boşanmakta olduğunuz veya ayrıldığınız kişi sizden belirli konularda çok daha iyi yerlerdeyse yetersizlik hissini nasıl aşarsınız?

Yani bir kadının çeyizine göz diken bir adamı nasıl oluyor da kendinizden daha üstün görüyorsunuz? Şu yazdıklarınızı bir de dışarıdan tarafsız bir gözle okuyun. Adamın aslında sizden ne kadar aşağıda olduğunu siz de fark edeceksiniz. Sizi yanında tutabilmek için kontrol etmeye kendi seviyesine çekebilmek için de sizi aşağılamaya çalışıyormuş sanırım siz farkında olmadan başaramamış
haklısınız ama çoğumuz her zaman net düşünemiyoruz ki bunları.

Bir kadının bunu takmamasının imkanı yok.Bakmayın cool görünmeye çalışanlara.Hepsinin stalk süresi günde min 2 saat:))
herkes sildik, unuttuk takmıyoruz havasında. bende etrafıma bakınca acaba bir ben miyim salak ve takık olan diye düşünüyorum swhhh
ki bazen günlerce hiç stalk yapmıyorum. hatta çoğunlukla yapmıyorum.

herkes sildik, unuttuk takmıyoruz havasında. bende etrafıma bakınca acaba bir ben miyim salak ve takık olan diye düşünüyorum swhhh
ki bazen günlerce hiç stalk yapmıyorum. hatta çoğunlukla yapmıyorum.
Bir kadın artık gerçekten sevmiyorsa merak etmez bunu bilir bunu söylerim
Unuttum bitti vs bile demeye gerek duymaZ hayatına sorumluluklarına kendine yüzünü döner
Duygusu olanda herşeyine takılı kalır Kendi hayatını yasayamaz

engel olmaya çalışsamda ne yazık ki zaman zaman saplanıp kalıyorum bu duruma ve takıntılar oluşmaya başladı.
kurtulmak istiyorum ama beceremiyorum
Boşanmakta olduğum kişi saygın bir meslekte. Oldukça yüksek bir maaşı da var.
Ama gel gelelim ki ADAM DEĞİL.
Yani yetersiz hissetmiyorum o yüzden 😂

sefan olsun, en azindan yillarini ezik, keko, senden daha alt seviyede insanlara harcamamissin. "iyy bu hırtla neler yasamisim ben böyle" aydinlanmasi daha kötü

Fen lisesinde okuduğunuz için hırslı ve kıyas yapan bir yapı oluşturmuş olabilirsiniz çünkü siz dahil herkes sizden daha yüksek puanlı bir meslek bekliyordu muhtemelen .Ben de fen lisesi mezunuyum, oradaki rekabet insanlık dışı denebilir. Sırf başka arkadaşları görmesin diye öğretmenlere soru götürüp sormayan mı dersin, denemede bilerek yanlış cevap işaretleyip gözlerden uzak durmaya çalışan mı dersiniz bir sürü insan var ve hepsinin ortak noktası "en iyisi" olmaya çalışmak. Benim de arkadaşlarımdan biri hemşirelik yazdı ve olmak istediği yerde olmadığını düşünüyor. Her konuşmamızda dert yanıyor ama bırakmaya cesaret edemiyor.

Bunları şu yüzden anlatıyorum: Eğer çok daha iyi yerlerde olmayı hak ettiğinizi düşünüyorsanız başarıya karşı hassaslık geliştirmiş olabilirsiniz. Biri başarılı olduğunda üzerinize alınıyor olabilirsiniz, size başaramadığınız şeyleri hatırlatıyor olabilir.

Diyorsunuz ya bazı insanlar direkt siliyor, takılmıyor diye. Bence hem duygusal açıdan kendilerini geliştirmişler hem de gün içinde zaten meşgul olabilirler. Zihin boş durdukça kendine saldırır. Gün içinde kendinize iyi gelecek, başarı isteğinizi doyuracak şeyler yapın bence. Bunu sadece kariyer gibi düşünmeyin. Mesela ilk kez saçınızı size yakışabilecek farklı bir renge boyayın ya da farklı bir moda tarzı deneyin. Bunlar zamanla kendinize duyduğunuz güveni artırır. Kendine güven duyan insan saygı da duyacağı için muhtemelen böcek exlerini çok duyumsamayacaktir

