• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalımıyım?

yldzmuhasebe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
107
1
46
İstanbul
evleneli 20 ay oldu 11 aylık bir oğlum var . ben 2 yııllık üniv mezunuyum . okul biitti görücü usulü evlendik eşimi seviyorum merhametli anlayışlıdır.fakat benim eşim 2 abisi ve kendisi ortak iş yapıyorlar dükkan bi abisinin üstüne en büyük para da onun üstüne kayınvalidemlerin 1 arsası varmş satmş oğllarına iş kurmşlar ama bi oğlunun üstüne vermişler oda hep yemiş yemiş ben evlendim herkesin evi işten alınmş benimkide evlendikten 2 ay sonra falan absi evimizi eşimin üstüne yapmş tabi eşim i kata kulliye getirmiş 120 milyar krediyi devretmiş sonra bu borçla bebek doğana kadar yaşadık para vermediler eşim işe gidio gelio az ppara veriolar oda kredi kartına fatra vs. ssk da yok sonra kaynana evini sattı 50 milyr bzm daire borcuna gersini o abisine diğer oğluna verdi .bende bilzklerm sattım ve arabalr gtii 30 mlyar borç kldı şimdide diolarki borçlular pra istio tehdit edio evi satın kaynnyla oturcakmışız . eşimde ne zaman evi sattklarını duysa işe gtmmior ben kovyrm evden tartışıorz ama gtmiyor kavede oturuyor başka iş bak artık diyorum tmm bakıcam dio birde bşkasnn emri altnda çlşmk koly değil diyor evn kredi olynda tam 6 ay evde yattı saçında saç kıran çıktı mide kramları ve sonunda mmide hastası oldu cesareti yok. babamı aradım bu gün oğlum hasta die kaynpederine hbr ver işim var kızm gelemem dedi onlrda kendilerini düşünyrlar laf gelmsn de geri çekiolar kaynana çirkef zaten :s evmde bişey olmdğında annler getirmiyormu falncanın ailesi kızına şöle bakıo böle bakıo dio snrlerim geilio napcm ben bilmyrm:s ve 1 tl pram yok şu an 1 ttane kuruşum kalmadı yüzüğümüzü bile satmk zornda kaldık.

ay çok zor durumdasınız belli ki:31: sen çalışamazmısın?
boşanmayı biraz ertele bence eşin de zor durumda en azından biraz ona destek olursun belki zamanla bir şeyler değişir. değişmedi boşanırsın, yapcak bir şey yok.

herkes dönemsel sıkıntılar çekebilir...en zor günde bile şükür etki aydınlığa tez kavuşasın...empati kur sen evi yönetşyo olsan aynı durumda eşin boşanmak istese ne yapardın?

Sizin işe girip çalışmanız gerek yüksek okul mezunuymuşsunuz mutlaka bir iş bulunur

konu başlığını nasıl açmışsınız sanki normal bi soru soruyormuş gibi..20 aylık evlisin 2 yıl bile değil + çocuk yapmışsın maşallah sorduğun soruya bakılınca evliliği oyuncak gördüğün malum..boşan desek boşancak mısın?adam da para olmayınca böyle mi oluyor edep yahu

konu başlığını nasıl açmışsınız sanki normal bi soru soruyormuş gibi..20 aylık evlisin 2 yıl bile değil + çocuk yapmışsın maşallah sorduğun soruya bakılınca evliliği oyuncak gördüğün malum..boşan desek boşancak mısın?adam da para olmayınca böyle mi oluyor edep yahu

beğen butonu olsaydı... ben de yazıp yazıp sildim, yok demiyim diye ama tek düşünen ben değilmişim.

