Boşanmak ve annemin dedikleri

Hepinize çok teşekkür ederim öyle karamsar bakıyordum ki herşeye şimdiden geleceğe çok ümitliyim çok teşekkür ederim yazdiklarinizin hepsi kulağıma küpe olucak aklımda hiç cikartmicam allahın izniyle annem inanmasa da herşeyi başarabilirim

Çocuğun olduğu için tabi zorlukların fazla olacak çocuğun ihtiyaçlarına para gerekecek
Niye bu kadar erken evlendiniz
Ergen evlilik mi?
Zaten ne oluyorsa ergenlikten kaynaklı oluyor
Aileler bu dönemi iyi idare edemiyor
Evet ne yazıkki:( çocuğun ihtiyaçlarından yana sıkıntım yok annem herseyini karşılar . Hatta bana lise bitene kadar çocukta biraz daha büyüyene kadr çalışma otur evde bebegine bak okulunu bitir dedi

Bende şu ana kadar sizin gibi düşünüyordum ama annem öyle diyince aklım takıldı:KK43:
Yaw anneniz uzman bilir kişi mi? İstatikleri mi almış, incelemiş. Niye bi laf ile dünyanız yıkılyor.

Lise mezunu 2 kuzenim, 2'şer çocukları varken yeniden evlendiler, hem de bekar adamlarla.

Ben hiç evlenmeme rağmen, yaşım da baya var hani, üstelik iyi bir işim ve eğitimim de var ama pek de evlenecekmişim gibi durmuyor :D Ee noldu annenizin çıkarımı şimdi?

He çok da mutluyum şükür, Allah bugünümü aratmasın.

Yaaa çok güzel inşallah bende başarabilirim. Çocuklar kuzeninizdemi kalıyor. Onundami annesi benim annem gibi konuşuyordu?
Evet çocukları büyüdü artık, 10 yıl oldu Türkiye'ye geleli.
Annesi hala söyleniyor öyle söyleyeyim. Neden ikinci üniversiteyi okuyorsun, ne gerek var diye. Ama hiç dinlemedi annesini, kendi bildiğini yaptı. Sizde takılmayın annenizin sözlerine.

Annem arkamda boşanma konusunda . Boşan gel mutlu değilsen çekmek zorunda değilsin diyor 1 kızım var bilen bilir belki geçen ki konumu ailesiyle görüşmeye zorlama konusunda kavga atmıştık bundan sonra daha bir çok konuda kavga ettik 5 gündür her gün bir kavga . En son bosanmak için gidicektim esim biraz daha zaman ver biraz daha deneyelim dedi ama olmuyor çünkü saygısız ilgisiz herkez benden önemli onun için bencil bir insan. Neyse gelelim asıl konumuza annem ile konuştuk daha demin dene bakalım dediği gibi olmuyorsa zorlama gel dedi. Bende örnek verdim bi çok yerde okudum ayrılıyorlar okullarını bitiriyorlar is buluyorlar (aöl okuyorum) hayatlarına çok güzel devam ediyorlar çokta kötü bisey değil bosanmak dedim. Bazıları 3 4 5 yıl sonra başka biriyle tekrar evleniyorlar çokta mutlular dedim. Ama annemin cevabı biraz beni üzdü o mutlu olanlar sadece okumuş insanlarmış üni falan. Onun dışında öğretmen gibi işleri olan insanlarmış. Onlar dışındakilere hiçte öyle olmuyormuş. Bir an içim karardı ve moralim bozuldu ciddi anlamda gerçekten öylemi arkadaşlar bana boşanma sonrası hayat yokmudur. :(
Ne alaka diyeydin bi ?

Yaw anneniz uzman bilir kişi mi? İstatikleri mi almış, incelemiş. Niye bi laf ile dünyanız yıkılyor.

Lise mezunu 2 kuzenim, 2'şer çocukları varken yeniden evlendiler, hem de bekar adamlarla.

Ben hiç evlenmeme rağmen, yaşım da baya var hani, üstelik iyi bir işim ve eğitimim de var ama pek de evlenecekmişim gibi durmuyor :KK70: Ee noldu annenizin çıkarımı şimdi?