yapmaya çalışıyorum bunları oluyor bir yere kadar sonra tekrar düşüyorum. insanlara bakıyorum herkes kendilerine kötü davranan insanları direkt sildiğini, takmadıklarını söylüyor.
acaba ben miyim sadece mal olan veya beceremeyen diye düşünüyorum.
mali olarak hayallerime engel olan tek bir şey yok. teşekkür ederim samimi cevabınız için
ayrılık sonuçta biraz acısı olacak. zamanla geçecek. bir gün mutlu olduğunuzda kendinizle o aklınıza bile gelmeyecek. acınızı yaşarken kendinizi mutlu etmeye daha iyi hissetmeniz için kendinize iyi bir şeyler yapmaya çalışın. pes etmeden deneyin hep. işin sırrı azim.

Daha soyadın değişmemiş sen istiyorsun ki hemen unutayım geçsin bitsin =)

Öyle bi dünya yok. Biraz zaman alacak. Ama geçecek. Onla ilgili bütün takıntıların geçecek. Zaten şu an üzerinde durarak bile takıntılarını çözümlüyorsun, farkında değilsin.

engel olmaya çalışsamda ne yazık ki zaman zaman saplanıp kalıyorum bu duruma ve takıntılar oluşmaya başladı.

Benim iki eski sevgilim Avrupa'ya taşındılar, hem de gayet güzel ülkelere. Eski sevgililerim ve flörtlerimin çoğu evlendi.

Komşulaaarrrrrr içim yanıyor :halay: demiyorum tabi. Hiçbir şey demiyorum.

Bir ilişki, sevgililik, evlilik bittiyse, bu ilişkide birden fazla şey yolunda gitmiyordur. Bazen ne kadar yolları ayırmak ne kadar acıtıcı, kırıcı olsa bile kendimiz için doğru olan ayrılmaksa ayrılmamız, geçmişi arkamızda bırakmamız gerekir.

Ekleme: Ama tüm exlerimin bir safari turunda aslanlara timsahlara yem olmasını isterdim.

Bir kere bence bu durumu, kendinizdeki bu sorunu fark etmeniz ve dürüstçe yüzleşmeye çalışmanız çok değerli, çözebileceğinizi gösteriyor bence. Sırf bu yüzden bile kendinizi küçümsemeyi bırakıp tebrik edin, demek ki siz hayatında ve kendinde geliştirilmesi gerekenleri görüp değiştirecek güçte birisiniz. Bir terapistle bir süre çalışmak size iyi gelir benc.

ben sizi anlıyorum ya maalesef ben de zaman zaman aynı kaygılara düşüyorum. ki bunun için o insanın hayatımdan çıkmasına bile gerek yok bazen sevgilimi ya da arkadaşlarımı kendimden çok daha önde görmeye ve yetersizlik hissine kapılmaktan kendimi alamıyorum. içimde çok çatıştığım ve düzeltmeye çalıştığım bir durum bu, aslında sorunun benim içimdeki bazı eksikliklerden geldiğini biliyorum çünkü bir başkasının iyiliği veya kötülüğü bizim durumumuzdan bağımsızdır ama ne kadar farkında olsam da bu düşüncelerden kendimi tamamen sıyıramadığım oluyor.
araştırdığım ve anlamaya çalıştığım kadarıyla bu kendi değerimizi kariyer, para, toplumda kabul görme gibi dış etkenlere fazlaca bağlamaktan kaynaklanıyor e doğal olarak daha başarılı daha zengin birini gördüğümüzde kendi değerimizi sorguluyoruz. aslında sorun tamamen bizi kendimizi görme biçimimiz yani özdeğer, özsaygı gibi kavramlara yoğunlaşıp kendi içimize dönmeliyiz. bu konular ile ilgili yazılar okumak, videolar, podcastler dinlemek bakış açınızı değiştirebilir açıkçası ben başladığım noktadan ilerlemiş durumdayım hala çok iyi sayılmasam da. kendi başınıza ilerleyemiyorsanız da psikolog desteği almak iyi gelebilir

Boşanacağım kişi benim içinn yabancıya dönüşür bu tür şeyleri önemsemem

ben ayrıldım.
ben hemşireyim o aileden çok zengin. boşanma davası açmak zorunda kaldım. beni, her şeyimi kontrol etmeye çalışıp elimdeki her şeyi almaya çalışıyordu.
Evlenirken kendinize uygun gördüğünüz adamları ayrılırken kendinizden üstün görmeniz tamamen psikolojik,hiç normal değil....

Back
X