ben sizi anlıyorum ya maalesef ben de zaman zaman aynı kaygılara düşüyorum. ki bunun için o insanın hayatımdan çıkmasına bile gerek yok bazen sevgilimi ya da arkadaşlarımı kendimden çok daha önde görmeye ve yetersizlik hissine kapılmaktan kendimi alamıyorum. içimde çok çatıştığım ve düzeltmeye çalıştığım bir durum bu, aslında sorunun benim içimdeki bazı eksikliklerden geldiğini biliyorum çünkü bir başkasının iyiliği veya kötülüğü bizim durumumuzdan bağımsızdır ama ne kadar farkında olsam da bu düşüncelerden kendimi tamamen sıyıramadığım oluyor.
araştırdığım ve anlamaya çalıştığım kadarıyla bu kendi değerimizi kariyer, para, toplumda kabul görme gibi dış etkenlere fazlaca bağlamaktan kaynaklanıyor e doğal olarak daha başarılı daha zengin birini gördüğümüzde kendi değerimizi sorguluyoruz. aslında sorun tamamen bizi kendimizi görme biçimimiz yani özdeğer, özsaygı gibi kavramlara yoğunlaşıp kendi içimize dönmeliyiz. bu konular ile ilgili yazılar okumak, videolar, podcastler dinlemek bakış açınızı değiştirebilir açıkçası ben başladığım noktadan ilerlemiş durumdayım hala çok iyi sayılmasam da. kendi başınıza ilerleyemiyorsanız da psikolog desteği almak iyi gelebilir