Boşanmak

dinvedil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2016
4
2
1
45
bu çağın en büyük sorunlarından biri oldu evliliği sürdürebilmek. sanırım bu işin kriteri de yok. eşin çalışsa da çalışmasa da, yabancı da olsa hemşerin de olsa, güzel de olsa çirkin de olsa, zengin de olsa fakir de olsa her türlü çiftler ışık hızı gibi boşanıyor adeta. özellikle boşananlar veya boşanmak üzere olanlar başta olmak üzere herkesin görüşü önemlidir. Rabbim hayırlısını nasip etsin. Amin.

Kimseyi boşanma eşiğine getirmesin diyorum, çünkü yuva kolay kurulmuyor ki bu kadar kolay dağılsın.
Fakat gerekçeler ne olursa olsun, bazen malesef ki tek çıkış yolu boşanmak olabiliyor.
Bu yoldan geçen herkese Allah kolaylık versin, sabır versin.
Çok zor.
Ama haklısınız çağın evliliklerinin hastalığı boşanmak...

Tahammülsüzlüğün arttığı,değer yargılarının zedelendiği ya da doğru anlaşılamadığı bir devirdeyiz!Hep mi böyleydi,sonradan mı gelişti bilmem ama bildiğim tek şey artık kadınlar akıllı,meslek sahibi,eğitimli olmalı;erkeklerde sorumluluk sahibi......

hangi konuda görüş istiyorsunuz? boşanmaya genel balkış mı????

boşanıyor musunuz? konu, derdiniz nedir?
evet. ama kendimden ziyade toplumsal bir konu olarak bakmak ve sizlerin yorumunu almak istedim. ben hep eşimle farklı memleketteniz ondan anlaşamıyoruz diye düşünürdüm. bu yaz üç akrabam, üstelik üçü de köylümüzle evli olmasına rağmen ayrıldı.

Anlaşamayan insanlar ayrılır.

Boşanmak normal birşeydir bana göre evlenmek gibi
Baktın kafana uymuyor ayrıl
Tamam İnsan hemen ayrılmamalı sorunu çözmeye çalışmalı yuvası için savaşmalı ama olmuyorsa zorlayıp kendine eziyet etmemeli
Zaten şiddet ihanet vs varsa direk boşanmalı o ayrı

boşanmak tanıdık tanımadık bakmıyor. insan anlaşamadığı zaman kralı gelse anlaşamaz yapacak bir şey yok hayırlısı olsun hakkınızda

doğru diyorsunuz. bu dünyaya bir kere geliyoruz ve anlaşamıyorsa tatlı canımızı heba etmemeliyiz. her can değerlidir.

Boşanmak gayette normal bir şey. Eskiden aman el alem ne der, dul kalmiyim vs. gibi tamamen çevresel baskılardan korkarak devam ettirilen evlilikler ve heba olan hayatlar. Ne gerek var zorlamalara. Olmuyorsa, elinden geleni hatta fazlasını yaptıysan yürümüyorsa bitireceksin kesip atacaksın. Belki zor olacak ama insanoğlu her şeye alışır.

Ben boşandım.. Şahsen boşanırken asıl sebebin yanı sıra baktım ; bu adam beni gerçekten seviyor mu, huyundan vazgeçer mi diye.. Sonra kendime baktım çok gencim. Gerek yok, bununla yıllarımı harcamaya dedim tabi çocuğum da yoktu.

Ülkemiz de boşanmak kimi şehirlerde normal kimi şehirlerde de hala büyük ayıp olarak görülmekte benim annem her zaman şunu söyler evlilik ne kadar haksa boşanmak da o kadar haktır fakat ülkemizde çoğu birey boşanan kadına da erkeğe de pek fazla iyi gözle bakmıyor ve ne yazık ki çoğu boşanmış kadın or.... muamelesi görmekte dışarıdan boşanmış kadınlar hazır lokma gibi görülmekte özellikle erkekler tek amacı cinsellik çok yakın arkadaşım boşandı kaç yıllık abi dediği patronu dahil sözlü vb .tacize uğradı sözde medeniyet beşiği dediğimiz İstanbul da yaşandı ne yazık ki.

insan bazen sevgiyi bile istemekten vazgeçiyor, saygı duysun yeter diyor.

İncir çekirdeğini doldurmayacak olaylardan boşanmak normal değil...bi kötü gidip bi iyi gelmiyor çaba emek sabır özveri varsa şiddet yalan harici yoluna girer

39 yaşındayım ve eşimden boşandım.ciddi bir ilişki aradım ama bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…