• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak üzereyken hamile olduğunu öğrenmek...

Dışarıdan bakan gözle, bosanmaya karar vermişsem bosanirdim. Ama üniversite mezunu biri olarak gayret rahat çalışabilecegimden o bebeği doğurup ikimiz için güzel bi hayat kurmaya çalışırdim.

Tüm korunma çabalarına rağmen Allah verdiyse bu canı, bir bildiği vardır elbet. Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir, unutmayın.

Yahu bir yorum yapıyorsunuz bari adam akıllı okuyup da yapın . Kadincagazin söylemek istediğini anlamak bu kadar zor mu ? Aramızda iyiydi tedavi olmuştu 2 yıldır hiçbirsıkıntımız yoktu diyor. Kandil tam 1hafta önceydi yani 1hafta önce kocası el kaldırmış eşine. Hamilelik yaşayanlar bilir hamile kaldığını en erken 4 5 hafta sonra öğrenebilirsiniz. Yani konu sahibi dayağa maruz kaldığında zaten hamile. Lütfen kadını yargılamayı bırakın. Ben olsam şöyle yapardım diyenler lütfen yorum yaparken büyük konusmamaya dikkat edin. İnsanın büyük konuştuğu şey başına gelmeden ölmezmis.

Ben olsam şunu yapardım bunu yapardım demeyeceğim arkadaşım. Eşinle ilgili kararına asla karışmıyorum belki düzelme ihtimali vardır onu sen değerlendir güzelce. Fakat çocuğunu aldırma çünkü Allah o çocuğu sana verdiğine göre onu öldürmek bir annenin yapmayacağı birşey olmalı. Hani bizler cahiliye devrindeki araplara hayret ediyoruz nasıl da kız çocuklarını diri diri toprağa gomerlermis vicdansizlar diyoruz . Kürtaj da bizim çağımızda daha doğmadan çocuğun üstüne toprak atmak oluyor ki en az digeri kadar kötü . Lütfen çocuğu aldırma .

Yahu bir yorum yapıyorsunuz bari adam akıllı okuyup da yapın . Kadincagazin söylemek istediğini anlamak bu kadar zor mu ? Aramızda iyiydi tedavi olmuştu 2 yıldır hiçbirsıkıntımız yoktu diyor. Kandil tam 1hafta önceydi yani 1hafta önce kocası el kaldırmış eşine. Hamilelik yaşayanlar bilir hamile kaldığını en erken 4 5 hafta sonra öğrenebilirsiniz. Yani konu sahibi dayağa maruz kaldığında zaten hamile. Lütfen kadını yargılamayı bırakın. Ben olsam şöyle yapardım diyenler lütfen yorum yaparken büyük konusmamaya dikkat edin. İnsanın büyük konuştuğu şey başına gelmeden ölmezmis.

Ben olsam şunu yapardım bunu yapardım demeyeceğim arkadaşım. Eşinle ilgili kararına asla karışmıyorum belki düzelme ihtimali vardır onu sen değerlendir güzelce. Fakat çocuğunu aldırma çünkü Allah o çocuğu sana verdiğine göre onu öldürmek bir annenin yapmayacağı birşey olmalı. Hani bizler cahiliye devrindeki araplara hayret ediyoruz nasıl da kız çocuklarını diri diri toprağa gomerlermis vicdansizlar diyoruz . Kürtaj da bizim çağımızda daha doğmadan çocuğun üstüne toprak atmak oluyor ki en az digeri kadar kötü . Lütfen çocuğu aldırma .
Sanırım aldıramıcam zaten. Sağolun yazdıklarınız için bu saat oldu gözüme uyku girmiyo :( eşim konusunda fikre ihtiyacım var şimdi.. Kotu konuşmak istemiyorum ama bu hamilelik nerden çıktı şimdi diye düşünmeden edemiyorum.. Ben yalnız başıma bunu kaldıramam, eşimle barışmayı da kaldıramam şuan.. Ailem öğrendiğinde ne diyecek bilmiyorum.. O lanet olası adamla bir araya gelmekte ölüm gibi bir şey.. Bu hamileleik surecini yalnız geçirmek ve babasız o çocuğu doğurmakta.. Hangi şekilde ölmeliyim acaba?

Sanırım aldıramıcam zaten. Sağolun yazdıklarınız için bu saat oldu gözüme uyku girmiyo :KK43: eşim konusunda fikre ihtiyacım var şimdi.. Kotu konuşmak istemiyorum ama bu hamilelik nerden çıktı şimdi diye düşünmeden edemiyorum.. Ben yalnız başıma bunu kaldıramam, eşimle barışmayı da kaldıramam şuan.. Ailem öğrendiğinde ne diyecek bilmiyorum.. O lanet olası adamla bir araya gelmekte ölüm gibi bir şey.. Bu hamileleik surecini yalnız geçirmek ve babasız o çocuğu doğurmakta.. Hangi şekilde ölmeliyim acaba?

