorunlariniz ne, boyle birkarar almak iki cocukla kolay degil elbet...muhtemelen anneniz bosanmis bir kadin oldugu icin ve bunun zorluklarini bildigi icinmi acaba size bosanmayin diyor..

Davanız sonuçlanana kadar annenizle kalın.
Bu süreçte birikim yapın biraz.
Dava açınca nafaka isteyin. Yaşadığınız şehri bilmiyorum ama çok pahalı bir yer değilse nafaka da gelince belki geçinebilirsiniz.

Ozel sorunlar oldugu icin burda yazamiycagim.evet annem o yuzden oyle ddiyor ama benide anlamasi gereken ilk kisi o olmaliydi.daha buyuk bi eve tasinalim diyorum tamam diyor ev arastiriyoruz buldugumuzda ise aceleniz ne diyip bagiriyor.oglum saygisiz ve onlari uzuyor bende bu nedenden dolayi evde hic rahat degilim isten 9 da geliyorum ve annem kizmasin diye sacimi bile acmiyorum acik gordugu zaman igremc saclarin var basourtunu tak diyor bende cok zor gunler geciriyorum ama anlamiyor.kizima surekli ben siz yokken para biriktiriyordum siz gelince bi kurus birikmiyor diye sitemlerini yagdiriyor.Cok bunaldim

Davanız sonuçlanana kadar annenizle kalın.
Bu süreçte birikim yapın biraz.
Dava açınca nafaka isteyin. Yaşadığınız şehri bilmiyorum ama çok pahalı bir yer değilse nafaka da gelince belki geçinebilirsiniz.
Istanbuldayiz.nafaka istemekte cekiniyorum cunku sorun cikartir cocuklarin ustune gider diye korkuyorum

Istanbuldayiz.nafaka istemekte cekiniyorum cunku sorun cikartir cocuklarin ustune gider diye korkuyorum
Çocuklar onun da çocukları. Bakımlarına destek olmak zorunda.
Bu onun lütfettiği bir şey değil yerine getirmesi gereken sorumluluğu.
Konuyla ilgili olarak bir avukata danışın isterseniz.

Çocuklar onun da çocukları. Bakımlarına destek olmak zorunda.
Bu onun lütfettiği bir şey değil yerine getirmesi gereken sorumluluğu.
Konuyla ilgili olarak bir avukata danışın isterseniz.
Avukatla gorustum fakat avukat tutamucak birikmis param yok biriktiremiyorumda cunku maasimi anneme veriyorum.sadece 300 lirasini aliyorum

nafaka sizin hakkınız ama vazgeçmek diye birşey sözkonusu olamaz. Sizde hakkınızı alın ıkı evlat büyütüyorsunuz.

nafaka istersem çocuklar benden gider zorluk çıkar deyip çocuklarını düşünüyorsunuz

oysa anneniz size karşı çokta düşünceli değil.

istanbulda tabiki asgari ücretle zor ama nafaka mutlaka olmalı en azından çocuklarınızın masrafını ordan karşılarsınız.

aileniz ayrı evde olsanız dahi yardım edemez mi?

nafaka istersem çocuklar benden gider zorluk çıkar deyip çocuklarını düşünüyorsunuz

oysa anneniz size karşı çokta düşünceli değil.

istanbulda tabiki asgari ücretle zor ama nafaka mutlaka olmalı en azından çocuklarınızın masrafını ordan karşılarsınız.

aileniz ayrı evde olsanız dahi yardım edemez mi?
Ederler tabiki.Nafaka konusunda bi fikrim yok bu durumda ne kdar nafaka alabilirim cocuklarim icin?

nafaka sizin hakkınız ama vazgeçmek diye birşey sözkonusu olamaz. Sizde hakkınızı alın ıkı evlat büyütüyorsunuz.
Su an cocuklarim biri7 ye biri 9 a gidiyor.esim okul harcligi olarka buyugune 40 kucugune 20 tl veriyor.O da sadece okul yol laralari ve yemek parasina gidiyor.cok kararsizim

Ederler tabiki.Nafaka konusunda bi fikrim yok bu durumda ne kdar nafaka alabilirim cocuklarim icin?

ne kadar nafaka alırsınız o konuda bilgim yok ama yaşları büyük olduğu ve okudukları için nafaka farklı oluyor duymuştum bunu

ailenizde yardım ederse sizde çalışıyorsunuz nafaka da gelirse kendinizi idare edebilirsiniz.