He çok da mutluyum şükür, Allah bugünümü aratmasın.
Allah mutluluğunuzu bozmasın:)) annem bilir kişi değil:D iyikide değil hem güldürdünüz hem.moral verdiniz çok teşekkür ederim :)))

Evet çocukları büyüdü artık, 10 yıl oldu Türkiye'ye geleli.
Annesi hala söyleniyor öyle söyleyeyim. Neden ikinci üniversiteyi okuyorsun, ne gerek var diye. Ama hiç dinlemedi annesini, kendi bildiğini yaptı. Sizde takılmayın annenizin sözlerine.
Haklısınız hatta destek oluyo liseyi bitir o zamana kadar dur evde bak bebeğini büyüt ben karşılarım bütün ihtiyaçlarınızı nafaka bile isteme diyor. Ama bi yandan evlilik bittiği an bidaha mutlu olamazmisim gibi konuşuyor

Parayı sadece okuyup yüksek mevkilere gelen yada memur olanlar kazanmıyor. Hayatlarını ve geleceklerini bir nebze daha çok garantiye aldıkları doğru.

Bir tanıdığım ilkokul mezunu iken 2 çocukla boşandı, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdi. Sonraki hedefi aöf ten bir bölüm okumak. Okurken bir yandan bir mobilya mağazasında iş buldu, okulu bitirince mağaza müdürü olmayı hedefliyor. Ailesi ile yaşıyor, 35 yaş üstü, geçen sene arabasını aldı.

Başka bir tanıdığım memur, senelerdir bulunduğu konumdan bir tık ilerlemedi, hiç terfi almadı.Kendisine hiç bir donanım katmıyor (dil/eğitim(serfitika) maaş kartı kocada. Çok mutsuz ve fazlasıyla psikolojik şiddet gördüğü bir evliliği kurban psikolojisi ile halen yürütmeye çalışıyor. Ve asla hayatını yeniden kurabilecek kapasitede değil. Mal varlığı ve maaşıyla bir kaç ayda toparlanabilir aslında ama özgüven problemi var.

Sen değerlendir örneklerimi,
Evet bir çocuğun olabilir ama annen arkanda ise ve hırs yapıp çalışırsan güzel bir bölüm kazanıp örgün eğitimde bile okuyabilirsin. Yaşın buna çok müsait ve yaşıtlarınla okuyacaksın. Ailen sen okulunu bitirene kadar maddi destek verebilirse yapamazsın diye bir şey yok. Sonrasında da sen onları memnun edersin. Üniversite de çevre edinirsin gerekirse bir yandan part time çalışır çocuğunun ihtiyaçlarını ufak ufak karşılarsın. Yeter ki iste ve planlı git. Ama ayrıldığın gibi bir kaç sene içinde yeni bir evlilik planlama akışa bırak kendini. 30 yaşında da evlenirsin 40 yaşında da.

Parayı sadece okuyup yüksek mevkilere gelen yada memur olanlar kazanmıyor. Hayatlarını ve geleceklerini bir nebze daha çok garantiye aldıkları doğru.

Bir tanıdığım ilkokul mezunu iken 2 çocukla boşandı, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdi. Sonraki hedefi aöf ten bir bölüm okumak. Okurken bir yandan bir mobilya mağazasında iş buldu, okulu bitirince mağaza müdürü olmayı hedefliyor. Ailesi ile yaşıyor, 35 yaş üstü, geçen sene arabasını aldı.

Başka bir tanıdığım memur, senelerdir bulunduğu konumdan bir tık ilerlemedi, hiç terfi almadı.Kendisine hiç bir donanım katmıyor (dil/eğitim(serfitika) maaş kartı kocada. Çok mutsuz ve fazlasıyla psikolojik şiddet gördüğü bir evliliği kurban psikolojisi ile halen yürütmeye çalışıyor. Ve asla hayatını yeniden kurabilecek kapasitede değil. Mal varlığı ve maaşıyla bir kaç ayda toparlanabilir aslında ama özgüven problemi var.

