Boşanmak ya da boşanmamak, işte tüm mesele bu!

Boşanmalı mı?

• hala soruyor musun?

• Bunlar için boşanılmaz çek babam çek.

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kardeşinize yan bakan adamı aklamıştınız.:işsiz: Adamın sapık olması boşanmak için yeterli bir sebep derim. Size boşan desekte, demesekte boşanmazsınız neyse...

Hanımlar eski konuyu karıştırmayın lütfen, yaşadıklarım o konunun çok üstünde bi durum.
O kadar ki o konuyu es geçebilecek kadar, siz düşünün.
Boşanma konusunda neden gelgitlerimin olduğunu da söyliyeyim, eşim boşanmamak için herşeyi yapacaktır ve bu süreç beni çok yıpratacak eminim.

Tek arzum bitti diyeyim ve bitsin.

yoksa daha yazmadığım kv mevzuuları falan da var.
Ben sadece bu konuda yazdıklarımı değerlendirmenizi rica ediyorum.
Rica ediyorum.

Kardeşinize yan bakan adamı aklamıştınız.:işsiz: Adamın sapık olması boşanmak için yeterli bir sebep derim. Size boşan desekte, demesekte boşanmazsınız neyse...

İşte böyle boşanmayacaklar gelip konu açıp bizim sinirlerimizi zıplatmıyor mu ifrit oluyorum ifrit!!

kızlar moralsizim, bitkinim, bitiğim..
Lütfen.
Lütfen :(

Hanımlar eski konuyu karıştırmayın lütfen, yaşadıklarım o konunun çok üstünde bi durum.
O kadar ki o konuyu es geçebilecek kadar, siz düşünün.
Boşanma konusunda neden gelgitlerimin olduğunu da söyliyeyim, eşim boşanmamak için herşeyi yapacaktır ve bu süreç beni çok yıpratacak eminim.

Tek arzum bitti diyeyim ve bitsin.

yoksa daha yazmadığım kv mevzuuları falan da var.
Ben sadece bu konuda yazdıklarımı değerlendirmenizi rica ediyorum.
Rica ediyorum.

Emin ol ki sancısız oldu bitti maşallah boşanma yaşayan çok az çift vardır.
Zaten bunları göze almalısın davanı açarken.
Hayat senin hayatın.
Sevgisiz,ilgisiz,soğuk bir evliliğe daha ne kadar dayanabilirsin ki?
Yok ben dayanırım diyorsan kolay gelsin.

Ben eski konulara girmeyeceğim.

Bu kadar sebebi buraya yazıp onu eklemediğinize göre belki çözüldü,
ya da en başından bir yanlış anlamadan ibaretti olabilir.

Bir anlık sinirle açılan her konuya bakıp bir evliliğe ya da kocaya not vermeyi uygun bulmuyorum ben..
Geneliyle olayın içinde olan sizsiniz.

Bence maaşlı, düzenli bir işe girse bir şeyler gayet değişir.
Saatleri belli olur size ayırdığı zaman artar haliyle ilgi ve sevgi de..

Eşinizi sabit gelirle çalışan olarak görüp olmuyorsa o durumda bitirin diyorum..
Mutluluklar.

başta yazdıklarınızı okudum aynı olayları yaşamışız
o yuzden daha okumadım
%100 çift terapistini öneririm
yavaş yavaş olaylar yerine oturuyor

hayır adamolacakkız, tek çocuğum var hala.
gözlerim seni arıyordu.

Ben de seni arıyodum canım sağolasın
Canım belli ki sen adamı hala seviyorsun, matah biri değil kültür farkı had safhada ama gönül işte, arada sevgi olduğu için ben acele karar almamandan ve evlilik terapisi almanızdan yanayım,ya da sen durumu burdaki gibi net dobra dobra ifade edeceksin olursa ne ala olmazsa o zaman düşün boşanmayı

Bi evlilik dusunun duygusal manada;

Baslangicindan cocugunuz olana kadar kusursuz giden, istisnasiz, herkonuda.
Çocugunuz olduktan sonra cok guvendiginiz ilerisiminizin kopmaya basladigi,
Is saatleri sebebiyle zaman ayiramayan, ilgilenemeyen, sorgulamayan bi es..
Ve gecen zaman icinde sohbet, muhabbet, paylasmak, dertlesmek kavramlarini tamamen yitirmis, kavga bile etmeyen bi cift.
Hee ama sevişen, sadece sevişen hatta sevişerek anlaşan barışan bi adam.
başından beri çocuk baskısı, kv sorunu ve işsiz küfürbaz koca sorunu varken nasıl kusursuz evlilik bu?