Istanbulda asgari maasla ayri eve cikmak cok zor. Anneniz cok huzursuz bir kadina benziyor. Beraber ev tutabileceginiz calisan bir arkadasiniz veya akrabaniz yok mu? Daha yasiniz genc, cocuklarda buyumus neredeyse, 3-4 seneye rahatlarsiniz (kizinizda en azindan calismaya baslar part time bile olsa) o zamana kadar nafaka veya anne yaninda huzursuz kalacaksiniz. Ama sizi cesaretinizden dolayi tebrik ettim. Cogu kadin calismamak icin ne olursa olsun evliliklerine devam ediyorlar

Istanbulda asgari maasla ayri eve cikmak cok zor. Anneniz cok huzursuz bir kadina benziyor. Beraber ev tutabileceginiz calisan bir arkadasiniz veya akrabaniz yok mu? Daha yasiniz genc, cocuklarda buyumus neredeyse, 3-4 seneye rahatlarsiniz (kizinizda en azindan calismaya baslar part time bile olsa) o zamana kadar nafaka veya anne yaninda huzursuz kalacaksiniz. Ama sizi cesaretinizden dolayi tebrik ettim. Cogu kadin calismamak icin ne olursa olsun evliliklerine devam ediyorlar
Arkadasim var ama onunda cocuklari var bana dedi beraber ev tutalim diye ama oglu kizimdan bi yas buyuk ve kizim rahat edemez bu yuzden kabul etmedim.Aslinda okumak ostiyordum liseyi esim destek cikmadi hicbiseyimde destek cikmadi.Annem hel arkamdaydi evimi o dosedi arabamiz vardi onu o aldi.Tek umidim araba satilinca ikiye bolunecek o para.O da en fazla 8 bin tl.onunla da evimi duzerim diye dusunuyorum.

ne kadar nafaka alırsınız o konuda bilgim yok ama yaşları büyük olduğu ve okudukları için nafaka farklı oluyor duymuştum bunu

ailenizde yardım ederse sizde çalışıyorsunuz nafaka da gelirse kendinizi idare edebilirsiniz.
Kirasi dusuk olan yerler cok kuytu mahalleler zaten ben istem gec cikiyorum aklim hep cocuklarda kaliyor bide kuytu yerlerde daha da evhamlanirim diye korkuyorum

oncelikle nafaka mutlaka almalisiniz.
cocuklariniz artik buyumus yalniz da kalabilirler, ayri eve cikin bence de.
annenizin tavirlariyla psikolojileri iyi olmaz.
bu arada halk egitim kurslarindan bir meslek edinmeye calisin.
saat 9 da eve gelmeyeceginiz asgari ucretin uzerinde bir is bulabilirsiniz belki.

oncelikle nafaka mutlaka almalisiniz.
cocuklariniz artik buyumus yalniz da kalabilirler, ayri eve cikin bence de.
annenizin tavirlariyla psikolojileri iyi olmaz.
bu arada halk egitim kurslarindan bir meslek edinmeye calisin.
saat 9 da eve gelmeyeceginiz asgari ucretin uzerinde bir is bulabilirsiniz belki.
Halk egitim kurslarina gidicek vaktim yok cunku haftada bir gun iznim var.yapabilecegim baska meslek yok.aslinda ben lise 1 terk ettikten sonra guzellik uzmani teyzemin yaninda calistim setifikalarim var uzmanlik adina ama yalmaya yapmaya unuttum

Halk egitim kurslarina gidicek vaktim yok cunku haftada bir gun iznim var.yapabilecegim baska meslek yok.aslinda ben lise 1 terk ettikten sonra guzellik uzmani teyzemin yaninda calistim setifikalarim var uzmanlik adina ama yalmaya yapmaya unuttum
ailen seni destekleyebilirse isi birakip gidebilirsin.
iskur gunluk 20 tl veriyor katilanlara.

Merhabalar.ben 32 yasimdayim 14 yasinda bi kizim 12 yasinda bi oglum var.Esimle anlasamiyorduk be 7 ay once evden ayrildim annemin yanina yerlestim cocuklarimla.ilk okul mezunu oldugumdan meslegimde yok bende magazada asgari ucretle calismaya basladim.ilk basta annem istemedi babam uvey ama oz babamdan daha iyidir allah razi llsun.Iste su son zamanlarda annem bizi tekrar istememeye basladi.Surekli laf soyluyor bide annem ve eski diyebilcegim esimin evleri arka arkaya.Hala esime boşanma davasi acmadim annem kizsigi icin.asgari ucretle calisiyorum ne yapmaliyim bilemiyorum.Ayri eve ciksam gecinebilir miyim lutfen yardim edin
Çok zor durum canım, Allah yardımcın olsun, inşallah herşey hayırlı çözülür. Maddi sorun olmasa bile, o çocukların akşama kadar evde yanlız durmaları yanlış bence, bana sorarsan canım, kendini güvene alana kadar mecbur annene bağlı kalacaksın, çocukların için.

X