Boşanmalı mıyım????

guguca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2010
20
0
36
Diğer
Kizlar cokk kötüyüm ne yapicam bilemiyorumm yardim edin lütfenn
14 yillik evliyim 12 yasinda bi kizim var almanyada yasiyorum.Aslinda esim iyi bi insan ama hic anlasamiyoz gerci cokta hatalar yapti nerden baslasam bilmiyorum elimden geldigince toparlayip anlaticam.Evlendigim zaman kayinvalidemle beraber oturdum kayinvalidem Türkiyeye döndü kayin pederim hemen hemen 3 yil bizimle kaldi, o yillari hatirladikca mafoldumben neyse sonra esimin sürekli benden sikayetleri basladi aileme beni sikayet etmeye basladi kayinvalidem kayinpederim kaynim eltim ve benim ailem herseyimizi biliyolardi.Benimde yasim cok kücüktü neyse defalarca ayni olaylar tekrarlandi bu olaylardan iki aileninde arasi bozuldu simdi görüsmüyolar.Ben annemin evine gittim geldi beni aldi eger bir kez daha ayni sey olursa ayrilicagimi söyledim...neyse 4 yil kadar önceydi bu sefer arkadaslarimin eslerine benimle ilgili biseyler söylemis kulagima geldi cildirdimm.Yine bosanmak istedigimi söyledim olmadi tabi yine baristik ama benim hic güvenim kalmadi.Simdide baska bir tanidigimiza benden sikayetci olmus defalarca söyledim benimle konus sorunlari cözelim dedim ama :1no2: anlatamiyorum Sürekli benim saygisizligimdan sikayetci ikide bir ben senden büyügüm bana saygi göster demesinden biktim fazla sevgi göstermez hic güzel bi söz söylemez hic bi problemimizi konusmayiz cinsellikde ayda bazen bir bazen 3 felan ayrilmayi düsünüyorum artik ama bir yandanda dayak yok icki yok aldatma yok elinden geldigince hic bi eksigimizi birakmamaya calisir... ...diyorum cokk kararsiz ve mutsuzum benimde söyle bi hatam var sinirlendimmi agir konusuyorum ama oda hic gönlümü almayi bilmiyor kizimda birkac kez bizim sürekli tartisdigimizdan sikayetci oldu Ayrilirsam Türkiyeye dönersem kizim oralara alismasida cok zor olucak sabirlimi olmaliyim ne yapmaliyim bilmiyorumm mafoldumbenlütfennn yardimci olun

Kotu aliskanliklarinin olmamasi ve size siddet uygulamamasi iyi bir evlilik icin malesef yeterli degil..

Aile icinde yasanan sorunlar,problemler aile icinde kalmali.Sizin ozel hayatinizda ne olup bittigini kimsenin bilmesi gerekmiyor.Ailelerinize kaldi ki arkadaslariniza bu tur seyler anlatilmasi hic guzel davranislar degil.

Birde Saygi konusu..Eslerin iliskisi sevgi, saygi,muhabbet,ask icinde olmali.Ben senden buyugum bana saygi goster cok sig bi bakis acisi..

Burda size bosan yada devam et diyemeyiz.Bu sizin vereceginiz bi karar.Ama yasadiginiz sorunlarda enine boyuna dusunmeden bosanmak istiyorum demeyin.Sinirle soylenmis bosanma kararlari amacina ulasmaz.Esinizin davranislarini tekrarlamasindan baska birseye yaramaz.

Allah yardimciniz olsun

Boşanın diyemem de..
14 yıllık git gelli bir evlilik...
Adamın şikayetleri,sizin kavga sırasında ağır konuşmanız..
Hiç mi orta yol bulamadınız bu kadar zaman. Ki ayrılık da girmiş araya. Demek ki her ikiniz de hatalarınızı görüp telafi etmemişsiniz..Eşinizin sağa sola sizi şikayet etmesi çok çirkin ama sizin de saygısız olmanız,ağır konuşmanız doğru değil..
Ne diyeceğimi bilemedim..
Şu saatten sonra her ikiniz de değişir misiniz?
Değişmeyecekseniz ve bu evlilik sürecekse olduğu gibi kabul edin birbirinizi..

Bilemedim, çok zor bir durum..

Çocuk yoksa eğer.. Evlilik taraflardan birini veya her ikisini artık mutlu edemiyorsa derhal bitirilmeli kanaatindeyim ve netim bu konuda. Yani şiddet, ihanet falan filan olması gerekemz. 2 bekar insan (bekar halleri ile hayatlarına devam etme imkanları varken) evliliği neden seçerler, daha mutlu olacaklarına inandıkları için.. E eğer "daha mutlu" değil, aksine "mutsuz" oluyorlarsa devam etmenin anlamı var mı? Yol yakınken dönersin. Hatta belki daha doğru bir insan çıkar karşına, oh be ayrılmışım iyiki dersin. Yani ayrılmak için eşinden nefret ediyor, tiksiniyor boyuta gelmen gerekmez. Birlikte yaşamak istemiyor olmak yeterlidir.

