• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanmaktan korkuyorum

Başlığı okıyunca ilk tepkim hala boşanmadınız mı oldu? ? Bende seni merak ediyordum.. üzüldüm şu an..

Bence o kişinin nikahından çıkınca rahatlayacaksınız.kus gibi hafifleyeceksiniz.bende bu arefedeyim.oyle düşünüyorum.vicdanen'de çok rahatım.

Sanırım "hayatımda biri olmazsa ve yalnız kalırsam paniğe kapılıp o kaygıyla hayatıma yanlış birilerini alırım" diye endişe ediyorsunuz. Şuan sanırım eşinizle öyle ya da böyle bir bağınızın olması sizi bu açıdan rahatlatıyor.

Fakat bu yalnızlık fobinizin yarattığı kaygılardan kaçarak kurtulamazsınız. Sağlıklı bağlanmayla ilgili bir probleminiz var galiba, iyi ya da kötü mutlaka birinin olmasına ihtiyaç duyuyorsunuz gibi anladım. Bağımlı kişilik bozukluğu ya da birden fazla sebep olabilir. Ama bu sebep her neyse adeta bir hapishanede yaşatır sizi. Birine bağımlı olmak kadar insanın hayat kalitesini düşüren birşey yoktur. Özgürleşmeniz için bu konuda mutlaka uzman yardımı almalısınız.

Duygularimi cok guzel ifade etmissin..agecen gun uzmana gittim bagiml kisilik bozuklugu mu var diye supheleniyordum yasadiklarimin normal oldugunu soyledi bir kac telkinle gonderdi

Baris o zaman ne diyelim

Duygularimi cok guzel ifade etmissin..agecen gun uzmana gittim bagiml kisilik bozuklugu mu var diye supheleniyordum yasadiklarimin normal oldugunu soyledi bir kac telkinle gonderdi

Boşanma olayının yaygın olması travmatik yönünü değiştirmiyor doğrusu. Özellikle bazı kişiler daha fazla kaygı duyabiliyorlar sizin gibi. Kağıt üzerinde de olsa o bağ sizin için anlam ifade ediyor demekki. Psikiyatriste mi gittiniz psikoloğa mı gittiniz bilmiyorum ama bu şekilde tanıların üzerinde çok durmayın. Ki bunu hemen ilk görüşmede söylemek de mümkün olmayabilir. Birkaç görüşmeyle de çözümü zor olur. Daha uzun vadeli ve çözüm odaklı bir terapi almaya çalışın uygunsanız. Gittiğinizde de kendinizi tam olarak ifade etmeye çalışın, bu durumu sadece boşanma olayında mı yaşıyorsunuz yoksa hayatın başka alanlarında da bu tarz eğilimleriniz var mı bunları anlatın.

Ama sevgili konu sahibi bosaninca perhize girmiyoruz,bir sure gececek ve baska birilerinden hoslanabilecek,sevebilecek hatta ve hatta yeniden evlenebilecek bir essekligi yine yapiyoruz....Yani hayat devam ediyor....

Back
X