Eşiniz barışma girişiminde bulunuyor mu ? Acaba tedavi olursa düzelme ihtimali var mı?

Sanırım aldıramıcam zaten. Sağolun yazdıklarınız için bu saat oldu gözüme uyku girmiyo :KK43: eşim konusunda fikre ihtiyacım var şimdi.. Kotu konuşmak istemiyorum ama bu hamilelik nerden çıktı şimdi diye düşünmeden edemiyorum.. Ben yalnız başıma bunu kaldıramam, eşimle barışmayı da kaldıramam şuan.. Ailem öğrendiğinde ne diyecek bilmiyorum.. O lanet olası adamla bir araya gelmekte ölüm gibi bir şey.. Bu hamileleik surecini yalnız geçirmek ve babasız o çocuğu doğurmakta.. Hangi şekilde ölmeliyim acaba?
Birkaç gün kendini dinle bir bebeğin var güçlü olmak zorundasın. Herşey bizler için kafanı topla ailenle konuşursun önce. Sonra ne yapacağına karar verirsin

Sana şiddet uygulayan adamdan hamile kalmaktan geri durmamışsın ama. Üniversite mezunuyum, çalışmıyorum dedin. Haline acıdım. Üniverite mezunusun, kendini ezdiriyorsun, sana şiddet uygulayan adamdan hamile kalıyorsun, kusura bakma sana müstehak ama o bebeğe yazık değil mi? İnsan gibi aile olamayacaksanız neden çocuk yaparsınız anlamış değilim. Boşanmaya kararlı olduğun insanla cinsellik yaşamaya devam etmişsin, ben başka bişey demiyorum. Hadi her şeyi geç sana şiddet uygulayan adamı nasıl miden aldı da çocuk yaptın hayret yani.

ya şu konuları bir okuyun ya.
konu sahibi tüm bunlara cevap verdi.

Arkadaşım ilk önce aile büyüklerine ailene söylemelisin. Hamilelik nerden çıktı diye kafanı kurcalıyordur bu düşünce ama Allah ol der olur. yapacak,diyecek bir şeyimiz yok.. inşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirirsin. sakin sakin otur düşün. su akar yolunu bulur.

Siz kadınların dayak yiyip oturması gerektiğini düşünen taraftaysanız zaten benim konuştuğum her şey sizin için anlamsız olacaktır. Bunun evlilikle alakası yok, şiddetin evlilikle alakası yok. Şiddetin, kendine saygı ile alakası var. Başkasını bilemem ama ben bana şiddet uygulayan (hatta uygulayan falan değil uygulama girişiminde bulunması bile yeterli) bir erkeği sevmeye ve onunla aynı yatağa girmeye devam edebilecek bir mideye sahip değilim, konu sahibi ikinciye hamile kalmış yani, çocuk mevzusunu ben kendim açımdan konuşmuyorum bile. Ben evlilikte sorun olmaz diye bişey söylemiyorum ama şiddet çok farklı bir olay, şiddet çözümü olan bir sorun değil. En azından çözümü, düzelir diye devam etmek, affetmek, üstüne iki tane de çocuk yapmak değildir. Ama belli ki siz öyle düşünmüyorsunuz, size göre şiddet göz yumulabilecek birşey herhalde, öyle bir izlenim verdiniz.

ya siz konuyu okusanız buna da cevap bulacaksınız.

adam tedavi görüyormuş, 1,5 yıldır şiddet olayı yaşanmamış, adam pişman durumdaymış,
düzeldiğini düşünerek ilaçlarını bırakmış.

sizin düşüncelerinize saygı duymak istiyorum,
ama o kadar kırıcı yazıyorsunuz ki, cevap vermeden duramadım.

ben eşinin problemi olup da evet şiddet bile olsa ona yardım etmeyi seçen, ilk zorlukta terkedip gitmeyen kadınlara acımıyorum aksine destekliyorum.
bu kadın şiddete evet dememiş, neden anlamıyorsunuz, şiddetin sebebinin eskiye dayandığı ve tedavi seçeneği olduğu için şans vermiş.
şans verirken de düzelir belki çocuk yapayım dememiş.
bilinen iyi korunma yöntemlerinden birini seçmiş, doktora düzenli kontrole gitmiş.
siz gerçekten okumuyor musunuz, okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz.