Sen değerlendir örneklerimi,
Evet bir çocuğun olabilir ama annen arkanda ise ve hırs yapıp çalışırsan güzel bir bölüm kazanıp örgün eğitimde bile okuyabilirsin. Yaşın buna çok müsait ve yaşıtlarınla okuyacaksın. Ailen sen okulunu bitirene kadar maddi destek verebilirse yapamazsın diye bir şey yok. Sonrasında da sen onları memnun edersin. Üniversite de çevre edinirsin gerekirse bir yandan part time çalışır çocuğunun ihtiyaçlarını ufak ufak karşılarsın. Yeter ki iste ve planlı git. Ama ayrıldığın gibi bir kaç sene içinde yeni bir evlilik planlama akışa bırak kendini. 30 yaşında da evlenirsin 40 yaşında da.
Büyük konuşmayım ama evlenmek istemem bidaha asla. Ben sadece anneme örnek vermek için dedim tabi ağzıma lafı tıktı o ayrı. Ailem okul bitene kadar destek olacağına söz verdi. Babam asker emeklisi liseyi bitir seni güvenlik yapalım dedi kendide şuan emekli güvenlik amiri olarak çalışıyor. Benimde planım liseyi bitirip hemen güvenlik olmak. Peşinden açıktan uniti bitirmek

Haklısınız hatta destek oluyo liseyi bitir o zamana kadar dur evde bak bebeğini büyüt ben karşılarım bütün ihtiyaçlarınızı nafaka bile isteme diyor. Ama bi yandan evlilik bittiği an bidaha mutlu olamazmisim gibi konuşuyor
Nafaka isteyin tabi ki. Sakın istememe gibi bir hata yapmayın. Çocuğunuzun en doğal hakkı o nafaka.

Şuan mutlu değilsiniz zaten evliliğinizde. Mutluluğu evliliğe, boşanmaya bağlamayın. İlk başlarda zorlansanı da güzel bir düzen kurarsınız inşallah.

Nafaka isteyin tabi ki. Sakın istememe gibi bir hata yapmayın. Çocuğunuzun en doğal hakkı o nafaka.

Şuan mutlu değilsiniz zaten evliliğinizde. Mutluluğu evliliğe, boşanmaya bağlamayın. İlk başlarda zorlansanı da güzel bir düzen kurarsınız inşallah.
Inşallah dediginiz gibi nafaka bebeğin hakkı . Babam uzman çavuş emeklisi. Şuan güvenlik amiri olarak çalışıyor. Banada dedi liseyi bitir seni güvenlik olarak bi yere yerleştirelim diye. Inşallah liseyi bitirince hemen güvenlik olmayı düşünüyorum. Ondan sonra açıktan üniversite okurum okuyabilirsem:)))

Büyük konuşmayım ama evlenmek istemem bidaha asla. Ben sadece anneme örnek vermek için dedim tabi ağzıma lafı tıktı o ayrı. Ailem okul bitene kadar destek olacağına söz verdi. Babam asker emeklisi liseyi bitir seni güvenlik yapalım dedi kendide şuan emekli güvenlik amiri olarak çalışıyor. Benimde planım liseyi bitirip hemen güvenlik olmak. Peşinden açıktan uniti bitirmek
O kadar güzel bir yaştasın ki, inan sadece güvenlik değil istediğin ve çabaladığın sürece daha geçerli ve geleceği olan bir meslek bile edinebilirsin. Algılarını aç, araştır ve çabala.

