Boşanmak, Yurtdışında yaşam, Yeni başlangıçlar...

Teşekkür ederim. Bu sitede çok cesur kadınlar var. Takdir ediyorum gerçekten.

Ya Almanya yada ABD düşünüyorum.

Mutsuzsan çocuk var diye itelemek saçmalık zaten,bir yakınım yurtdışında çok bulunmuş ona sorabilirim yaşam olarak nasıl,eğitim çocuk nasıl idare edilir.
Almanya hakkında bilgi alayım Abd de bulunan var mıydı r araştırayım yazarım.

Hayırlısı olsun hakkında

Mutsuzsan çocuk var diye itelemek saçmalık zaten,bir yakınım yurtdışında çok bulunmuş ona sorabilirim yaşam olarak nasıl,eğitim çocuk nasıl idare edilir.
Almanya hakkında bilgi alayım Abd de bulunan var mıydı r araştırayım yazarım.

Hayırlısı olsun hakkında
Allah razı olsun. Teşekkür ederim.

Ben boşandım. Gayette mutluyum.
2 çocukla Fransadayım.
buradan örnek vereyim .büyük ihtimalle Almanyada da buna benzer bişeydir.
1 gün için okul kantinine (restaurant) tek çocuk için 2,77 € veriyorum.
okul çıkış saatleri 15:45 ama 16:45'e kadar ücretsiz aktivite var.
17:45'e kadar ders yardımı var. (Ücretsiz ) ( 6 yaşından itibaren)
Bu saatten sonra okula gidip çocugu almazsam extra ücret ödüyorum saati 2,35 €. (Mecbur olmadıkça bırakmam)
Ayrıca burada anaokuluna 2,5 yaşından itibaren alıyorlar. Tamamen ücretsiz.
Hiç dil bilmeyen 2,5 yaşındaki bıdıklar bi kaç aya anlayıp, konuşuyorlar.
unutmadan söyleyeyim bi tanıdık gelmişti buraya, Almanyada anaokullarının ücretli oldugunu söylemişti. Ne derece dogru bilemem

Yakın zamanda yurtdışına gidiyorum.
Kurtulduğum için mutluyum.

Ancak sizin yerinizde olsam tercihim kesinlikle almanya ya da ABD olmazdı.

Ben ülkedeki cehalatten sıkıldığım için gidiyorum.
Almanyadaki Türklerin hepsinin değil ama çoğunun durumu burdakinden daha kötü..
he gideceğin yerdeki Türkler Cherry gibiyse durma git..

Amerika ise suç oranının ve iç içe geçmişliğin çok yüksek olduğu bir ülke..

Avrupa düşünüyorsan Polonya şu an için iyi bir seçenek.

Yakın zamanda yurtdışına gidiyorum.
Kurtulduğum için mutluyum.

Ancak sizin yerinizde olsam tercihim kesinlikle almanya ya da ABD olmazdı.

Ben ülkedeki cehalatten sıkıldığım için gidiyorum.
Almanyadaki Türklerin hepsinin değil ama çoğunun durumu burdakinden daha kötü..
he gideceğin yerdeki Türkler Cherry gibiyse durma git..

Amerika ise suç oranının ve iç içe geçmişliğin çok yüksek olduğu bir ülke..

Avrupa düşünüyorsan Polonya şu an için iyi bir seçenek.
Almanya' da dayım yaşıyor. Bana destek olurlar diye düşündüm. Polonya ' ya gittiniz mi? Nasıl bir ülke? Ne alaka diyeceksiniz belki ama şu Alman savaşından sonra orası hiç toparlanmamış gibi geliyor bana.

Almanya' da dayım yaşıyor. Bana destek olurlar diye düşündüm. Polonya ' ya gittiniz mi? Nasıl bir ülke? Ne alaka diyeceksiniz belki ama şu Alman savaşından sonra orası hiç toparlanmamış gibi geliyor bana.
Kesinlikle hala etkilerini atamamış bir ülke olduğunu söyleyebilirim.
Polonyaya yalnızca 5 gün gittim.
Ancak yaşayan çok fazla arkadaşım var.
Ülke ucuz bence en önemli noktası burası ahahahah

Velayet sizde olursa ulke disina cikmak icin babadan izin almaniza yani muvafakatnameye gerek yok. Velayet babada olursa babanin oluruna ihtitac var. Yine de cocugu gorus gunleri olacaktir. O durumda nasil yapacaksiniz bilmiyorum. Bu arada o yastaki cocugun velayeti anneye verilir.
Diger soylemek istedigim ben de akademisyenim. Toplumun bosanmis kadinlara bakisini hissetmedim. Artik eskisi gibi degil normal karsilaniyor hatta kimi insanlar bosanmis kadinlara guclu kadin gozu ile bakiyor.