Simdi yine bi evlilik dusunun, maddi manada;

Evlendiginden beri hatta is hayatina atildigi gunden beri cok calisan ama hep yanlis isler, yanlis tercihler yapan,
Bu yuzden surekli borc ödemis, kendini ve ailesini zan altinda birakmis, ellerinde avuclarinda ne varsa basaramadigi islerin zararina yamamiş, ama bir turlu bi baltaya sap olamamis bi adam.
Ticari zekasinin sifir oldugu, ama bunu kabullenmek istemeyen, herkesin yalvarmalarina karsin israrla is acip hep borcla kapatan, buna ragmen ticaretten vazgecmeyen,
Evlilik suresince sayisiz is degistirip, taki birikim ne varsa bu ugurda tuketmis, simdi yine borclanarak hem kendi hem de cocuklarinin hayatini gelecegini tuketmeye devam eden, ama herseye ragmen cocuk kadar temiz duru oldugunu bildigim kalbiyle "bu sefer tutacak askim" diyen fakat tutmayacagindan adim gibi emin oldugum ama israrlarima tamamen kulaklarini kapamis bi adam.
Calissamda, kemerleri iyice siksamda, yiyip icip gezmesemde yillardir yakami birakmayan borclar.. elde avucta kalan bi araba var o da vergi borcundan dolayi hacizli satilamiyor (iyiki de satilamiyor)
gün yüzü görmediğiniz sürekli maddi sıkıntı çektiğiniz bir evlilik ve siz çalışmasanız belki aç kalacaksınız.

Simdi son kez bi evlilik dusunun, aile babaligi acisindan;
Aslinda cocuklarina cok duskun ama calisma saatleri yuzunden eve dogru duzgun gelmeyen, izin yapamayan, zaman ayiramayan bi baba..
Dugun, cenaze, bayram, ziyaret, piknik akliniza ne gelirse yalniz gittigim ya da ailemle katildigim evli ama eşsiz bi kadın.
Evin ve cocuklarin tum yukunun sizde oldugu, zaman zaman faturalar odenmediginden elektriksiz susuz kaldiginiz, sustugunuz sustugunuz, sabrettiginiz sabrettiginiz, bi evlilik.
Hicbizaman bitmeyecegini bildiginiz, ama acaba biter mi ki diye umut ettiginiz borclar.

Herseye ragmen, insan olarak dunya iyisi, elinde avucunda (olsa) yolunuza sermeye can atan, ama sevmeyi, ilgilenmeyi, sarmayi sevismekten ibaret sanan bi eş.. (ilk zamanlar böyle değildi)

Bu eş bosanir mi?
Yoksa sırf sevdiğiniz için, yada boşanma ertesi orta yaşlı hanım ablaların "aldatma içki kumar yok bla bla" gibi laflarını çekmemek için yillarca evliliginize verdiginiz şansa ragmen duzelmeyen bazi seylere hala katlanmaya devam mi etmeli?

Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim, şimdidien affola.
evliliğiniz başından beri hep sorunluymuş. seneler geçtikçe düzelmek yerine sorunların arttığı bir evlilik, daha ne kadar sürüyerek devam edebilir ki?

Üzüldüm. Bence iyi bir aile terapistine gidin diyecegim ama oda para ister. Bu süreç büyük ihtimalle devam eder. Borç harç bul mutlaka git. Devlet hastanelerinde de var. Bir de aile bakanlıklarında psikolog var. Ücretsiz. Araştır derim. Ama esin yardım almadan değişecek bir adam değil. Bir insan sorumsuz ise yine aynı devam ediyor iyi niyetli de olsa. İyi niyet de olsa eşine belli bir süre sonra saygıda duymazsin. Ya onu olduğu gibi kabul edilen yada bu tur konular seni rahatsız etmeye devam edecek ve kavgalar vs artacak. İlk söylediğim gibi iyi bir terapist vakit geçmeden. Çünkü evliliginiz düşündüğünüz boşanmaya doğru gidiyor. Kaç yıllık evlisiniz?

Back
X