Annem arkamda boşanma konusunda . Boşan gel mutlu değilsen çekmek zorunda değilsin diyor 1 kızım var bilen bilir belki geçen ki konumu ailesiyle görüşmeye zorlama konusunda kavga atmıştık bundan sonra daha bir çok konuda kavga ettik 5 gündür her gün bir kavga . En son bosanmak için gidicektim esim biraz daha zaman ver biraz daha deneyelim dedi ama olmuyor çünkü saygısız ilgisiz herkez benden önemli onun için bencil bir insan. Neyse gelelim asıl konumuza annem ile konuştuk daha demin dene bakalım dediği gibi olmuyorsa zorlama gel dedi. Bende örnek verdim bi çok yerde okudum ayrılıyorlar okullarını bitiriyorlar is buluyorlar (aöl okuyorum) hayatlarına çok güzel devam ediyorlar çokta kötü bisey değil bosanmak dedim. Bazıları 3 4 5 yıl sonra başka biriyle tekrar evleniyorlar çokta mutlular dedim. Ama annemin cevabı biraz beni üzdü o mutlu olanlar sadece okumuş insanlarmış üni falan. Onun dışında öğretmen gibi işleri olan insanlarmış. Onlar dışındakilere hiçte öyle olmuyormuş. Bir an içim karardı ve moralim bozuldu ciddi anlamda gerçekten öylemi arkadaşlar bana boşanma sonrası hayat yokmudur. :KK43:
Yaşınız kaç? Hayatınızın büyük bir kısmı önünüzde. Hayat sizin hayatınız. Boşanırsınız da, okul da okursunuz, ister üniversite de okursunuz, ister bir işe girer çalışırsınız. Bundan sonra gelecek hayatınıza odaklanın. Mutluluk sizin elinizde, ne diye mutsuz bir evliliği hayat boyu sürdüresiniz?

O kadar güzel bir yaştasın ki, inan sadece güvenlik değil istediğin ve çabaladığın sürece daha geçerli ve geleceği olan bir meslek bile edinebilirsin. Algılarını aç, araştır ve çabala.
Çok teşekkür ederim ama güvenlikten baska aklıma meslek gelmiyor maaalesef :( fikriniz varsa lütfen banada yol gösterirmisiniz. Inanın etrafında yol gösterecek fikir verecek kimse yok

Yaşınız kaç? Hayatınızın büyük bir kısmı önünüzde. Hayat sizin hayatınız. Boşanırsınız da, okul da okursunuz, ister üniversite de okursunuz, ister bir işe girer çalışırsınız. Bundan sonra gelecek hayatınıza odaklanın. Mutluluk sizin elinizde, ne diye mutsuz bir evliliği hayat boyu sürdüresiniz?
Çok teşekkürederim 22 yasindayim:)

Çok teşekkürederim 22 yasindayim:)
Ben 30 yaşımda kötü giden 8 yıllık bir ilişkiden kurtuldum; 35 yaşımda üniversiteye dönüp master yaptım. Siz daha yolun başındasınız, genceciksiniz. Hakkınızda en hayırlısı olsun. Size mutluluklar ve uzun sağlıklı bir ömür dilerim.

Çok teşekkür ederim ama güvenlikten baska aklıma meslek gelmiyor maaalesef :KK43: fikriniz varsa lütfen banada yol gösterirmisiniz. Inanın etrafında yol gösterecek fikir verecek kimse yok

29 yaşında üni. gittim ve bildiğin baya tembeldim lisedeyken falan ,
sen yeterki iste , daha annenın bir lafına bukadar takılıyorsan seni çok üzerler ,

Ben 30 yaşımda kötü giden 8 yıllık bir ilişkiden kurtuldum; 35 yaşımda üniversiteye dönüp master yaptım. Siz daha yolun başındasınız, genceciksiniz. Hakkınızda en hayırlısı olsun. Size mutluluklar ve uzun sağlıklı bir ömür dilerim.
Çok teşekkür ederim inşallah sizinde her şey gönlünüzce olsun

29 yaşında üni. gittim ve bildiğin baya tembeldim lisedeyken falan ,
sen yeterki iste , daha annenın bir lafına bukadar takılıyorsan seni çok üzerler ,
Ne yazıkki bende böyle.bir sorun var . Gereksiz şeyleri çok fazla kafaya takar oldum. Evliliğin bana getirdiği tek şey olsa gerek önceden yoktu :)

Boşandıktan sonra öyle herşey tozpembe filan olmayacak. Manen de madden de zorlanacaksınız. Ama geçicek hani hastalık gibi düşün, biraz zaman geçince iyileşeceksiniz. Sadece dua edin, elinizden geleni yapın, Allaha bırakın

Back
X