Bence turkiyeden daha guvende olur kres ortami. Ablam hollandada kres ogretmeni.
Aralarinda bi tane erkek vardi ayni isi yapan. Bi cocuga taciz olayi yasanmis ulkede. Ardindan ablamin o is arkadasi olan erkegide attilar is yerinden.
"Cinsiyetin yuzunden aileler bize guvenmiycek yasanan olaydan snra' diye. Kibarca bahaneler bulup isine son verdiler.
Bi olay duyuldugunda ardini birakmazlar.
Avrupada boyle.
Ikinci ihtimali sifira indirmek isterler.
Teşekkür ederim. Böyle şeyler duyunca kendimi iyi hissediyorum.

Velayet sizde olursa ulke disina cikmak icin babadan izin almaniza yani muvafakatnameye gerek yok. Velayet babada olursa babanin oluruna ihtitac var. Yine de cocugu gorus gunleri olacaktir. O durumda nasil yapacaksiniz bilmiyorum. Bu arada o yastaki cocugun velayeti anneye verilir.
Diger soylemek istedigim ben de akademisyenim. Toplumun bosanmis kadinlara bakisini hissetmedim. Artik eskisi gibi degil normal karsilaniyor hatta kimi insanlar bosanmis kadinlara guclu kadin gozu ile bakiyor.
Çok uzak geliyor bazen boşanmak. Sanki boşansam tüm sorunlarım çözülecek. Eskiden hayat ne kadar güzelmiş meğer benim için.

Çok uzak geliyor bazen boşanmak. Sanki boşansam tüm sorunlarım çözülecek. Eskiden hayat ne kadar güzelmiş meğer benim için.
Sorunlariniz nedir bilmiyorum. Aile danismanina giderek cozulebilecek seyler ise onu da deneyin. Bosanmak zor evet. Yasadim. En zoru o karari verebilmek. O karar verdikten sonra gerisi corap sokugu gibi geliyor. Yipratici bir surec farkindayim. Ben de tek basima cocuk buyutuyorum. Eski esimden farkli bir sehirde. Ayni sehirde olsaydim daha cok yipranirdim. Iyi dusunun ona gore adiminizi atin. Sevgiler...

Sorunlariniz nedir bilmiyorum. Aile danismanina giderek cozulebilecek seyler ise onu da deneyin. Bosanmak zor evet. Yasadim. En zoru o karari verebilmek. O karar verdikten sonra gerisi corap sokugu gibi geliyor. Yipratici bir surec farkindayim. Ben de tek basima cocuk buyutuyorum. Eski esimden farkli bir sehirde. Ayni sehirde olsaydim daha cok yipranirdim. Iyi dusunun ona gore adiminizi atin. Sevgiler...
Teşekkür ederim. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Teşekkür ederim. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
Son olarak sunu da eklemek isterim. Bosaninca eski aliskanliklar nedeniyle bir sure yeni hayata uyumda zorluk yasayabilirsiniz. Yalnizlik, tum yukun uzerinizde olmasi gibi seylerden sikayetci olabilorsiniz. Bir sure sudan cikmis balik gibi olabilirsiniz. Kimisinde bu surec kisa suruyor kimisinde daha uzun. Ama insan ona da alisiyor sonra ozgurlugun tadina varinca bos yere katlanmisim deniliyor.
Cocuk olunca karar vermek zorlasiyor. Allah yardimciniz olsun. Sevgiyle kalin.

Kararsızım. ABD yada Almanya düşünüyorum. Acaba oğlumun biraz daha büyümesini mi beklesem diyorum. Sonrada kandırma kendini boşanmamak için bahane arıyorsun diyorum.
almanyada doğmuş büyümüş yetişmiş biri olarak, her nekadar Türkiye ye dönüş yapmış olsam, burayı daha çok seviyor olsam da, Almanya daha güvenilir. Yanı çocuğunuz için gönlümüzün de rahat edeceği bir yer bulmaniz, cok vaktinizi almicaktir. Hi, yabancıların çok olmadığı bir semt i tercih etmenizi öneririm.. bizim bölge mız de yanı 2-5 Türk ailesi vardı, onlar da zaten köylümüz du :confused:

Back
X