evet ilk tokatta ben pişman ederim diyorsunuz, bu öneriniz güzel olabilir ama sonraki ifadelerde nasıl bir yardım sunuyorsunuz konu sahibine ve okuyanlara.
sırf zırva...

aranız iyiymiş sana el kaldırmamış yahu canım anlasana o adam hasta tedavisine devam edecek sinir hastasıdır benim eşim gibi.aynı sorun bende de var diyorum hasta oldum depresyon dizboyu sürdü cok düşünme depresyona girer benden beter olursun yaşarken öldüm bir senedir.bebeğini aldır yada aldırma bişey demiycem yanlız sana daha önce aldırma diyordum bu hayat çekilmezsse adamla yaşamak ölüm gibi geliyorsa cocuklarına sarılıp yoluna devam etmekten başka çaren yok ama ki diyorsan eşim cok kötü değil arada el kaldırabiliyorlar maalesef benimkide dahil fazla gurur yapma barış derim fazla düşünmek seni hasta eder benim daha önce açmış oldugum bir eşimden tiksiniyorum adlı konuma bak sen daha önce açmıştım bebegi aldırsa mı aldırmasam mı meger depresyona girmişim :(

Cnm cok zor bi durumdasin basindan beri okuyorum allah yardimcin olsun bebegin buyudukce sana kuvvet vericek ailene aciklamalisim aldirman konusunda baski yapabilirler sakin aldirma rabbim seni siniyo spiralle bn de korunuyorum her serde bi hayir vardir derler belki ilerde o cocuk bakicak sana bilemessin bizim bi komsumuz vardi annesi onu hic istememis hamileyken dusurmek icin elinden geleni yapmis ama dusmemis annesi yaslaninca diger evlatlari bakmamis o bakmis annesine esine soyle derim bilmek hakki sonrdan belki bosanma esnasinda ogrenmez sonradan ogrenirse dengesiz oldugu kesin iftirada atabilir benden degil die bnm fikrim soylemelisim herkeze

Lütfen o bebecigi aldırma/öldürme. Evet aslında istersen bebeği aldırma gücün var elinde ama aslında buna hakkın yok. Yanı sana kolay olacak demiyorum ama emin ol buna değecek. Evlenmeden önce kocanın sana şiddet uygulayacağını bilmedigin gibi bu çocuğun da sana ne güzellikler getireceğini bilemezsin. Önünde uzun bir hayat var. Umarım bu zor gunleri atlatip evlatlarinla mutlu olursun:KK68:

Önce siz konuyu anladığınızdan emin olun öyle konuşmaya başlayın. Ona göre bana burda son sevişmenmiydi diye ağız yapın. ! Her şey gayet iyiydi 10 dakika önce beraber gülüyorduk bir anda oldu şiddet mevzusu. Daha fazla açıklama yapmak istemiyorum size ve sizin gibilere.. Gerçekten beni anlamaya çalışan insanlara gerekli açıklamaları yapıcam.
herşey ne kadar iyi olursa olsun geçmişinizde şiddet var ve bebeğiniz çok küçük sırf bu nedenle bile korunmaya daha fazla önem vermeliydiniz benim 2 yaşında oğlum var eşim sırf bebek bakımı konusunda bana yardımcı olmuyor diye 2. çocuğu düşünmüyorum ki sizinki daha önemli bir konu sizin daha dikkatli olmanız lazım

ya siz konuyu okusanız buna da cevap bulacaksınız.

adam tedavi görüyormuş, 1,5 yıldır şiddet olayı yaşanmamış, adam pişman durumdaymış,
düzeldiğini düşünerek ilaçlarını bırakmış.

sizin düşüncelerinize saygı duymak istiyorum,
ama o kadar kırıcı yazıyorsunuz ki, cevap vermeden duramadım.

ben eşinin problemi olup da evet şiddet bile olsa ona yardım etmeyi seçen, ilk zorlukta terkedip gitmeyen kadınlara acımıyorum aksine destekliyorum.
bu kadın şiddete evet dememiş, neden anlamıyorsunuz, şiddetin sebebinin eskiye dayandığı ve tedavi seçeneği olduğu için şans vermiş.
şans verirken de düzelir belki çocuk yapayım dememiş.
bilinen iyi korunma yöntemlerinden birini seçmiş, doktora düzenli kontrole gitmiş.
siz gerçekten okumuyor musunuz, okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz.

evet ilk tokatta ben pişman ederim diyorsunuz, bu öneriniz güzel olabilir ama sonraki ifadelerde nasıl bir yardım sunuyorsunuz konu sahibine ve okuyanlara.
sırf zırva...
Ben bu yorumu size yazmadım ki neden atlıyorsunuz? İstediğimi yazarım, size mi soracağım? Zırva dediğiniz şeye üşenmeyip cevap yazmak nasıl bir mantık anlamıyorum üstelik size yazılmamışken. Benim yorumunda sizi ilgilendiren zerre kadar bile bişey yok, zırva dediğiniz şeye niye atladınızsa artık. Bunlar benim görüşüm ve tartışmaya açık değil. Konu sahibi kendisine uygun olan yorumları dikkate almalı bence, kendi seçimi. İstediğimi yazarım, ister zırvalarım ister mantıklı konuşurum, kime ne...