Böyle düşünen tek ben değilmişim ağzına sağlıkk

evleneli 20 ay oldu 11 aylık bir oğlum var . ben 2 yııllık üniv mezunuyum . okul biitti görücü usulü evlendik eşimi seviyorum merhametli anlayışlıdır.fakat benim eşim 2 abisi ve kendisi ortak iş yapıyorlar dükkan bi abisinin üstüne en büyük para da onun üstüne kayınvalidemlerin 1 arsası varmş satmş oğllarına iş kurmşlar ama bi oğlunun üstüne vermişler oda hep yemiş yemiş ben evlendim herkesin evi işten alınmş benimkide evlendikten 2 ay sonra falan absi evimizi eşimin üstüne yapmş tabi eşim i kata kulliye getirmiş 120 milyar krediyi devretmiş sonra bu borçla bebek doğana kadar yaşadık para vermediler eşim işe gidio gelio az ppara veriolar oda kredi kartına fatra vs. ssk da yok sonra kaynana evini sattı 50 milyr bzm daire borcuna gersini o abisine diğer oğluna verdi .bende bilzklerm sattım ve arabalr gtii 30 mlyar borç kldı şimdide diolarki borçlular pra istio tehdit edio evi satın kaynnyla oturcakmışız . eşimde ne zaman evi sattklarını duysa işe gtmmior ben kovyrm evden tartışıorz ama gtmiyor kavede oturuyor başka iş bak artık diyorum tmm bakıcam dio birde bşkasnn emri altnda çlşmk koly değil diyor evn kredi olynda tam 6 ay evde yattı saçında saç kıran çıktı mide kramları ve sonunda mmide hastası oldu cesareti yok. babamı aradım bu gün oğlum hasta die kaynpederine hbr ver işim var kızm gelemem dedi onlrda kendilerini düşünyrlar laf gelmsn de geri çekiolar kaynana çirkef zaten :s evmde bişey olmdğında annler getirmiyormu falncanın ailesi kızına şöle bakıo böle bakıo dio snrlerim geilio napcm ben bilmyrm:s ve 1 tl pram yok şu an 1 ttane kuruşum kalmadı yüzüğümüzü bile satmk zornda kaldık.

Ay canım benim ya gerçekten çok üzüldüm ya Allah kocana akıl fikir versin.Öyle küsüp kahvede oturulur mu.Çalışsın çabalasın olmasa da çalışsın.Allah bir kapı açar yazık günah değil mi ya.Ama sen de hemen boşanma yolunu seçme 11 aylık evladın var.Boşanıp da ne yapacaksın evladını düşün.Allah'a dua et ve SABRET.Ben de sana dua edeyim.Hepsi geçecek inşaallah
Sevgilerimle:69:

Ay canım benim ya gerçekten çok üzüldüm ya Allah kocana akıl fikir versin.Öyle küsüp kahvede oturulur mu.Çalışsın çabalasın olmasa da çalışsın.Allah bir kapı açar yazık günah değil mi ya.Ama sen de hemen boşanma yolunu seçme 11 aylık evladın var.Boşanıp da ne yapacaksın evladını düşün.Allah'a dua et ve SABRET.Ben de sana dua edeyim.Hepsi geçecek inşaallah

2 yıllık okul bititrdiğinize göre eğitimlisiniz.
Ama nedense kelimelerinizin yüzde sekseni yarım. Cümleler arasında ne nokta ne virgül.
Burada fikir sormak için konu açıyorsanız biraz dikkat etmeniz gerekirdi. Ne yazıyor diye kelimeleri birleştirirken cümlenin başını unuttum. Cümleleri ayırıken de cabası. Hani yanlışlık yapılır da sizinki yanlışlık falan değil.
Ben anlamıyorum neden kelimelerin kısaltıldığını.
Türkçemize sahip çıkmakla başlayalım isterseniz. Yozlaştırmayalım..

Ne acımasız yorumlar yapmışsınız, aklım mantığım almadı okuyunca..
Parası bitince boşanmak istemiyor; borçlar, eşinin çalışmaması, üstüne kendi ailesini yardım etmediği için yargılaması, çocuğunun ve kendisinin aç olması v.s buhrana sürüklemiş konu sahibini.

Yazmış, açılmak istemiş, fikir sormuş.. Bu ne garip bayan halleri anlamıyorum..Gerçekten kalp taşıyor musunuz merak ettim ?

Edeple ne ilgisi var ayrıca..

Parası bitince boşanmak istemiyor; borçlar, eşinin çalışmaması, üstüne kendi ailesini yardım etmediği için yargılaması, çocuğunun ve kendisinin aç olması v.s buhrana sürüklemiş konu sahibini.

Yazmış, açılmak istemiş, fikir sormuş.. Bu ne garip bayan halleri anlamıyorum..Gerçekten kalp taşıyor musunuz merak ettim ?

