boşanmakta olduğunuz veya ayrıldığınız kişi sizden belirli konularda çok daha iyi yerlerdeyse yetersizlik hissini nasıl aşarsınız?

angelofharlem

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
266
Puanlar
18
engel olmaya çalışsamda ne yazık ki zaman zaman saplanıp kalıyorum bu duruma ve takıntılar oluşmaya başladı.
kurtulmak istiyorum ama beceremiyorum

engel olmaya çalışsamda ne yazık ki zaman zaman saplanıp kalıyorum bu duruma ve takıntılar oluşmaya başladı.
Boşanacağım kişi benim için yabancı biri olur artık ve kariyeri de hiiiç umrumda olmaz. İsterse Harward mezunu olsun banane yani

Eğer uzman desteği almıyorsanız destek almaya başlayın.

ben ayrıldım.
ben hemşireyim o aileden çok zengin. boşanma davası açmak zorunda kaldım. beni, her şeyimi kontrol etmeye çalışıp elimdeki her şeyi almaya çalışıyordu.
Siz mi ayrılmak istiyorsunuz yoksa o mu? Bir de tam olarak ikinizin konumu ne o da önemli. Bunları bilmeden sağlıklı bir yorum yapmak zor.

bencede öyle olmalı ama olduramıyorum işte. aslında becermiş gibi gözüküyorum ama derinlerde bir kompleks oluşmaya başlıyor.
Hayır buna izin vermeyin. Sebebini anlamadım neden öyle oluyor bir fikrim yok ama inanın benim umrumda dahi olmazdı sizin de olmasın

karakterle alakalı belkide çocukken ve hep hırslı biri oldum.
karakterimi düzeltmem gerekiyor ama karakter zor ya
Hırslı biri misiniz bilemem ama çok çabuk motivasyonu düşen ve kendisinden şüphe eden biri gibisiniz sanki.
Önceki konunuzda karşı taraf verdiğiniz ifadelerin çelişkili olduğunu iddia etmişti siz de çelişkili mi diye şüpheye düşmüştünüz, ablanız deseniz seçimlerinizi, hayatınızı, karakterinizi eleştiriyor ağzınızı açıp bu benim hayatım demiyorsunuz.

ben boşanmadım ama

şimdi genel olarak düşünürsek ülkede çoğu çift için erkeğin ya işi daha iyidir (hatta ülkede ev hanımlığı epey yaygın, bakılınca), ya eğitimi
hiç değilse denklerse bile erkeğin yaşı büyüktür, kadın işini bırakıp erkeğin yanına gitmiştir, sonra adam doğum vs. için ara da vermediği için kariyeri daha hızlı ilerlemiştir...işinde tam yükseleceği zamanları gelmiştir ya da evliyken yatırım yapmış çile çekmiştir meyvesini toplar

gibi gibi

boşanan pek çok kadın için olası bir durum yani...

boşanınca çocuk da kadına kalıyor malum, erkekler bekar gibi gezip tozuyor, kalan bir kısım için de böyle bir sıkıntı var.

çok kadın için boşanınca eşini daha rahat, serbest, işi gücü yerinde görme olasılığı var. bunu kabul edebilmek lazım sanki? yoksa sonu gelmez ki.

Hırslı biri misiniz bilemem ama çok çabuk motivasyonu düşen ve kendisinden şüphe eden biri gibisiniz sanki.
Önceki konunuzda karşı taraf verdiğiniz ifadelerin çelişkili olduğunu iddia etmişti siz de çelişkili mi diye şüpheye düşmüştünüz, ablanız deseniz seçimlerinizi, hayatınızı, karakterinizi eleştiriyor ağzınızı açıp bu benim hayatım demiyorsunuz.
evet aynen öyle biriyim. hırsımın yanında bir de böyle çok zayıf özelliklerimde var.
farkındayım bunların ve burda döküyorum. ya da kendi hatalarımı düşünüp düzeltmek için çabalıyorum.
aslında kendi olumsuz özelliklerimi de çabuk kabul edip farkında olan biri olup eleştiririm de kendimi.

Yüksek ihtimalle boşanmanızda da bunlara dair köken duygular rol oynamıştır. Çünkü evlilik kompleks kaldıran bir kurum değil. Egoları bir tarafa bırakamayan, karşıdakini bir şekilde rakip gören insanların doyumlu bir evliliği olamıyor.
Rekabet varsa ya iki taraf da kadınlaşmış yahut iki taraf da erkekleşmiştir, bana göre.
Kadın ve erkek rakip olamaz, yalnızca birbirinin tamamlayıcısı ya da limanı olduğunda evlilik amacına ulaşır

Ben bu durumu yaşadım. Boşanma değildi tabii. Karşındaki kişi isterse milyarder olsun, sana karşı beş kuruş harcamıyorsa adamın parasının sana hiçbir faydası yoktur. Kariyerde böyle. Bir erkekle gelen şey yine onunla gider. Kadın olduğumuz için erkeğin malından, kariyerinden, statüsünden pay sahibi olduğumuzu inandırılarak büyütüldük ama gerçek bu değil. Ailende veya sende varsa vardır, yoksa böyle uçup gider. Üzülecek bir şey yok aslında, maddiyatın mutluluk getirmediğini ilk elden öğrenmiş oldunuz.

Artık boşanmışsınız hani ne durumda olduğu kariyeri vs sizi bağlamazki yabancı bir insan sonuçta

Yüksek ihtimalle boşanmanızda da bunlara dair köken duygular rol oynamıştır. Çünkü evlilik kompleks kaldıran bir kurum değil. Egoları bir tarafa bırakamayan, karşıdakini bir şekilde rakip gören insanların doyumlu bir evliliği olamıyor.
Rekabet varsa ya iki taraf da kadınlaşmış yahut iki taraf da erkekleşmiştir, bana göre.
Kadın ve erkek rakip olamaz, yalnızca birbirinin tamamlayıcısı ya da limanı olduğunda evlilik amacına ulaşır
uyum sağlamaya çalıştım ona ama sürekli ben erkeğim, ben erkeğim diye ortalıkta dolanıyordu. kredilerle aldığım evi almaya çalıştı benden, beni zayıf bırakmaya çalışıp tamamen kontrol etmeye çalışıyordu.
varlık sahibi olmamı, kendime yatırım yapmamı istemiyordu. ona hep muhtaç olmamı istiyordu. çeyizlerimi, eşyalarımı bile almışlardı

uyum sağlamaya çalıştım ona ama sürekli ben erkeğim, ben erkeğim diye ortalıkta dolanıyordu. kredilerle aldığım evi almaya çalıştı benden, beni zayıf bırakmaya çalışıp tamamen kontrol etmeye çalışıyordu.
varlık sahibi olmamı, kendime yatırım yapmamı istemiyordu. ona hep muhtaç olmamı istiyordu. çeyizlerimi, eşyalarımı bile almışlardı
Kurtulduğunuza dua edip sadaka vermeniz gerekirken statüsü durumu vs niye düşünüyorsunuz ki
Allah kurtarmış

ben ayrıldım.
ben hemşireyim o aileden çok zengin. boşanma davası açmak zorunda kaldım. beni, her şeyimi kontrol etmeye çalışıp elimdeki her şeyi almaya çalışıyordu.
Ay Allah aşkına cidden aileden zengin adamın sizden daha çok parası olması falan mı problem? Yani aileden zengin dediğinize göre kariyer falan değil derdiniz.
Adamın sizden sonra bulduğu doktor partneri falan kıskansanız daha çok empati yapabilirdim ama cidden bunda ne ile ilgili empati yapmam gerek anlayamadım.

Back
X