Sizin yerinizde olsam çocuğu dünyaya getirmem.

Boşandıktan sonra küçük bebekle nasıl çalışacaksınız, babasız 2 çocuk nasıl büyüteceksiniz? Bebek maddi manevi sürünerek büyüyecek, size de zor okacak.

Ben bu yorumu size yazmadım ki neden atlıyorsunuz? İstediğimi yazarım, size mi soracağım? Zırva dediğiniz şeye üşenmeyip cevap yazmak nasıl bir mantık anlamıyorum üstelik size yazılmamışken. Benim yorumunda sizi ilgilendiren zerre kadar bile bişey yok, zırva dediğiniz şeye niye atladınızsa artık. Bunlar benim görüşüm ve tartışmaya açık değil. Konu sahibi kendisine uygun olan yorumları dikkate almalı bence, kendi seçimi. İstediğimi yazarım, ister zırvalarım ister mantıklı konuşurum, kime ne...

sürekli atlamak ifadesini kullanmışsınız, pek kibar olmamış.
sizin yorumunuza yanıt vermemin nedeni konudan bihaber bir yorum oluşu, konu sahibinin 2 sayfada bir yanıtladığı kısımları es geçip hala aynı noktalara vurgu yapıyor oluşu.
sizin yorumunuzda beni kişisel olarak ne ilgilendirebilir, elbette konuya katkı olacağını düşündüğüm için cevapladım.
atladın atladın yazacaksanız ama rica ediyorum burada kalsın, hiç gerek yok.

bu çocuğu aldırma gunah diyenler,ne kadar gunahsız ınsanlar varmışda haberımız yokmuş,gunah değil demıyorum,ama ne kadar hassas gunah konusunda bızım toplum,ben ne gunahkarmışım haberım yokmuş,zavallı gunahkar ben,yatacak yerım yok

bu çocuğu aldırma gunah diyenler,ne kadar gunahsız ınsanlar varmışda haberımız yokmuş,gunah değil demıyorum,ama ne kadar hassas gunah konusunda bızım toplum,ben ne gunahkarmışım haberım yokmuş,zavallı gunahkar ben,yatacak yerım yok
Günah değil demiyorsunuz da ne diyorsunuz !! o oluşmakta olan küçücük bir insan, yavrucuk onu bile bile koparıp atmak günah değil de ne ? herkes kaderinde olanı yaşar. dünyaya getirilen bir çok çocuk istenildiği gibi ,arzulandığı gibi mi büyütülüyor.imkanlar,olasılıklar her şey rayında gitmiyor elbette.şimdi konu sahibi hanımefendi, iyi bir gelecek sunamıcam tek başıma sıkıntılar içinde büyütücem en iyi karar ben ben bu yavruyu aldırayım mı desin. ufacık bedeni nasıl söküp atsın. öyle bir konuşuyor ki diğer bazı arkadaşlar da dahil, sanki çok normal bir olaymış gibi elimizde olan bir şeymiş gibi..insan garipsiyor nasıl böyle düşünebiliyorsunuz..

Günah değil demiyorsunuz da ne diyorsunuz !! o oluşmakta olan küçücük bir insan, yavrucuk onu bile bile koparıp atmak günah değil de ne ? herkes kaderinde olanı yaşar. dünyaya getirilen bir çok çocuk istenildiği gibi ,arzulandığı gibi mi büyütülüyor.imkanlar,olasılıklar her şey rayında gitmiyor elbette.şimdi konu sahibi hanımefendi, iyi bir gelecek sunamıcam tek başıma sıkıntılar içinde büyütücem en iyi karar ben ben bu yavruyu aldırayım mı desin. ufacık bedeni nasıl söküp atsın. öyle bir konuşuyor ki diğer bazı arkadaşlar da dahil, sanki çok normal bir olaymış gibi elimizde olan bir şeymiş gibi..insan garipsiyor nasıl böyle düşünebiliyorsunuz..
ben sana cevap verıırmde konu dıne gider,o doğacak çocuğu ımkansızlıklar içinde buyutsun,onun işlediği gunahlar ne olcak,hım,

Back
X