Ama çocuk varsa işte.. O zaman daha toleranslı oluyor anneler. Affedilmez bir hata olmadıkça, rutin mutsuzlukları görmezden geliyorlar. Veya işte sizin durumunuzdaki gibi görmezden gelemeyecek boyuta ulaşıyor sıkıntılar. Sizin şu anda somut verileriniz şöyle sanırım:

- Evin içinde sürekli tartışma olması, çocuğun bundan etkilenmesi.
- Eşinizle mutsuzsunuz, yalnız kalarak veya başka bir insanla daha mutlu olma şansınız var. Yaşınız sanırım 35 bile değil henüz.
- Mutlu anneler mutlu çocuklar yetiştirir.

Öte yandan ayrılınca:

-TR' ye siz ve kızınız uyum sağlayabilir misiniz?
-Kızınız babası ile aynı evde olmayacak artık.
-Kızınız ile olası bir üvey babanın karşılıklı iletişimi nasıl olur.
-Boşanma vakasından kızınızın eğitimi nasıl etkilenir.
-Maddi kaygılarınız olacak muhtemelen.

Bunlardan hangilerini çözebilirsiniz, hangilerini çözemezsiniz?

Canım durumun gerçektende üstünde düşünülmesi gereken hassas bir durum en önemlisi çocuğun var ve yurtdışında yaşıyorsun Türkiyeye dönmek çocuğun için olumsuz sonuçlara yol açabilir babasından uzaklaşması oranın olanakları falan,ama sende kendine göre haklısın hem eşinin ilgisizliği hemde seni mutlu edememesi her kadını evlilikten soğutacak şeyler ;sonuçta evlilikte bir sözleşme değil herkes sevilmek sevmek mutlu olmak için evlenir .Eğer eşine katlanamayacak hale geldiysen tabiki ayrılmayı da düşünürsün çünkü bir ömür o şekilde yaşanmaz ,Ama boşansanda Almanya da kal bence mümkünse...Allah yardımcın olsun canım

bence ayrılma .kızının büyümesini bekle ayrılırsan maddi manevi yıkılırsın.kızını alıştığı standarttan mahrum etme.

Dayak yememek, içki içmemesi, aldatmaması, evliliği yürütmek için neden değil malesef.
Mutlumusunuz, eşiniz mutlu mu, çocuğunuz mutlu mu, cevap sizde.
Özellikle çocuğunuz mutsuz ise bu evlilikte, çocuğunuz için bağlayıcı kalmayın bu evliliğe.
Yok mutsusuz ve ne yapsak toparlayamıyoruz diyorsanız, 3 kişinin mutsuz olduğu bir evliliği, ısrarla mutsuz olacağım diye devam ettirmenin manası yok bence.
Ama gerçekten emek verdiğinize, kendinizde ki yanlışlarıda gördüğünüze emin olarak, düzeltmek adına elinizden geleni yaptıysanız, herşeye rağmen olmuyorsa, yolları ayırmakta fayda var. Karar sizin.

14 yıl uzun zaman.
Evet saydığınız o aldatma,içki sonrasında dayak,kumar vs...evliliğin bana göre sanş tanınmayacak hataları ama sırf bunlar yok diye mutlu da olunmuyor işte durum ortada.

Hataların karşılıklı olduğu problemleri daha halledilebilir görürüm ben hep.
Şimdi siz çok ağır konuşuyorsunuz,eşiniz ilgisiz sonra bunlar şikayet sebebi oluyor eşe dosta(benim adıma en kötüsüde bu)
Neyse,yani iki taraftada hata olunca önce kim farkettiyse adımı da o atsın.Hoş ne yazık ki genelde kadınlar görür biraz adaletsiz bir tablo.
Size boşanın demek zor ama saydığınız şeyleri yapmadığı için değil.
Aranızda telafisiz bu durum yok.Siz değişin onu izleyin bu değişimi görüp o da harekete geçecek mi diye?
Niye ben demeyin..Ortada ergen bir kız var.Onun için kim daha mantıklı ise o başlar düzeltmeye.