Yorumunuz için kendi adıma teşekkür ederim.Kızcağız kötü durumda onu yanlış yapmaktan kurtarmamız lazım suçlamak çözüm değil

Olmaz adamın parası yok diye boşanılmaz bizde çok krizlerden geçtik ben işe girdim 9 aylık çocuğuma annem baktı sende eşine destek ol bebeğe annen baksın iyi günde kötü günde eşler birbirini destekler hep tatlı hayat beklemek yanlıştır

arkadaşlar öncelikle yazı imla hatası konusuna gelince bebeğim durmuyor yazı yazmama müsade etmediği için acele acele yazdığım için sizlerede çirkin bi yazı bir yazı sundum.Bunun için öncelikle özür dilerim.
ikinci olarak olumlu olumsuz yazı yazanlarada teşekkür ederim.Konu başlığını gören okur diye yazdım ona göre eşimi eve almıyacaktım ki aldım.
ben eşimi seviyorum onun da beni sevdiğine inanıyorum fakat ben anlatamadım galiba yarın para getirmezse aç olucağımızı yazıyorum bebeğim hasta doktor a götüreceğim param yok ssk yok ilaç param yok yok anlatabildim mi bu yüzden eş boşanır cesaretsiz benim eşim diyor ki ben başkasının yanında çalışamam
emir altında yapamam ee napalım peki şimdi?
bana kızanlar olabilir ama böyle nasip oldu onlar çok zengindi ben evlendiğimde yani ben paraları için evlenmedim eşim işçi maaşı aldığını söylemişti. bende
kabul etmiştim. bize o kadar alsa yeter ama abileri varsa yoksa kendilerine yiyolar şu darlıkta markadan lüxten ayrılmıyorlar bu gün varsa bu gün sonuna
yiyorlar . biz e bayramdan beri tek kuruş para vermediler eşim 4 gündür evde eve alışmasını istemiyor çünkü bundan öncekinde uzun süre kaldı alıştı.

ben yüksekokul mezunuyum okurken hafta sonları bile çalışıyodum o kadar çalışkandım ki şimdi elimin kolumun bağlı olması zoruma gidiyor.
bir de eşim de bana diyor ki faturaları babanlar ödesin ben ne yapayım ?

Birsen35 sana katılıyorum.
Kadın belli ki zor durumda, eşi çalışmıyor , ailesi destek değil, kocasının ailesi tarafından sömürülüyor.
11 aylık bebeği var. Belli ki psikolojik açıdan zor durumda.
Sizin gördüğünü parasız kaldı diye adamı bırakıyor öyle mi?
Ne diyim ki... Ne kadar dar bir bakış açısı bu.
Hemen bir yargılama. Hemen bir suçlama.
Çalış diyorsunuzda bebeğine kim bakcak? Kimse sahip çıkmıyormuş...
Kadının yükü ağır birde saçma saçma yorumlarınız.
Ne halden anlamayan insanlar var ya.

şimdi ilk yazdığım yazıyı okudum da gerçekten içim öyle bir doldu ki her şeyi kısaca anlatayım derken neyse
o kadar şey yaşadım ki ailem karışmadığı halde eşimin ailesi ailemle benim kötü olmamı istiyor falancanın babası buzdolabını doldurmuş.Yok eltinin babası maaş
bağlamış evinde hiç eksiği yok .hep başkaları örnek gösteriliyor bana ben se sadece susuyorum kayınvalidemin ağzı bozuk biraz tartışma sırasında bozar yani
ve çok ağır konuşur bende muhattap olmamak adına onunla hiçbirşeyimi paylaşmıyorum herkesede anlatır .

başkasının yanında çalışamazsa gider simit satar, limon satar. hem neden başkasının yanında çalışamasın ki, herkes nasıl çalışıyor? ne zamana kadar böyle gidecek? paraların yürüyerek kendisini beklemesine gerek yok, böyle bişey olmuyor. eğer gurur yapıp bebeğine yemek yedirecek kadar parayı eve getiremiyorsa, o kadar sorumsuz biriyse çekip gitmekte haklısın.

yapman gereken eşinle konuşup onu ikna etmek. tabii ki senin annen baban faturalarını ödemek zorunda değil. ama bişeyler düzelsin istiyorsan onlar çocuğuna bakarlar, sen de çalışır para kazanırsın. karı-koca "ben çalışamam, yapamam" derseniz de kimsenin sizin için yapabileceği bir şey olduğunu sanmıyorum.

Tabii canım parasız diye eşten mi ayrılır yesin yatsın 6 ay boyunca çoluğunu çocuğunu düşünemeden kahve köşelerinde gezsin, kız da bir yaşına bile basmayan çocuğunu bırakıp iş arasın evi geçindirsin. Biz de sadece emir alamam diye çalışmayan adama(!) erkek diyelim

Back
X