eşinin şikayet etmesi kötü bir alışkanlık bence aile danışmanları var orda da vardır eminim yardım alın bence

kizlarrr hepinize cokkkk tsk ederimm olumunekankayizsmile bende hatalarimin farkindayim ama ne zaman biseylere baslasam onun yaptigi bir yanlis beni mahvediyo bosa cabaliyorum diyorum.Kim bosanmak isterki aslinda bende istemiyorum ama düzelmiyo bi türlü esimin benden tek beklentisinin saygi oldugunu söylüyo ama sen bunlari yapiyosun ve benden saygi bekliyosun.Ve defalarca konustum gel benimle konus dedim beraber konusalim cözelim dedim.Böyle biseyde görmemiski ailesinden.Cok kez kendimi sucladim düzelticem dedim aslinda o da beni bende onu seviyorum ama o sürekli benim degismem gerektigini söylüyo buda beni cildirtiyo ya sen senin yaptiklarin normalmi bilmiyorum bakalim neler olucak simdi yurt disinda gelince beni sikayet ettigi aile dostlarimizla oturup konusacagiz:Aslinda bunnu yapmayi hic istemiyodum ama madem kendi gitti anatti simdi yüzlessin bakalim.Onlarda cogu seyde beni hakli görüyolar zaten özellikle kadin beni cok iyi anliyo.Belki biraz anlar diyorum ama yinede onlarin yanindada bosanmak istedigimi dile getiricem galiba anlasin isin ciddiyetini kac kere söyledim ama orali olmadi simdi onlarin yaninda söylicem ve anlamazsa galiba biticek mafoldumben

Canım karar senin hakkında hayırlısı olsun ama pişman olacağın kararlar verme , acele etme istersen...

14 yildir uyarmayana konusmana ragmen bu huyundan vazgecmeyen adam bana göre 14 yil sonrada vazgecmeyecektir arkadasim.

Bak onun bos bogazi yüzünden aileler birbirinle kötü olmus....onun ne haddineki seni ailene ailesine sikayet ediyor? Onu birak kirk yillik yabancilara karisini kötülüyor.....?
Olmaz, erkek adama hic yakismayan seyler bunlar.

Erkek dedigin karsinin iyi huyunuda kötü huyunuda kimseyle paylasmaz....bana göre.

Esin hatali oldugnu gayet iyi biliyor, o yüzden orda burda seni kötlüyorki millet sana degil ona hak versin, zavalli adamcagiz bu kadinla nasil bas ediyor diye sirtini sivazlasin..!

Son olarakda sunu söylemek istiyorum, evet saygi bir beraberligin temel unsurlarindan biridir....iki tarafda saygili olmak zorunda....lakin saygida hak edene.....sen esine agir konusuyorsan bunu kendi kendine yapmiyorsundur....sebebleri vardir....seni bu raddeye getirmeden evvel düsünsün....neden karim bana agir konusuyor, neden saygisiz oluyor?

Bir insan kendini mahkeme edemiyorsa ne yaparsan yap nafile.

bir evlilik danışmanından yardım alsanız
sorununuzu isterseniz çözebilirsiniz bence
arada kızınız var ikinizde daha mantıklı davranmalısınız

esinin degismesi gerekiyor baskalarina anlatmamali yaa

Hicc iyi degilimm mafoldumben hic bisey düsünemmiyorum ne yapmaliyim hangi karari alirsam ne olur düzelirmi acaba yardim alsak degisirmi ayrilirsam kizima nasil anlatirim bunu ALLAHIMMM YARDIM ETTTTTT NE OLURRRRRRRRR :çok üzgünüm:

bence hayat sizin hayatınız çocuğunuz huzursuz aile ortamında büyüyeceğine huzurlu boşanılmış aile ortamında büyüsün daha iyi.sonu olmuycak yolda boşa yürümeyin hatanın neresinden dönülse kardır.

Ne gibi hataalrın oluyorda hep sürekli başkalarına şikayet ediyor
bu şikayetleri duyduun zaman düşünüp ha ben şurda hatta yapmışım deyip bi daha o hataları yapmamaya çalıştınızmı
eşinizin hatası çok büyük bir sıkıntı varsa 3 kişiye anlatmadan size anltması lazım.
ama 14 yıllık bir evlilik de çok zor biter onca senenizi vermişsiniz
iyi düşünüp öyle karar verin
eşiniz sizinle konuşmuyorsa siz onunla konuşun
konuşmak istemesse bir mektup yazıp cebine koyun
ben eşimle en son konuşamma noktasına geldiğimizde böyle yapmışdım işe yaradımı
bazı konuları çözdü

gulsum cüm hatalarimin farkindayim evt cok cabuk sinirleniyorum beni anlamadigi zaman hemen bagiriyorum sabirli degilim hic :çok üzgünüm: ama bunada yasadiklarimda sebep ya ikimizde de hatalar var ama su anlatma olayi varya ona dayanamiyorum artik bir tek insanla konusdugunu düsünüyorum yanilmiyomdur insallah ama oda olmasin benimle konus diyorum kac kere.Bakalim neler olucak ayrilmayi bende istemiyorum ama böyle devam ederse olmiyacak galiba mafoldumben düzelirmi bilmiyorum ki toparlarmi kendini önce benmi biseyler yapmaliyim yoksa ama benimde sabrim kalmadi offffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…